НОВА ГОДИНА - Съкровищата на Шри Ланка 5 дни обиколен тур + 3 дни плаж


За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дестинация

Шри Ланка

Продължителност

11 дни / 8 нощувки

Транспорт

Самолет


Цената включва

Самолетен билет София – Коломбо – София;
Трансфер летище – хотел – летище;
Трансфери по програмата с луксозен автобус;
1 нощувка в района на Коломбо – хотел Pegasus Reef 4* или подобен със закуска и вечеря;
2 нощувки в Дамбула – хотел Amaya Lake 4* или подобен със закускиа и вечеря;
1 нощувки в Нувара Елия – хотел Araliya Red 4* или подобен със закуска и вечеря;
1 нощувки в Канди – хотел Amaya Hills 4* или подобен със закуска и вечеря;
3 нощувки на крайбрежието – хотел Citrus Waskaduwa 4+ или подобен със закуска и вечеря;
Обиколка на град Коломбо;
Посещение на сиропиталище за слонове в Пинавала;
Посещение на Златния храм в Дамбула;
Посещение на Сигирия - лъвската скала;
Посещение на Хиривадуна;
Посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полунарува;
Посещение на ферма за подправки на път за Канди;
Обиколка на град Канди;
Спирка в Кралската ботаническа градина в Перадения (входът се заплаща към посочената сума за входни такси);
Посещение на чаена плантация на път за Нувара Елия;
Обиколка на град Нувара Елия;
Обиколка на град Елла;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Приключение с китове (цена за възрастен: 315 лева/цена за дете 2-11,99 г.: 155 лева);
Целодневна екскурзия посещение на холандския форт в Гале, разходка с лодка по р. Маду и посещение на ферма за костенурки (цена за възрастен: 65 лева/цена за дете 2-11,99 г.: 45 лева);
Доплащане за Новогодишна вечеря – 220 лева възрастен, 140 лева дете 2-11,99 г;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
Входни такси на посещаваните обекти – около 120 долара на човек (подлежат на препотвръждение преди отпътуването във финалната програма);
Обяди по пограмата - около 15 долара на ден;
Такса за използване на професионална камера;
Допълнителни екскурзии при престоя на крайбрежието;
Такса обслужване на местен гид и шофьор - препоръчителна сума 5 долара на ден.

Туристическа Програма

 • Започваме опознаването на Шри Ланка с панорамна обиколка на столицата Коломбо - някога малък пристанищен град,развил се след идването на португалците през 16в в голям търговски и бизнес център.По време на обиколката на града ще се докоснем до останките от колониалната архитектура, бившия британски административен център и военен гарнизон, крайбрежната Сий Стрийт - района на златарите и пазара Петта, една от най-впечатляващите джамии – Джами Ул-Алфар Масджид, позната като Червената джамия.Ще видим още холандската църква Волвендал, датираща от 1749 г. и холандската болница от 1681 г. Ще преминем покрай Международния конгресен център Bandaranaike,с копието на Авукана Буда и Площада на независимостта. Спирка при храма в Келания - една от най-известните будиски светини в Шри Ланка- място ,посетено от Буда в осмата година от просветлението.

 • Продължаваме за Дамбула, Ще посетим най-големият и най-добре запазен пещерен храмов комплекс в Шри Ланка-Златния храм, разположен на върха на скала, висока 160 м. В околностите има повече от 80 документирани пещери. Основните атракции са разположени в пет пещери с различна големина, които от 1981 г.,са в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.В тях ще видите най-богатата колекция на стенописи и статуи на Буда-153 статуи на Буда, три статуи на крале от Шри Ланка и четири статуи на богове и богини. Последните включват Вишну и Ганеша. Стенописите обхващат площ от 2100 квадратни метра (23 000 кв. фута). Изображенията по стените на пещерите включват изкушението от демона Мара и първата проповед на Буда

 • Създаден през 1975 г. за настаняване на ранени слонове и изоставени сами в природата бебета, този приют, днес се е превърнал в едно от възможностите да наблюдавате тези невероятни животни в близка до естествената им среда. Неповторимо изживяване, което не трябва да пропускате е да наблюдавате техният ежедневен ритъм по хранене и "вземане на баня" в река Махаоя.

 • Скалната крепост, позната още като „Лъвската скала”, заради огромния лъв, който в миналото пазел входа й, е следващият обект на ЮНЕСКО, който ще посетим. На върха на скала, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, откъдето се открива невероятна панорамна гледка, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Според историческите данни скалата била населявана от хора в древните времена. В 5-то столетие преди нашата ера там започнали да се издигат планински манастири, просечени с множество тунели и пещери. Всички те служели като надеждно скривалище за своите обитатели.Строителството на крепостите, разположени по най-горните части на скалата се извършило по време на управлението на краля отцеубиец Касап (477-495). Според историческите източници на Шри Ланка, крал Дхарусен бил зазидан жив в стената от собствения си син Касап, който превзел трона, принадлежащ на другия син на краля – Могаллан. За да избегне сигурната си смърт, Могаллан избягал в Индия, където се заел със събирането на армия против вероломния си брат.Касап се боял и затова построил дворец с крепост високо в планината Сигирия. Скоро Могаллан обявил война на Касап и след като удържал победа, върнал статута на скалата като манастирски комплекс.В крайна сметка скалата не успява да спаси своя крал, но успява да запази древната сингалска култура.До върха на Сигирия се стига по тясна стълба, минавала между лапите, тялото и главата на огромен лъв, изсечен в скалата, от който до днес са се запазили единствено лапите. На върха е имало плоска тераса с площ от 20 декара, по средата на която се е издигал величествен дворец с разкошни градини и басейни, като всичко било облицовано с мрамор и украсено със скъпоценности. Интерес представляват „Огледалната стена”.Не е установено кои са лицата от фреските и какъв е техният произход. Знае се само, че са съществували 500 портрета, от които само 18 могат да се видят днес.Датирани са от 8-ми и 10-ти век сл. Хр., изобразяващи дами от двора на крал Касяп. Други изобразени фигури включват богове, богини и други небесни същества.

 • Продължаваме към селището Хиривадуна за да се потопим в автентичната традиционна атмосфера на Шри Ланка. Преживяването включва катамаран сред водите на голямо изкуствено езеро, пълно с водни лилии и бели ибиси, кулинарен урок и традиционен обяд, сервиран върху лотосови листа.

 • Следобед - посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полунарува, впечатляваща със своята архитектурата, паметници и природа (ЮНЕСКО).

 • Канди е обект на световно културно наследство, втори по големина град в страната и последната кралска столица на краля Шри Викрама Раджасингхе - преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г. Сочи се като най-важното светилище на будистите в страната, тъй като в него се намира Храмът на зъба на Буда. Според легенда кучешкият зъб на Буда бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр. н. е. и тайно пренесен в Шри Ланка някъде около 4 в. сл. н. е. в косите на неизвестна принцеса. Смята се, че който притежава зъба, има божественото право да владее тази земя. Програмата ни включва посещение на будисткия храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, и посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка.

 • След закуска продължаваме към Канди през Матале, за да посетим ферма за подправки. Матале добива популярност заради изобилието на засадени селскостопански площи с подправки – канела, куркума, джинджифил, карамфил, индийско орехче, кардамон и др.

 • Нувара Елия е малък колониален град, построен от британците на 230 km от Коломбо в централната част на Шри Ланка, разположен на 1884 м надморска височина. Любимо място за туристите, които са уморени от жегата и обичат разхладата и живописните пейзажи на планините и чаените плантации. През 1826 г. британски офицери, случайно попадат в равнините на Нувара Елия и сър Едуард Барнс ги проучва. През 1828 г. е построен път през билото при прохода Рамбода и е създадено място за възстановяващи се войници. Сър Самуел Бейкър е бил този, който попада под магията на Нувара Елия, пренася хрътки, коне и добитък и създава типична английска ферма тук. Цветя и зеленчуци са били донесени и засадени от Англия. Днес основната атракция на Нувара Елия са огромните чаените плантации и фабрики, разположени в самия център на остров Шри Ланка (Цейлон). Нувара Елия е районът с най-високо отглеждане на чай в света. Насаждения с невероятни размери са разположени на надморска височина от повече от 2500 метра над морското равнище. Това се доказва от самото име Навара Елия, което се превежда като „над облаците“ или „град на светлината“ в близост до слънцето. Тук чаените храсти са заобиколени от високи евкалиптови дървета, величествени кипариси и поляни, върху които расте мента. Благодарение на това напитката придобива специални, уникални вкусове. Чаят тук се отглежда повече от 150 години и през цялото това време качеството му остава на най-високо ниво.

 • След закуска отпътуване и посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета.

 • Продължаваме за Нувара Елия с попътна спирка в чаена плантация. Цейлон (старото име на Шри Ланка) е мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Ще имате възможност да научите интересни факти за отглеждането на чаеното дърво и производството на ценната напитка, както и ще опитате приготвения на място чай.

 • Отпътуване Елла – живописен малък град на около два часа от Нувара Елия. Районът има богато биоразнообразие, с многобройни разновидности на флора и фауна. Ела е заобиколена от хълмове, покрити с облачни гори и чаени плантации. Градът има по-хладен климат от околните низини, поради надморската му височина. Ella Gap позволява гледка към южните равнини на Шри Ланка.

 • Целодневна екскурзия посещение на холандския форт в Гале, разходка с лодка по р. Маду и посещение на ферма за костенурки

 • Приключение с китове


Условия за резервация

 • Български граждани, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза.
 • Условия за резервации:
 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
 • Доплащане 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 • Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% като такса анулация
 • ВАЖНО:
 • 1. Минимален брой туристи: 150 човека;
 • 2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
 • 3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност (задграничен паспорт), с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
 • 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!