Най-доброто от Кения и Танзания с водач от България

София-Истанбул-Найроби-Килиманджаро-Истанбул-София
От
BGN 8999
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

19 окт 2024 - 10 ное 2024

Eкскурзовод

Да

Дестинация

Кения

Продължителност

10 дни

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
PCR тест в лаборатория Рамус
BGN 60
Виза за Кения
BGN 110
Посещение на масайско село
BGN 55
Разходка с балон над саваната на Масай Мара
BGN 878
Виза за Танзания
BGN 110

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
PCR тест в лаборатория Рамус
BGN 60
Виза за Кения
BGN 110
Посещение на масайско село
BGN 55
Разходка с балон над саваната на Масай Мара
BGN 878
Виза за Танзания
BGN 110

Цената включва

Самолетен билет София - Найроби в икономична класа, с включен кетъринг и летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 8 кг (с размери 55 см/40 см/23 см) на авиокомпания "Turkish airlines"
Самолетен билет Килиманджаро - София в икономична класа, с включен кетъринг и летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 8 кг (с размери 55 см/40 см/23 см) на авиокомпания "Turkish airlines"
Транспорт по описаната туристическа програма по време на сафаритата - джип сафари 4x4
2 нощувки със закуска и вечеря в района на Масай Мара "Sentrim Mara Camp" ( или подобен)
1 нощувка със закуска и вечеря до езерото Найваша "Lake Naivasha Sopa Lodge" ( или подобен)
2 нощувки със закуски и вечери в в района на Серенгети "Serengeti Heritage Camp" ( или подобен)
2 нощувки със закуски и вечери в района на Нгоронгоро "Ngorongoro Farm House" ( или подобен)
1 нощувка с вечеря в района на Килиманджаро в лодж "Airport Planet Lodge" ( или подобен)
Трансфери от и до летищата
Описаната туристическа програма
Професионални англоговорещи шофьори-гидове
Разходка с лодка по езерото Найваша
Входни такси за резерватите и националните паркове
1 литър минерална вода на ден по време на сафаритата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR
Водач-преводач от България

Цената не включва

Входна виза за Кения. Всеки турист трябва да задейства процедурата самостоятелно (попълва се електронен формуляр). При необходимост ще получи инструкция.
Напитки по време на обедите и вечерите
Посещение на масайско село
Разходка с балон над Масай Мара
Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. задължително се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
PCR тестове (при необходимост)
Входна виза за Танзания, около 50$.

Туристическа Програма

 • Ден 1
  СофияИстанбул

  Отпътуване от летище София за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане в Истанбул. Отпътуване  за Кения.

 • Ден 2
  Найробиезерото Найваша

  Пристигане на международното летище "Jomo Kenyatta" в Найроби. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Трансфер до Crown Plaza Hotel  за почивка и закуска. Отпътуване към езерото Найваша. Езерото Найваша е най-високото езеро в Рифтовата долина, разположено на надморска височина от 1890 метра. Това езеро е комбинация от вулканични скали и седиментни отлагания. Има площ от 139 кв.км. Резерватът е дом на повече от 400 вида птици. Част от филма „Отвъд Африка” е заснет в този район. Настаняване и обяд в кампа &bdquoLake Naivasha Sopa Lodge", който предлага великолепни съоръжения, градини, плувен басейн и открити зони към лоджовете. След обяд - разходка с лодка, по време на която ще видите колонии от хипопотами, орли-рибари, щъркели-марабу, крокодили и др. Обиколка с местен водач на малкия остров Crescent Island, който се намира в средата на езерото и е постоянен хабитат на множество антилопи гну, зебри, газели, жирафи и други диви животни. Вечеря и нощувка в лодж в кампа &bdquoLake Naivasha Sopa Lodge".

 • Ден 3
  езерото НайвашаРезерват "Масаи Мара"

  Закуска. Пътуване до националния резерват Масай Мара. Настаняване в лодж в кампа "Sentrim Mara Camp". Обяд. Следобедно сафари с  професионален водач-гид с възможност за снимки и близко наблюдение на представителите на "голямата петорка" - лъв, слон, носорог, бивол, леопард, както и на зебри, жирафи, антилопи гну, хиени и други диви животни. Вечеря и нощувка в "Sentrim Mara Camp".

 • Ден 4
  Резерват "Масаи Мара"

  По желание: рано сутринта - сафари и разходка с балон над равнината Maasai Mara. Закуска в кампа. Сафари за наблюдаване на популярните му обитатели като превъзходните мъжки лъвове с черна грива, както и на множество  зебри, антилопи гну, жирафи и хипопотами. Обяд - пикник в саваната. По желание: посещение на местно масайско село. Племето Масай е сред малкото племена в Африка, чиято бит, култура и традиции са  автентично запазени. Националният парк Масай Мара е една от най-известните екосистеми в света, дом на удивително разнообразие от диви животни - тук са регистрирани над 450 вида животни. През цялата година в резервата могат да се наблюдават над 570 вида птици, сред които повече от 50 вида хищни видове птици - орли, лешояди и други. Спирка покрай бреговете на река Мара. Вечеря и нощувка в лодж в кампа "Sentrim Mara Camp".

 • Ден 5
  Масай МараСеренгети

  Закуска. Кратко сафари в резервата и отпътуване към границата с Танзания,  гранични формалности и пътуване до националния парк Серенгети       (около 10 часа).  Легендарната равнина Серенгети е огромна вълниста равнина, чиято рядка растителност позволява еднo от най-добрите наблюдения на дивата природа в света. Годишната миграция на антилопи гну и зебри е една от големите атракции на парка, но през цялата година Серенгети е отлична локация за наблюдаване на хищници като лъв, леопард и гепард, заедно със слон, жираф, хиена, хипопотам, носорог, различни видове антилопи и множество птици. Обяд - пикник в саваната, по пътя към центъра на Серенгети. Настаняване в кампа "Serengeti Heritage Camp". Вечеря и свободно време за почивка. Нощувка.

 • Ден 6
  Серенгети

  Закуска. Сутрешно сафари в обширните равнини на Серенгети. Екосистемата Серенгети поддържа най-голямата останала концентрация на равнинен дивеч в Африка, включително повече от три милиона големи бозайници. Този резерват  впечатлява с голямото си разнообразие от птици и диви животни. Обяд в кампа или пикник сред природата според  придвижването в хода на сафарито. Следобедно сафари. На сутрешна и вечерна светлина пейзажът на Серенгети е изумително красив. Вечеря в кампа "Serengeti Heritage Camp". Нощувка.

 • Ден 7
  СеренгетиНгоронгоро

  Закуска. Сутрешно сафари. Отпътуване за националния резерват Нгоронгоро. Обяд. Настаняване в лодж "Ngorongoro Farm House".  Следобяд - свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8
  Нгоронгоро

  Закуска. Целодневно сафари в Нгоронгоро. Кратерът Нгоронгоро, е най-голямата непокътната калдера в света, която се съчетава с изобилие от диви животни, постоянно обитаващи дъното на кратера. Прайдове от лъвове, стада от капски биволи,  газели на Томпсън, импали, носорози, златисти и черногърби чакали, зебри, гепарди, леопарди и петнисти хиени, свободно се разхождат по равното дъно на кратера. Нгоронгоро предлага несравнимо красив земен пейзаж, който спира дъха с естественото си природно разнообразие и пази тайната магия на Африка. Обяд - пикник на  живописно място на брега над водоем с хипопотами. Кратерът е и дом на стотици видове птици в малките езера на дъното на кратера. Спускане на около 610 метра в кратера, който е дом на изобилие от диви животни - фотогеничен рай. Вечерно сафари. Нощувка в лодж "Ngorongoro Farm House".

 • Ден 9
  НгоронгороКилиманджаро

  Закуска. Отпътуване към летище Килиманджаро и настаняване в лодж "Airport Planet Lodge" в близост до летището. Следобяд - свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 10
  КилиманджароИстанбулСофия

  00.30 ч. - Трансфер до летището в Килиманджаро. Отпътуване за България. Кацане на летището в  Истанбул. Полет за София. Пристигане на Терминал 2.


Настаняване

Тип настаняванеЦена
Двойна Стая със спалня
Тройна стая
BGN -450
Double Room for Combination
Double Room with Twin Beds (not guaranteed)
Single Room
BGN 880

Полезна информация

 • Изисква се задължителна имунизация срещу жълта треска. Препоръчва се ваксина среещу малария.
 • Екскурзията ще се проведе при минимум 10 туристи.
 • Сафарито е подходящо за хора в добро здравословно състояние, препоръчително за възраст между 15 и 60 години.
 • Попълва се електронно разрешително за пътуване( ЕТА) и се плаща входна такса от 30 евро.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.
 • Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата). Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът. Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/ Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка - паспортен формат.
 • В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат от посолството на Кения в Берлин по електронен път (обикновено до 3 работни дни). Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се приложи актуална цветна снимка (паспортен формат) и да се плати таксата за визата. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

Анулационна политика

 • При анулация от 91 дни преди заминаване, неустойка в размер на 40% от основната цена на резервацията.
 • При анулация между 61 и 90 дни преди заминаване, неустойка в размер на 60% от основната цена на резервацията.
 • При анулация между 0 и 60 дни преди заминаване, неустойка в размер на 100% от основната цена на резервацията.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!