Екскурзия в ИНДИЯ и НЕПАЛ - с водач от България!

Делхи – Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра - Тадж Махал -Варанаси – Катманду
От
BGN 4915
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

11 окт 2024

Eкскурзовод

Да

Дестинация

Индия

Продължителност

11 дни

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Входни такси за обектите по маршрута
BGN 390
Съдействие за издаване на Виза за Индия
BGN 255
Вечери по маршрута
BGN 390
Посещение на Чокхи Дхани
BGN 182

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Делхи - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг
Самолетен билет Джайпур - Варанаси в икономична класа с включени летищни такси
Самолетен билет Варанаси - Каджурахо в икономична класа с включени летищни такси
Самолетен билет Делхи - Катмаду - Делхи в икономична класа с включени летищни такси
1 нощувка със закуска в хотел "Best Western Maharai Bagh"**** (или подобен) в Делхи
1 нощувки със закуска в хотел "Costa River" **** (или подобен) във Варанаси
2 нощувки със закуски в хотел "Park Prime/Ocean" **** (или подобен) в Джайпур
1 нощувка със закуски в хотел "Clarks Hotel Khajuraho" **** (или подобен) в Каджурахо
1 нощувка със закуска в хотел "Sarovar Portico Naraina"*** (или подобен) в Делхи
2 нощувки със закуски в хотел "Mulberry Hotel" **** (или подобен) в Катманду
1 нощувка със закуска в хотел "Sarovar Portico Naraina"*** (или подобен) в Делхи
Транспорт по описания маршрут
Еднопосочен билет за влак Джханси - Делхи с "Шатабди Експрес"/"Тадж експрес"
Разходка с лодка в река Ганг във Варанаси
Местни екскурзоводи по целия маршрут
Водач-преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 €.

Цената не включва

Виза за Индия
Виза за Непал: 30 $ (заплаща се на летището при влизане в страната)
Допълнителни екскурзии и услуги по програмата
Входни такси за обектите, включени в туристическата програма
Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание
Бакшиши за шофьор и екскурзовод:5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление
Такси за фотоапарат или камера по туристическите обекти
Разходи от личен характер.

Туристическа Програма

 • Ден 1
  СофияИстанбул

  Отпътуване от летище София в 15:55 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Пристигане в Истанбул в 18:25 ч. Излитане от Истанбул в 20:50ч.

 • Ден 2
  ИстанбулДелхи

  Пристигане в Делхи в 05:15 ч.  Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа програма в Делхи: Червената крепост базарът "Чандни Човк" джамията "Джама Масджид", една от най-големите джамии в света, построена от Шах Джахан Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано комплексът "Кутаб Минар" със сгради от началото на мюсюлманското управление в Индия гробницата на втория монголски крал Хумаюн, построена от съпругата му – ярък пример за монголската архитектура високата 42 метра каменна триумфална арка "Вратата на Индия", издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война булевард "Раджпат" храмът "Лотос", разположен в сърцето на новата част на Делхи във формата на лотос (храмът е затворен в понеделник). Нощувка.

 • Ден 3
  ДелхиАграДжайпур

  Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите монголски императори. Градът е построен от император Акбар през 1569 г., но поради недостиг на вода след 15 години е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник и са съчетание на индуистките и ислямските архитектурни традиции. Посещението включва джамията "Джама Масджид", гробницата на Салим Чишти, Панч Махал. Пристигане в Агра следобед. Посещение на крепостта, построена от император Акбар, съчетание на индуистки и ислямски архитектурни елементи. Крепостта е известна с името "Червената крепост" поради цвета на червения пясъчник, който е използван за изграждането й. Посещение на мавзолея "Тадж Махал" – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан (затворен е всеки петък). Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал.Отпътуване за Джайпур. Пътуването отнема около 4-5 часа. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 4
  Джайпур

  Закуска. Панорамна обиколка на Джайпур, наричан "розовия град" заради необичайно розовия цвят на камъка, който се използва за строителството на сградите: Градският дворец с изящна колекция от текстил, костюми и оръжия обсерваторията "Джантар Мантар" и Дворецът на ветровете (Хава Махал). Изкачване със слонове до Форт Амбър. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Крепостта, разположена на хълм с изглед към езерото, е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Вечерта по желание посещение на Чокхи Дхани – фолклорен развлекателен комплес в Раджастхани. Тук можете да се докоснете до културата, традициите и селския начин на живот и да опитате вкусна местна храна в традиционена обстановка. Нощувка.

 • Ден 5
  ДжайпурВаранаси

  Закуска (при възможност сух пакет). Трансфер до летището за полет до Варанаси в 07:50ч. Пристигане във Варанаси в 14:10ч. Екскурзия до Сарнатх – едно от най-свещените места за будизма, където е известната ступа "Дхамек", позната и като "седалището на светия Буда". Тук има много храмове, представляващи различните култури, в които будизмът е доминираща религиозна философия. Сред основните забележителности на Сарнатх са известната ступа "Дхармараджика" руините на стария манастир "Мулгандхакути Вихара" – мястото на първата проповед на Буда колоната на император Ашока, на върха на която е поставен лъв, обявен за национален символ на Индия. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 6
  ВаранасиКаджурахо

  Рано сутринта разходка с лодка по р. Ганг, за да се наслаждавате на изгрева над реката и посещение на "Вишванат" или Златния храм на Шива. Връщане в хотела за закуска.Трансфер до летишето във Варанаси полет до Каджурахо в 12:55ч.  Пристигане в Кхаджурахо в 14:00ч. Настаняване. Туристическа програма в Кхаджурахо. Днес запазените храмове в града са прекрасен пример на архитектурния стил нагара, характерен със своите извити кули и множество скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Каджурахо е един от безсмъртните символи на Индия, блян за онези, които завинаги са обикнали тази велика страна и нейната култура. Счита се, че храмовете в Каджурахо пресътворяват и благославят жената във всичките й форми, настроения и превъплъщения. Нощувка.

 • Ден 7
  КаджурахоОрчха

  Закуска. Отпътуване за историческия град Орчха (170км). Туристическа програма. Градът е построен около 1501 година от Махараджа Рудра Пратап Сингх. В миналото градът е бил столица на кралете от династия Бундела, и до ден днешен изглежда като замръзнал във времето. Градът е известен със своята крепост заобиколена от стена, която е и най-голямата атракция на малкия град. Макар и с население малко над 8,500 човека, сгушен в бляскавата местност Бунделкханд, това красиво градче се отличава с природната си красота и величие. Трансфер до историческия град Джханси. Отпътуване в 15:20ч. с влак "Tal Express 12279" за Делхи. Пристигане в Делхи вечерта в 21:35ч. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 8
  ДелхиКатманду

  Закуска. Трансфер до летището в Делхи. Полет до Катманду в 10:40ч. Пристигане в Катманду в 12:40ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа програма в Катманду: Площад Патан Дърбар: Площад Патан Дурбар е очарователна смесица от дворцови сгради, артистични дворове и грациозни храмове-пагоди. Вписан като обект на световното наследство, бившият комплекс Кралски дворец е център на религиозния и социален живот на Патан и в него се помещава музей, съдържащ множество бронзови статуи и религиозни паметници. Четирите виждащи очи на Swoyambhunath Stupa, наблюдават се от долината от върха на 77-метров хълм от западната страна. Тази най-славна ступа в света е едно от най-свещените будистки места в Непал и нейното създаване е свързано със създаването на долината Катманду. Нощувка.

 • Ден 9
  Катманду

  Закуска. Туристическа програма в Катманду.Планинската долина на Катманду, разположена на височина 1300 м, е историческа област в Непал, известна с неварските градове Катманду (Кантипур), Патан (Лалитпур) и Бхадгаон (Бхактапур) и многобройни манастири, храмове и културни паметници. Посещение на Бхактапур: централният площад "Дурбар", отразяващ богатата култура и архитектурния дизайн на града най-високият в долината на Катманду храм "Нятапола" Националната художествена галерия, където се съхранява огромна колекция от антични рисунки, ръкописи с рисувани корици и илюстрации, класически и средновековни произведения от дърво, камък и метал. Храм Кумари: Храмът Кумари е резиденцията на Живата богиня. Кумари, известна като Девата Богиня, има някои специалитети, тя трябва да бъде избрана от типичен неварски актьорски състав без белези и наранявания по тялото и ще бъде заменена от друга Кумари след пубертета. Kasthamandap: Смята се, че Kasthamandap е изграден от дървото на едно дърво през шестнадесети век, разположено близо до храма Кумари. Името Катманду е кръстено на този храм. Площад Дърбар в Катманду: Този комплекс от дворци, дворове и храмове, построен между 12-ти и 18-ти век, е бил седалище на древните крале Мала на Катманду. Това е мястото, където се коронясват кралете на Непал и се провеждат тържествените им коронации. Интригуващо парче тук е каменният надпис от 17-ти век, поставен в стената на двореца с надписи на 15 езика. Храм Кумари: Храмът Кумари е резиденцията на Живата богиня. Кумари, известна като Девата Богиня, има някои специалитети, тя трябва да бъде избрана от типичен неварски актьорски състав без белези и наранявания по тялото и ще бъде заменена от друга Кумари след пубертета. Kasthamandap: Смята се, че Kasthamandap е изграден от дървото на едно дърво през шестнадесети век, разположено близо до храма Кумари. Името Катманду е кръстено на този храм. Нощувка.

 • Ден 10
  КатмандуДелхи

  Закуска. Туристическа програма в Катманду: храмовия комплекс "Пашупатинатх", считан за най-важния в света храм на Шива, включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО (в храма се допускат само вярващи, които изповядват индуизма, а "невярващите" могат да видят храма от източния бряг на река Багмати) високата 36 м. ступа "Боднатх" – най-голямата ступа в Южна Азия, станала център на будизма в Непал. Трансфер до летището в Катманду. Полет до Делхи в 17:00ч. Пристигане в Делхи 18:30ч. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 11
  ИстанбулСофия

  Закуска(при възможност сух пакет). Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул в 06:55 ч. Кацане в Истанбул в 11:35 ч. Отпътуване за България в 14:45 ч. Кацане в София в 15:05 ч.


Настаняване

Тип настаняванеЦена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Двойна стая със спалня (не се гарантира)
Единична стая
BGN 2345
Допълнително легло в двойна стая
Двойна стая за комбиниране

Полезна информация

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Непал. Виза може да се получи на място на летището в Катманду при пристигане в страната. Необходими са две цветни актуални снимки паспортен вариант - 3,5 см на 4,5 см. Виза може да се получи и в посолство на Непал. В България е акредитирано посолството на Непал в Москва.
 • За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. Необходими документи: попълнен формуляр за кандидатстване (предоставя се от агенцията), сканирана цветна актуална снимка с размери мин. 10 KB и макс. 1 MB във формат JPEG, сканирано цветно копие на паспорта във формат PDF. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Индия. В паспорта трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата, която се полага от граничните власти на летището при пристигане в страната.

Анулационна политика

 • При анулация от 91 дни преди заминаване, неустойка в размер на 10% от основната цена на резервацията.
 • При анулация между TICKETDATE и 90 дни преди заминаване, неустойка в размер на 35% от основната цена на резервацията.
 • При анулация между 46 и TICKETDATE дни преди заминаване, неустойка в размер на 35% от цената на цялата резервация.
 • При анулация между 0 и 45 дни преди заминаване, неустойка в размер на 100% от цената на цялата резервация.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!