УИКЕНДИ В ЗЛАТНА ПРАГА 2020

София – Прага – София
4 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 688 на човек в стая за 2 възрастни, 02 юли 2020 г.
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 1,396
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 1,944
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 2,094
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 1,376
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 1,924
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 2,064
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 1,396
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 1,944
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 2,094
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 1,396
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 1,944
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 2,094
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 1,436
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 1,984
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 2,154
Double Standard - закуска
Настаняване Общо
2 възрастни BGN 1,436
2 възрастни + 1 дете (2 - 12) BGN 1,984
2 възрастни + 1 възрастен на доп. легло BGN 2,154
Програма
Ден Програма
1 Събиране на летище София за полет до Прага два часа преди полета. Кацане в Прага около 11:20 ч. Обзорна обиколка на Прага с екскурзовод на български. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време или Вечеря на корабче по река Вълтава. Нощувка.
2 Закуска. Свободно време или по желание възможност за допълнителна екскурзия: Преди обяд: От другата страна на Вълтава с екскурзовод на български език. Нощувка. Полудневна екскурзия до град Кутна Хора и Седлец с екскурзовод на български език. или Полудневна екскурзия до замъкът Карлщейн с включена входна такса Прибиране в хотела. Нощувка.
3 Закуска. Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии по желание: Допълнителна целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език. Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци – срещу допълнително заплащане, по желание. Нощувка.
4 Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание: Разходка с корабче по Вълтава с екскурзовод на български език. Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет Прага – София с директен полет на Авиокомпания България Ер. Продължителност на трансфер – около 30- 40 минути.
Допълнителни услуги
 • Обзорна обиколка на Прага Включена в цената Обиколка на Прага – Разходка по кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град), които водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, Коледния базар и елхата, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството, и един от символите на Прага - световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”). Унгелт – най старата митница на града, внушителната църква Свети Якуб, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом (Обецни дум), Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът, посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език. Цената не включва: разгохи от личен характер.

 • Вечеря на корабче по река Вълтава Едно от любимите и романтични преживявания. Корабчетата имат открита част – за да чуете шепота на реката и да можете да запалите цигара, но и закрита част – ако вали и е студено. Вечерното осветление несъмнено допринася за романтичното настроение. Плаването е с продължителност два чáса, от 18.00 или от 20.00 ч., с вечеря блок маса. Вечерята е вкусна, има топла кухня и студени блюда, както и плодове и десерти. Напитките се заплащат отделно – корабчетата имат барче, на което поръчвате и плащате напитките си. Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, билет и вечеря на корабчето. Цената не включва: Напитки, разходи от личен характер.

  За туристи на възраст Цена
  до 12 години EUR 23.01
  над 12 години EUR 30.68
 • Целодневна екскурзия Дрезден Отпътуване за един от най-красивите градове в Германия. Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език и разглеждане центъра на Дрезден. Градът често е наричан „ Флоренция на Елба“, заради множеството си панорамни гледки. Разглеждане на основните забележителности: Дрезденската църква „ Фрауенкирхе“ , бароковия дворец „ Цвингера“ , състоящ се от 4 здания. В двореца се помещава Дрезденската картинна галерия „ Старите майстори“, където могат да се видят произведения на Рафаело, Тициан, Рембранд и др. (входна такса за посещение на двореца не е включена, възможно е в свободното време по желание) и църквата „ Хофкирхе“ . Свободно време за разглеждане на Коледния базар, картинната галерия и пазаруване. Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език; Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса за двореца.

  За туристи на възраст Цена
  до 12 години EUR 27.61
  над 12 години EUR 55.22
 • От другата страна на Вълтава След закуска, тръгване от хотела за разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св. Вит”(влиза се вътре, но без възможност за пълна обиколка), базиликата “Св. Иржи“, Стария кралски дворец, Златната уличка и Черната кула. Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език. Цената не включва: разходи от личен характер.

  За туристи на възраст Цена
  до 12 години EUR 14.32
  над 12 години EUR 28.12
 • Разходка с корабче по река Вълтава Това е едно от най- приятните неща, които Прага предлага на своите туристи. Разходката с корабче трае 1 час и е незабравимо преживяване. По време на обиколката корабът минава през всички исторически мостове на Вълтава и се виждат най- големите забележителности на града, чиито фасади са обърнати към реката. Цената включва: билет за кораба, екскурзоводско обслужване. Цената не включва: разходи от личен характер.

  За туристи на възраст Цена
  до 12 години EUR 13.29
  над 12 години EUR 21.47
 • Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци Освен да се види, Прага трябва да се вкуси. Фолклорната вечер предлага богато тристепенно меню с включена консумация на бира по време на вечерята. Шоу програма и игри, показващи всички фолклорни области на Чехия. Цената включва: куверт за 3 степенно меню с консумация на бира, шоу програма, транспорт. Цената не включва: разходи от личен характер.

  За туристи на възраст Цена
  до 12 години EUR 32.72
  над 12 години EUR 49.08
 • Целодневна екскурзия до Кутна Хора и Седлец Само на 60 км от Прага се намира вторият по важност град в Бохемия – Кутна Хора. Ще се разходим из този красив град, който по нищо не отстъпва на Прага със своята архитектура и култура. Обиколката ще започне от прочутата църква „Вси Светии“ - единствената по рода си църква с уникален интериор от човешки кости, после покрай готическата катедрала „Успение Богородично“ с невероятни маслени картини и след това продължаваме към величествената катедрала „Света Барбара“ .Завършваме обиколката на „Готическият каменен Фонтан“ – единствения такъв в цяла Бохемия и оставяме свободно време за лични интереси. Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на български език. Цената не включва : входни такси за Вси Светии, храма „Успение Богородично“ и „Света Барбара“-110CZK(4.3eur).

  За туристи на възраст Цена
  до 12 години EUR 17.90
  над 12 години EUR 35.79
 • Замъкът Карлщейн с включена входна такса Несъмнено най-известният замък в Чехия е Карщейн. Той е запазил архитектурата си от 14 век, когато е построен по нареждане на най-големия крал на Чехия и император на Свещената Римска империя, Карл IV. Разхождайки се из помещенията на Карлщейн ще видим безброй запазени през вековете съкровищата – бижута, корони, рицарски доспехи и др. Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване на български език. Цената не включва: разходи от личен характер.

  За туристи на възраст Цена
  до 12 години EUR 16.87
  над 12 години EUR 33.23
Цената включва
 • Самолетен билет София – Прага – София с България Ер; Летищни такси; Чекиран багаж до 23 кг и 10 кг ръчен багаж; 3 нощувки със закуски в хoтел Taurus 4* +;

 • Обзорна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език; Трансфер летище – хотел – летище; Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ; Представител от България по време на пътуването.

Цената не включва
 • Лични разходи; Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Алианц“. В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Полезна информация
 • Разписание на пoлетите: София – Прага: Излита в 10:25 / Каца в 11:20 ч. Прага – София: Излита в 12:15 / Каца в 15:05 ч. *полетното разписание подлежи на препотвърждение. Трансфер летище- хотел – летище: Продължителност: около 30- 40 минути (в зависимост от хотела) в посока с 3/4* автобус.

 • Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор. Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

 • Минимален брой туристи: 30 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

1821 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!