ИСЛАНДИЯ, ПРОЛЕТ 2023 - 5 НОЩУВКИ С ЧАРТЪР ОТ СОФИЯ

СОФИЯ - РЕЙКЯВИК - СОФИЯ
7 дни
Самолет
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 2,068 на човек в стая за 2 възрастни, 01 май 2023 г.
Single Standard - закуска
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 2,528
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 4,136
Single Standard - закуска
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 2,698
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 4,396
Single Standard - закуска
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 2,528
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 4,136
Single Standard - закуска
Настаняване Общо
1 възрастен EUR 2,698
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни EUR 4,396
Програма
Ден Програма
1 София – Рейкявик Среща на летище София за полет до Рейкявик в 14:05ч. през Франкфурт.Полет за Рейкявик в 21:50ч. Пристигане в Рейкявик в 23:30ч местно време и трансфер до избраният хотел. Настаняване и нощувка.
2 Закуска Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г. , скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата)- причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение ( включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобяд – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка
3 Закуска Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.
4 Национален парк Вахтнайокутъл Закуска Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел Skaftafell.
5 Южна Исландия Закуска Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.
6 Рейкянес – Синята Лагуна Закуска Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.
7 Полет за София в 00:25 ч. Пристигане в Франкфурт в 05:55ч. Полет от Франкфурт в 08:00ч и пристигане в София в 11:10ч.
Цената включва
 • Самолетен билет с включени летищни такси за полет София – Франкфурт - Рейкявик – Франкфурт - София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс.размери 55х38х20;

 • 5 нощувки в упоменатите хотели в Исландия или подобни на база нощувка и закуска;

 • Трансфери летище – хотел – летище;

 • Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия;

 • Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“;

 • Посещение Златният кръг;

 • Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;

 • Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва – чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа.

 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с покритие Ковид;

 • Транспорт с автобус по описаната програма;

 • Водач – преводач от страна на туроператора;

 • Екскурзоводски услуги по описаната програма;

Цената не включва
 • Лични разходи;

 • Екскурзия наблюдение на китове – 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца до 11 г.;

 • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца до 11 г.

Полезна информация
 • Полетно разписание: София 14:05 – Франкфурт 15:25 Франкфурт 21:50 - Рейкявик 23:30 Рейкявик 00:25 – Франкфурт 05:55 Франкфурт 08:00 – София 11:10

 • При записване се внася 1000 лева депозит;

 • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване;

 • Офертата важи при минимум записани 16 туристи;

 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване;

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 • Необходими документи: Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 • Рейкявик – Storm Hotel 3*или подобен. Разположен е в централната част на Рейкявик близо до пристанището и повечето ресторанти. Стаите са нови, модерни и комфортно обзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

 • Рейкявик – Grand Hotel 4* или подобен. От момента, в който стъпите в Grand Hotel Reykjavík, ще се комфортно и уютно. С 311 стаи с всякакви форми и размери сме сигурни, че ще намерите това, от което се нуждаете за престоя си в Исландия. Разположен е в централната част на Рейкявик и разполага с най-големия басейн в столицата. Стаите са нови, модерни и комфортно обзаведени, а ресторант Grand Brasserie предлага вкусни исландски и скандинавски ястия.

 • Вик – хотел Skaftafell или подобен - разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

Анулационна Политика
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

 • Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

 • При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 • Оферта №ЛТ/МР-МС-240822

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2272 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!