ДРАКОНИТЕ НА ИЗТОКА

София-Истанбул-Пекин
От
BGN 11336
/човек

Обща информация

Дати

6 мар 2024 - 4 апр 2024

Eкскурзовод

Не

Дестинация

Китай

Продължителност

13 дни / 10 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Цена на човек в двойна стая
BGN 5668
Цена за единична стая
BGN 6630
Цена за трети възрастен на допълнително легло
BGN 5437

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Цена на човек в двойна стая
BGN 5668
Цена за единична стая
BGN 6630
Цена за трети възрастен на допълнително легло
BGN 5437

Цената включва

Самолетен билет с Turkish Airlines по маршрут София-Истанбул-Пекин-Хонг Конг-Истанбул-София с летищни такси и включен 30 кг багаж
Самолетен билет Шанхай-Хонг Конг с включен 20 кг багаж
10 нощувки със закуски в местна категория хотели 4* — 3 н. в Пекин (Beijing Jinfeng hotel или подобен ), 1 н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel или подобен), 2 н. в Сиян (Xian Ramada или подобен), 2 н. в Шанхай (Ramada Shanghai или подобен) и 2 н. в Хонг Конг (Panda Hotel или подобен)
10 Вечери по маршрута в традиционни китайски ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира
2 обяда в местни китайски ресторанти в Хонг Конг и Лантау
Целодневен тур на остров Макао
Целодневен тур на остров Лантау
Трансфер Пекин-Лоян с влак стрела във втора класа
Трансфер Лоян-Сиян с влак стрела във втора класа
Трансфер Сиян-Шанхай с влак стрела във втора класа
Климатизиран транспорт
Входни такси за музеите и обектите по програмата
Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
Всички трансфери, упоменати в програмата
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
Водач, който ще придружава групата през цялото време

Цената не включва

Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите — 40 евро/78 лв, заплащат се предварително в България.
Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер — 65 евро/127лв. на човек (при минимум 10 записани туриста).
Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай — 60 евро/117 лева на човек (при минимум 10 записани туриста).
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), не упоменати в програмата услуги.
Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната — 80 USD на човек (около 142 лева в зависимост от курса на долара).
По желание — застраховка “Отмяна на пътуването” — около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София Полет от София с Turkish Airlines в 21:10 ч. Кацане в Истанбул в 22.35 ч.

 • Ден 2

  Истанбул-Пекин / Вечеря Полет от Истанбул в 01.25 ч. и кацане в Пекин в 15.35 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng hotel или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант на въртяща се маса. Нощувка.

 • Ден 3

  Пекин / Закуска и вечеря Закуска. Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света — Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като една от важните забележителности тук е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Цин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 4

  Пекин / Закуска и вечеря Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. В близост до Стената — възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци (65 евро/127 лева). Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 5

  Пекин-Лоян / Закуска и вечеря Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38 ч. (часовете подлежат на препотвърждение). Пристигане в Лоян в 13:47 ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс — пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм до 17 м височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 6

  Лоян-Сиян / Закуска и вечеря Закуска. Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по чан-будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41 ч. Пристигане в Сиян в 19:12 ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Xian Ramada или подобен 4*. Нощувка.

 • Ден 7

  Сиян / Закуска и вечеря Закуска. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 8

  Сиян-Шанхай / Закуска и вечеря Закуска. След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска — хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25 ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Shanghai Ramada или подобен. Нощувка.

 • Ден 9

  Шанхай / Закуска и вечеря Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай — финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan — живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, като всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула — символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994 г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road — започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шан-з-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) — известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева). Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 10

  Шанхай-Хонг Конг / Закуска и вечеря Закуска. Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 09:50 ч. (подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 12:50ч. Панорамна обиколка на Хонг Конг с посещение на връх Виктория и включен обяд. Ще посетим хълма на Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Ще видим старата часовникова кула и плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря в традиционен китайски ресторант и настаняване в хотел Panda или подобен. Нощувка.

 • Ден 11

  Хонг Конг-Макао / Закуска и вечеря Закуска. Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. Тук в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най–старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 • Ден 12

  Лантау-Хонг Конг-Истанбул Закуска. Посещение на остров Лантау с включен обяд. Отпътуване до живописното селище Нгонг Пинг, след което ще продължите с кабинков лифт до манастира „По Лин“. Манастирът е известен с най-голямата седяща статуя на Буда, висока 34 м, откъдето се открива впечатляваща гледка към остров Лантау и Южно Китайско море. Връщане с лифта в Нгонг Пинг и свободно време за пазаруване в “CityGate Outlet”. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Около 20:00 ч. трансфер до летището за полет с Turkish Airlines в 23:30 ч.

 • Ден 13

  Истанбул-София Пристигане в Истанбул в 06:25 ч. Полет за София в 08:45 ч. и кацане на летището в София в 09:00 ч.


Полезна информация

 • Условия и забележки:
 • Офертата важи при минимум 18 турист
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди заминаване
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:
 • Сканирано копие на международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • Сканирана снимка паспортен формат във високо качество
 • Попълнена апликация с лични данни и професия
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната — 80 USD на човек (около 142 лв.)
 • Начин на плащане:
 • При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв.
 • Доплащане 40 дни преди пътуването

Анулационна политика

 • При наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
 • Между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
 • При по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията
 • В случай, че потребителя прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. Потребителя има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!