ПОЧИВКА В ПОРТУГАЛИЯ - КОЩА ДА КАПАРИКА

София - Лисабон - Порто - Евора - Обидуш - Томар - Коимбра - Кашкайш -Лисабон – София
9 дни
Самолет
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 1,464 на човек в стая за 2 възрастни, 08 октомври 2021 г.
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 3,048
2 възрастни + 1 дете (0 - 2) BGN 3,048
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 4,272
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 2,988
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 3,058
2 възрастни + 1 дете (0 - 2) BGN 3,058
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 4,287
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 4,527
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,968
2 възрастни + 1 дете (0 - 2) BGN 2,968
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 4,152
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 4,392
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,988
2 възрастни + 1 дете (0 - 2) BGN 2,988
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 4,182
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 4,422
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,948
2 възрастни + 1 дете (0 - 2) BGN 2,948
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 4,122
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 4,362
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 2,928
2 възрастни + 1 дете (0 - 2) BGN 2,928
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 4,092
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 4,332
Програма
Ден Програма
1 Ден 1: София – Лисабон Отпътуване от летище София в 20:50 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летището в Лисабон в 23:00 ч. Трансфер до хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в курорта Коста да Капарика, района на Лисабон. Вечеря (сух пакет). Нощувка.
2 Ден 2: Лисабон Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите „Фигейра“ и „Комерсио“, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем“ и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.
3 Ден 3: Порто Закуска.Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Порто – вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто”; камбанарията „Торе душ Клеригуш”; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12в. се стига до крайбрежната улица „Дуеро”. Възможност (срещу доплащане) за миникруиз по река Дуоро (55 минути, заплаща се на място - около 13 евро) - традиционна лодка робела (при подходящи метеорологични условия) – в миналото с такива лодки се е пренасяло виното от винената долина до град Порто. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 Ден 4: Евора Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Евора. Пешеходна разходка в Евора - очарователно градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на Римския храм; Романско-готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
5 Ден 5: Обидуш - Баталя - Назаре - Фатима Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Баталя, Назаре и Фатима. Един цял ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Забравете настоящето и се върнете назад във времето в село Обидуш, заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улички, които водят към замъка. Поглед върху впечатляващия манастир в Баталя (включена в списъка на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Отпътуване за Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Посещение на Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
6 Ден 6: Томар - Коимбра Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Томар и Коимбра. Томар – земя на тамплиери. Днес Томар е част от богатата мозайка от история на Португалия – замък, манастири и църкви. Посещение на Замъка на тамплиерите от 12 в. и манастира "Орден на Христа". Томар е приютил и най-старата синагога на Португалия – мястото на убежище за евреи в края на Втората световна война. След разглеждането на красивите забележителности и паметници на Томар, следва посещение на Коимбра – средновековна португалската столица, изключително симпатично градче, благодарение на неповторимата му студентска атмосфера. Тук е най-старият университет в Португалия, както и едно от най-старите висши учебни заведения в света. Първоначално университетът е основан в Лисабон през 1290 г., но през 1537 г.е преместен в Коимбра и бива построен край хълма на река Мондегу. Сред сградите на университета се намира обширен площад, където е входа на бароковата църква там. Голяма туристическа атракция е и Университетската библиотека "Жоанина", смайваща с огромните си мащаби - тук се съхраняват повече от 300 000 книги. Към университета има и красива ботаническа градина, която е отворена през 1722 г. и заема площ от 13 хектара. Следва разходка из древните улици в центъра на града и старата търговска част. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
7 Ден 7: Синтра - Ещорил - Кашкайш - Кабо да Рока Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкайш. Неслучайно Синтра се счита за една от най-добрите туристически дестинации на Португалия – много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки. Възможност за посещение на двореца "Кинта да Регалейра" – комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани. Построен е от Карвалио Монтейро в началото на ХХ като имение, а днес е собственост на общинските власти. Кашкайш и Ещорил, разположени на северният бряг на Лисабон, се превръщат в един от най-космополитните туристически места в Португалия, откакто в края на XIX век крал Луис I избира залива за своята лятна резиденция. Ещорил – тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш – типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира Устата на ада (Boca do Inferno) – впечатляваща скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 Ден 8: Лисабон – София Закуска. Освобождаване на стаите. Полудневна екскурзия до Мафра и Ерисейра (включена в цената). Мафра е малък град, разположен в Западна Португалия. Тук се намира най-големият бароков дворец и манастир в Португалия. Строителството му започва през 1717 г. и се свързва с обет, даден от крал Жуау V да построи манастир, ако му се родят деца. Посещение на Етнографски музей на открито "Хосе Франко". Хосе Франко е скулптор и майстор на керамика, който през 1945 г. построява този "жив" музей, за да покаже обичаи, трудови дейности и различни аспекти от живота в селските райони, характерни за онова време. Резултатът е това типично малко село с площ от около 2500 м², запечатало паметта на цяла една епоха. Последната спирка е Ерисейра – едно приказно рибарско селище, превърнало се в красив морски курорт. Тук миналото и настоящето живеят заедно в перфектна хармония – типични къщички, принадлежали някога на рибарите, калдъръмени улички, търговски площади, скалисти брегове и красиви гледки към безкрайната шир и дългите плажове на Атлантическия океан. Трансфер до летището в Лисабон.
9 Ден 9: София Отпътуване за България в 00:05 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София (Терминал 2) в 06:00 ч.
Допълнителни услуги
 • Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока при минимум 20 записани туристи: 84 лв.

 • Целодневна екскурзия до Томар и Коимбра при минимум 20 записани туристи: 94 лв.

 • Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя при минимум 20 записани туристи: 94 лв.

 • Полудневена екскурзия до Евора при минимум 20 записани туристи: 69 лв.

 • Целодневна екскурзия до Порто при минимум 20 записани туристи: 112 лв.

 • Пакет от 3 екскурзии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя + Томар и Коимбра при минимум 20 записани туристи: 244 лв.

Цената включва
 • Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси

 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг

 • Трансфер летище - хотел - летище

 • Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус

 • 7 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери, с включени вино и вода, в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в Коста да Капарика, района на Лисабон

 • Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български език

 • Полудневна екскурзия до Мафра и Ерисейра

 • Представител на място на български език по време на целия престой

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Цената не включва
 • Туристическа такса престой в района на Лисабон (заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотел): 2 EUR (за хотел ****) на турист на ден.;

 • Настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон

 • лушалки по време на туровете - около 7 EUR на човек за целия престой ( заплащат се на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)

 • Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; за университета в Коимбра (5-12 EUR)

 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание ;

 • Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока

 • Целодневна екскурзия до Томар и Коимбра

 • Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя

 • Полудневена екскурзия до Евора

 • Целодневна екскурзия до Порто

 • Разходи от личен характер;

 • Градски и местен транспорт;

 • Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място;

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Полезна информация
 • Допълнителна информация: Офертата важи при минимум 24 туристи. Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи. При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването. Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи! Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Срокове и начин на плащане: Депозит – 500 лв. при резервация Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Анулационна Политика
 • Срокове за анулации и неустойки: от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист. от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2426 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!