ОСТРОВ ТЕНЕРИФЕ - КАНАРСКИ ОСТРОВИ - между Европа и Африка

От
BGN 2115
/човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

31 мар 2024

Дестинация

Испания

Продължителност

6 дни / 5 нощувки

Транспорт

Самолет


Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси, регистриран багаж 17 кт и ръчен багаж 5 кг с авиокомпания Bulgaria Air;
5 нощувки на съответната база в избрания хотел;
Трансфер летище – хотел – летище;                           
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
Представител на туроператора;
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини.

Цената не включва

Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Курортна такса – определя се от общината и се заплаща на място в хотела.
Целодневна екскурзия на Тенерифе с включен обяд - 199 лв възрастен, 130 лв дете 2-11,99 г;
Посещение на Лоро Парк с вкл.входна такса - 140 лв възрастен, 86 лв дете 2-11,99 г;
Екскурзия до Лас Лагуна и сторицата на Тенерифе - Санта Круз - 120 лв възрастен, 70 лв дете 2-11,99 г;
Тайните на Тейде - полудневна - 90 лв възрастен, 45 лв дете 2-11,99 г;

Туристическа Програма

 • Най-очарователното на един остров е усещането, че си на парче земя насред морето. На Тенерифе това усещане се подсилва с изключителното разнообразие на природни дадености и пейзажи. С еднодневната екскурзия на острова ще имате възможност да придобиете обща представа за всичко това и да се влюбите в колорита Потопете се в атмосферата на планинските селца, като посетите северната част на Тенерифе. Ще научите повече за историята на гуаншите, загадъчен народ, който обитавал острова преди пристигането на испанците.Ще имате възможност да дегустирате местното вино Малвазия - виното на крале. След дегустацията, програмата продължава към хилядолетното дърво Дракон и посещение на църквата Свети Марк, където се намира уникаления сребърен филигранен кръст. По време на обиколката ще можете да се насладите на пейзажи от останките от лавата на вулкана Тайде в Националния парк Лас Канадас дел Тайде и да се насладите на красотата на древения кратер с диаметър 16 километра, който се е образувал след изригването на вулкана. Обяд в традиционен ресторант. Продължителност на екскурзията около 8-10 часа.  

 • Посещението на Лоро Парк е едно незабравимо преживяване, както за малки, така и за хора от всички възрасти. На територията на парка можете да видите най-големия пингвинариум в света, уникален аквариум, обучени делфини и тюлени, гигантски косатки и повече от 3500 вида папагали Впечатляващи са спектаклите с косатки, известни с името китове-убийци, които ще ви покорят със симпатията и интелекта си, делфини и морски лъвове. Всички животни в парка са  част от програма за опазване на природата и съхранение на застрашени и изчезващи видове. Неслучайно паркът е наречен „Посолството на животните“. Ако се чудите какво ще правите цял ден в подобен парк, опитайте, за да разберете, че един ден е напълно недостатъчен да се насладите на това неповторимо докосване до природата. На територията на парка има множество заведения, както и обособени зони за пикник сред природата с навеси, дървени маси и пейки. В цената е включен трансфер до парка и входен билет

 • Посещение на националния парк Лас Каньадас дел Тейде Ще имаме чудесна възможност /при позволяващи метеорологични условия/ да се докоснем до най-високата точка на испанска територия – връх Тейде/ 3718 м/. Поемаме от южния му склон, за да преминем през няколко различни пояса на растителност, за да се озовем в каменната пустиня на подстъпите към върха. Ще направим фотопауза над долината Уканка, която напълно съвпада с представата за лунен пейзаж. Точно тук оживяват сцените във филмите „Милион години преди Христа“ и „Сблъсъкът на титаните“. По желание, изкачване с кабинков лифт с доплащане от 42 евро на човек. Продължителност на екскурзията около 4-6 часа.

 • Посетете стара столица Ла Лагуна - първият град в Канарските острови, обявен за световно културно наследство на ЮНЕСКО, с неговата колониална архитектура е от XV век. След това ще посетим столицата на Тенерифе - Санта Крус и нейните най-емблематични места като Плаза дел Принсипе, Крепостта Сан Кристобал, Парк Гарсия Санабриа.Близо до столицата се намира и единственият на острова  бял пясъчен плаж „Лас Тереситас“,където сме планували престой.


Условия за резервация

 • Условия за резервации:
 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране Доплащане 21 дни преди тръгване Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 • Условия за анулации:
 • До 24 часа след резервация без такса за анулация До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация Под 21 дни 100% като такса анулация
 • ВАЖНО:
 • 1. Минимален брой туристи: 70 човека; 2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни; 3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България; 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
 • 1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването. 1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния. 1.3. Смърт на пътуващия. 1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.). За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25. ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!