ХОНГ КОНГ И ЯПОНИЯ / ТАЙНАТА НА САМУРАИТЕ И ЛЕГЕНДАТА НА БРУС ЛИЙ - ОСАКА, НАРА, КИОТО, ТОКИО И ЙОКОХАМА с водач ЛОРА ВАЛЕРИ

София - Истанбул - Хонг Конг - Токио - Истанбул - София
От
BGN 7999
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

17 юни 2025

Дестинация

Хонконг, САР на Китай

Продължителност

12 дни / 9 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единично настаняване - 880 лв.

Цената включва

Самолетни билети София - Истанбул - Хонг Конг - Токио - Истанбул - София с вкл. ръчен багаж и чекиран багаж;
Всички трансфери по програмата;
2 нощувки на база закуска в Хонг Конг;
2 нощувки на база закуска в Осака;
3 нощувки на база закуска в Киото;
2 нощувки на база закуска в Токио;
Водач по време на пътуването;
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (не е задължителна, но препоръчваме да си направите);

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Истанбул – Хонг Конг

  Днес Среща на Терминал 2 за полет до Хонг Конг през Истанбул.

 • Ден 2

  Хонг Конг

  Пристигаме в Хонг Конг – административен район на Китай, с най-висока степен на автономия и специален статут. Бивша колония на Великобритания, върната на Китай на 1997 г. и най-гъсто населеното място в света. Името му означава „Благоуханно пристанище“. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3

  Хонг Конг

  Добро утро, Хонг Конг! Закуска. Панорамната обиколка ще започне с Булеварда на звездите, където ще имате възможност да занесете подарък на легендарния Брус Ли. Ще продължим с Виктория Харбър откъдето ще се качим на ферибот, за да стигнем до хълма Виктория. Ще разгледаме храма Мао Мо и ще научим много за първите китайски заселници. Ще отидем до историческия център „Холивуд до „Гардън Роуд“ и ще видим едни от най-красивите сгради, останали от британските колонизатори. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4

  Хонг Конг – Осака

  Закуска. Трансфер до летището и полет за Осака. Пристигаме. Обзорната обиколка ще започне със старата част. Император Котоку превръща града в своя столица и я нарича Нанива-но-мия (столица на Нанива). Дълго време Осака е най-важният икономически център в цялата страната. През Средновековието и предмодерната епоха, Осака е център на японската търговия и занаятите. Ще посетим една от най-емблематичните сгради „Фестивал Хол“, построена през 1958 г. за първия международен фестивал в Осака, а днес в нея се помещава оркестърът на Филхармонията. Програмата продължава с един от най-красивите дворци – „Озакажо“, изиграл основна роля при обединението на Япония през XVI век. По желание посещение на Аквариума, един от най-големите в света разположен до залива Осака, който освен с футористичната си архитектура, впечатлява със своите 16 аквариума с разнообразни тихоокеански животни, включително и единствената китова акула в изкуствена среда. Продължаваме с Небостъргача Умеда, сред 7-те най-високи сгради в Осака, изграден е от два небостъргача, свързани с ескалатори между тях, благодарение на което получава световния рекорд за най-дълъг ескалатор света. Денят ще завърши с Музея на виното. Наздраве!

 • Ден 5

  Осака

  Закуска. Денят ще започне с музея на ориенталска керамика и Национално историческия музей. Продължаваме с обиколка на замъка Осака, състоящ се от музей на 7 етажа и с 360-градуса панорамна гледка. На покрива се намира “Blue Birds Roof Top Terrace” – скрито съкровище на Осака – голяма тераса, красива гледка и разкошни напитки. Свободно време за кафе. Програмата продължава с Умеда Тауър, за да се насладим на красивата панорамна гледка отгоре. Продължаваме с Dōtonbori – една от най-големите туристически атракции. Районът е известен със своите големи неонови надписи, живописно разположени заведения покрай много живописен воден път с много ресторанти и магазини. За тези, които обичат да пазаруват, Dōtonbori разполага и с четири магазина Don Quixote, единият от които има виенско колело от външната страна на сградата. Тук ще намерите и търговската улица Shinsaibashi-Suji, дълга 680 метра пълна с магазини за всички възрасти и интереси. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6

  Осака – Нара – Киото

  Закуска. Отпътуваме за Нара – красив град, пълен с храмове, светилища и древни руини. Между 710-784 г. е столица на Япония, благодарение на което днес тук се намират много исторически паметници, както и едни от най-старите будистки храмове на страната. Мястото на истинските самураи, шогуни и гейши. Населението е 370 000 жители, които живеят заедно с 1200 елена, които свободно се разхождат по улиците. Днес Нара е най-важният център на будизма в Япония и това намира ясно отражение в обектите на ЮНЕСКО, които ще видим. Един от най-впечатляващите е Храма на Големия Буда комплекса Тодай-джи, който представлява една от най-големите дървени конструкции в света с 15-метровата си бронзова статуя – известна като Големия Буда от Нара. Други важни образци на будистката архитектура се намират в храмовете Кофуку-джи, Якуши-джи и Тошодай-джи. Шинтоисткото светилище Касуга – забележително със своя уникален за шинтоистка архитектура. Отиваме да видим еленчетата и продължаваме за Киото. Трансфер до хотела и свободно време за първи впечатления. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Киото – Най-красивият град в Япония!

  Закуска. През 1850-1960 г. потайният свят на Япония започва да открехва вратите си за международна търговия. Западът е прехласнат, защото за пръв път се сблъсква с уникалната визия на японското изкуство и дизайн – с тяхната крехка деликатност, свеж и необичаен спектър от мотиви, проникновена наблюдателност, остроумие и чар и нетрадиционната им, асиметрична композиция. Всеки творец от Париж или Лондон през 60-те години на XIX век мечтае да посети място като Киото. Повече от хиляда години – до края на последния шогунат при Реставрацията Мейджи от 1868 г. – това е столицата на Япония. Обиколката ще започне с Императорският дворец, все още се използван от японското кралско семейство. Продължаваме със замъкът „Ниджо“, просторен комплекс от величествени зали, служил като седалище на шогуните. Ще видим Хартиените фенери, наречени „чочин“- изкусителна и магическа гледка в много от храмовете и често могат да се видят наредени в огромни редици – особено в храма „Ясака“. Изработени са от дълга спирала разцепен бамбук, покрита с хартия и украсена със символи и калиграфски надписи. Именно в Киото са възникнали и усъвършенствани много от аспектите на изтънчения естетически вкус на Япония. Продължаваме с Националния музей на Киото и Музея на традиционните занаяти. Най-голямата си слава Киото дължи на своите сгради. Сред най-известните от тях е Златният павилион, „Кинкаку-джи“ – триетажна пагода, покрита с позлата. Първоначално е построен от един шогун през 1397 г., като след неговата смърт се превръща в храм. Всъщност павилионът, който виждаме днес, е точно копие, издигнато след 1955 г., когато пожар унищожава неговия предшественик – такава е съдбата на немалко исторически сгради от Киото, чиито основни градивни материали са дървото и хартията. Храмовете на Киото са прочути със своите паркове и преди всичко със сухите „каменни градини“, като тези в „Риоан-Джи“ и „Дайсен-ин“ (част от храмовия комплекс на Дайтоку-джи). Довеждайки Дзен принципите за красотата на природата до логичен завършек, те се състоят от художествено подбрани и разположени скали, заобиколени от подравнен с гребло чакъл или пясък. Както при всички Дзен градини, ролята им е да предразполагат към медитация – всеки човек има свой собствен, индивидуален отклик – едни могат да видят в рохкавия пясък около скалите аналогия на ефимерния живот, противопоставен на вечността на природата, а други да изпитат дълбоко чувство на умиротворение в една по-абстрактна плоскост, съзерцавайки умелата им подредба и композиция. Много от останалите градини прилагат сходни принципи чрез озеленяване и внимателен подбор на растения, които, разбира се, променят формите и цветовете си през сезоните. Никъде другаде изкуството и природата не са доведени до по-деликатен и завладяващ баланс. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8

  Киото

  Закуска. Киото е известен като най-красивият град в Япония. Денят ще започне Кварталите „Гион“ и „Понто-чо“, известни с нощния си живот, макар класическите японски елементи да присъстват дори и тук, за което свидетелства присъствието на гейшите – жени, предлагащи традиционни развлечения и гостоприемство, които работят при най-строги правила за поведение. „Гион“ е известен също със своя древен фестивал „Мацури“, който трае през целия месец юли и включва шествия с огромни платформи на колела. Много от дворците и храмовете образуват оазиси на фона на съвременния град. Някои от старите улици още са оцелели, особено в квартал „Хигашияма“, между прочутия с гледките си храм „Кийомизу“ и храма „Ясака“. Малки занаятчийски магазинчета, чайни, ресторанти и жилища се борят за пространство. Да се разхождате тук означава да се докоснете до града такъв, какъвто вероятно е бил през втората половина на XIX век и да вкусите онази Япония, за която тогавашните европейски творци са могли само да мечтаят. Другото лице на Киото - модерен, проспериращ град, над който се извисява известната кула за наблюдение, построена през 1963 г. върху девететажен хотелски и търговски комплекс. Първоначално гейшите са били предимно мъже. Докато професионалните куртизанки предлагат сексуално забавление, то гейшите използват уменията си да забавляват, използвайки традиционните японски изкуства - музика, танци и разказване на истории. С времето са се предпочитали артистичните умения на мъжете и жените гейша, вместо на високо поставените куртизанки. Постепенно мъжете гейша (също познати като хокан) изчезват и названието гейша се е използвало само за жена гейша, както се използва и сега. Гейшата започва обучението си, докато е съвсем малка. Тогава тя се нарича майко, в превод майко означава „танцуващо дете“ (mai-танц и ko-дете). Обучението на майко отнема 5 години, през което време тя учи традиционни японски изкуства и етикет. Да стане майко – чиракуваща гейша ученичка, е било стремеж на много японски момичета. Тази, която намери куража да стане майко, отива да живее в общежитие, наречено окия, с окаа-сан, което означава майка – притежателката на окия, намиращо се в Ханамачи. По време на детството си начинаещата гейша работи като домашна прислужница или помощница на вече опитна гейша и така получава обучението си. Животът ѝ става труден. Сутрин тя става в ранните часове и ляга късно нощем. Тя се учи да пее, да танцува и да свири на традиционния японски струнен инструмент шамисен, наподобяващ китара. Майко трябва да изучи различните традиционни японски изкуства, чаената церемония и икебана, както и тънкото умение да води разговор. След такова трудно и дълго обучение един ден, ако майка-сан реши, че кандидатката вече е готова, идва мечтаният момент тя да бъде обявена за гейша. Вече може да започне да носи специалните кимона, да се гримира с блестяща бяла пудра и да рисува кърваво червени устни и да си прави сложна фризура. Вратът отзад винаги се оставя в естествения цвят, защото това се счита за най-еротичното място в женското тяло. Очите се гримират в черно и червено – „Очите са вратата към душата на човека и затова трябва да са най-красиви“. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9

  Киото – Токио

  Закуска. Трансфер до Шинкасън и продължаваме с бързия влак до Токио. Токио – столица на Япония, разположен е на северозапад от Токийския залив, основан през 1603 г. със старото име Йедо. В буквален превод името Токио означава „Източна столица“. Гoлямo Toĸиo oфициaлнo e нaй-гoлямaтa гpaдcĸa aглoмepaция нa Зeмятa. Бpoят нa житeлитe нa япoнcĸия cтoличeн paйoн нaдxвъpля 38 милиoнa дyши – пoвeчe oтĸoлĸoтo e нaceлeниeтo в Πoлшa, Aвcтpaлия или Kaнaдa! Сами ще видите ĸaĸ живeят xopaтa в нaй-гoлeмия мeгaпoлиc в cвeтa! Пристигаме в столицата. Токио е един от най-зашеметяващите и най-развити градове в света. Обзорната обиколка ще започне с Токийската кула наричана „Небесното дърво“, висока 634 м ,тя е най-високата телевизионна кула в света и най-висока след „Бурж Халифа“. За секунди асансьорът ще ни качи на наблюдателна площадка 1350 м височина – Думите са излишни! Свободно време за снимки. Продължаваме с Императорския дворец – резиденцията на императора на Япония и неговото семейство. Денят ще завърши с най-стария храм в Токио – Асакуса Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието. Продължаваме с най-важния шинтоистки храм Сенсоджи, където ще напишем късметче с пожелание и ще чакаме да се сбъдне! Денят ще завърши с разходка в Парк „Уено“, който е едно от най-подходящите места разходка и съзерцанието на вишните (ханами). В паркът се намира най-голямата зоологическа градина в Япония, в която са талисманите – пандите Шин-Шин и Ри Ри, както и прочутите японски макаци. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 10

  Токио

  Закуска. Токио е една от 47-те префектури и седалище на японското правителство и Императорският дворец, определян като един от трите „командни центъра“ на световната икономика, наред с Ню Йорк и Лондон. Първоначалното име на Токио е Едо, което в превод означава „Източна столица“ или „Столичен град“. Наричат Япония – Древна и модерна, а Токио – град от бъдещето. Денят ще започне с Кръстовището на Шибуя“, казват че е най-натовареното в света и служи като централно място празнуване на Нова година, вдъхновено от американската традиция Таймс Скуеър и фокусна точка за празненствата за Хелоуин, които стават все по-известни в Япония през последните години. Заедно със станция Шинджуку, станцията на Шибуя в района има честта да бъде една от най-натоварените гари в света. Свързвайки се с популярни райони като Шинджуку, Хараджуку и Ропонги. Мястото трябва да се види! Негов символ и символ на верността е паметникът на кучето Хачико (порода акита), идващо тук, за да чака починалия си стопанин години след смъртта му. Продължаваме с най-скъпия търговско-развлекателен квартал на Токио – Гинза. Ще продължим с “Фортът на Венера” и “Мостът на дъгата”. Ще се качим на корабче, за да влезем в залива на Токио и да разгледаме Одайба – най-големият изкуствен остров в Япония и най – високотехнологичният развлекателен център в Токио, достъпен единствено през Rainbow Bridge или футуристичната влакова линия Yurikamome. Ще се разходим в Seaside Park и пожелание ще се качим виенското колело- Daikanransha, за видим отдалеч (при ясно време) вулкана Фиджи. Търговските центрове включват Aqua City и VenusFort, който е с венецианска тематика. Ще видим японската Статуя на свободата и ще се насладим на красивата гледка към залива. Ще минем под Моста на Дъгата – своеобразен символ на Одайба, дълъг 798 м. и свързва квартал Шибаура с Одайба. Поразително впечатление прави Централната сграда на телевизия. Свободно време за разходка. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 11

  Токио - Истанбул

  Закуска. Трансфер до летището за полет през Истанбул за България.

 • Ден 12

  Истанбул - София

  Пристигане на летище София.


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единично настаняване - 880 лв.

Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит 1 - 30% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията; Депозит 2 - 30% най-късно до 180 дни преди датата на заминаване;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане.
 • Цените подлежат на препотвърждение към момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 181 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 180 дни до 61 дни преди датата на заминаване се дължи 60% неустойка.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!