Почивка на остров Занзибар - 7 нощувки - чартърен полет от София!

София - остров Занзибар - София
10 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 2,445 на човек в стая за 2 възрастни, 02 април 2021 г.
Двойна стая (Garden room)
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 4,890
Единична стая (Standard)
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,209
Двойна стая (Standard)
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 5,430
Единична стая (Deluxe)
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,635
Двойна стая (Deluxe)
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 6,050
2 възрастни + 1 дете (2 - 11) BGN 7,905
Единична стая (Garden room)
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,675
Двойна стая (Garden room)
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 6,210
2 възрастни + 1 дете (2 - 11) BGN 7,965
Единична стая (Deluxe)
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,999
Двойна стая (Deluxe)
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 6,598
2 възрастни + 1 дете (2 - 11) BGN 8,447
Единична стая (Junior Suite)
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 4,289
Двойна стая (Junior Suite)
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 6,778
2 възрастни + 1 дете (2 - 11) BGN 9,603
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 9,723
Единична стая (Garden Bungalow)
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 4,419
Двойна стая (Garden Bungalow)
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 8,198
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване от летище София с директен чартърен полет на авиокомпания "Bulgarian Air Charter" по маршрут София - Занзибар в 14:10 ч. (полетът има техническо кацане в Египет).
2 Кацане в Занзибар в 07:10 ч. Посрещане на летището на български език от страна на хотела и трансфер до хотела. Настаняване след 13:00 ч. Свободно време. Нощувка.
3 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: обиколка на Стоун Таун + екскурзия до Затворническия остров (целодневна екскурзия). Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873 г. на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г., използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим Палатата за церемонии, която е строена през 1883 г. за провеждане на кралски церемонии. Ще минем покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. Свободно време за обяд. Затворническия остров (около 3 часа). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.Връщане в хотела. *Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.
4 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 ч.). Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и са една от причините за начало на търговията с роби. Ще можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие от подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки, както и извличаните от тях масла. Връщане в хотела. * Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. 
5 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: полудневен тур „Шнорхелинг на остров Мнемба“ (около 4- 5 часа). На 3 км. североизточно от Унгуджа ( Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекс, които заплащат на нощувка между 1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на комплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собственик на острова е самият Бил Гейтс. На острова гнездят (от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996г. Освен костенурки може да видите гърбати китове (от юли до септември), китова акула (най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби. Екипировката следва да е като за плаж. Свободно време.Връщане в хотела.
6 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч., ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч.). В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч.  *Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фотоапарати и телефони. 
7 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание и предварителна заявка: полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) (около 3 ч., ориентировъчно от 09:00 до 13:00 ч.). Намиращ се на около 35 км югозападно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Връщане в хотела.* Пипането и храненето на животните е забранено!
8 Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
9 Закуска. Освобождаване на стаите до 11:00 ч. Трансфер до летището. Отпътуване за България с чартърен полет на авиокомпания "Bulgarian Air Charter" в 23:20 ч. 
10 Кацане на летище София в 09:40 ч.
Допълнителни услуги
 • Виза за Танзания (заплаща се задължително при резервация и се издава предварително от България). За визата са необходими сканирано цветно копие на паспорта (с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването) и попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 43.46
 • обиколка на Стоун Таун + екскурзия до Затворническия остров (целодневна екскурзия) - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване)

  За туристи на възраст Цена
  над 12 години EUR 47.55
  от 2 до 11 години EUR 37.84
 • полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване)

  За туристи на възраст Цена
  над 12 години EUR 19.94
  от 2 до 11 години EUR 15.34
 • целодневна екскурзия Синьо сафари - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване)

  За туристи на възраст Цена
  от 2 до 11 години EUR 47.55
  над 12 години EUR 52.66
 • полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване)

  За туристи на възраст Цена
  от 2 до 11 години EUR 32.21
  над 12 години EUR 37.32
 • Шнорхелинг на остров Мнемба (около 4- 5 часа)

  За туристи на възраст Цена
  от 2 до 11 години EUR 37.84
  над 12 години EUR 47.55
Цената включва
 • Самолетен билет София - остров Занзибар - София за чартърен полет на авиокомпания "Bulgarian Air Charter" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.

 • 7 нощувки в избрания от вас хотел със съответното изхранване на остров Занзибар;

 • Трансфер летище-хотел-летище от страна на хотела;

 • Посрещане на летището на български език от страна на хотела;

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 20 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД";

 • PCR тест или всякакъв друг вид тест в случай, че към датата на пътуването се изисква задължителен такъв и попълване на онлайн декларация с QR код!

Цената не включва
 • Виза за Танзания - 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);

 • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) - около 55 USD на човек за целия престой;

 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

 • Допълнителните екскурзии и услуги по програмата;

 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

 • Разходи от личен характер;

 • Местен и градски транспорт;

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

Полезна информация
 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите, за което туристите ще бъдат информирани своевременно.

 • Деца до 1.99г. заплащат 50 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло - ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!

 • Часово време: София - 12 ч.; Занзибар - 13 ч.

 • Програмата се провежда при минимум 140 записани туристи!

 • Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на пътуването; доплащане - до 35 дни преди датата на отпътуване.

 • Анулации: от деня, следващ деня на записването до 36 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена; от 35 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.

 • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.

 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

 • При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.

 • За плащане на екскурзиите на място НЕ се приемат кредитни карти.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата). Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът. Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/ Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка - паспортен формат.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2517 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!