ВЕЛИКИЯ ПЪТ НА КОПРИНАТА

София – Истанбул – Ургенч - Инстанбул - София
От
BGN 3921
/човек

Обща информация

Дата

8 окт 2023

Eкскурзовод

Не

Дестинация

Узбекистан

Продължителност

10 дни / 8 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетни билети с включени летищни такси *(545 лв към 30.03), чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж 8 кг. * При промяна на цените на горивата и увеличение на летищните такси е възможна корекция в цената
1 нощувка със закуска в хотел Arkanchi Hotel 4* (или подобен) в Хива + ранно настаняване
2 нощувки със закуски в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен) в Бухара
1 нощувка със закуска в Юртов лагер в Айдаркул
2 нощувки със закуски в хотел Registan Plaza (Movenpick) 4* (или подобен) в Самарканд
2 нощувки в хотел Hampton by Hilton 4* (или подобен) в Ташкент
1 допълнителна закуска при пристигане в Хив
Обяд в юртов лагер
Всички вечери
Транспорт с комфортен автобус по маршрута
Туристически обиколки на Хива, Бухара, Самарканд и Ташкент с местен екскурзовод
Фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги в Бухара
Майсторски клас за готвене на узбекското национално ястие – плов ( в ден 3 или 4)
Посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси в Самарканд, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия
Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век
ЖП билети за високоскоростен влак по маршрута Самарканд–Ташкент (ден 8)
Входни такси за историческите паметници по програмата
Екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
Опитен водач от туроператора

Цената не включва

Обяди — около $85 на турист (заплащат се на място)
Заплащане за фото- и видеозаснемане в исторически паметници
Заплащане за фото- и видеозаснемане в исторически паметници
Застраховка „Отмяна на пътуване"

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии в 21:10 ч. за Ургенч през Истанбул.

 • Ден 2

  Пристигане на летище Ургенч в 07:10 ч. Среща на летището, трансфер до Хива (30 км, около 40 минути). Пристигане в Хива, настаняване в хотел Arkanchi Hotel 4* и закуска. Следва туристическа програма „Музей под открито небе”. Архитектурният комплекс на Ичан-Кала е мини-град и обиколката ще се проведе пеша. Историята на област Хорезм се корени толкова далеч в древни времена, че малко цивилизации могат да съответстват на възрастта му. Ще видите дворци с богати мозайки, уникални красиви минарета, медресета и джамии като Мавзолей Пахлавон Махмуд (XVII-XIX в), дворец Тош-Ховли (Харем на Хива Хан) (1830-1836), Крепостта Куня-Арк (1868-1888), Минарет Калта-Минор (1855), Медресе Шергази-Хан (1830-1836), комплекс Алла-Кули-хан (XIII-XVIII в), Кервансарай (XVIII в), минаре и джамия Ходжа-Ислям (1908-1910 в), дворец Ала-Кули-хан (XIX в) и др. Обяд в местен ресторант. Продължаване на обиколката из Хива. Вечеря в местен ресторант около 19:00 ч.

 • Ден 3

  акуска в хотела. Отпътуване за Бухара през пустинята Къзълкум в 08:00 ч. (около 480 км). Обяд в крайпътно кафене. Пристигане в Бухара около 16:00 ч. и настаняване в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен). Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 4

  Бухара Закуска в хотела. Начало на обиколката в Бухара: Добре дошли в най-древния град на Централна Азия – Бухара, който има 2500-годишна история. Историческите паметници, построени през различни епохи, пазят невероятни истории, които представляват интерес за всички гости на столицата на древна Согдиана. Програмата включва посещение на следните исторически паметници: Мавзолей на Саманидите (IX век). Той е един от архитектурните шедьоври на Централна Азия и перла на световната архитектура. Мавзолей на Чашма-Аюб (XIV век). Има легенда за този паметник, свързан с пророка Йов (Аюб), за когото се твърди, че е пътувал като проповедник през земите на Бухара. Комплексът Боло-Хауз е архитектурен ансамбъл, разположен на регистана (централен площад) на Бухара, състоящ се от джамия, минаре и хауз (водоем). Крепостта Арк (IV век) — център на бухарската държавност. Тук са били разположени дворецът на емира, джамии, съкровищница, правителствена служба и затвор. Обяд в местен ресторант. Продължаване на обиколката на Бухара: комплекс Калян — Минаре Калян (XII век) — основният символ на свещена Бухара. Това е символ на силата и мощта на духовенството на страната, както и на Медресето Мир-Араб, единственото действащо медресе от съветската епоха и до днес. Посещение на покритите пазари на Бухара, които съществуват от времето на Великия път на коприната — Токи-Заргарон (ред бижутери), Токи-Сарафон (ред килими, национални дрехи), Токи-Телпакифурушон (ред производители на шапки). В 18:00 ч. фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги. Вечеря и нощувка.

 • Ден 5

  Закуска в хотела. Разглеждане на Летния дворец на емирите на Бухара Ситорай-Мохи Хоса. Отпътуване за Гиждуван (52 км, около 1 час). Пристигане в Гиждуван. Посещение на керамичната работилница в къщата на майстора по керамика 7-мо поколение Алишер Нарзулаев. Кратка демонстрация на изработката и оцветяването на керамични изделия. Обяд. Следобед отпътуване към езерото Айдаркул (180 км, около 2 часа 30 минути) Пристигане в юртовия лагер към 17:30 ч. и настаняване. Вечеря в лагера. Нощувка.

 • Ден 6

  Езерото Айдаркул–Самарканд Закуска. След закуска почивка, езда на камила, плуване в езерото Айдаркул, запознаване с фауната и флората на езерото. Обяд на брега на езерото Айдаркул. Отпътуване за Самарканд (244 км, около 3 часа). Пристигане в Самарканд около 18:00 ч., настаняване в хотел Registan Plaza (Movenpick) 4* ( или подобен). Вечеря и нощувка.

 • Ден 7

  Самарканд Закуска. Туристическа обиколка на Самарканд: Популярната фразаказва: „Самарканд — сайкали руи замин аст...“, което означава, че Самарканд е красотата на лицето на Земята... Добре дошли в Самарканд, който, подобно на Бухара, има повече от 2500-годишна история. Площад Регистан е символ на град Самарканд, който включва медресе Шердар, медресе Тиля-Кари, медресе Улугбек; Медресе Биби-Ханум (медресе, построено в чест на най-обичаната съпруга на Амир Тимур); Мавзолей Гури-Емир (гробницата на великия Тамерлан). Обяд в ресторант. Продължаване на обиколката из Самарканд: Комплексът Шах-и- Зинда (Мемориалът е създаден през XII-XIV в). Появата му се свързва с името на Кусам-ибн-Абас, братовчед на пророка Мохамед, а много принцове и принцеси от династията Тимуриди са също погребани тук). Обсерватория Улугбек (една от най-старите и значими обсерватории в Централна Азия, построена през 1424-1428 г. от внука на Амир Тимур (Тамерлан) Улугбек на хълма Кукхак. В 18:00 ч. посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мeроси, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия. Вечеря и нощувка.

 • Ден 8

  Самарканд–Ташкент (с високоскоростен влак) Закуска. Посещение на ориенталския базар на Сиаб за закупуване на сувенири, подаръци, зеленчуци, плодове и сушени плодове. Посещение на работилница за копринена хартия от X век в с. Конигил. Обяд. Трансфер до жп гарата в Самарканд. В 17:28 ч. отпътуване за Ташкент с високоскоростен влак Афросиаб. Пристигане в Ташкент в 19:44 ч., среща на жп гарата, трансфер до хотел Hampton by Hilton 4* и настаняване. Вечеря и нощувка.

 • Ден 9

  Ташкент Закуска. Туристическа обиколка на Ташкент: Комплексът Хазрати-Имам, където се съхранява Коранът на Усман — най-старият ръкопис на Корана, оцелял до наши дни, оцветен, както се смята, с кръвта на третия халиф — Усман; площад Амир Тимур, Музей на приложните изкуства. Обяд в ресторант. Продължаване на обиколката в Ташкент: Площад на Независимостта, Комплекс за памет на жертвите на репресиите, Паметник на храбростта, Театрален площад. Вечеря и нощувка.

 • Ден 10

  Ранна закуска и трансфер до Международното летище Ташкент. Отпътуване за София с полет на Турски авиолинии през Истанбул в 09:00 ч. Пристигане на летище София в 14:35 ч.Полезна информация

 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ за записвания до 15.05.2023 г.
 • Цена за турист в двойна стая: 3721 лв.
 • Цена за турист в единична стая: 4121 лв.
 • Цена за възрастен на доп. легло: 3721 лв.
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ за записвания след 15.05.2023 г.
 • Цена за турист в двойна стая: 3921 лв.
 • Цена за турист в единична стая: 4321 лв.
 • Цена за възрастен на доп. легло: 3921 лв.
 • Условия за резервация:
 • При резервация се заплащат 1500 лв.
 • Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване.
 • УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:
 • За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на пътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Към момента за влизане в Узбекистан НЕ се изисква ваксинационен сертификат или PCR тест.
 • ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 19
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване.
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85 BGN.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Екскурзията не е подходяща с хора с намалена подвижност

Анулационна политика

 • До 60 дни преди отпътуване - без неустойка
 • От 59 до 45 дни преди отпътуване - депозита
 • От 45 дни преди отпътуване- 100 %

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!