РИМ - ВЕЧНИЯТ ГРАД - 3 нощувки - чартърен полет от Варна

От
BGN 1100
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

24 ное 2024 - 8 дек 2024

Дестинация

Италия

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

Самолет


Цената включва

Самолетен билет Варна – Перуджа – Варна с авиокомпания European Air Charter;
Летищни такси;
Чекиран багаж до 20 кг и 1 малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см;
Трансфер летище – хотел – летище с автобус;
3 нощувки със закуски;
Обиколен тур на Рим с екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
Представител на туроператора на български език.

Цената не включва

Посещение на град-държава Ватикана - Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата Св. Петър - 118 лева за възрастен / 89 лева за дете 2-11,99 г. (Задължително се заявява още в момента на резервиране);
Римски площади - пешеходна обиколка с екскурзовод на български език - 50 лв. за възрастен / 25 лв. за дете
Римски Форуми + палатински хълм и Колизеум - 98 лева за възрастен / 63 лева за дете 2-11,99 г. (Задължително се заявява още в момента на резервиране).
Туристическа такса – заплаща се на рецепцията в хотела - определя се от общината,според категорията на хотела 6-7,50 евро/човек/вечер;
Градски транспорт в Рим (1,5 евро за еднопосочен билет, 6 евро за 24 часа);
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 1000 щатски долара/ тон при курс 1 евро = 1 щатски долар.

Туристическа Програма

  • Авентинския хълм, "Циркус Максимус", Палатинския хълм с императорските дворци, сградата на организацията за храна и борбата с глада, хълмът Челио, акведуктът на Клавдий, величествената арка на император Константин, хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г., руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха и една от четирите папски църкви Сан Джовани ин Латерано. Площад "Венеция", Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината, Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели" и Капитолийските музеи и др.

  • *Записването става единствено при предварителна заявка в момента на резевиране. Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал. Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация.Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата Св. Петър.

  • Пешеходна разходка до площад “Испания” – където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт.

  • *Записването става единствено при предварителна заявка в момента на резевиране. Пешеходна разходка до Колизеума и Римския форум, мястото откъдето в продължение на няколко века е туптяло сърцето на целия античен свят. Ще се видят базилика Юлия - катедралата на римското правосъдие, базилика Емилия, курията, където в продължение на векове са се събирали сенатори, рострите - трибуната, откъдето Марк Антоний произнася надгробна реч в памет на Цезар, арката на Септим Северий, umbilicus urbis - пъпът на света, miliarium aureum - нулевата точка, началото на всички пътища, които водят към Рим, mundus - вратата към отвъдното, храмът на Сатурн, храмът на Диоскурите, храмът на Веста, където се е пазел свещеният огън и свещени предмети с огромно значение, храмът на Юлий Цезар, където е кремиран Цезар. Палатинският хълм, където се намират руините на дворците на римските императори - Domus Augustana, Domus Flavia, палатинският стадион.


Условия за резервация

  • Условия за резервации:
  • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране Доплащане 21 дни преди тръгване Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
  • Условия за анулации:
  • До 24 часа след резервация без такса за анулация До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация Под 21 дни 100% като такса анулация
  • ВАЖНО:
  • 1. Минимален брой туристи: 150 човека; 2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни; 3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България; 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
  • При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
  • 1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването. 1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния. 1.3. Смърт на пътуващия. 1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.). За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25. ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!