Мексико, полуостров ЮКАТАН - НАСЛЕДСТВОТО НА МАИТЕ - 10 нощувки


За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дестинация

Мексико

Продължителност

13 дни / 10 нощувки

Транспорт

Самолет


Цената включва

Самолетен билет София – Канкун – София с България Еър и Кондор, през Франкфурт;
Летищни такси;
Регистриран багаж 23 кг и 8 кг ръчен багаж;
5 нощувки ALL INCLUSIVE в хотел BlueBay Grand Esmeralda 5****, Ривиера Мая, Playa del Carmen;
1 обяд в Селва Мая;
1 нощувка в Канкун, хотел Wyndham Garden 4****;
1 нощувка със закуска във Валядолид, хотел Meson del Marques 5****;
2 нощувка със закуска в Мерида, хотел Gamma 4****;
1 нощувка със закуска в Плая дел Кармен, хотел Las Golondrinas 3***;
5 ДНЕВЕН Обиколен тур Валядолид – Чичен Ица – Ушмал – Ек Балам – Селва Мая – Изамал – Мерида – Тулум:
Туристическа обиколка на Ек Балам с екскурзовод на български; 
Туристическа обиколка на Рио Лагартос с екскурзовод на български; 
Туристическа обиколка на Валядолид с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Чичен Ица с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Изамал с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Мерида с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Ушмал с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Тулум с екскурзовод на български;
Посещение на Музея на шоколада с екскурзовод на български;
Всички входни такси по посещаваните обекти описани в програмата;
Трансфер от хотел BlueBay Grand Esmeralda 5* до летище Канкун около 1 час;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини.
Представител на туроператора с български език за целия престой (всички екскурзии се провеждат на български от лицензиран екскурзовод).

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Доплащане за настаняване в хотел Grand Riviera Princess 5* на Ривиера Мая - 2100 лева на човек, за целия престой; 
Доплащане за настаняване в хотел Grand Hyatt 5* на Ривиера Мая - 2400 лева на човек, за целия престой. Валидна само за датите на отпътуване 16.02 и 01.03.2024 г.
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др

Туристическа Програма

 •  Ще започнем деня си с посещение на археологическия комплекс на Ек Балам, по време на който ще разберем повече за следите, оставени от Маите в сърцето на джунглата. След това ще се подготвим да съберем незабравими спомени от Рио Лагартос - малък крайбрежен град в Юкатан, дом на защитен екологичен резерват „Рио Лагартос“.Тук ще имаме свободно време за обяд на главния булевард на града. Не забравяйте да попитате своя местен екскурзовод за най-добрите опции за дегустация на морска храна. Нашата екскурзия ще продължи по пътя за Валядолид, където след пристигане ще се настаним в хотела.  

 • Пътят ще ни отведе до Изамал - живописен град, изрисуван в жълто. Ще се насладим на пешеходна обиколка по главните му улици. Накрая, ще се отправим към град Мерида и ще се настаним в хотела.    

 •  Отпътуване за едно от седемте чудеса на модерния свят - Чичен Ица. Насладете се на обиколка с екскурзовод в археологическия комплекс. След това ще продължим нашата екскурзия с посещение на Ресторант Селва Мая, където ще можете да поплувате в ченоте Саамал и да се насладите на автентичната Юкатакан гастрономия.  

 • Закуска в хотела, след което ще се отправим към древния Ушмал, ще се насладим на обиколка с екскурзовод сред невероятните пейзажи. Свободно време за обяд в местен ресторант. Само на няколко минути от Ушмал се намира и Музея на шоколада, където като допълнение към музея ще можем да опитаме и от Шоколода от Юкатан и да се насладим на автентичната церемония на Маите. Нашият ден ще завърши с връщане в Мерида.    

 • В този ден ще се сбогуваме с Мерида и ще се върнем в Карибската част. Ще пристигнем във впечатляващия археологически комплекс Тулум, където ще се насладим на обиколка на комплекса с екскурзовод. Нашата екскурзия ще продължи с почивка на обширния плаж в хотел Las Golondrinas.    


Условия за резервация

 • Условия за резервации:
 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране Доплащане 21 дни преди тръгване Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 • Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация Под 21 дни 100% като такса анулация
 • ВАЖНО:
 • 1. Минимален брой туристи: 18 човека; 2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни; 3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България; 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
 • 1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването. 1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния. 1.3. Смърт на пътуващия. 1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.). За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25. ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!