Екскурзия в УЗБЕКИСТАН - Великият път на коприната! Със самолет, на български език!

Самарканд - Бухара - Хива - Ташкент
От
BGN 3999
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

15 сеп 2024 - 19 мар 2025

Eкскурзовод

Да

Дестинация

Узбекистан

Продължителност

9 дни

Транспорт

Автобус и самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
7 обяда в ресторанти (без включени напитки) на турист при минимум 15 туристи
BGN 269
Посещение на традиционна винарна с включена дегустация на вино в Самарканд на турист при минимум 15 туристи
BGN 59

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
7 обяда в ресторанти (без включени напитки) на турист при минимум 15 туристи
BGN 269
Посещение на традиционна винарна с включена дегустация на вино в Самарканд на турист при минимум 15 туристи
BGN 59

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
7 обяда в ресторанти (без включени напитки) на турист при минимум 15 туристи
BGN 269
Посещение на традиционна винарна с включена дегустация на вино в Самарканд на турист при минимум 15 туристи
BGN 59

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
7 обяда в ресторанти (без включени напитки) на турист при минимум 15 туристи
BGN 269
Посещение на традиционна винарна с включена дегустация на вино в Самарканд на турист при минимум 15 туристи
BGN 59

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Самарканд - Ташкент - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish airlines" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг
Билет в икономична класа за полета Ургенч - Ташкент
Транспорт с туристически автобус по маршрута
3 нощувки със закуски в хотел "Diyora " 4* / "Bek Samarkand" 4* (или подобни) в Самарканд
2 нощувки със закуски в хотел "Kukeldash" 3* / "Grand Emir" 4* (или подобни) в Бухара
1 нощувка със закуски в хотел "Asia Khiva" 4* (или подобен) в Хива
2 нощувки със закуска в хотел "Ichan Qala" 4* / "Miran" 5* (или подобни) в Ташкент
7 вечери в местни ресторанти (без включени напитки)
1 бутилка минерална вода на ден
Туристическа програма в Самарканд, Шахрисабз, Хива, Бухара и Ташкент
Местен екскурзовод на английски език
Входни такси за посещаваните по програмата обекти
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Водач-преводач от България

Цената не включва

PCR тест (при необходимост)
Допълнителни услуги по програмата
Напитки по време на храненията
Такси за снимане с фотоапарати и камери в туристическите обекти
Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор и за пиколо (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Туристическа Програма

 • Ден 1
  СофияИстанбулСамарканд

  Отпътуване от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания &bdquoTurkish airlines&ldquo. Кацане в Истанбул. Отпътуване за Самарканд. с полет на авиокомпания &bdquoTurkish airlines&ldquo.

 • Ден 2
  Самарканд

  Пристигане на летището в Самарканд в 04:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Закуска. Самарканд - някогашната столица на империята на Тимур, днес е част от Списъка за световно и културно наследство на ЮНЕСКО. Обликът на пустинния град се формира от богато украсени дворци и джамии, медресета и мавзолеи, извисяващи се минарета и масивни куполи. Туристическа програма в Самарканд с местен екскурзовод следобед: световно известният площад "Регистан" - сърцето на града, където се намират трите красиви медресета "Улуг Бег", "Шер Дор" и "Тила Кори" джамията "Биби Ханъм", наречена в чест на най-възрастната и любима съпруга на Тимур и мавзолеят "Гур Емир" - царската гробница на Тимур и неговите потомци, чиято архитектура се смята за прототип на други подобни паметници в Азия, включително на "Тадж Махал" в Агра. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 3
  Самарканд

  Закуска. Туристическата програма в Самарканд с местен екскурзовод продължава със Сиабския пазар, предлагащ голямо разнообразие от ръчно изработени музикални иструменти и красиви изтъкани килими обсерваторията "Улуг Бег" - астрономическото чудо на средновековния Узбекистан историческият музей "Афрасиаб", в който се помещават най-ценните артефакти от древната история на Самарканд, илюстриращи историята на града по време на завоюването на Александър Велики Мавзолеят на библейския пророк Даниил, почитан като свято място от представителите на три световни религии – исляма, юдаизма и християнството. Посещение на некропола "Шахи Зинда" (бълг. "Живият цар") - комплекс от 11 мавзолея, наричан още "Град на мъртвите". Изключителните шедьоври от теракота, мозайки и заплетени облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори, а заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Посещение на фабрика за производство на самаркандска хартия от кора на черница. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 4
  СамаркандШахрисабзБухара

  Закуска. Отпътуване за Шахрисабз, известен като родното място на Тимур. Туристическа програма с местен екскурзовод: мемориалният комплекс "Дорус Соадат" (бълг. "Обиталище на властта") - комплекс от два мавзолея, предназначени за цялата династия на Тимур руините на двореца "Аксарай" мемориалният комплекс "Дорут Тилават" джамията "Кок Гунбаз" - най-голямата петъчна джамия в Шахрисабз криптата на Амир Тимур. Отпътуване за Бухара - един от най-големите и оживени градове в Узбекистан. Бухара е бил сред главните спирки по Пътя на коприната, което го е превърнало в процъфтяващ център на търговия, обучение, култура и религия. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 5
  Бухара

  Закуска. Туристическа програма в Бухара с местен екскурзовод: архитектурният комплекс "Ляби Хауз", съставен от три големи монументални сгради - две медресета „Кукелдаш“ и „Нодир Диван Беги“ и ханака „Диван Беги“ джамията "Магоки Аттари", датираща от зороастризма медресето "Чор Минор", известно като "Четирите минарета" - смята се, че декорните елементи на кулите отразяват религиозно-философското разбиране на четирите световни религии търговските куполи – Токи Сарофон, Телпак, Тими Абдула-хан, Токи Заргарон, където се продават килими, тъкани и бижута медресето "Улуг Бег" минарето "Калян" – символът на града, който доминира в хоризонта на Бухара със завидните си размери джамията "Калян" медресето "Мири-Араб" Бухарската крепост - символ на властта и бивша резиденция на хановете на Бухара. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 6
  БухараХива

  Закуска. Отпътуване за Хива по древния Път на коприната. Пътят между Бухара и Хива прекосява пустинята Къзълкум - 15-ата по големина в света. От пътя се открива прекрасна гледка към бреговете на река Амударя. Пристигане в Хива късно следобед. Настаняване. Свободно време. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 7
  Хива

  Закуска. Пешеходна разходка в Хива с местен екскурзовод: архитектурният комплекс "Ичан Кала" – обект под закрилата на ЮНЕСКО и археологически музей под открито небе, обграден от крепостни стени, който включва повече от 60 исторически паметника и 250 старинни къщи, сред които множество древни дворци, джамии, мавзолеи, медресета, минарета, местен базар и работилница на местни занаятчии. Най-значимите обекти са медресето "Мохамед Амин хан" - най-голямото в Централна Азия, медресето "Мохамед Рамин хан" - наречено на един от най-образованите представители на династията Кунграт, който някога е управлявал Хива минарето "Калта", изцяло покрито с остъклени плочки и майолика и символ на града с впечатляващи размери джамията "Джума" дворецът "Таш Хаули" - лятната резиденция на хановете от Хива мавзолеят на Пахлаван Махмуд - известен поет и воин от XIV век минарето "Ислам Ходжа" - най-голямото в Узбекистан с височина от почти 57 метра крепостта "Куня Арк", от където се открива панорамна гледка към стария град. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 8
  ХиваТашкент

  Закуска. Отпътуване за Ургенч. Трансфер до летището на Ургенч. Полет до Ташкент (1093 км, продължителност на полета 1 ч. 40 мин.). Кацане на летището в Ташкент - най-големият град в централна Азия. Туристическа програма в узбекистанската столица с местен екскурзовод: старата историческа част на Ташкент религиозният комплекс "Хазрати Имам", където е запазен световноизвестният Коран oт VII век на халиф Oсман, считан за най-стария Коран в света медресето Барак хан, където се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи пазарът "Чорсу" – един от най-старите в страната, където са се събирали и търгували кервани от 4-те посоки пътуване в Ташкентското метро - единственото метро в цяла Централна Азия площадът "Амир Тимур" - централния площад на Ташкент, който е заобиколен от сградите на известния хотел "Узбекистан", Юридическия университет (бившата Девическа гимназия), музея "Амир Тимур", който носи името на пълководеца на средновековната империя Националната опера и балет Площадът на независимостта - любимо място за разходка на местните с красиви фонтани и зелени площи Музеят за приложни изкуства, в който се помещават над 7000 образци на приложни изкуства: ръчно изработени бродерии, шапки, бижута, килими и други примери на занаятчийски произведения от началото на 19 век до наши дни. Вечеря в местен ресторант. 

 • Ден 9
  ТашкентИстанбулСофия

  Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул с полет на авиокомпания &bdquoTurkish airlines&ldquo. Кацане в Истанбул. Отпътуване за България с полет на авиокомпания &bdquoTurkish airlines&ldquo. Пристигане на летище София (Терминал 2).


Настаняване

Тип настаняванеЦена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Двойна стая със спалня (не се гарантира)
Допълнително легло в двойна стая
Единична стая
BGN 599
Двойна стая за комбиниране

Полезна информация

 • Туристическата програма се осъществява на български език.
 • Часово време: България 12 ч. Узбекистан 15 ч.
 • Валутата, която се ползва в Узбекистан е Uzbekistan Sum с обменен курс от 1 $ = 12596 Uzbekistan Sum към дата 01.04.2024
 • Резервации: депозит - 45% от основната цена при резервация доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 45% от основната цена от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
 • Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
 • Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Анулационна политика

 • При анулация от 46 дни преди заминаване, неустойка в размер на 45% от основната цена на резервацията.
 • При анулация между 0 и 45 дни преди заминаване, неустойка в размер на 100% от цената на цялата резервация.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!