ШРИ ЛАНКА - ДАТИ: 2023 / 2024 - ОБИКОЛЕН ТУР С ПОЧИВКА - 8 или 9 НОЩУВКИ

София - Коломбо - Пинавала - Дамбула - Сигирия - Канди - Нувара Елия - Косгода или Бентота- Коломбо - София
От
EUR 2119
/човек

Обща информация

Дати

22 сеп 2023 - 23 фев 2024

Дестинация

Шри Ланка

Продължителност

12 дни / 8 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетни билети с FLY DUBAI
Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг.
Летищни такси
Трансфери по програмата с кола или минибус
2 нощувки със закуски и вечери в Дамбула в делукс стаи за хотелите 4* и 5*
1 нощувка със закуска и вечеря в Канди в делукс стаи за хотелите 4* и 5*
1 нощувка със закуска в Нувара Елия в делукс стаи за хотелите 4 * и супириър стаи за хотелите 5*
4 или 5 нощувки със закуски и вечери в крайбрежен хотел според избраната категория: Centara Ceysand Resort **** Superior River view room / Sheraton Kosgoda ***** Garden View room
1 допълнителна вечеря на последния ден преди трансфера до летището
Късен check-out от хотела
Посещения с местен водач-екскурзовод на: Пинавала, приют за слонове Дамбула “Златния храм” Сигирия “Лъвската скала” Сафари с джипове в национален парк „Минерия” Посещение на будитския храм Далада Малигава Посещение на кралската ботаническа градина
Входни такси по програмата
Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 10000 Евро

Цената не включва

Такса за виза за Шри Ланка – 100-120 лв.
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място)
Застраховка „Отмяна на пътуване”
Разходи от личен характер
Евентуални такси за снимки и заснемане на видео

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Среща на летище София. Полет София-Дубай 16:10 – 22:20 ч.

 • Ден 2

  Полет за Коломбо в 03:30 ч. Пристигане в Коломбо в 09:45 ч. Посрещане от представител на летище с традиционен ритуал за поздрав. Отпътуване за Пинавала (100 км.) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км.). Пристигане. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 160 м., около 350 стъпала. В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3

  ден Закуска. Продължаване към Сигирия (20 км). Крал Касапа построява крепостта около своя дворец. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на двореца от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха от който се открива невероятна панорамна гледка, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. Следобед – сафари в национален парк „Минерия”. Обитаван е от около 200 диви слона, диви бикове и други бозайници, 160 вида птици, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Това е един от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4

  Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на “Свещения зъб”, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Обичаят когато се посещава Храма е да се носят бели дрехи, които покриват раменете и колената, но и другите цветове са добре приети. Настаняване в хотела в Канди. Вечерно представление – ще имате възможност да се насладите на традиционни танци. Вечеря. Нощувка в Канди.

 • Ден 5

  Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света Отпътуване за Нувара Елия (времетраене на трансфера около 4 часа), град в хълмистата местност на централната провинция, Шри Ланка. Намира се на надморска височина от 1868 м. и се смята за най-важното място за производство на чай в Шри Ланка, наричано Малката Англия. Настаняване в хотела в Нувара Елия. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6

  След закуска трансфер до избрания крайбрежен хотел. По време на пътуването, около 5 часа, ще се насладите на прекрасните природни пейзажи на острова. Настаняване в хотела. Свободно време.

 • Ден 7

  Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8

  Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 10

  Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. След вечеря освобождаване на стаите. Късен трансфер до летището. (По програмата с 9 нощувки - ден за плаж и почивка)

 • Ден 11

  Полет за Дубай в 02:10-05:25. Полет Дубай-София 10:45-15:15 ч. (По програмата с 9 нощувки - ден за плаж и почивка. Вечеря. След вечеря освобождаване на стаите. Късен трансфер до летището

 • Ден 12

  Полет за Дубай в 02:10-05:25. Полет Дубай-София 10:45-15:15 ч.Полезна информация

 • Хотели по програмата Пакет 4* - 2119 Евро на човек, в двойна стая: Amaya Lake **** - www.amayaresorts.com Amaya Hills **** - www.amayaresorts.com Aralya Red **** - www.araliyaresorts.com Centara Ceysand Resort **** - www.centarahotelsresorts.com
 • Хотели по програмата Пакет 5* - 2225 Евро на човек, в двойна стая: Jetwing Lake ***** - www.jetwinghotels.com Golden Crown ***** - www.thegoldencrownhotel.com Aralyia Green City ***** - www.araliyaresorts.com Sheraton Kosgoda ***** - www.marriott.com
 • Доплащане за различен тип стая за хотелите на плажа: Centara Ceysand Resort **** за настаняване в Deluxe Pool Terrace Room – 100 евро на стая Sheraton Kosgoda ***** за настаняване в Deluxe Ocean View - 150 евро на стая
 • Доплащане за за ALL INCLUSIVE за хотелите на плажа: Centara Ceysand Resort ****– 25 Евро на ден, на човек Sheraton Kosgoda ***** - 45 Евро на ден, на човек
 • Полетно разписание: 1 FZ1758 A SOFDXB HK1 1610 2220 2 FZ 547 A DXBCMB HK1 0330 0945 3 FZ 570 R CMBDXB HK1 0210 0525 4 FZ1757 R DXBSOF HK1 1045 1515 Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане.
 • Условия за записване: При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, номер на паспорт, дата на валидност, ЕГН номер и телефон за връзка с Вас по време на пътуването
 • Условия на плащане:
 • - Депозит : 50% на човек след потвърждение на резервацията.
 • - Доплащане: 45 дни преди датата на отпътуване.
 • Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:
 • - Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на влизане в страната;
 • - Виза $50, може да се попълни преди пристигане в Шри Ланка онлайн на следния линк: https://eta.gov.lk/slvisa/visainfo/apply.jsp
 • При попълване на визата онлайн се заплащат $50, отговор идва до 24 часа, а при попълване при пристигане на летището в Шри Ланка се заплащат $60.
 • - Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон.
 • - За деца до 18 г., пътуващи без родители или само с един от тях трябва да имат оригинал и копие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. При промяна на цената на горивата авиокомпанията има право да начисли задължително доплащане на горивна такса с срок до 14 дни преди полета.
 • Изисквания за влизане на територията на Шри Ланка - От 13.01.2023 влизането в страната ще се осъществява посредством един от следните документи:
 • 1. Валиден ваксинационен сертификат - за такъв се смята този, който е направен в рамките на 1 година преди пътуването.
 • 2. Отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди кацане.
 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е № 00088426/13052310000008, валидна до 11.01.2024 г.
 • Пакетните цени подлежат на препотвърждение.

Анулационна политика

 • При анулация до 61 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява
 • При анулация от 60 до 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на депозита
 • При анулация от 44 до 31 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 60% от общата стойност на пътуването
 • При анулация от 30 до 15 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 80% от общата стойност на пътуването
 • При по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или „NO SHOW“ (неявил се турист) ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена на пътуването

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!