ЛЯТНАТА МАГИЯ НА МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА - СОФИЯ
8 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 2,560 на човек в стая за 2 възрастни, 06 юли 2022 г.
Single Room - закуска и вечеря
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,040
Double Standard - закуска и вечеря
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 5,160
2 възрастни + 1 дете (0 - 7) BGN 6,920
2 възрастни + 1 дете (7 - 14) BGN 7,480
Single Room - закуска и вечеря
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,040
Double Standard - закуска и вечеря
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 5,160
2 възрастни + 1 дете (0 - 7) BGN 6,920
2 възрастни + 1 дете (7 - 14) BGN 7,480
Single Room - закуска и вечеря
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,040
Double Standard - закуска и вечеря
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 5,160
2 възрастни + 1 дете (0 - 7) BGN 6,920
2 възрастни + 1 дете (7 - 14) BGN 7,480
Single Room - закуска и вечеря
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,040
Double Standard - закуска и вечеря
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 5,160
2 възрастни + 1 дете (0 - 7) BGN 6,920
2 възрастни + 1 дете (7 - 14) BGN 7,480
Single Room - закуска и вечеря
Настаняване Общо
1 възрастен BGN 3,020
Double Standard - закуска и вечеря
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 5,120
2 възрастни + 1 дете (0 - 7) BGN 6,860
2 възрастни + 1 дете (7 - 14) BGN 7,420
Програма
Ден Програма
1 ДЕН 1: София - Санкт Петербург Отпътуване от София Терминал 2 за полет по маршрут София – Санкт Петербург с AK Bulgaria Air в 14:55ч. Пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково в 18:25ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН 2: Санкт Петербург Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик. Панорамна обиколка с екскурзовод на български. По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство. Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“. Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа. Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. при минимум 10 човека
3 ДЕН 3: Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф. Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор. Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента. Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село. Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН 4: Санкт Петербург Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа. Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин. Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распу-тин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска импе-рия чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с ле-гендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъзда-ващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Рас-путин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност. Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека. Допълнителна екскурзия: Около полунощ Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН 5: Санкт Петербург - Москва Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан. Пристигане в Москва. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН 6: Москва Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език. Обиколката включва: Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник. Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.
7 ДЕН 7: Москва Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци. След това се отправяме към Червения площад, Кремъл и кремълските катедрали. Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва. Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата. Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела с метро. Вечеря.
8 ДЕН 8: Москва - София Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Шереметиево. Полет до България в 20:05ч. Кацане на летище София, Терминал 2 в 22:00 ч. Забележка! Последователността на посещенията в музеите и другите обекти в програмата се уточняват във всеки град след среща с местния екскурзовод. При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
Цената включва
 • Самолетен билет София – Санкт Петербург/ Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;

 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;

 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва;

 • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Санкт Петербург-Москва;

 • Всички трансфери по маршрута;

 • Всички описани по-горе екскурзии: • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език • Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език • Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език • Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език

 • Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;

 • Билет за обиколката на Московското метро;

 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Мондиал Асистънс“ включва COVID-19 покритие до лимита на отговорност;

 • Водач от България по време на цялото пътуване;

 • Екскурзодско обслужване на български език по цялата програма;

Цената не включва
 • Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети: 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни;

 • PCR тест - 72 часа преди пътуване, на преференциални цени, както и при пристигане обратно в България, ако е необходим такъв

 • Допълнителни екскурзии;

 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

 • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;

 • Лични разходи;

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Мондиал Асистънс“ ( включва COVID-19 покритие);

Полезна информация
 • Условия за записване: Копие от международен паспорт Депозит – 30% от пакетната цена Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване

 • Необходими документи за издаване на руска виза:

 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;

 • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;

 • Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;

 • 1 Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);

 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;

 • *Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

 • Необходими документи: Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители! Резултат от негативен PCR тест, направено до 72 часа преди отпътуване. Към дата 19.10.21 г. не се признават серитификати за ваксинация и PCR тестът е задължителен за влизане в страната. Поради динамично променящата се епидемична обстановка, за актуалните изисквания за влизане в страната, туристите ще бъдат информирани при наближаване на пътуването. За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.

 • Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, Влак

 • Минимален брой туристи: 25

 • Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10

 • Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20

 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

 • Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, очаквайте точна информация от офисите ни, преди Вашето пътуване.

 • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Анулационна Политика
 • Стандартни такси за прекратяване: Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване: 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 91 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); 2/ от 90 до 55 календарни дни преди датата на отпътуване - 30% от общата цена на организираното пътуване в лева 3/ под 55 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева *Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на Р. България и Русия. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в законово установеният срок на Р. България.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2444 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!