КИТАЙ 2024 – СРЕЩА НА МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ


За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дестинация

Китай

Продължителност

13 дни / 10 нощувки

Транспорт

Самолет


Цената включва

Самолетни билети, включително летищни такси към настоящата дата, както следва София – Истанбул – Пекин – Шанхай – Истанбул – София;
Билети за вътрешни полети, както следва: Сиан – Чжанцзяцзе и Чжанцзяцзе – Шанхай;
Трансфери, транспортни услуги с лицензирани туристически автобуси, съгласно приетата програма;
3 нощувки със закуски в Beijing Dongfang Hotel 4* или подобен в Пекин;
1 нощувка в нощен влак Пекин – Сиан в спален вагон;
1 нощувка със закуска в Holoday Inn Express Ancien West 4* или подобен в Сиан;
2 нощувки със закуски в Best Western plus Qingxin Yuan 4* или подобен в Чжанцзяцзе;
2 нощувки със закуски в Paradise Hotel Shanghai 4* или подобен в Шанхай;
1 нощувка със закуска в Culture Plaza Hotel 4* или подобен в Ханджоу;
Посещение на площад Тиананмън, Забраненият град, Храмът на Рая, Улица Уангфуджинг и др.;
Посещение на Великата китайска стена, Гробницата Динглинг, Пазарът за антики Пандзяюан и др.;
Посещение на Летнен дворец, Храмът Йонгхе Лама, Тур Хутонг с рикша;
Посещение на Голямата джамия в Сиан и нощен тур до Пагодата на Голямата Дива Гъска;
Посещение на Малката Пагода на Голямата Дива гъска, Музеят на Сиан и Теракотената армия;
Посещение на Национален горски парк Чжанцзяцзе - Асансьорът Байлонг,  Живописният район Юандзяцзе и Планината Тианзи;
Посещение на Планината Тианмен, Пещерата Тианмен и Призрачната пътека;
Посещение на улица Нанджинг, The Bund, Градината Ююан, Старият град, Храма на Джейд Буда, Района на Пудонг и “Перлата на Изтока“ – телевизионната кула на Шанхай;
Посещение на храма Лингин и разходка с кораб по езерото Уест Лейк;
Посещение на Градината на Майстора на Мрежи, Улица Пиндзян, Разходка с триколка из Стария град, Пингтан шоу;
Минерална вода за всеки ден от екскурзиите;
Местен екскурзовод;
Професионален водач-представител на ТО в България;
Аудиогайд система за комфортни екскурзоводски беседи;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Входна такса за Пагодата на Голямата гъска в Сиан – 3 щатски долара на човек;
Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – около 50 щатски долара на човек за целия престой;
Такса за издаване на виза – около 200 лева;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Всички неупоменати разходи за напитки, хранения, бакшиши и др. разходи от личен характер.

Туристическа Програма

 • Площад Тянанмън – най-големият градски център на света, с площ 44 хектара в сърцето на Пекин. Това е мястото, на което се случват всички церемонии и събития. Северният портал е величествената Порта на Рая и мира (Тянанмън), символът на Китайска Народна Пепублика. Това място е като Свещената земя за жителите на Китай и е сърцето на държавата. Забраненият град  – Забраненият град е бил императорски дворец на династиите Мин и Цин. Най-голямата и древна сграда в Китай, изграждана от 1406 до 1420 г. През 500 годишната си история, тя е била дом на 24 императора. Любопитен факт е, че този императорски дворец се нарежда сред най-известните дворци в света, наред с Бъкингамския дворец, Версай, Белия дом, Кремъл. Забраненият град е избран да бъде вписан в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Много интересни са залите за духовно усъвършенстване, тази на радостното дълголетие и залата на хармонията. Истинско изобилие на златни орнаменти и предмети, сребро, перли, прибори, императорски облекла, скъпоценни камъни, както и мебели от епохата на династия Цин. Храмът на небето – намира се в югоизточната част на Забранения град и обхваща площ от 273 хектара. Използван от императорските династии Мин и Цин като център за церемонии на Бога на Зимното Слънцестоене, както и за молитви за плодородие и жътвата през първия месец на лунната година. Това е най-голямият съществуващ център за молитви към Рая. Улица Уангфуджинг – 700 годишната търговска улица на Пекин е запазила своя имидж на център на търговията. И до днес е най-посещавантото място за пазаруване в Пекин. Нейната дължина е 1.5 км. и тук клиентът наистина се чувства специален!

 • Посещение на Великата китайска стена (в списъка на ЮНЕСКО) – величие на инженерната мисъл и и триумф на човешкия ум, простираща се на 8 850 км и обявена за единствена в света. По-голяма част от стената, запазена и до днес, е от времето на династията Мин (1368 – 1644). Стената се състои от няколо части, като много от тях са достъпни за посещение. С кабинков лифт днес ще стигнем до Мутиеню, една от осемте части, намиращи се недалеч от Пекин. Гробницата Динглинг на династията Мин (1368 – 1644) – една от техните тринадесет имперски гробници, посветена на императир Уан Ли. Императорът поръчал конструкцията на своята гробница, едва на 22 годишна възраст. Строителството и продължило 6 годиния, а цената и за построяването се измерва с данъците на цялата империя за 2 години. Гробницата е открита през 1958 г. и отворена за публика като подземен мавзолей. Пазарът за антики Пандзяюан – мястото е известно, особено на колекционери от цял свят, като център на търговия с антики и уникални занаятчийски изделия. Казват, че това е от най-евтините подобни пазари в Пекин. Има по нещо за всеки решил да разгледа, закупи колекционерски предмети или просто да види забележителнни предмети от миналото.

 • Днес ни очаква вълнуваща среща с „живота в Пекин“. Дали преживяването ни ще отговори на това, което вече сме прочели – предстои да видим! Посещение на Летния дворец – познат още като Градината на Ясните вълни. Дворецът се намира на 15 км северно от Пекин и е най-голямата древна градина запазена в Китай. Включва 100 павилиона, имения, кули, зали и храмове, запазени в древен стил, както и огромно езеро с кристално чиста вода. Тези градини са били любимото място на Императорското семейство през топлите лета, извън затворените помещения на Забранения град. Следваща цел е  храмът Йонхе Лама с над 300 годишна богата будистка история. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Бъда в света. Използван като официална резиденция на кралските евнуси по време на династията Мин, преустроен като Кралския двор на принц Йонгйен по време на династията Цин. Разходка с рикша из тесните улици на Пекин, известни с името хутонги. Това е начинът да се  докоснем до живота на местните, до техния бит, култура и традиции.

 • Започваме с посещение на Мюсюлманския район с Великата джамия. Великата джамия е най-голямата и една от най-важните ислямски светини в Китай. Строителството и започва през 742 г. по времето на династията Тан, построена в китайски стил. Нощен тур до Пагодата на „Голямата Дива гъска“ Та Йен (допълнителна такса за  вход). Пагодата е построена през 652 г. по времето на династия Тан, истински шедьовър на будиска архитектура. Една от основните цели на пагодата е била да съхрани ситри и фигури на Буда, пренесени от Индия. Днес, храмът е свещено място за будистите и символ на Сиан.

 • Сиан е един от най-ярките градове на поднебесната империя, дом на осмото чудо на света. Казват, че да посетиш Китай и да не видиш Теракотената армия, е все едно да не видиш Папата, когато си в Рим. Започваме с  Малката пагода на Дивата гъска. Построената  през VI в. по времето на династията Тан тази 43 метрова пагода е изработена от камът. Време за разходка в зеления и спокоен парк на пагодата. Следва посещение на Историческия музей на Сиан. Градът е регионална столица, но и вход по Пътят на коприната. Той е един от най-богатите и пазени градове в страната. Историческият музей е с уникално богатата колекциа от 113 000 исторически и културни антики, които представят местна култура от времето на император Цин Шихуан до днес. Символът на Сиан – Музей на Теракотената армия, притежава колекция от теракотени скулптури на армиите на първия император на Китай, Цин Шъхуан. Това в всъшност специфична форма на погребение, заедно с императора (210-209 г.  пр.Хр.), която е имала за цел да предпазва владетеля в отвъдния свят.  Открита през 1974 г. от местен фермер, колекцията наброява 1 868 войни и колесници. Този уникален за световната култура обект също е включен в списъка на ЮНЕСКО и е обект на нестихващ интерес.

 • Първият Национален горски парк на Китай, с площ 264.6 кв. км, е включен в списъка на ЮНЕСКО през 2004 г..Той може да бъде посетен само в определен период от годината, факт, с който се постарахме да бъде съобразено нашето пътешествие! Започваме с великолепния Природен горски парк Чжанцзяцзе –  паркът се намира в югозападната част на Wulingyuan и се слави със своите павилиони, мостове, пещери, водопади и езера. Две от най-изумителните атракции са Потока Златен Камшик и Жълтата Каменна крепост. Потокът, дълъг около 7.5 км., е известен със своите кристално чисти води, стръмни скали и зелени планини. Крепостта се издига на 800 м. над земята и е  внушителна със своите „висящи“ и назъбени скали. Продължаваме към открития асансьор Байлонг. Съоръжението е стъклено, прикрепено към огромна скала от страната на  Wulingyuan, висока 330 м. За този „асансьор“ се смята, че е най-високият и тежък асансьор в света. Предоставен е за ползване през 2002 г. Стигаме до хълма с Живописната местност Жанджае, разположена в северозападната част на  Природен горски парк  Чжанцзяцзе, между Жълтата Каменна крепост и планината Тианзи. Местността е естествен планински релеф, заобиколена от високи върхове, разделени от дълбоки низини. Следващата природна красота за деня е Планината Тианзи, в превод „Син на небето“, разположена в северозападната част на местността  Wulingyuan. Резерватът на планината Тианзи  се характеризира с величествени скални върхове с гротескни форми, забулени от мъглите в района. Тук се намират много живописнии атракции като Imperial Brush peaks, Fairy maid scattering flowers, Mid-Air farmers cottage. С лифт можем продължим да изкачваме планината, откъдето ще се разкрият още много очарователни  гледки. Наситени с прекрасни емоции се връщане в хотела. След такъв ден е трудно просто да заспиш! Защото преживяното и гледките ще те „преследват“ и в съня!

 • Предстои един незабравим ден в мистичната планина Тианмен -  „Небесната планина“. Разположена само на 8 км южно от града, планината Тянмен (1520 м нв) е обявена за втория национален горски парк в  Чжанцзяцзе. Тя е дом на интересни дървесни видове, карстови хълмове и лечебни билки и растения. Следва посещение на Пещерата Тианмен. Призрачната пътека ще ни разкрие спиращи дъха гледки. Направеното от стъкло и „окачено“ на 1403 метра височина техническо съоръжение, привлича хиляди гости от цял свят в мистичната. Още едно място, което задължително присъства в MUST DO списъка с мечти!

 • Започваме с улица Нанджинг, впечатляваща с дължината си 5.5 км, която днес има репутацията на търговски център номер 1 в Китай. Няма нищо случайно в този факт, защото това е и най-старата търговска улица в Шанхай, от времето, когато Шанхай отвяря вратите си за широкия свят. Улицата е разделена на източна и западна част от Xizang Road. От двете и страни са разположени над 360 търговски центъра, универсални и специализирани магазини, ресторанти и културни и развлекателни заведения. Следващата ни цел е The Bund,  крайбрежна зона в централната част на Шанхай. Там се намират интересни исторически сгради, разположени по крайбрежието на река Хуангпу, в които в миналото са се помещавали банки и търговски къщи от Обединеното кралство, Франция, САЩ, Италия, Русия, Германия, Япония, Нидерландия и Белгия, както и консулствата на Русия и Великобритания. На  The Bund  се намират известните шанхайските забележителности Телевизионната кула "Перлата на Изтока" и кулата "Джинмао".  В Градината Ююан, с нейната  традиционна архитектура и открити пространства, ще се докоснем до „Стария Китай”. Построена през 16 в. от  губернатора на провинцията Пан Юндуан, в чест на баща му, министър по това време. Изящният дизайн и изискано оформление на цялото пространство създават впечатление за "градина в градината“! Продължаваме към Храма на Нефритения Буда, разположен в гъстонаселената част на Шанхай. Построен през 1882 г. в южните покрайнини на Шанхай и преместен на това място  през 1918 г., за да е по-удобен за посещение. Седящата статуя на Буда е издълбана от цяло парче бял нефрит, полупрозрачна и е истински шедьовър на изкуството. Ежедневно това свято място се посещава от  хиляди поклонници и гости на града, и това не пречи да съхрани своята святост и очарование. Старият град  на Шанхай ще ни  предложи запомнящи се забележителности, като известния в стария град Златен храм, джамията Сяотайуан, градината с лотосови цветя, моста Зигзаг. Районът на Пудонг  Пудонг - това е новата част на Шанхай.

 • Столицата на източната провинция Жеджианг в Китай - Ханджоу е културен и икономически център с население 9 милиона души. Гордостта на Ханджоу е езерото Уест Лейк с площ 6,5 кв.км. Ханджоу, както и Суджоу са едни от най-красивите градове. Суджоу, който предстои да посетим, е град на 2500 години, наричан „Венеция на Изтока“, „Столица на Коприната“, „Градът на Градините“. Уникалното си разположение в делтата на река Яндзъ го прави узключително атрактивен и любим и за самите китайци. Очаква ни красива разходка с кораб по езерото Уест Лейк – по брега с много пагоди,  множество острови и спиращи дъха гледки. Посещение на храма Лингин - един от най-значимите будистки храмове в Китай. Сгушен в подножието на планината Лингин, роден в древността през 326 г.

 • Разположен до делтата на река Яндзъ на бреговете на езерото Тайху, градът е популярна туристическа атракция, известен с каменните си мостове, пагоди и красиви градини. По време на династията Сун (960-1279) Суджоу се утвърждава като важен производствен център на коприна и остава такъв и до наши дни. Заслужено е наричан „Китайската Венеция“ заради множеството красиви канали, които го прорязват. Какво ни очаква днес: Посещение на  Градината на Майстора на мрежи -  обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1997г. Тази впечатляваща градина е проектирана от Шъ Джънджъ, служител по време на династия Южен Сун, през 12-и век. Той нарича градината Ю Ин, което означава „Убежището на рибаря“. По-късно, през 18-и век,  Сун Дзунхуан, съдебен служител, преименува и реставрира градината. Разходка по улица Пиндзян - разположена в източната част на Суджоу. Тази улица е запазила и до днес традиционния си облик от времето на династиите Тан и Сун. Тя е е най-добре запазената историческа зона в стария град на Суджоу.  Разходка с триколка из Стария град из живописния Стар град, така като са го правили преди векове пътуващите търговци. Предстои да се сбогуваме с Китай. Но преди да подредим смомените си от това вълшебно пътешествие ще посетим и известното Пингтан шоу - популярна музикално-устна форма на изкуство, произхождаща от Суджоу.


Условия за резервация

 • Резервации:
 • Анулационни срокове:
 • ВАЖНО:

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!