ЕКЗОТИЧНО САФАРИ В ТАНЗАНИЯ и НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

София – Доха – Занзибар – Доха – София
10 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 2,698 на човек в стая за 2 възрастни, 01 март 2020 г.
Single Room - закуска и вечеря
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 2,850
Double Standard - закуска и вечеря
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 5,396
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло EUR 8,094
Програма
Ден Програма
1 Доха Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Qatar airways по маршрута София – Доха - Занзибар в 12:25 ч. Кацане в Доха в 18:15 ч.
2 Доха – Занзибар вечеря Полет до Занзибар в 02:00 ч. Кацане в Танзания в 08:20 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до Стоун Таун. Следва кратка обиколка на града (включена в цената). Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Следобед настаняване в хотел Kisiwa House 4* и свободно време за почивка. Вечеря и нощувка.
3 Занзибар – Аруша – Езерото Маняра закуска, пикник обяд, вечеря Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до плажния хотел на острова, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела преди отпътуване за летището. Моля да подготвите багаж до максимум 15кг за сафари за следващите 2 нощувки. Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до Аруша. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до парка на езерото Маняра. Обяд в пакет ще ни чака, когато пристигнем, тъй като директно се отправяме на сафари (включено в цената) в парка на Езерото Маняра, което е разположено в Голямата Разломна долина. Водата в езерото е със състав натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата – лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи – блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици. Настаняване в Lake Manyara Serena Lodge 4*, вечеря и нощувка.
4 Езерото Маняра – Нгоронгоро закуска, пикник обяд, вечеря Закуска. Отпътуване с пикник обяд към кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за сафари (включено в цената). Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка. Късният следобед настаняване в Ngorongoro Serena Lodge 4*. Вечеря и нощувка в лоджата.
5 Нгоронгоро– Аруша – Занзибар закуска, пикник обяд, вечеря Закуска. Отпътуване за Аруша с включен обяд в пакет. Полет до Занзибар около обяд. Посрещане на летището в Стоун Таун. При пристигане възможност за полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 38 евро). Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Трансфер до плажния хотел Ocean Paradise 4* , разположен в източната част на острова. Свободно време, вечеря и нощувка.
6 Занзибар закуска и вечеря Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 95 евро). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Нощувка.
7 Занзибар закуска и вечеря Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 49 евро). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Нощувка.
8 Занзибар закуска и вечеря Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 53 евро). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Моля не пипайте и не хранете животните. Връщане в хотела. Нощувка.
9 Доха закуска Закуска. Свободно време и освобождаване на стаите до обяд. Отпътуване следобеда за летището за полет до Доха в 17:15 ч. Кацане в Доха в 23:50 ч.
10 Доха - София Полет до София в 06:55 ч. Кацане в София в 11:25 ч.
Допълнителни услуги
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА О-В ЗАНЗИБАР (Заявяват и се заплащат предварително от България)

 • Екскурзия на столицата Стоун Таун (около 4 часа – включена в цената) Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църкв построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.

 • Полудневна екскурзия до гората Jozani (около 3 часа) Паркът Jozani се намира на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ. Това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди можеха да се видят леопарди и антилопи. В момента на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, така че ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук, е мангровата гора. Моля не пипайте и не хранете животните. Цена: при минимум 10 туриста – 53 евро на човек.

 • Екскурзия до Затворническия остров (около 3 часа) Островът се вижда от столицата Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Цена: при минимум 10 туриста – 49 евро на човек.

 • Синьо сафари (около 6 часа) Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Цена: при минимум 10 туриста – 95 евро на човек.

 • Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа) Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличните от тях масла на преференциални цени. Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Цена: при минимум 10 туриста – 38 евро на човек.

Цената включва
 • самолетни билети на авиокомпания Qatar Airways с включени летищни такси по маршрута София – Доха – Занзибар – Доха – София с включен регистриран багаж до 30кг и 7 кг ръчен багаж на човек;

 • билети за вътрешни полети о-в Занзибар - Аруша – о-в Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15кг на човек с АК Zan Air, Tropical Air, Coastal Aviation или Auric Air;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Kisiwa House 4* в Стоун Таун;

 • 2 нощувки на сафари със закуска и вечеря: 1 нощувка в Lake Manyara Serena Lodge 4* в парка на Езерото Маняра, 1 нощувка в Ngorongoro Serena Lodge 4* в парка Нгоронгоро;

 • тридневна сафари програма по посочения маршрут Езерото Маняра – Нгоронгоро - Таранжир с включени входове за парковете;

 • 3 обяда – 1 в парка Нгоронгоро, 2 - на пристигане и заминаване в Аруша;

 • полудневна екскурзия на Стоун Таун при пристигане на о-в Занзибар;

 • 4 нощувки в хотел Ocean Paradise 4* на о-в Занзибар на избрания пансион;

 • всички трансфери летище-хотел-летище;

 • медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек със ЗАД „Армеец“;

 • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар; представител от туроператора при минимум 15 пътуващи, който помага с превода на място;

Цената не включва
 • виза за Танзания – 70 евро на човек (издава се предварително от България); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);

 • доплащане за всичко включено в хотелите на о-в Занзибар (по желание);

 • допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;

 • бакшиши – около 5 евро на човек на ден;

 • лични разходи на място;

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Полезна информация
 • Разписание на полетите с Qatar airways: 01.03 СОФИЯ 12:25 ДОХА 18:15 - продължителност на полета около 5,40ч 02.03 ДОХА 02:00 ЗАНЗИБАР 08:20 - продължителност на полета около 6,20ч 09.03 ЗАНЗИБАР 17:15 ДОХА 23:50 - продължителност на полета около 6,35ч 10.03 ДОХА 06:55 СОФИЯ 11:25 - продължителност на полета около 4,15ч *Вътрешните полети ще бъдет запазени при потвърждението на групата и предоставени като разписание на всички пътуващи.

 • Полетното разписание е в местно часово време. Часова разлика по време на пътуването между: София, България и Доха, Катар е +1 час София, България и Танзания, о-в Занзибар е +1 час

 • Депозит в размер на 1500 евро/ 3000 лв на човек;

 • Доплащане до 45 дни преди заминаването или до 16.01.2020 г. ;

 • Цената е валидна при минимум 15 туриста;

 • Срок за уведомление за непровеждане на пътуването при ненабран минимален брой участници – 30 дни преди заминаването;

 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.

 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв. . При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане; За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки. Срокове за анулации и неустойки: При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; Между 90-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; Между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията. При по-малко от 45 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията. В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 16.01.2020г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите. Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2516 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!