О. БАЛИ - ЯЖ, МОЛИ СЕ И ОБИЧАЙ / ПРОГРАМА С 8 НОЩУВКИ / 11 ДНИ с водач Мартин Гаджев

София - Истанбул - Денпасар - Истанбул - София
От
BGN 3890
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

15 ное 2024

Дестинация

Индонезия

Продължителност

11 дни / 8 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - 430 евро.

Цената включва

Самолетен билет / София - Истанбул - Денпасар, Бали - Истанбул - София с включени летищни такси;
Ръчен багаж + 23 кг. чекиран багаж;
Трансфери: летище - хотел - летище;
4 нощувки на база закуска в Убуд - Sakti Garden Resort & Spa;
4 нощувки на база закуска в Нуса Дуа – Bali Tropic Resort;
7 целодневни екскурзии по програмата с включени всички входни такси;
Трансфери по време на престоя;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с 10 000 евро покритие;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Такса за виза при пристигане на летището в Денпасар;
Специално упоменатите с доплащане екскурзии и услуги;
Бакшиши;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (не е задължителна, но препоръчваме да си направите);
Доплащане за единична стая - 430 евро;

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Доха – Бали

  Среща на Терминал 2 на летище София за полет до Бали през Доха.

 • Ден 2

  о-в Бали - Убуд

  Пристигаме в Денпасар. Наричат Бали - острова на Любовта и „Острова с хилядата храма“. о. Бали е тропически остров в Индонезия, разположен в сърцето на най-големия архипелаг, състоящ се от 17 000 острова. Заради богата си история, култура, живопис, различни танци и занаяти както и едни от най-красивите плажове, природа и тропически климат, той е смятан за едно от най-красивите места на света. Трансфер до Убуд - културната, духовна и спиритуална столица на остров Бали. Убуд е град, в който културните събития свързани с изкуство, музика, танци и литература живеят от векове насам. Разположен е в централната част на острова. Преди векове в продължение на много години - Убуд е бил „царски град”. Местните владетели се наричат Джокорда или Агунг и до ден днешен техните потомци обитават дворците на предшествениците си. По улиците на Убуд почти винаги може да срещнете известни културни дейци или хора на изкуството. Преди време това е било събирателното място на туристи и бохеми от цял свят. Днешни дни градският пейзаж е преминал на друго ниво, като представлява живописна картина на елегантни курорти, заобиколени от палми и плажове, в които има безброй художествени галерии, посещавани редовно от световноизвестни колекционери. Ако сте решили да посетите остров Бали, то Убуд е може би най-идеалното място, където да отседнете. Градът има уникалана артистична и елитарна атмосфера, като същевременно е заобиколен от красива природа, тучни оризища, малки селца и доста художествени и занаятчийски центрове. В околностите на Убуд са запазени и няколко интересни дворци и храмове, които са в отлично състояние. Нощувка.

 • Ден 3

  Обиколка на Убуд

  Закуска. Денят ще започне с Пура Лемпуянг, един от най-красивите планински храмове в Бали. Първата ни спирка е храм на Лотоса – Пура Таман Сарасвати. Защо името е точно Лотос? Този спиращ дъха храм е красиво заобиколен от цъфтящи, величествени лотосови езера, което го прави наистина единствен по рода си! Пура Таман Сарасвати е посветена на хиндуистката богиня на обучението, любовта, музиката и изкуството Сарасвати. Един поглед към този великолепен храм, изпълнен с красиви дърворезби и зашеметяващо езеро с лотоси и ще видите влиянието на богинята в красотата и величието на храма! Вечер посетителите могат да присъстват на магически танцови представления. Светлината на танцуващия огън на фона на тъмното небе рисува силуета на танцьорите, които се движат грациозно на сцената, създавайки незабравимо шоу от светлина и сянка, задвижвано от ритмични стъпки и музика! Ще продължим с храма Гоа Гаджа-пещерата на слона, където е намерена статуя на Бог Ганеша и Гората на маймуните. Дърворезби и скулптури на митични същества украсяват входа, като допринасят за атмосферата на фантазия. Името „Пещера на слоновете“ може да ви накара да си помислите, че тук са живели истински слонове, но не! Пещерата е получила името си заради мистичната каменна статуя на Ганеш – хиндуистко божество с глава на слон – внимателно поставена вътре. Това древно светилище е построено през IX в. и в него се забелязват хиндуистки и будистки влияния. Приближавайки се до входа, пещерата отваря устата си като гигантски звяр и приканва смелите изследователи да открият тайните, скрити в корема ѝ! А каква вълнуваща изненада ви очаква вътре? Подобен на лабиринт проход със скални стени. Смята се, че целият обект Гоа Гаджа притежава голяма духовна сила. По време на посещението си се опитайте да останете в тишина и да усетите енергията на природата. Това е приключение за изследване на едно прекрасно място и свързване с вътрешната същност и душата. Не е ли това нещо, заради което си заслужава да навлезете в джунглата? Последната спирка за деня е Пури Сарен, построен през 1803 г., който и до днес служи за Кралски дворец. Впечатляващ с архитектурата и градините си. Нощувка. 

 • Ден 4

  Убуд- Тиртаганга Тенганан

  Закуска. Тръгваме за Пура Лепуянг, един от красивите планински храмове с величествена гледка към вулкана Агунг. Ще разгледаме храма Пура Лахур Лемпуянг - наричан още Портата на Рая. Продължаваме за храма Тиртанга - името му означава вода от река Ганг. Представлява бивш дворец, прочут с изящните си градини. Време за обяд. Трансфер до хотела. Свободно време за плаж или пазар. Нощувка.

 • Ден 5

  Трита Емпул - Гунуг Кави - Кинтамани

  След закуска се отправяме към храма Трита Емпул, или както балийците го наричат „Храма на свещената вода“. Пура Гунунг Кави Себату, наричан още Храмът на водата. Представете си пищна зеленина навсякъде, където погледнете, изпълнена с успокояващия звук на течаща вода, пеещи птици и покрити с балдахини пътеки. А сега си представете, че в тази картина попадате на завладяващата Пура Гунунг Кави Себату – звучи невероятно, нали? Този воден храм е едно от вълшебните места в Убуд, които често оставят посетителите в страхопочитание. Наречен е „Воден храм“, защото е заобиколен от чисти, блестящи езерца, които почти съвпадат със синьото небе на Бали. Може дори да забележите някои сладки костенурки, които небрежно плуват наоколо! Смята се, че тези езера притежават духовно пречистващи свойства, което превръща храма във важно място за свещени церемонии и е едно от най-важните светилища в цяла Индонезия. Посветен е на хиндуисткия бог Вишну. Според легендата, именно на това място бог Индра, създава чудодеен извор, чиито води могат да излекуват тялото и духа. Затова от повече от 11 века балийците почитат това свещено място и вярват, че след като се потопят в свещените води, ще получат духовно пречистване. Много голяма част от храмовете са украсени с различни свастики, които символизират божествената духовност. Продължаваме с храма Гунунг Кави - един от най-интересните археологически обекти в Бали, датиращ от XI в. Този храмов комплекс включва 10 храма издълбани в скалите, разположен в живописна джунгла от двете страни на река Пакерсиан. Смайващата красота на терасираните оризища наоколо ще остави едни от най-хубавите ви спомени от остров Бали. Нощувка. 

 • Ден 6

  Таман Аюн - Танах Лот - Нуса Дуа

  Закуска. Задно с багажа отиваме в един от най-хубавите хотели, разположен на плажната ивица Нуса Дуа, за останалата част от нашата ваканция. Освен, че ще разгледаме едни от най-интересните храмове от другата страната на острова, ще имаме възможност да научим много за духовете и легендите на острова. Денят ще започне с храма Таман Аюн – кралски семеен храм на династията Менгви, построен от краля 1634 г. В превод означава красива градина. Продължаваме за Танах Лот, един от най-кравите храмове, построен върху скала и един от седемте морски храма, тясно свързан с балийските вярвания. Пазител на храма и свещената вода е Данг Хянг Нирхарта. Този храм е посветен на Дева Барунак - Пазителят на океаните. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Улувату

  Закуска. Храмът Улувату е един от шестте основни храма, чиято цел е да защитава острова на Юг. Построен е XI в. в чест на богинята на морето Деви Лаут. Храмът е разположен на изключително живописно място, надвиснал на 100 м. скали над Индийския океан. Нощувка.

 • Ден 8

  Нуса Дуа

  Плажът Нуса Дуа е курорт, който често се нарича "най -добрият". Той включва не само самия плаж, но и комплекс от елитни хотели, ресторанти, търговски центрове, спа и голф игрище. Въздухът е буквално наситен с атмосферата от разкошни заведения и първокласно обслужване. По този начин територията на плажа е най-добрата зона за почивка.

 • Ден 9

  Нуса Дуа 

  Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 10

  Нуса Дуа - Денпасар - София

  Трансфер до летището и полет за България през Доха.

 • Ден 11

  София  

  Пристигане на летище София. 


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - 430 евро.

Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит 1 - 30% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията; Депозит 2 - 30% най-късно до 180 дни преди датата на заминаване;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане и сключен договор за организирано пътуване.
 • Полетно разписание:
 • 1 QR 228 S 15NOV 5 SOFDOH HK1 1240 1815
 • 2 QR 962 S 16NOV 6 DOHDPS HK1 0150 1630
 • 3 QR 961 W 24NOV 7 DPSDOH HK1 0010 0500
 • 4 QR 227 W 24NOV 7 DOHSOF HK1 0730 1140
 • Цените подлежат на препотвърждение в момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 181 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 180 дни до 61 дни преди датата на заминаване се дължи 60% неустойка.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!