САЛАЛА, ОМАН - ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ / 7 Н. / 23.11.2024 - 30.11.2024

София - Салала - Сoфия
От
EUR 1629
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

23 ное 2024

Дестинация

Оман

Продължителност

8 дни / 7 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетен билет за директен полет по маршрут София – Салала - София с включени летищни такси с АК „България Ер“ (с технически стоп за презареждане в Хургада);
Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета;
Един брой чекиран багаж 15 кг.;
Кетъринг на борда на самолета;
Трансфер летище-хотел-летище;
7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро (включваща COVID-19);
Представител от България по време на целия престой в Салала;
Обслужване на български език по време на екскурзиите в Салала от професионални, лицензирани гидове;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ (не е задължително, но е препоръчителна);
Разходи от личен характер;
Горивна такса - обявява се 14 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Среща на летище София в 08:00 ч. за Директен чартърен полет до Салала, Оман в 10:00 ч. с техническо презареждане в Хургада. Пристигане в 17:35 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

 • Ден 2

  Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии и записване. Нощувка.

 • Ден 3

  Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. Сутринта от 09:00 ч.: Целодневна туристическа обиколка „Скритите съкровища на Салала“ с включен обяд. Панорамна екскурзия включваща най-интересните обекти от град Салала и региона. По време на разходката ни ще посетим: Grand Mosque – известната джамия с голямо религиозно и архитектурно значение. Haffa Souq – малкия чаровен пазар на крайбрежието, датиращ от стотици години и известен с продуктите си от тамян и парфюми; Тропическа градина с включена кокосова напитка; Посещение на Музея на Тамяна; Обяд в хотел Millenium Resort без включени напитки; След обяд ще продължим към спиращия дъха плаж Mughsail, за да се потопим в естествената красота на това крайбрежно бижу; Посещение на ферма за камили с включено традиционно арабско посрещане с Арабско кафе или чай;. Нощувка.

 • Ден 4

  Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. От 12:30 ч.: Джип сафари приключение с посещение на Wadi Darbat и Mirbat Beach с време за шнорхелинг, каяк и включена лека барбекю вечеря. Днес ще се отправим на вълнуващо приключение сред едни от най-запомнящи се природни забележителности в региона Дофар, Салала. По време на екзкурзията ни днес ще посетим: Wadi Darbat - Вади е типичната арабската дума за многобройните долини, които са разпръснати из страната и са изпълнени с контрастираща зеленина през дъждовния сезон. Сладководните лагуни тук често са придружени от водопади, а понякога от прекрасни пещери, в които да може дори да поплувате. Ще посетим също и известните каскадни водопади. Следва посещение на пристанището и Замъка на Мирбат; Около 16:30 ч. свободно време за плаж, шнорхелинг и каяк на Mirbat Beach придружено с лека барбекю вечеря; Около 19:00 – 19:30 ч. връщане обратно в хотелите; Нощувка.

 • Ден 5

  Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. От 13:00 ч.: Екскурзия „Пътят на тамяна и сафари в пустинята „Empty Quarter” с Арабско кафе, чай и фурми; Запомнящо се приключение съчетаващо древните пътища на тамяна и посещение на най-известната и недокосната от човека пустиня в света „Empty Quarter”. По време на екскурзията ни ще посетим: Посещение на Wadi Dawqah с посещение на Тамянова плантация; Посещение на Убар - През 1992 г. сателит открива древния град Убар в Оман. Наричат го още "Пясъчната Атлантида" и "Изгубеният град". Някога Убар е бил важна точка по пътя на керваните с камили, които са се отправяли през пустинята към Индия и Китай, за да продават стоките си. Град Убар е просперирал заради таксата за вода, която пътниците са плащали. Сега в града се провеждат археологически разкопки, които ние ще посетим. Сафари в пустинята „Empty quarter”; Посрещане на залеза с Арабско кафе, чай и фурми; Връщане обратно в хотелите около 21:00 ч.Нощувка.

 • Ден 6

  Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. От 16:00 ч.: Традиционна Оманска вечеря в Oasis Club; Под нежните звуци на нощта днес ще пренесем в една истинска приказка от 1001 нощ.. Ще бъдем посрещнати в Oasis Club с напитка и Оманска жива музика, след което ще се насладим на залеза с приятна автентична музика и 2 часа неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и хапки. Вечеря на бюфет с традиционни за оманската кухня ястия и Оманска жива музика. Връщане обратно в хотелите около 21:00 ч. Нощувка.

 • Ден 7

  Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

 • Ден 8

  Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището около 10:00 ч за полет в 13:00 ч. от Салала до София (с технически стоп в Хургада за зареждане). Пристигане на летището в София в 19:20 ч.


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Традиционна Оманска вечеря в Oasis Club;
EUR 135
Джип сафари приключение с посещение на Wadi Darbat и Mirbat Beach с време за шнорхелинг, каяк и включена лека барбекю вечеря.
EUR 140
Екскурзия „Пътят на тамяна и сафари в пустинята „Empty Quarter” с Арабско кафе, чай и фурми;
EUR 125
Целодневна туристическа обиколка „Скритите съкровища на Салала“ с включен обяд.
EUR 125
Доплащане за индивидуален двупосочен трансфер от/до летище за хотели: Juweira Boutique Hotel, Fanar Hotel, Rotana Hotel - до 2 души / 150 евро; до 4 души - 185 евро; до 7 души - 220 евро.

* Допълнителните екскурзии се провежда при мин. 35 записани туриста, за Традиционната Оманска вечеря минимумът е 50 човека. Цените на допълнителните екскурзии се препотвърждават преди пътуването, спрямо броя на записаните. Дните на провеждане на допълнитените екскурзии могат да бъдат променени.


Полезна информация

 • Пакетните цени са в ЕВРО. Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 лв. за 1 евро.
 • Условия за записване:
 • При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, номер на паспорт, дата на валидност, ЕГН номер и телефон за връзка с Вас по време на пътуването;
 • Условия на плащане:
 • Депозит в размер на 1000 лева на човек.
 • Доплащане най-късно до 40 дни преди заминаването / 05.10.2024 г.
 • Полетно разписание:
 • FB5661 23.11.2024 София 10:00 Салала 17:35 с техн. стоп в Хургада
 • FB5662 30.11.2024 Салала 13:00 – Хургада (технически стоп за зареждане) – София 19:20
 • Информация за превозвача:
 • Авиокомпания: Bulgaria Air
 • Адрес: гр. София, Летище София / Бул. Брюксел 1
 • Тип самолет: AirBus A320
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно своите пътници.
 • Няма медицински изисквания за имунизации при пътуване.
 • Забележки:
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.85 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Оман при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 140. Срок за уведомление за недостигнат брой: 21 дни преди датата на отпътуване.
 • При промяна на цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Оман.
 • Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или само с един от тях трябва да имат оригинал и копие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Хотели по програмата:
 • FANAR HOTEL SALALAH 5* - https://hawanasalalah.com/hotels/fanar/
 • Официално 5*, но би се приел по-добре като 4*, хотелът разполага с 503 стаи, 66 от които могат да бъдат свързани. Разполага с 3 плажни ивици и е подходящ за гости с определен бюджет и такива, които ще се възползват от екскурзии. Част от затворен комплекс "Hawana", където гостите може да разхождат сред комплекса, да пазаруват, да пият кафе или чай или пушат наргиле.
 • JUWEIRA HOTEL SALALAH 5* - https://hawanasalalah.com/hotels/souly-lodge/
 • Малък, бутиков хотел, който разполага само с 60 стаи и е само за възрастни. Намира се на яхтеното пристанище, но гостите могат да се възползват от 2 външни басейна, както и от плажовете на Salalah Rotana и Fanar Hotel, които се намират на обща територия. Стаите са нови, хубави и просторни с гледка към марината. В комплекс "Hawana", част от които са Fanar, Rotana и самият Juweira, гостите могат да се разхождат на територията, да пазаруват, да пият кафе/чай или пушат наргиле. Хотелът разполага със собствен плаж Laguna beach, на който се допускат само възрастни и само гости на хотела.
 • ROTANA SALALAH RESORT 5* - https://www.rotana.com/rotanahotelandresorts/oman/salalah/salalahrotanaresort
 • Автентично оманско гостоприемство и петзвезден лукс в Salalah Rotana. Хотелът разполага с 422 луксозни стаи в класически арабски стил, които разполагат с отлични гледки към плажа, изкуствените канали или красивите градини на територията на комплекса. Намира се на брега на Индийския океан сред голяма и просторна територия. Разположен е на 35 км от летището в Салала и с изглед към красивите тюркоазени води на Индийския океан. На територията на хотела има шест заведения за хранене в Salalah Rotana Resort с местни и международни вкусове. Saffron - основен ресторант за закуска, обяд и вечеря с вкусни ястия, вдъхновени от арабската кухня,; The Beach Bar & Restaurant - подходящ за лек обяд, снаксове и напитки; Club Rotana Restaurant & Lounge - опитайте грилована риба или месни продукти; Silk Road - кухня от Далечния изток; Arabesque Lounge & Terrace - леки закуски и топли и студени напитки. Част от затворен комплекс "Hawana", където гостите може да разхождат сред комплекса, да пазаруват, да пият кафе или чай или пушат наргиле.
 • All Inclusive Концепции на хотелите:
 • FANAR HOTEL SALALAH 5*:
 • Опции за закуска (7:00 ч. - 10:30 ч.): Закуска на бюфет в ресторант Al Souk, Sindbad & Aubergin и Saffron (хотел Rotana) Опции за обяд : (12:30 ч. - 15:30 ч.) Обяд на бюфет в Al Souk, обяд на бюфет в Sindbad, лек обяд на бюфет на плажа Breakers, ресторант. Лек обяд на бюфет Бар-ресторант на плажа (хотел Rotana) Безалкохолни и стандартни алкохолни напитки, сервирани по време на всички хранения, съгласно законите на Оман. Опции за леки закуски: Всеки ден от 16:00 до 17:30 ч. в бар Cocos, обслужване на Pizza Man от 15:30 ч. до 16:30 ч. в Ocean Beach. Обслужване на Gozleme на плажа Queen Shiba от 11:00 до 17:00 часа. Сладкиши и плодове в салон Ivory от 15:00 до 18:30 часа. Fit Grill Snack услуга от 16:00 до 17:30. Опции за вечеря: (18:30 ч. - 22:00 ч.) Вечеря на бюфет в ресторант Al Souk, вечеря на бюфет в Sindbad, готово меню в плажен ресторант Breakers (изисква се предварителна резервация), определено меню в Aubergine (предварителна резервация), Вечеря на бюфет в Saffron (хотел Rotana) (изисква се предварителна резервация), меню в ресторант Beach bar (хотел Rotana) (изисква се предварителна резервация), As sammak & Silk Road (необходима е предварителна резервация срещу заплащане, ограничен брой места ). Алкохол, сервиран според All Inclusive пакет: Петък: 14:00 до 23:00 Други дни 12:00, 15:00 и 18:00, 23:00.
 • ROTANA HOTEL SALALAH 5*
 • Опции за закуска: (07:00 ч. - 10:30 ч.) Закуска на бюфет в ресторант Saffron, Лека закуска в ресторант на плажа, Закуска на бюфет в Al Souk, Sindbad & Aubergine (Варианти за обяд на Фанар: (12:30 ч. - 15:00 ч.) Обяд на бюфет в ресторант Saffron, лека закуска на бюфет в плажния ресторант, обяд на бюфет в ресторант Al Souk (хотел Fanar), обяд на бюфет в Sindbad (хотел Fanar), лек обяд на бюфет в плажния ресторант Breakers. (хотел Fanar) ( Безалкохолни напитки и стандартни алкохолни напитки) Закуски: Всеки ден от 15:30 ч. до 16:30 ч., закуска и сладолед в ресторант Egyptian Fiteer от 16:30 ч. до 17:30 ч. Опции за вечеря: (18:30 ч. - 22:00 ч.) Вечеря на шведска маса в ресторант Saffron, фиксирано меню в ресторант Beach (предварителна резервация), определено меню или Al carte в Silk Road и As Sammak (предварителна резервация и срещу заплащане), вечеря на шведска маса в Al Souk „Fanar hotel“ (предварителна изисква се резервация чрез павилион), вечеря на бюфет в Sindbad "Fanar hotel" (изисква се предварителна резервация чрез павилион), сет меню в плажен ресторант Breakers "Fanar Hotel" (изисква се предварителна резервация през павилион), сет меню в ресторант за патладжани "Fanar Hotel" ( изисква се предварителна резервация чрез павилион) Безалкохолни напитки и стандартни алкохолни напитки. Алкохол, сервиран според All Inclusive пакет: Петък: 14:00 до 23:00 Други дни 12:00, 15:00 и 18:00, 23:00.
 • В Hilton Resort Salalah има възможност само за 1 допълнително легло в стая. Двама с две деца ползват основните легла в стаята + 1 допълнитено легло.

Анулационна политика

 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • До 61 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
 • От 60 дни до 41 дни до датата на пътуване: неустойка в размер на платения депозит.
 • При по-малко от 40 дни до датата на пътуване: 100% от целия договор.
 • Смяна на име до 10 дни преди пътуване - без неустойка.
 • Анулации без неустойка и връщане на суми:
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!