All Inclusive почивка в Марса Матрух с полет от София - Есен 2024

От
BGN 1431
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

7 сеп 2024 - 28 сеп 2024

Дестинация

Египет

Продължителност

8 дни / 7 нощувки

Транспорт

Самолет


Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter;
7 нощувки със съответната база на изхранване в избрания хотел;
Трансфер летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
Представител на туроператора.
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини

Цената не включва

Допълнителни екскурзии
Туристическа виза (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) в размер на 25 щатски долара;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1 щатски долара.

Туристическа Програма

 • Египет е не само дом на невероятни пирамиди, но и оазис Сива, който включва стотици солени басейни, където е невъзможно да потънете. Сива, прекрасен оазис в египетската западна пустиня, покрит с буйна зеленина, преди е бил известен в древния Египет като земя на палми. Името идеално представя палмовите дървета, с които оазисът е известен. Трансфер с автобус до оазиса Сива, като започнем от руините на храма на оракула на Зевс Амон, който вече е бил известен по времето на Херодот и е бил консултиран от Александър Велики. Планината на мъртвите, която включва много гробници от древните египетски епохи, гърци и римляни. Има 4 големи солени езера с дълбочина 4 метра и 95% концентрация на сол в тях. Голямото наличие на сол помага на хората да се носят на повърхността на водата, въпреки че не могат да плуват, а солта също помага за лечението на много медицински състояния, особено кожни проблеми. Завършваме деня си със сафари приключение в джип 4x4 в пустинята Siwa Oasis, включително автентичен обяд в бедуинската палатка.   Неща, които трябва да запомните • Тази ексурзия не е разрешена за бременни жени и деца под 16 години. • Не се препоръчва да носите бижута по време на пътуване • Моля, носете ежедневно облекло, носете шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, фотоапарати, бутилки вода • Приблизителната продължителност на обиколката е около 15 часа, подлежаща на промени поради оперативни причини.

 • Александрия е очарователният град, разположен на запад от клона на Розета Нил, където пустинята се среща с искрящите води на Средиземно море. Отпъруваме от Марса Матрух и се насочваме към Александрия Сити. Посещение на Гръко-римския музей, построен през 1892 г. Музеят се състои от 27 зали и атрактивна градина, които предлагат отлично въведение в гръко-римския период на Египет. Продължаваме с посещенив на крепостта и цитаделата на Qaitbay. Цитаделата заема мястото на много по-известния фар Фарос, който е едно от седемте чудеса на древния свят. Време е да се насладим на обяда си в местен ресторант. След обяд ще посетим Александрийската библиотека. Великата Александрийска библиотека е една от най-големите и значими библиотеки на древния свят. Идеята за възраждането на старата легендарна библиотека датира от 1974 г., официално открита на 16 октомври 2002 г., за да отбележи началото на 21 век. Библиотеката разполага с пространство за осем милиона книги, като основната читалня обхваща 20 000 квадратни метра. Комплексът разполага и с конферентен център, специализирани библиотеки за карти, мултимедия, за незрящи и слабовиждащи, за младежи и за деца.   Неща, които трябва да запомните • Моля, носете копия на паспорта си, носете удобни дрехи и шапка, слънчеви очила, вода, фотоапарат и пари за пазаруване и бакшиши. • Моля, уредете breakfast box с рецепцията на хотела един ден преди датата на турнето. Ако вашето настаняване включва вечеря, тогава, моля, съгласувайте с рецепцията на вашия хотел преди датата на обиколката, за да осигурите късна вечеря в стаята си при завръщане. • Приблизителната продължителност на обиколката е 12 часа, подлежаща на промяна поради оперативни причини.

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 човека Насладете се да видите чудесата на Египет по време на тази обиколка и открийте красотата, историята и културата, които изпълват Кайро и разгледайте многото му невероятни паметници. Започваме с ранно рабби отпътуване от Марса Матрух и се насочваме към Кайро. Разглеждаме Великите пирамиди в Гиза и Сфинкса. Освен това виждаме пирамидите на Хефрен и Менкаур под Сфинкса и може да научете за историята на този прекрасен обект от местния гид. След това протегнете краката си и се насладете на вкусен обяд на борда на закотвен кораб на брега на безсмъртната река Нил. След обяд се потапяме в света на фараонските артефакти в Египетския музей. Възхищавайте се на скъпоценни реликви от бижута до вековни мумии, скулптури и др. За да завършим обиколката, ще се разходим из ориенталския базар Khan El Khalily - в зависимост от възможността - преди да се върнете Марса Матрух.   Неща, които трябва да запомните • Моля, носете копия на паспорта си, носете удобни дрехи и шапка, слънчеви очила, вода, фотоапарат и пари за пазаруване и бакшиши. • Моля, имайте предвид, че ще получите достъп до района на пирамидите, но входните такси за влизане в пирамидите (Хеопс, Микеринос или Кефрен) не са включени. Наличните билети са ограничени и трябва да бъдат закупени на място, така че достъпът не е гарантиран. • Моля, уредете breakfast box с рецепцията на хотела един ден преди датата на турa. Ако вашето настаняване включва вечеря, тогава, моля, съгласувайте с рецепцията на вашия хотел преди датата на обиколката, за да осигурите късна вечеря в стаята си при завръщане. • Приблизителната продължителност на обиколката е 18 часа, подлежаща на промяна поради оперативни причини.

 • Забавлявайте се с шофиране на АТВ за около час и половина. Приключението с АТВ е вълнуваща комбинация от вдигащи адреналина разходки и възможности за откриване на живописния пейзаж на пустинята Марса Матрух. Ще бъдете взети от лобито на хотела си следобед и ще карате към Quad Bike Center. След като пристигнете в Quad Center, получете инструктаж за безопасност и основни инструкции от вашия ескорт водач. След това сложете защитната каска и след това продължете с пробно шофиране, преди да се качите на АТВ. След като се почувствате удобно с вашето АТВ, продължете напред и започнете вашето невероятно приключение. По пътя ще посетите автентичен бедуински лагер, за да опитате египетските фурми с чаша местна бира. Важно е да дадете приоритет на безопасността и да се забавлявате, докато изследвате вълнуващите офроуд пейзажи. Това е възможност, която никога не трябва да пропускате, когато пътувате до Марса Матрух.   Неща, които трябва да запомните • Тази дейност не е разрешена за бременни жени и деца под 16 години. • Не се препоръчва да носите бижута по време на пътуване • Моля, носете ежедневно облекло, носете шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, фотоапарати, бутилки вода • Приблизителната продължителност на обиколката е около 4 часа, подлежаща на промени поради оперативни причини.

 • Открийте забележителностите на град Марса Матрух с неговия оживен нощен живот, кухня, архитектура и култура. Насладете се на безплатен транспорт от лобито на хотела следобед и след това се отправете към центъра на Марса Матрух. Ще опознаете толкова добре града, че ще започнете да се чувствате като у дома си. Вашият водач ще сподели с вас любовта си към историята на изкуството и традициите на местните хора. Посетете градския пазар и направете спирка за пазаруване на място, което е най-добрата комбинация от традиция и модерен живот. Спрете в местно кафене за питие, последвано от шофиране до солната пещера. Това е невероятно изживяване, когато виждате построена от човека солна пещера, донесена от оазиса Сива. Насладете се на спокойната атмосфера в пещерата и се отпуснете с лека музика на заден план.   Неща, които трябва да запомните • На бременните жени се препоръчва да се консултират с лекар преди да резервират това преживяване • Моля, носете удобни дрехи, шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, фотоапарати, бутилки вода • Приблизителната продължителност на обиколката е около 4 часа, подлежаща на промени поради оперативни причини.


Условия за резервация

 • Условия за резервации:
 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране Доплащане 21 дни преди тръгване Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 • Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация Под 21 дни 100% като такса анулация
 • ВАЖНО:
 • 1. Минимален брой туристи: 120 човека; 2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни; 3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България; 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
 • 1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването. 1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния. 1.3. Смърт на пътуващия. 1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.). За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25. ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!