Португалия - Лисабон и Фигейра да Фош: португалската Копа Кабана!

София – Лисабон – Фигейра да Фош - Оурем –Томар – Алкобаса – Порто – Пенише – Коимбра – Авейро – Коста Нова – Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – Лисабон – София
9 дни
Самолет
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 1,429 на човек в стая за 2 възрастни, 30 април 2021 г.
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,858
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,898
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,898
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,958
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,898
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 3,170
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 3,130
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 3,170
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 3,038
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 3,038
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,858
Програма
Ден Програма
1 1-ви ден: София - Лисабон Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00 ч. Отпътуване за Португалия с АК „България Еър“ в 20:50 ч. Пристигане на летището в Лисабон в 23.00 ч. Нощувка в Лисабон.
2 2-ри ден: Лисабон Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща… Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.
3 3-ти ден: Синтра – Фигейра да Фош Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или по желание: полудневна екскурзия до Синтра. Ще можете да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20 в. или величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 4-ти ден: Оурем – Томар – Алкобаса Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание: целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е град в Централна Португалия. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12в, когато португалския крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква в чест на победата над маврите. По късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса» е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
5 5-ти ден: Порто Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание: Свободно време за плаж и почивка или по желание: еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 6-ти ден: Коимбра – Авейро – Коста нова Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание: целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста нова. Коимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Продължаваме към Авейро. Градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели райета, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 7-ми ден: Фатима – Назаре - Баталя – Обидош Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание: екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в от н.е. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 8-ми ден: Мафра - Лисабон Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. Попътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големият бароков дворец и манастир в Португалия. Историята на манастира е впечатляваща. Строителството му започва в началото на 18в по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго «Възпоменание за манастира». Свободно време за вечеря и последни покупки в Лисабон. В 21.00 ч. трансфер до летището.
9 9-ти ден: Лисабон - София Отпътуване за България в 00.05 ч. Пристигане на аерогара София в 06.00 ч.
Допълнителни услуги
 • Целодневна екскурзия до Оурем – Томар - Алкобаса - 75 лв.

 • Целодневна екскурзия до Порто - 88 лв.

 • Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова - 59 лв.

 • Целодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош - 88 лв.

 • Полудневна екскурзия до Синтра - 75 лв.

 • Пакет от 4 екскурзии, закупени от България - Отстъпка 10% от цената им

 • Цените на допълнителните екскурзии за деца до 12 г. са с 50% отстъпка от редовната цена

Цената включва
 • Самолетен билет за директен полет с АК „България Еър“ София – Лисабон – София

 • 23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен

 • Летищни такси /113 евро към 01.10.2019 г./

 • Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон

 • 2 нощувки със закуски в хотел VIP Inn Berna 3* (или подобен) в Лисабон

 • 5 нощувки със закуски в хотел Меркюр 4* във Фигейра да Фош

 • 5 вечери на тристепенно меню в хотела във Фигейра да Фош

 • вода и 1 чаша вино на вечерите във Фигейра да Фош

 • Полудневна туристическа обиколка на Лисабон

 • НОВО - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТО!

 • Разглеждане на Мафра

 • Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки

 • Водач от агенцията по време на престоя в Португалия

 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“

 • Слушалки по време на туровете

Цената не включва
 • Туристическа такса престой: в района на Лисабон 2 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела);

 • Доплащане за стая с гледка към океана в хотел Mercure 4* - 118 лева за стая, за целия период

 • Допълнителни екскурзии на място

 • Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн

 • Обяди

 • Вечери в хотела в Лисабон

 • Възможност за полет от и до Варна – 150 лв. в двете посоки

 • Входни такси и билети за обектите по време на обиколки и екскурзии, както и музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

 • Градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място;

 • Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена – 6.90 EUR /в двете посоки/

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Полезна информация
 • Допълнителна информация: Офертата важи при минимум 40 туристи Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването. Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител. Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни Допълнителните екскурзии се заплащат с доплащането

 • Срокове и начин на плащане: Депозит - 500 лв. при резервация Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Анулационна Политика
 • Срокове за анулации и неустойки: от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист. от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63 г.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2426 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!