ЯПОНИЯ — МАГИЯТА НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ

София-Истанбул-Токио-Осака-Инстанбул-София
От
BGN 7643
/човек

Обща информация

Дата

23 мар 2024

Eкскурзовод

Не

Дестинация

Япония

Продължителност

10 дни / 7 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Нощувка със закуска
Включени 2 обяда
Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Токио-Осака-София с Turkish airline
Всички трансфери летище-хотел-летищ
Пътуване с влак-стрела
Екскурзионна програма с включени входни такси
Медицинска застраховка за целия престой
Водач при минимум 15 души

Цената не включва

Круиз Нощно Токио с японска вечеря — 110 USD на човек при 19 човека
Горивна такса — обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава)
Разходи от личен характер

Туристическа Програма

  • Ден 1

    Излитане от София в 21:35 ч. с Turkish airlines.

  • Ден 2

    Кацане в Истанбул в 00:05 ч. Кратък престой на летището. Излитане за Токио в 02:30 ч. Кацане на летище Ханеда, Токио в 19:25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Ginza Grand hotel 3+* или подобен. Нощувка.

  • Ден 3

    Закуска. В 09:00 ч. вашият гид ще ви вземе от хотела за така наречения Сакура тур. Ще станем свидетели на феномена „сакура” или цъфтенето на вишневите дървета. Свързан е с „ханами”, в превод „гледане на цветовете”, древен японски обичай, чието начало се поставя през VIII в, когато императорските особи и хората от висшата класа са се наслаждавали на цъфтежа на вишните и са пишели стихове, въодушевени от красотата и изяществото им. Първата ни спирка е парка Chidorigafuchi е едно от най-добрите места в Токио, където може да видите цъфналите вишни през пролетта, от края на март до началото на април. Разходката до императорския дворец предлага невероятно красива гледка, оцветени в розово стотици черешови дървета. Много двойки наемат лодки и предприемат романтична екскурзия из тази розова страна на чудесата. Следва Yasukuni Shrine — шинтоистки храм, разположен в Чиода, Токио. Основан е от император Мейджи през юни 1869 г. в памет на загиналите в служба на Япония войни. Тук са изброени имената, произхода, рождените дати и местата на смъртта на 2 466 532 души. Ще посетим храмът Asakusa Kannon, един от най-колоритните и популярни будистки храмове в Токио, разположен в Асакуса. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Кannon, богинята на милосърдието, от река Сумида, и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Храмът е завършен през 645 г., което го прави най-старият в Токио. В 17:30ч. ще се насладим на традиционна японска вечеря на круиз с лодка, гледайки светлините на нощния Токио сити от Токийския залив. (не е включено в цената — 110 USD при 19 човека). Нощувка.

  • Ден 4

    Закуска. В 09:00 ч. ще се отправим на еднодневен тур в Токио. Meiji Jingu е шинтоистко светилище в Япония, разположено на 70 хектара, в средата на мегаполиса Токио. Тук ще забравите за суматоха на оживения град и ще се потопите в традиционния японски пейзаж, заобиколени от зеленина. Ще посетим обсерваторията и гледайки града ще помислим за многото възможности, които очакват Токио в бъдеще. Разбира се няма да пропуснем и източните градини на императорския дворец. Основните сгради не са запазени, но стените и входните порти все още съществуват. На мястото на бившите дворцови сгради на замъка в подножието на хълма е създадена хубава градина в японски стил. Замъкът Едо е бил резиденция на шогуна Токугава, който управлява Япония от 1603 до 1867 г. Император Мейджи също е пребивавал там преди да се премести в новопостроения императорски дворец. В 17:00ч. ще имаме свободно време за разходка в Ginza, eдин от най-добрите търговски райони в града, с множество луксозни бутици. Нощувка.

  • Ден 5

    Токио-Хаконе-езерото Ashi-Киото с бързия влак Shinkansen Закуска. Среща в 08:00 ч. в хотела с местния гид. Днес с автобус ще посетим Hakone National park. Тук можем да се разхождаме из вечни гори, да изследваме пещери от лава, да се къпем в горещи извори със зашеметяващи гледки към връх Фуджи. Ще направим круиз по живописно кратерно езеро Ashi и ще се качим с лифт до връх Комагатаке, създаден от вулканично изригване преди 40 000 години. В 16:07ч. ще се качим на бързия влак Shinkansen за Киото. Пристигане в Киото в 18:12 ч. Посрещане от местния гид. Трансфер и настаняване в хотел Rihga Gran Kyoto 4*. Нощувка.

  • Ден 6

    Киото Закуска. Програмата ни днес ще започне с храма Кинкакуджи — дзен-будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме и друг известен дзен-будистки храм Рьоан-джи (Ryoanji Temple), след което ще продължим за традиционния обяд "Shojin" в храмов ресторант. Почти хилядолетие японските дзен-будисти са практикуват шоджин или „кухня на предаността“, приготвяна без месо или риба. След обяда продължаваме с един от най-известните храмове в Япония - Kiyomizu Temple, което буквално преведено означава „Храм на чистата вода“. Следва свободно време и разходка в квартала Гион — старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. В 20:00 ч. с автобус ще отидем до замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867 г.). 21:00 ч. е последния възможен час за влизане в замъка. Връщане в хотела пеша или с директен влак. Нощувка.

  • Ден 7

    Киото-Нара-Осака Закуска. В 09:00 ч. ще освободим хотела и първата ни спирка ще бъде храма Дайгоджи (Daigoji Temple), обявен за обект на световното наследство. Големият храмов комплекс e разположен югоизточно от центъра на Киото в подножието на планината. Отпътуване с автобус до Нара, първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710 г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще разгледаме парка Нара, разположен в подножието на планината Wakakusa. Създаден през 1880 г, той е един от най-старите паркове в Япония и едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дружелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Ще посетим основната сграда на храма Todaiji, където се вижда 15-метрова бронзова статуя на Буда. Храма е разположен в парка на Нара. Построен през 752 г. става водещ храм на будизма в Япония. През годините той толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784 г. се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Около 19:00 ч. отпътуваме с автобус към Осака. Настаняване в хотел The Royal Park Canvas-Osaka Kitahama 4*. Нощувка.

  • Ден 8

    Осака Закуска. В 09:00 ч. стартираме екскурзионната програма с посещение на замъка Осака (Osaka Castle), една от най-известните забележителности на Япония, изиграл основна роля в обединението на Япония през шестнадесети век от периода Азучи-Момояма. Главната кула на замъка е разположена на площ приблизително един квадратен километър, заобиколена от отбранителни укрепления. Централната сграда е на пет етажа отвън и на осем етажа отвътре и е построена върху висока каменна основа, за да защити обитателите си от нападатели. Ще обядваме на круизно корабче по река Окава (Okawa river), след което ще се качим на най-високата сграда в града Umeda Sky Building. Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Обиколката ни ще завърши в 17:00 ч., след което ще имате свободно време. Нощувка.

  • Ден 9

    Осака-Истанбул Закуска. Свободно време в Осака. В 18:30 ч. трансфер до летище Kansai за полет за Истанбул в 21:50 ч.

  • Ден 10

    Истанбул-София Кацане в Истанбул в 05:00 ч. Кратък престой и излитане за България в 07:25 ч.Полезна информация

  • Хотели по програмата:
  • Ginza Grand hotel 3+*
  • Rihga Gran Kyoto 4*
  • The Royal Park Canvas 4*
  • Цена за турист в двойна стая: 7643 лв.

Анулационна политика


    Сподели:

    Препоръчани почивки

    Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

    Planet Travel Center Agency Newsletter background

    Абонирайте се за нашите промоции

    Винаги научавайте първи нашите новини
    и промоционални предложения!