НОВА ГОДИНА 2025 - СКРИТИТЕ ПОТАЙНОСТИ НА АЛЖИР / ПЕРИОД: 27.12.2024 - 02.01.2025 / 6 НОЩУВКИ, 7 ДНИ

София – Истанбул – Алжир - Истанбул - София
От
BGN 5500
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

27 дек 2024

Дестинация

Алжир

Продължителност

7 дни / 6 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - 280 евро.

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Алжир - Истанбул - София;
Самолетен билет от столицата Алжир до Джанет пустинята Сахара;
3 нощувки в столицата Алжир в хотел “Lamaraz” 4* или подобен;
1 нощувка в Константин в хотел Novotel Constantine 4*;
2 нощувки на база пълен пансион в Джанет / хотел 3 * в пустинята Сахара;
Високо проходими джипове 4х4 за района Тасили Наджер;
Входните такси за всички туристически обекти по програмата;
Виза за Алжир;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване";
Водач по време на пътуването;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Бакшиши;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (не е задължителна, но препоръчваме да си направите);

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Истанбул – Алжир

  Среща на летище София - Терминал 2 и полет през Истанбул за Алжир. Името на страната идва от столицата Алжир, което в превод означава „Островите“. Когато става дума за история и за страни, в които могат да се видят най–много и най–добре запазени останки от времето на Римската империя, Алжир се нарежда на второ място след Италия. Тя е най–голямата по площ държава в Африка и Арабския свят. От финикийците до Умаядите, от древен Рим и Картаген до Абасидите, та чак до Френската колониална империя, кой какво ли не е оставил в тази красива и разнолика страна. На територията на Алжир, е имало повече от 500 римски градове, които освен величието на Римската империя, безспорно показват важността на Алжир в античния свят. Наричан -„Новият господар на Северна Африка“. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 2

  Алжир – Джемила - Константин

  Закуска. Отпътуване за Джемила, един от най–красивите и добре запазени римски градове. Градът е известен под античното си име Cuicul (Куикул), както и с древната си римска колония, основана по-време на управлението на император Марк Нерва, докато управлява като консул заедно с Калигула. Разположен на 900 м. надморска височина във вилает Сетиф, в древността просперитета му се дължи на стратегическото разположение и силно развитото му селско стопанство. Целият район около него някога е бил „житницата на Рим“. В античния град ще разгледаме едни от най–красивите и добре запазени мозайки, арката Каракла, ще открием скрити християнски реликви, особено в църквата и нейния баптистерий. Ще посетим останки от Форум и християнски базилики. Градът се счита за пример на римското градоустройство, адаптирано към планинския терен. Обиколката ще продължи с термалните бани, Капитолията, театъра и храма, посветен на император Септимий Север и съпругата му Юлия Домна. Техният син император Каракла, построява величествената триумфална арка, с която ще продължим обиколката. Свободно време за сувенири и обяд, след което продължаваме за Константин. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3

  Константин – Алжир

  Закуска. Древното име на Константин е Цитра. Старата столица на Нумидия и в последствие преименуван на Константин, в чест на император Константин Велики. Това е един от най – интересните и впечатляващи градове в света, с един от най–дълбоките и красиви каньони, който сякаш разделя времето, историята и града на две. Наричат го „градът на красивите мостове“. По–който и да минете няма да сбъркате. Ще се разходим по един от осемте моста, за да усетим духа на времето. Обиколката ще започне с голямата джамия на Константин, която датира от 1135 г., още от управлението на династията Хамадид и е безспорен шедьовър за времето си. Ще посетим красивия дворец, построен от Ахмед бей бен мохамед Шериф, наричан още - скритото бижу на Алжир. Със своите няколко апартамента и 266 колони, изработени от мрамор на два етажа, красиво антре, разкошна тераса, диван и холна зала, която е видяла много охолство, впечатляващата градината. Таваните също са облицовани с мрамор, а всичките 540 врати са изработени от кедрово дърво, надписани и гравирани с най-различни орнаменти и декорации, ще ви поразят. Картините по стените изобразяват многобройните пътешествия на Ахмед Бей до Александрия и Триполи. Разходката ще продължи с Касба и квартала Бардо с вкус на гурме. Ще се разходим в стария град на Константин и ще отидем до базиликата, построена в чест на Свети Августин. Време за обяд и продължаваме към Алжир. Вечеря. Нощувка. Трансфер и полет до Сахара.

 • Ден 4

  Алжир – Джанет – Тасили н‘ Аджер

  Кацане в 06: 40. Трансфер до Джанет. Този район е бил обитаван още от неолита. Имало е периоди, в които не е бил пустиня. Самото градче е основано през средновековието от таурегите – полу номадски народ, който произлиза от берберски общности. Тяхното общество е строго определено в кланове, социален статус и кастови йерархия. Ще научите защо таурегските жени са единствените в ислямския свят, на които е позволено да бъдат с открити лица. Свободно време за едно хубаво кафе, малко сувенири. След което с джипове 4х4 потегляме към нашето голямо приключение - САХАРА. Отправяме се към смайващите гледки на Тимрас и Тасили н‘ Аджер, което в превод означава „Плато от реки“ и е най – красивия национален парк в Сахара, разположен на едно от най–големите плата в Югоизточен Алжир. Освен несравнимите си скални образования, в Тасили н‘Аджер, е разположена и най–голямата колекция на открито пещерно изкуство в света. От скалните рисунки, които като големи приключенци ще търсим, става ясно, че свидетелстват за живот от времето на неолита. От безпримерната красота на Сахара, както и от високите скалисти планини и пясъчни низини, ще ви спре дъхът. Ще видим едни от най–старите скални рисунки, арки и причудливи образувания. Самият Екзюпери казва - „че нищо не може да се сравни с цветовете на Сахара и никога нищо не е същото след като ги видиш“. Красотата и очарованието на моментите трае само веднъж! Време за обяд и продължаваме за Тикабауин, където ще имаме възможност да видим най–красивите цветове по-залез слънце в сърцето на пустинята. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5

  Пустинята Сахара – Джанет 

  Закуска. Очаква ни най–вълнуващото приключение сред тайнствени дюни и величествени скали, покрити с изящни и впечатляващи рисунки. Сахара-домът на Малкия принц. Скалните рисунки са серия праисторически петроглифи, издълбани или нарисувани върху естествени скали, особено в централната част. Разкрити са само 3000 петроглифи, най–вече в Планините Тибести и Ахагар. Много голяма част от рисунките, които ще видим в Тасили, особено на север от Таманрасет, илюстрират активен живот в Северна Африка в периода 8000 – 4000 пр.н.е., по–време на мезолита. Част от рисунките се отнасят към представителите на каспийската култура и показват времето, в което Сахара, е била савана и е обитавана от африкански слон, бивол, носорог, които сега живеят в Сахел. Освен фигури на животни обаче има и много странни фигурки на дребни човечета, които поразяват и до днес археолозите. Най-ранните скални и пещерни изображения са от периода Бубалос. Той започва от 10 000 г. пр.н.е. и продължава до към 6000 г. пр.н.е. Последните намерени рисунки са на около 4000 години. Ще прекосим „ Долината на мълчаливите“ и ще разберем дали все още Малкият принц живее там! Време за Обяд. Продължаваме към долината на „Танцуващия вълк“ и отиваме да се насладим на един от най – красивите залези! Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 6

  Джанет – Алжир – Типаза – Черчел

  Нощен полет от Джанет за Алжир. Пристигане в Алжир. Ранно настаняване в хотела. Закуска, след което се отправяме към Черчел и Типаза, които имат едни от най–добре запазените археологически останки. Черчел, е бил под името Иол и Кесария, преди това е бил римска колония, столица на царствата Нумидия и Мавритания. Именно финикийците създават колонии. Обиколката ще започне с „Площада на мъчениците“, който съхранява изключителна колекция от статуи, мозайки, погребални гробници и всякакви реликви, които ще ви потопят в историята на времето и ще отворят нова глава от книгата на живота. Ще посетим една от най–интересните джамии „Ел Рахман“, заради архитектурата си по–скоро прилича на древен храм с йонийски капители. Ще отидем до театъра, форума и вратата на „Тенес“. Продължаваме за Типаза. Уютно разположен в подножието на планината Chenoua и красивия средиземноморски бряг. Този град е основан V век пр.н.е от финикийците, а по–късно превърнат в римска военна колония от император Клавдии I, за завладяването на царствата на Мавритания. Изключително важен християнски център през последните векове на римското управление. Първият християнски надпис в Типаза датира от 238 г. Типаза е епископско седалище, а римският град е построен върху три малки хълма, с изглед към морето. Базиликата Св. Салса, която е разкопана от Стефан Гасел, се състои от кораб и две пътеки и до днес мозайката е много добре запазена. По–време на римското управление градът придобива много голямо търговско и военно значение, заради пристанището. Време за обяд и продължаваме към Алжир – столица и най–голям град в страната. Неговата история започва пред 944 година, когато е основан. Разположен по крайбрежието на Средиземно море, върху самите склонове на верига хълмове около морето. За да усетите атмосферата навсякъде около вас ще започнем обиколката с квартал Казба (старият град). Той е строен в ислямско-арабски стил и в него преобладават малки живописни тесни улички. Ще видим красивата сграда на пощата и „Паметника на мъчениците“, както и безспорния шедьовър катедралата „ Нотър Дам д‘Африк. Ще се разходим до културния център „ Рияд Ел – Фетх“. Центърът на града е изпълнен в широки булеварди, първокласни ресторанти и разкошни бутици. Ще ви очарова! Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Алжир – Истанбул - София

  Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет до София през Истанбул. Пристигане на летище София.


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - 280 евро.

Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит - 50% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди заминаване;
 • Необходими документи: валиден задграничен паспорт, мин. 6 месеца след датата на връщане в България.
 • Полетно разписание за дата на заминаване: 27.12.2024 г.
 • TK1028 SOF IST 09:50 12:20
 • TK653 IST ALG 14:10 - 15:55
 • TK652 ALG IST 11:20 16:55
 • TK1029 IST SOF 20:30 20:45
 • Цените подлежат на препотвърждение в момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 61 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!