Уважаеми Клиенти на Планет ЕООД,

Уважаеми колеги,

Важно за пътуващите до Гърция!

Актуална информация към 10.06.2020г.

Уведомяваме Ви, че въпреки удължената епидемична обстановка в България, пътуванията до Гърция ще бъдат със свободно преминаване с цел туризъм след 15.06.2020г. Лицата пътуващи до Гърция с цел туризъм, няма да бъдат поставяни под карантина в нито една от двете държави, не се изискват и отрицателни тестове за вируса.

Ще се изисква единствено попълване на декларация, че нямате симптоми на Covid-19, която можете да попълните предварително или на място на границата.

Oт 18.05.20 офиса на ПЛАНЕТ ще работи всеки делничен ден от 09.00 - 18.00ч.

Във връзка с Covid-19 актуална информация към 18.05.2020г.:

Важна информация за всички клиенти с вече направени и заплатени резервации за сезон 2020:

 1. За клиенти с резервации, отменени заради проведеното извънредно положение в Република България, Планет ЕООД, позовавайки се на законовите разпоредби в страната, обявява че клиентите имат следните опции за компенсация при отменено пътуване:

  • Ваучер за бъдещо пътуване, със срок за ползване 24 месеца от отмяната на извънредното положение в страната.
  • Промяна на дати на пътуването ( Което горещо препоръчваме с оглед на изключително динамичните промени в ситуацията) с бъдещи такива според платената сума и желаното място за настаняване. С всеки подобен казус ще се подхожда индивидуално спрямо желанието на клиента – в някои случаи ще бъде възможна промяна на дестинацията, по-добра алтернатива на място за настаняване и т.н.
  • Връщане на сумата на потребителя до 12 месеца след отмяната на извънредното положение в страната. Държим да отбележим, че Планет ЕООД ще се опита да преведе сумите по-рано от този едногодишен срок, нека той се взима предвид като максимален.
 2. За всички клиенти с резервации за бъдещи периоди, които желаят да отсрочат или отменят пътуването си поради Covid-19:

  Кризата, в която не само туристическият бранш в следствие на пандемията Covid-19, е факт и Планет ЕООД е част от може би най-засегнатия сектор в света. Именно поради тази причина, сега е моментът да помолим многобройните си дългогодишни и нови клиенти за търпение и разбиране. Във връзка с това, бихме желали силно да Ви препоръчаме да не отменяте пътуването си – ситуацията е силно променлива и се вижда, че най-тежкият период, застрашаващ здравето на всички нас вече премина. Предлагаме на клиентите си следните варианти:

  • Ваучер за бъдещо пътуване за тези, които в момента все още изчакват, не искат да отменят категорично резервацията си и смятат да пътуват в следващите 24 месеца.
  • Промяна на датата на пътуване, като Планет ЕООД дава опция за смяна на датите както за 2020г., така и за 2021г. Всеки казус ще се разглежда индивидуално, за да бъде клиентът максимално удовлетворен от алтернативата. В повечето случай ще бъдат възможни изключително гъвкави промени както на дати, така и на места за настаняване.
  • Връщане на сумата в договорен индивидуално с всеки клиент срок, като за минимален такъв ще се счита 90 работни дни, а максимален 12 месеца.
 3. За клиентите закупили от нас пакети на други туроператори, уведомяваме че ще се следват политиките и инструкциите на съответния туроператор, чрез който е направена резервацията.

  ВАЖНО! Планет ЕООД уведомява своите клиенти, че разполага с писмено потвърждение от страна на ЗК „Лев Инс“, че издадените вследствие на анулирани поради пандемията Covid-19 резервации от ПЛАНЕТ ЕООД ваучери за бъдещо ползване, са покрити от издадената „Застраховка на Туроператора“.

  Полезни линкове: Линк към Чл. 25 от Закона за мерките и действията по време на Извънредното положение, обявено с решение на НС от 13.03.2020г. https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147391
  Линк към Указ 95: http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/13/zakon-izmdop-zakon-za-zdraveto-13-05-2020.pdf

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

734 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!