Обиколка на Япония Пролет 2021 – Автентичен дух и модерни технологии

София - Истанбул - Токио – Камакура – Нико – Такаяма - Ширакава Го – Киото – Нара – Осака - Токио - Истанбул - София
11 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 6,744 на човек в стая за 2 възрастни, 31 март 2021 г.
Single Room - закуска
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 7,371
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 13,488
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 20,232
Програма
Ден Програма
1 31.03.2021 / София – Истанбул Излитане от София в 09:55 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 11:25 ч. Кратък престой на летището. Излитане за Токио в 16:35 ч.
2 01 .04.2021 / Истанбул - Токио Кацане на летище Narita, Токио в 10:05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на място. Трансфер до центъра на Токио (около 1.3-2ч в зависимост от уличното движение). След пристигане се отправяме на полудневен тур на столицата. Първо ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената) в района на Гинза – най-луксозната част на града в идеалния център. Продължаваме с парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света. Около 17:30ч настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка.
3 02.04.2021 Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2ч трансфер с автобус) Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената). Град Нико е известен с най-красиво декорирания храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г. Ще минем покрай живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км), преди да стигнем до водопада Кегон. Свободно време за обяд (невключен в цената). Обиколката на място ще продължи с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробницата на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава). Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората. Връщане в хотела в Токио. Нощувка.
4 03.04.2021 / Токио – Камакура - Токио (67км, около 1ч трансфер с автобус) Закуска. Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената). Камакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие... Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената). В центъра на града се намира най-големият храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от Минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателят и първият шогун на шогуната Камакура. Връщане в Токио. Нощувка.
5 04.04.2021 – Токио – Киото (около 457км, обща продължителност на пътуването около 2.30ч) Забележка: Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч. Закуска. Трансфер с автобус до гарата в Токио за качване на влака „Стрела“ до Киото. Пристигане на гарата в Киото и посрещане от представител на място. Трансфер до града и обяд в местен ресторант (включен в цената). След обяда предстои кратка обиколка и запознаване с Киото. Ще посетим храма Фушими Инари (Fushimi Inari). Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори ( tori gates ), които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. Инари е бога на ориза и на територията на страната има хиляди храмове посветени на него. Този е един от най-важните, поради факта, че датира от 794г, когато столицата на страната се премества в Киото. Трансфер до хотел Karasuma Kyoto 3* или подобен. Настаняване и свободно време вечерта. Тази вечер Ви предоставяме възможност да посетите най-известното традиционно културно шоу в Киото – Gion Corner, където можете да се запознаете отблизо с местните обичаи, култура и най-вече с изкуството на гейшите (не е включено в цената, шоуто не може да се запази предварително, необходимо е да се отиде на място). Нощувка.
6 05.04.2021 Киото екскурзии до япония Закуска. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (включена в цената). Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на един от най-значимите храмове в Киото- Kiyomizu (в превод – Храмът на чистата вода), който е известен като един от най-посещаваните и чествани храмове в Япония. Най-известна е дървената му тeраса, която се извисява на 13м височина над хълм с прекрасна панорамна гледка към града. Част от храмовия комплекс е шинтоисткото светилище Jishu, което е посветено на Бога покровител на любовта. Там има два свещени камъка, за които се смята, че ако прекосите разстоянието от единия до другия със затворени очи без проблем, тогава ще намерите и истинската любов. В комплекса ще видите и водопада Otowa, около който се заражда храма през 780г. Водопадът е разделен на три отделни струи, които се смята, че допринасят, сътоветно, за дълъг живот, успех в училище и сполука в любовта. Пиенето и от трите, обаче се смята за признак на алчност. Ще вземем участие в чаена церемония (включена в цената). Свободно време за обяд (не е включен в цената). Следва свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. Връщане в хотела в Киото. Нощувка.
7 06.04.2021 Киото - Нара - Осака (57км, около 0,50ч трансфер) Закуска. Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане на храма Todaiji, разположен в парка с елените в гр. Нара (включено в цената). Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. Около обяд се придвижваме към Осака. Ще обядваме един от най-вкусните местни специалитети okonomiyaki (зелев омлет с морски дарове) в местен ресторант (включен в цената) в района на известната централна „Улица на удоволствията“ Dotombori. Ще завършим деня с качване на най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. Настаняване в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* или подобен. Нощувка.
8 07.04.2021 Осака – Такамацу, префектура Кагава, о-в Шикоку - Осака (192км, около 3ч трансфер в посока) Заксука в хотела в Осака. Днес ни предстои еднодневна екскурзия до южно-разположеният о-в Шикоку, където ще посетим най-големият град на префектура Кагава – Такамацу. Ще пресечем вътрешно-островното море Сато по големия едноименен мост, за да достигнем до нашата цел – един от най-красивите градове на о-в Шикоку, разположен на прекрасен залив, от който се открива гледка към големия остров Хоншу. Обиколката ни ще започне с посещение на градината Ritsurin Koen, построена по време на периода Едо от местните феодали. Градината е разположена в подножието на връх Шиун, което я прави още по-живопистна. Известна е като една от най-красивите градини в Япония, наред с тези в Каназава, Мито и Окаяма. Разделена е на две част – в южната й част е разположена прекрасната японска градина, а в северната – модерна градина в запазен стил. Тук ще откриете множество езерца, мостове, исторически дървета, както и множество чайни, магазинчета и дори малък музей. Следващата ни спирка е замъкът Такамацу, който се намира в централната част на града. Построен през 1590 г., той е един от малкото, който е конструиран така, че водата в опасващите го ровове, да идва директно от морето. Ще видим опасващите замъка стени, рововете пълни с вода, както и един от входовете Asahimon, заедно с две кули от оригиналната постройка от 16в. Продължаваме с панорамна гледка към града и към о-в Хоншу от ниската планина Yashima. Тук през 12 в. се е провела важна битка между два клана – Тайра и Минамото. На мястото е издигнат паметник и може да се види и езерото Chinoike, известно с червения цвят, който е придобило от войниците на клана Минамото, които измили мечовете си в него след битката. От панорамната площадка можете да видите целия град Такамацу, също така морето Сато и о-в Хоншу отвъд него. Можете да си закупите от малките глинени дискчета, които да изхвърлите от панорамната площадка. Местните смятат, че това ще ви донесе късмет, така както на войниците на Минамото. Отправяме се отново към центъра на град Такамацу, където ще имаме време за обяд (не е включен в цената) и да се разходим по главната улица Чуо Дори (Chuo Dori). Връщане в хотела в Осака около 19:30ч. Нощувка.
9 08.04.2021 Осака – Токио (около 500км, около 2,30ч) Забележка:Багажът ще бъде транспортиран отделно в същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30 ч. Закуска. Преди да отпътуваме към столицата Токио с влака Nozomi ще имаме възможност да посетим замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Отпътуване за Токио с влака Стрела (включено в цената), пристигане в Токио и трансфер до хотел хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка.
10 09.04.2021 Токио – Истанбул Закуска. Напускане на хотела до 11ч. Свободно време до 14:00ч, когато отпътуваме на последна обиколка на града (включен в цената) преди заминаването за България. Ето няколко идеи как да прекарате този последен свободен дообяд в столицата: да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица, осеяна с магазини - Harajuku, да се качите на кулата Tokyo Skytree, която е най-високата телевизионна кула в Япония, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико. Обиколката на града ще започне с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. След това се отправяме към изкуственият остров Одайба, където ще спрем на Статута на Свободата за снимки, преди да продължим със свободно време в някой от местните шопинг центрове. Трансфер до летище Haneda за полет до Истанбул в 22:50 ч.
11 10.04.2021 Истанбул – София Кацане в Истанбул в 05:20 ч. и свързващ полет за София в 07:50 ч. Пристигане в България в 09:05 ч.
Цената включва
 • Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси, регистриран багаж до 40кг и 8кг ръчен багаж на АК Turkish Airlines;

 • Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;

 • 4 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);

 • 2 нощувки в Киото в хотел Karasuma Kyoto 3* (или подобен);

 • 2 нощувка в Осака в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);

 • 8 закуски в хотелите Токио, Киото и Осака;

 • 2 обеда в Киото и Осака (японска кухня);

 • Участие в чаена церемония в Киото;

 • 2 панорамни полудневни обиколки на Токио;

 • Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;

 • Целодневна екскурзия до Нико с автобус;

 • Целодневна обиколка на Киото;

 • Полудневна обиколка на Киото;

 • Полудневна екскурзия до Нара с автобус;

 • Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);

 • Целодневна екскурзия до Такамацу, префектура Кагава, о-в Шикоку;

 • Билет за влака стрела от Токио до Киото (линия Nozomi);

 • Билет за влака стрела от Осака до Токио (линия Nozomi);

 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;

 • Медицинска застраховка, включваща риск COVID 19 в случай на заболяване в чужбина и покриване на лечението на място;

 • Водач от туроператора при минимум 18 човека, който пътува от България и придружава групата по време на цялото пътуване, и който ще помага с превода на място;

Цената не включва
 • Лични разходи;

 • Хранения извън посочените, както и напитки по време на храненията, включени в програмата;

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 3 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Полезна информация
 • Часова разлика по време на пътуването между: София, България и Истанбул, Турция е същото като в България София, България и Токио, Такаяма, Киото и Осака, Япония е +6 часa

 • Необходими документи и условия на записване: Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването; Pа деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители. Копие от международен паспорт; Депозит при записване в размер на 200 лева; Втори депозит в размер на 800 лева до 45 дни преди заминаване; Доплащане до 30 дни преди заминаване.

 • Забележки: Офертата важи при минимум 18 туристи. Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване. Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. Цените са изготвени при курс 100¥=0,81 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

 • Условия за записване: Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването; На деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители. Копие от международен паспорт; Депозит при записване в размер на 200 лева; Втори депозит в размер на 800 лева до 45 дни преди заминаване; Доплащане до 30 дни преди заминаване.

 • Необходими документи: международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане. за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

Анулационна Политика
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки: До 45 дни преди заминаване – без неустойка; От 45 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 1000 лева; От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването; Смяна на име до 10 дни без неустойка;

 • АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ: При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията; При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“. При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2444 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!