Приключение в Занзибар – екскурзия с директен полет на 03.03.2021 / 7 нощувки

София - Занзибар - София
10 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 1,350 на човек в стая за 2 възрастни, 03 март 2021 г.
Single Room - закуска
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 1,610
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 2,700
Single Room - All Inclusive
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 1,840
Double Standard - All Inclusive
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 2,880
Single Room - закуска, обяд и вечеря
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 1,840
Double Standard - закуска, обяд и вечеря
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 2,880
Single Room - All Inclusive
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 1,870
Double Standard - All Inclusive
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 2,940
Програма
Ден Програма
1 Среща на летище София и директен чартърен полет за Занзибар.Час на отпътуване 23:00.
2 Пристигане в Занзибар в 09:10 на другия ден. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
3 Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневна обиколка до Стоун Таун /срещу допълнително заплащане – 45 евро/. Разположен в старата част на столицата Занзибар, Стоун Таун е съставен от безброй криволичещи улици и алеи. Заради останалата му арабска и колониална архитектура, регионът е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще влезем в сърцето на града, за да посетим Старата крепост, датираща от 16-ти век. Построена е по време на османската окупация на място на стара португалска църква. Продължаваме към Къщата на чудесата /House of Wonders/ - забележителната сгради е най-голямата и най-високата сграда на Стоун Таун. Разположена е с лице към градините Фородани на брега на стария град. Ще се разходим по улиците на местния пазар. Колоритния днес пазар, някога е бил място от където арабския свят си е купувал африкански роби. По време на обиколката ни ще видим много от т.нар. Занзибарските врати, известни по целия свят със сложната си резба и богата украса. По време на арабското управление много от тях са били внесени от Индия и впоследствие са започнали да се произвеждат на острова. Продължаваме към Палатата за церемонии и Султанския дворец - резиденция на султанското семейство. Ще завършим обиколката на Стоун Таун с посещение на една от най-емблематичните сгради в града - къщата на легендарния Фреди Меркюри. Днес превърната в музей, Фреди е прекарал част от детските си години именно тук. Нощувка.
4 Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневна разходка до парка Jozani /срещу допълнително заплащане – 65 евро/. Простиращ се на около 50 км2 това е единствения национален парк на Занзибар. Парка е дом на една от най-застрашените популации на червените маймуни - колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще може да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Нощувка.
5 Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия Синьо сафари /срещу допълнително заплащане – 65 евро/. Ще отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървена ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме в защитената зона на залива Minai. Днес ще се гмуркаме, ще плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим делфини и ще се любуваме на кораловите рифове. По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Нощувка.
6 Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" /срещу допълнително заплащане – 45 евро/. Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. По време на обиколката ще получим описание на множество подправки, както и приложението им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Нощувка.
7 Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание екскурзия до Затворническия остров /срещу допълнително заплащане – 50 евро/. Островът се вижда на около 30 минути път с лодка от Стоун Таун. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г., но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век. Нощувка.
8 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
9 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Късен следобед трансфер до летището и полет за София. Отпътуване за София в 22:00 часа.
10 Пристигане на летище София в 06:50.
Допълнителни услуги
 • Полудневна обиколка на столицата на острова Стоун Таун - 45 евро. Разположен в старата част на столицата Занзибар, Стоун Таун е съставен от безброй криволичещи улици и алеи. Заради останалата му арабска и колониална архитектура, регионът е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще влезем в сърцето на града, за да посетим Старата крепост, датираща от 16-ти век. Построена е по време на османската окупация на място на стара португалска църква. Продължаваме към Къщата на чудесата /House of Wonders/ - забележителната сгради е най-голямата и най-високата сграда на Стоун Таун. Разположена е с лице към градините Фородани на брега на стария град. Ще се разходим по улиците на местния пазар. Колоритния днес пазар, някога е бил място от където арабския свят си е купувал африкански роби. По време на обиколката ни ще видим много от т.нар. Занзибарските врати, известни по целия свят със сложната си резба и богата украса. По време на арабското управление много от тях са били внесени от Индия и впоследствие са започнали да се произвеждат на острова. Продължаваме към Палатата за церемонии и Султанския дворец - резиденция на султанското семейство. Ще завършим обиколката на Стоун Таун с посещение на една от най-емблематичните сгради в града - къщата на легендарния Фреди Меркюри. Днес превърната в музей, Фреди е прекарал част от детските си години именно тук.

 • Полудневна разходка до парка Jozani - 65 евро. Простиращ се на около 50 км2 това е единствения национален парк на Занзибар. Парка е дом на една от най-застрашените популации на червените маймуни - колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще може да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.

 • Целодневна екскурзия Синьо сафари - 65 евро. Ще отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървена ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме в защитената зона на залива Minai. Днес ще се гмуркаме, ще плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим делфини и ще се любуваме на кораловите рифове. По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна.

 • Полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" - 45 евро. Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. По време на обиколката ще получим описание на множество подправки, както и приложението им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания.

 • Екскурзия до Затворническия остров - 50 евро. Островът се вижда на около 30 минути път с лодка от Стоун Таун. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г. но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век.

Цената включва
 • Чартърен полет София - Занзибар - София;

 • Летищни такси;

 • 20 кг чекиран багаж;

 • Салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 55 x 38 x 20 cm/;

 • 7 нощувки в избрания от Вас хотел;

 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро;

 • Всички трансфери;

 • Екскурзовод на български език;

Цената не включва
 • Допълнителни екскурзии /по желание/;

 • Виза за Занзибар - 50 USD;

 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка;

 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи;

 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./;

 • Неупоменати в програмата услуги;

 • Застраховка "Отмяна на пътуване";

Полезна информация
 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 • Такса за издаване на виза за Занзибар - 50 USD. Виза се издава летището при пристигане или онлайн. Горещо препоръчваме обаче, заявление за виза да се подаде предварително по електронен път - онлайн. Срокът за обработка на документите онлайн и издаването на визата отнема до 2 седмици.

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания.

 • Цената на хотелите е нa стая.

 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа.

 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки.

 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми.

 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 • При промяна на летищни такси, цена на визи, градски такси и други подобни /от съответните власти/ се налага доплащане на корекцията най-късно 14 дни преди датата на заминаване.

 • Цените по тази оферта са изчислени на базата на цената на таксите за кацане, наземно обслужване, такси за паркинг, такси прелитане и пътнически такси валидни или известни към датата на подписване на настоящия Договор. Ако тези цени се увеличат, засягайки всички авиолинии, чартърната цена ще бъде дискутирана и съответно договорена.

 • Цените по този Договор са изчислени на база на цените на JET A1 горивата по летища, както следва:USD 450 за тон в София, USD 450 за тон в Асуан и USD 450 за тон в Занзибар.

 • Цените по този Договор са изчислени на базата на курс 1.00 EUR = 1.18 USD.

 • Пътнически такси: София - EUR 14.00 на пътник; Занзибар – USD 49.00 на пътник. Цените са на база последната официална публикация, в случай на промяна през периода на изпълнение на полетите, те ще бъдат коригирани.

 • ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“

 • Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 • Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования.

 • Опит за самоубийство.

 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването.

 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия.

 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения.

 • УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Авансово плащане 10% – при записване.

 • Окончателно плащане 90% - 25 дни преди заминаване.

 • Забележка: Чартърната програма ще бъде осъществена в зависимост и съобразно епидемиологичната обстановка в страната.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2451 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!