Съобщение във връзка с предстоящите пътувания по повод на пандемията с COVID-19 и във връзка с въведеното от Народното Събрание на Република България Извънредно положение

Уважаеми Клиенти на Планет ЕООД,

Уважаеми колеги,

Във връзка с пандемията с COVID-19, Народното Събрание на Република България въведе Извънредно положение. Във връзка с обстоятелствата и препоръките да не се пътува, екипът на Планет ЕООД следи в детайли всички въпроси, свързани с актуалната обстановка, указания и препоръки на държавните институции на България.

Екипът на Планет ЕООД ще работи дистанционно с оглед на безопасността на нашите клиенти и служители. Молим за всякакви въпроси да използвате за комуникация приоритетно електронна поща info@planet.bg !

Няколко дни след въвеждане на Извънредно положение в България , Министърът на Туризма - г-жа Николина Ангелкова издаде Заповед за преустановяване на организираните туристически пътувания до 13 април 2020г. http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministur-angelkova-izdade-zapoved-da-se-preustanovyat-organiziranite-putuvaniya-na

Министър Ангелкова официално обяви в сайта на Министерство на туризма възможността за издаване на ваучери за бъдещо пътуване до 24 месеца: http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministur-angelkova-predlagame-vuzmozhnost-za-izdavane-na-vaucheri-ot-turoperatorite

В тази връзка, в съответствие с препоръките на Министърът на Туризма на Република България, Планет ЕООД предприе следните действия:

  • По отношение на предстоящи пътувания за периода от 18 март до 13 април 2020 г., - пътуванията се преустановяват със Заповед на Министъра на Туризма на Република България. В това число се включват всички организирани пътувания - туристически пакети и посещения и свързани туристически услуги. Заплатените суми не се губят, а се пренасочват за пътуване в бъдещ период. Те се запазват в пълен размер под формата на ваучер, който може да бъде използван за бъдещо пътуване до края на 2021 г. Заявете своя ваучер писмено по мейла на Планет ЕООД – info@planet.bg Ваучерът ще бъде предоставен след отмяна на извънредното положение в страната.
  • При желание за анулация на предстоящо пътуване вследствие на пандемията Covid- 19 – заплатените до момента суми не се губят, запазват се в пълен размер под формата на ваучер за пътуване, който може да бъде с дата на настаняване до 31.12.2021г. Заявете своя ваучер писмено по мейла на Планет ЕООД – info@planet.bg Ваучерът ще бъде предоставен след отмяна на извънредното положение в страната.
  • За клиенти, които изрично настояват да пътуват и заявяват индивидуални хотелски резервации, самолетни билети и други, до края на месец май 2020 г., тази възможност ще бъде уточнявана конкретно.
  • По отношение на пътувания от юни до края на сезона – предложение ще направим с оглед на промени, относно въведеното Извънредно положение най-късно до 13 април 2020 г.

Всички промени във връзка с предстоящи пътувания, ще могат да бъдат обслужени на място в офисите на Планет и оторизираните туристически агенти с подписване на Допълнително споразумение и издаване на Ваучер за пътуване след отпадане на препоръката за работа от дистанция и отваряне на офисите за посещение на място.

С уважение,

Екипът на Планет ЕООД

19.03.2020

124471 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 124471 хотела в 206 държави по цял свят на най-добрите цени!

3455 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!