НОВА ГОДИНА 2025 В МАСКАТ, ОМАН С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ / 5 НОЩУВКИ, 7 ДНИ / 27.12.2024 - 02.01.2025

София - Истанбул - Мaскат - Истанбул - Сoфия
От
EUR 1575
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

27 дек 2024

Дестинация

Оман

Продължителност

7 дни / 5 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетен билет София – Истанбул - Мaскат - Истанбул - София с включени летищни такси на Turkish Airlines;
Един брой салонен багаж;
Един брой чекиран багаж до 30 кг.;
Трансфер летище-хотел-летище;
5 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
Новогодишна Гала Вечеря на 31.12.2024 г. (с изключение на хотелите - Shangri-La Al Bandar; Shangri-La Al Waha; The St. Regis Al Mouj Muscat Resort, Crowne Praza Muscat, Grand Millennium, Intercity Muscat, Radisson Blu - цените ще бъдат обявени на по-късен етап.);
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро (включваща COVID-19);

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ (не е задължително, но е препоръчителна);
Разходи от личен характер;
Доплащане за Новогодишна Гала Вечеря на 31.12.2024 г. в хотелите - Shangri-La Al Bandar; Shangri-La Al Waha; The St. Regis Al Mouj Muscat Resort, Crowne Praza Muscat - цените ще бъдат обявени на по-късен етап.

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Полет за Маскат, Оман през Истанбул в 15:55 ч. с Turkish Airlines.

 • Ден 2

  Пристигане на летище Маскат в 07:10 ч. на 28.12.2024 г. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. TWILIGHT DHOW CRUISE - Следобедна екскурзия. Цена на възрастен - 90 евро, цена на дете 4-9,99 г. - 36 евро. Трансфер от хотела до яхтеното пристанище, за да се впуснете в незабравим круиз с дау (рибарска лодка). Ще разгледате крайбрежието на Маскат през очите на древни мореплаватели, които са пътували по този маршрут от векове. Ще направим кратка спирка в невероятно красив залив. Снимайте грандиозния хотел Al Bustan Palace, преди да се върнем обратно в Марината за трансфер до хотела.Пакетната цена включва: трансфери до/от градски хотели в Маскат. На борда на лодката се сервират Kahwa, вода, фурми, безалкохолни напитки. Продължителност - 3 ч. Нощувка.

 • Ден 3

  Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на града или допълнителна екскурзия. Целодневна екскурзия - City Tour на Маскат с вкл. обяд. Цена на човек - 180 евро на човек, при 3-ма души / 1 лек автомобил. Маскат предлага на своите посетители уникална възможност да се потопят в модерен търговски център, съществуващ в хармония с традиционната култура. Обиколката започва с рибния пазар Muscat Fish Market в Muttrah, което е истинско преживяване. Продължава с Голямата джамия (с изключение на петък). Дрес кодът за дамите е задължителен - напълно покрити и да носят дълга кърпа на главата, а мъжете – с дълги панталони. Джамията е чудо на съвременната архитектура и е смесица от омански, ислямски и близкоизточни архитектурни стилове. Отправяме се към покрайнините на Маскат, за да посетим House of Amouage. Посещение на Royal Opera House Muscat (с изключение на петък). Извисяващ се фар, хвърлящ светлина върху различните тенденции на ренесансовия марш към растеж. Обяд в местен ресторант (Оманска кухня). Не е разрешено сервирането на алкохол. Следобед продължаваме с посещение на музея Bait Al Zubair с кратко въведение, което проследява историята и развитието на Оман. Следва крайбрежната улица Corniche, посещавайки колоритния Muttrah Souq. Продължаваме със спирка за снимки до великолепния дворец Ал Алам, официалният дворец на Негово Величество Султан Кабус, ограден от португалските крепости от 16-ти век Мирани и Джалали. Трансфер до хотела. Пакетната цена на човек включва: трансфер от/до хотела, обяд. Продължителност - 9 ч. Нощувка.

 • Ден 4

  Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Сутришна екскурзия - Наблюдение на делфини и шнорхелинг. Цена на възрастен - 80 евро / цена на дете 4-9.99 г. - 42 евро. Възползвайте се от възможността да откриете естествената красота на Оманския залив на този круиз за наблюдение на делфини и гмуркане с шнорхел от Маскат. Качете се на борда на лодката и обиколете Оманския залив. Наблюдавайте водите за игриви афалини, обикновени делфини, въртящи се делфини Рисос и делфини по крайбрежието на Оман. След като видите тези красиви китоподобни, отпуснете се, като се гмуркате с шнорхел в кристалните води. Coral Beds осигуряват домове за екзотично разнообразие от риби, които могат да бъдат открити по време на това пътуване. Уловете вечната магия на тропическите риби в естествената им среда. Пакетната цена включва: трансфери от/до хотела в маскат, екипировка за шнорхелинг, безалкохолни напитки, вода. Нощувка.

 • Ден 5

  Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или Посрещане на Нова Година 2025 в пустинята Wahiba. Двудневна екскурзия с 1 нощувка в пустинята. Пакетна цена на човек в двойна стая - 725 евро, при 2-ма души; пакетна цена на човек в двойна стая - 540 евро, при 4-ма души. Екскурзията включва - трансфери от/до хотела в Маскат; кратък сити тур на Маскат, посещение на Great Mosque; Bimah Sinkhole, 1 нощувка в Arabian Nights Resort, Wahiba; Новогодишна вечеря в пустинята; закуска; посещение на Wadi Bani Khalid. Възможност за доплащане за полет с Балон с горещ въздух - 230 евро на човек. Доплащане за единично настаняване - 144 евро на човек. Нощувка.

 • Ден 6

  Закуска. Свободно време за плаж и развлеченияили допълнителна екскурзия. Сафари и залез в пустинята с джипове 4х4. Цена на човек 150 евро, при 4 души (наемане на 1 джип). Взимане от хотела преди обяд (за хотели в Mаскат). Пътят към Wadi Bani Khalid минава покрай малки красиви села, които се намират в планините. Wadi Bani Khalid e едно от най-известните wadi в Оман, изключително живописно място с басейни с чиста дълбока синя вода. (Препоръчително е да носите леки удобни дрехи и обувки). Ще има възможност за снимки и разглеждане на района. Ако желаете може да плувате в водите на Wadi Bani Khalid. През това време организаторите на екскурзията ще приготвят обяд - пикник. Оттам продължаваме към Wahiba Sands - огромна зона от вълнообразно море от пясъчни дюни, където ще се насладите на шофиране в пустинята за едно уникално изживяване. Насладете се и на залеза над дюните и не забравяйте да заснемете красивите моменти преди да се връщането към хотела. Нощувка.

 • Ден 7

  Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет от Маскат до София през Истанбул в 08:10 ч.. Пристигане на летището в София в 15:05 ч.


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за Новогодишна Гала Вечеря на 31.12.2024 г. в хотелите - Shangri-La Al Bandar; Shangri-La Al Waha; The St. Regis Al Mouj Muscat Resort, Crowne Praza Muscat, Grand Millennium, Radisson Blu - цените ще бъдат обявени на по-късен етап.
Посрещане на Нова Година 2025 в пустинята Wahiba. Двудневна екскурзия с 1 нощувка в пустинята. Пакетна цена на човек в двойна стая - 725 евро, при 2-ма души; пакетна цена на човек в двойна стая - 540 евро, при 4-ма души. Екскурзията включва - трансфери от/до хотела в Маскат; кратък сити тур на Маскат, посещение на Great Mosque; Bimah Sinkhole, 1 нощувка в Arabian Nights Resort, Wahiba; Новогодишна вечеря в пустинята; закуска; посещение на Wadi Bani Khalid. Възможност за доплащане за полет с Балон с горещ въздух - 230 евро на човек. Доплащане за единично настаняване - 144 евро на човек.
TWILIGHT DHOW CRUISE - Следобедна екскурзия. Цена на възрастен - 90 евро, цена на дете 4-9,99 г. - 36 евро. Трансфер от хотела до яхтеното пристанище, за да се впуснете в незабравим круиз с дау (рибарска лодка). Ще разгледате крайбрежието на Маскат през очите на древни мореплаватели, които са пътували по този маршрут от векове. Ще направим кратка спирка в невероятно красив залив. Снимайте грандиозния хотел Al Bustan Palace, преди да се върнем обратно в Марината за трансфер до хотела. пакетната цена включва: трансфери до/от градски хотели в Маскат. На борда на лодката се сервират Kahwa, вода, фурми, безалкохолни напитки. Продължителност - 3 ч.
Целодневна екскурзия - City Tour на Маскат с вкл. обяд. Цена на човек - 180 евро на човек, при 3-ма души / 1 лек автомобил. Маскат предлага на своите посетители уникална възможност да се потопят в модерен търговски център, съществуващ в хармония с традиционната култура. Обиколката започва с рибния пазар Muscat Fish Market в Muttrah, което е истинско преживяване. Продължава с Голямата джамия (с изключение на петък). Дрес кодът за дамите е задължителен - напълно покрити и да носят дълга кърпа на главата, а мъжете – с дълги панталони. Джамията е чудо на съвременната архитектура и е смесица от омански, ислямски и близкоизточни архитектурни стилове. Отправяме се към покрайнините на Маскат, за да посетим House of Amouage. Посещение на Royal Opera House Muscat (с изключение на петък). Извисяващ се фар, хвърлящ светлина върху различните тенденции на ренесансовия марш към растеж. Обяд в местен ресторант (Оманска кухня). Не е разрешено сервирането на алкохол. Следобед продължаваме с посещение на музея Bait Al Zubair с кратко въведение, което проследява историята и развитието на Оман. Следва крайбрежната улица Corniche, посещавайки колоритния Muttrah Souq. Продължаваме със спирка за снимки до великолепния дворец Ал Алам, официалният дворец на Негово Величество Султан Кабус, ограден от португалските крепости от 16-ти век Мирани и Джалали. Трансфер до хотела. Пакетната цена на човек включва: трансфер от/до хотела, обяд. Продължителност - 9 ч.
Сутришна екскурзия - Наблюдение на делфини и шнорхелинг. Цена на възрастен - 80 евро / цена на дете 4-9.99 г. - 42 евро. Възползвайте се от възможността да откриете естествената красота на Оманския залив на този круиз за наблюдение на делфини и гмуркане с шнорхел от Маскат. Качете се на борда на лодката и обиколете Оманския залив. Наблюдавайте водите за игриви афалини, обикновени делфини, въртящи се делфини Рисос и делфини по крайбрежието на Оман. След като видите тези красиви китоподобни, отпуснете се, като се гмуркате с шнорхел в кристалните води. Coral Beds осигуряват домове за екзотично разнообразие от риби, които могат да бъдат открити по време на това пътуване. Уловете вечната магия на тропическите риби в естествената им среда. Пакетната цена включва: трансфери от/до хотела в маскат, екипировка за шнорхелинг, безалкохолни напитки, вода. Продължителност - 3 ч.
Целодневна екскурзия - Сафари и залез в пустинята с джипове 4х4. Цена на човек 150 евро, при 4 души (наемане на 1 джип). Взимане от хотела преди обяд (за хотели в Mаскат). Пътят към Wadi Bani Khalid минава покрай малки красиви села, които се намират в планините. Wadi Bani Khalid e едно от най-известните wadi в Оман, изключително живописно място с басейни с чиста дълбока синя вода. (Препоръчително е да носите леки удобни дрехи и обувки). Ще има възможност за снимки и разглеждане на района. Ако желаете може да плувате в водите на Wadi Bani Khalid. През това време организаторите на екскурзията ще приготвят обяд - пикник. Оттам продължаваме към Wahiba Sands - огромна зона от вълнообразно море от пясъчни дюни, където ще се насладите на шофиране в пустинята за едно уникално изживяване. Насладете се и на залеза над дюните и не забравяйте да заснемете красивите моменти преди да се връщането към хотела. Пакетната цена на човек е при резервация на 4 места / 1 джип и включва: трансфери от/до хотела, пикник-обяд. Продължителност - 9 ч.

* Дните на провеждането на допълнителните екскурзии се потвърждават седмица преди пътуването, при получаване на документите за пътуването.


Полезна информация

 • Пакетните цени са в ЕВРО. Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 лв. за 1 евро.
 • Условия за записване:
 • При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, номер на паспорт, дата на валидност, ЕГН номер и телефон за връзка с Вас по време на пътуването;
 • Условия на плащане:
 • Депозит - 50% от пълната сума по резервацията.
 • Доплащане най-късно до 41 дни преди заминаването;
 • Полетно разписание:
 • 27.12.2024 София 15:55 Истанбул 18:30 / 28.12.2024 Истанбул 01:20 - Маскат 07:10
 • 02.01.2025 Маскат 08:10 – Истанбул 12:50 / Истанбул 14:45 – София 15:05
 • Информация за превозвача:
 • Turkish Airlines
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно своите пътници.
 • Няма медицински изисквания за имунизации при пътуване.
 • Забележки:
 • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Оман при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата - 16 души.
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или само с един от тях трябва да имат оригинал и копие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.

Анулационна политика

 • До 61 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
 • От 60 дни до 41 дни до датата на пътуване: неустойка в размер на платения депозит.
 • При по-малко от 40 дни до датата на пътуване: 100% от целия договор.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!