ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ

София - Истанбул -Пекин- Лоян - Сиян - Шанхай - Истанбул - София
От
EUR 2098
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

21 май 2024

Eкскурзовод

Не

Дестинация

Китай

Продължителност

10 дни / 7 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетен билет с “Turkish Airlines” София-Истанбул-Пекин; Шанхай-Истанбул-София с включени летищни такси
7 нощувки със закуски в хотели 4*: 2 нощувки в Пекин (Beijing Jinfeng Hotel или подобен), 1 нощувка в Лоян (Luoyang Peony Hotel или подобен), 2 нощувки в Сиян (Xian Ramada Hotel или подобен), 2 нощувки в Шанхай (Ramada Shanghaили подобен)
Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
Трансфер Пекин-Лоян с влак стрела
Трансфер Лоян-Сиян с влак стрела
Трансфер Сиян-Шанхай с влак стрела
Включено посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» в Пекин
Включен билет за наблюдателната площадка на Телевизионната кула в Шанхай
Климатизиран транспорт
Входни такси за музеите и обектите по програматa
Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
Всички трансфери, упоменати в програматa
Медицинска застраховка с асистънс с покритие 10 000 евро на човек
Водач, който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език

Цената не включва

Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите: 50 евро/98 лв., заплащат се предварително в България
Разходка с корабче по река Хуан Пу в Шанхай: 60 евро/117 лв на човек (при минимум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), не упоменати в програмата услуги.
Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната: 80 USD на човек (около 142лв.)
По желание: застраховка “Отмяна на пътуването”—около 3% от пакетната цена

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Среща на летище София за полет с Turkish Airlines до Пекин през Истанбул в 21:10 ч.

 • Ден 2

  Полет от Истанбул в 01.25 ч. и пристигане в Пекин около 15.35 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng hotel 4* или подобен. Нощувка.

 • Ден 3

  Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символ на Китай и мъдростта на китайския народ. В близост до Стената — възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park и посещение на Грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» (включен в пакетната цена ) — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 4

  Закуска. Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света — Тянан Мън (Площад на небесното спокойствие). Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чан са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Luoyang Peony hotel или подобен. Нощувка.

 • Ден 5

  Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център за бойни изкуства, с включено посещение на школата по Чан-будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“, като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви, монасите са с твърде слабо тяло и затова създава редица двигателни упражнения, за да ги укрепи физически. Тези упражнения дават началото на шаолинския стил бони изсуства. Следва посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс — пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Xian Ramada Hotel или подобен. Нощувка.

 • Ден 6

  Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 7

  Закуска. Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска — хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане в Шанхай и разходка по булевард Nanjing Road, започващ от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължаващ в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, подобно на Пето авеню в Ню Йорк и Шан-з-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) — известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място, за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Shanghai Ramada или подобен. Нощувка.

 • Ден 8

  Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай — финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайския Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете бели нефритени статуи на Буда. Следват Градините Yuyuan с много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения. Посещение на Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за суровите перли. Посещение на Телевизионната кула с включен билет за наблюдателната площадка на 263 метра. Кулата е висока 468 метра е символ на Шанхай. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо, наричан също Венеция на Изтока, заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Джуджияоуджияо е очарователен град с много старинни и живописни сгради, ситуирани от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ благодарение на производството си на платове и ориз. Все още могат да се видят стари сгради — складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет в 22:25 ч. с Turkish Airlines за София през Истанбул.

 • Ден 10

  Кацане в Истанбул в 05:15 ч. и полет за София в 07:25 ч. Пристигане в София в 08:35 ч.


Полезна информация

 • Условия и забележки:
 • Офертата важи при минимум 16 туристи
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум: 30 дни преди заминаване
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • Снимка паспортен формат във високо качество
 • Попълнена апликация с лични данни и професия
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв.).
 • Начин на плащане: При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването. Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми
 • Цена на човек в двойна стая: 2098€
 • Цена за единична стая: 2465€
 • Цена за трети възрастен на допълнително легло: 2000€

Анулационна политика

 • При наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
 • Mежду 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
 • При по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията
 • В случай, че потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети, но не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!