ВЕНЕЦУЕЛА / ГЛЕДКИ ОТ РАЯ - ПАДАЩИТЕ ОТ НЕБЕСАТА ВОДИ НА НАЙ-ВИСОКИЯ ВОДОПАД В СВЕТА АНХЕЛ И ДЕЛТАТА НА ОРИНОКО с водач Северина Маркова и Мартин Гаджев

София- Истанбул - Каракас – Истанбул - София
От
EUR 3990
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

23 ное 2024 - 1 дек 2025

Дестинация

Венецуела

Продължителност

12 дни / 10 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - $530.
Тур с хеликоптер над водопада Анхел - $550 на човек, около час, заплаща се лично на място.

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - $530.
Тур с хеликоптер над водопада Анхел - $550 на човек, около час, заплаща се лично на място.

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - $530.
Тур с хеликоптер над водопада Анхел - $550 на човек, около час, заплаща се лично на място.

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - $530.
Тур с хеликоптер над водопада Анхел - $550 на човек, около час, заплаща се лично на място.

Цената включва

Самолетни билети София - Истанбул - Каракас – Истанбул - София с включени летищни такси;
Самолетни билети Каракас - Матурин - Каракас с включени летищни такси;
Самолетни билети Каракас – Канайма – Каракас с включени летищни такси;
10 нощувки на база закуска (4 нощувки в хотел в Каракас, 2 нощувки в лоджовете по делтата на Ориноко, 3 нощувки в Национален парк Канайма, 1 нощувка в хотел в Матурин);
Трансфери летище-хотел-летище за четирите настанявания за нощуване до летището в Каракас;
Трансфер с моторна лодка по Ориноко до лодж;
Трансфер с моторни лодка по Карао и Чурум по време на прехода до Анхел;
Местни екскурзоводи за Ориноко, за Канайма и Анхел, Каракас;
Трансфер на Лос Рокес;
Всички закуски, обеди и вечери, описани в програмата;
Водач Северина Маркова;
Парк такса за Канайма ;
Парк такса за Лос Рокес;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Бакшиши за екскурзоводите/капитани на лодки, шофьори;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (не е задължителна, но препоръчваме да си направите);

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Истанбул – Каракас

  Среща на Терминал 2 за полет до Каракас през Истанбул. 

 • Ден 2

  Каракас

  Пристигаме в Каракас – столицата на Венецуела. Градът е разположен в подножието на планината Авила на 920 м. надморска височина, в долината на река Гуаире. Градът се намира по крайбрежието на Карибско море. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3

  Каракас

  Закуска. Панорамна обиколна на града. Основан е през 1567 г. от Диего де Лосада под името Сантяго де Леон де Каракас. Историческият център на Каракас, известен като департамент Либертадор, където се намират паметникът на националния герой Симон Боливар, където са разположени най-важните правителствени сгради - "Жълтият дом" (Министерство на вътрешните работи), дворецът “Мира Флорес” (резиденция на президента на републиката), Дворецът на правосъдието, Капитолия (Националният конгрес). В непосредствена близост са Пантеонът, Националната библиотека, музеят за изящни изкуства, Националният музей и къщата на Симон Боливар. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4

  Каракас – Канайма

  Добро утро! Потегляме за Канайма! Ранен трансфер до летището и полет за национален парк Канайма - дом на едни от най-красивите реки, планини и водопади. Ще се докоснем до древните обичаи на индианците „Пемони“ и всичките им вярвания свързани с мистичните планини, които ще видим. Според много от техните легенди, най-труднодостъпните скали са обитават от най-добри духове, които те наричат – (Тепуй), което в превод означава -„Дом на боговете“. Самият парк, е много рядко населен и труднодостъпен. Мястото е изключително живописно, а разходката ще започне с лагуната – Канайма, откъдето се разкриват изключително красиви гледки към каскадите на четирите водопада – Ача или Ачи (Hacha), Удайма (Wadaima), Укайма (Ucaima) и Голондрина (Golondrina). След кратка фотопауза продължаваме за „Лунната лагуна“ и водопада Сапо“, откъдето ще се насладите на гъстите красиви и вечнозелени екваториални гори. До водопада ще отидем с лодка. За любителите на силни усещания ще минем зад него, за да направим едни от най-хубавите снимки за деня. Свободно време за плуване, след което се връщаме обратно в хотела за вечеря. Нощувка.

 • Ден 5

  Национален парк Канайма – Водопада Анхел

  Закуска. Днес ни очаква един от най-невероятни дни от програмата – национален парк Канайма, разположен в югоизточната част на Венецуела, който ненапразно е считан за едно от най-красивите места по света. Освен многобройните островчета, образувани от лагуната на река Карао, из които са разпръснати десетки водопади, тук се намира и най-големият водопад в света – Анхел. Не само той е причината районът да бъде обявен за защитена територия. Тук се срещат два съвършено различни свята, известни като „горната земя“ и „долната земя“. Първата се състои от масивни плата, които сякаш се извисяват сред облаците над ниските части, дом на безброй животинки. Често Канайма е сравняван като безкраен зелен океан, сред който изолирани плосковърхи планини се извисяват над тропическите гори на Венецуела. Цялата тази тайнствена красота на района, както и изключителните му представители на флората и фауната, са причина Национален парк Канайма да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Национален парк Канайма се намира в провинция Боливар и със своята площ от 30 000 кв. км. е шестият по големина в света и вторият по големина във Венецуела. Основан е през 1962 г., но тогава е заемал една трета от сегашната си площ. Планините с характерните си отвесни склонове са известни като „тепуи“. Най-трудностъпните за катерене са Аутана и Ауянтепуи, откъдето падат сякаш от небесата водите на най–високия водопад в света - Анхел. Приключението продължава около пет часа. Ще спрем до „Каньона на дявола“, за кратка почивка и лек обяд, за да се насладим на смайващата гледка към водопада. Целият каньон, покрай който ще плаваме, представлява криволичещи бързеи, покрай тропическите гори на планините около нас. Цялата тази тайнствена красота, както и представителите на флората, фауната и геоложките му формирования над 2млрд. години, са причина паркът да е в списъка на Юнеско. Именно този пейзаж вдъхновява Артър Конан Дойл, да напише бестселъра си „Изгубеният свят“, заради което наричат парка „Изгубените светове на Венецуела“. Само тези, които ще дойдат ще разберат защо това е така! Вечеря. Нощувка в хамак.

 • Ден 6

  УАУ!!! Водопадът Анхел – мечтата на всеки голям пътешественик и лагуната Канайма

  Закуска. Потегляме към водопада Анхел, откъдето започва нашето най-голямо приключение и една от най-големите ни мечти! Анхел или „Salto Angel”, кръстен на американския авиатор Джеймс Ейнджъл, означава „Водопад на най-дълбоко място“. Освен, че е най-високият водопад със свободно падане, почти километър, създава невероятно усещане за мистерия и приключение. Неуловимите водопади, тайнствено са обвити в облаци, за да ви оставят без дъх! Очаква ни героичен преход до подножието на водопада. За тези, които успеят, това ще бъде една от гледките на живота ви! Пригответе се! Ето го и него! АНХЕЛ! Водопадът на водопадите! Местните жители на Пемон, които от векове знаят за съществуването му вярват, че всеки, който го види и произнесе името му „Кепепакупай-меру“ два пъти, което идва от „Планина на Бога на злото“ или „Планината на дявола“, ще му се изпълни едно желание! Да видим дали е така! Свободно време за съзерцание! Потегляме обратно през джунглата за Канайма. Ще направим попътна спирка за обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Канайма – Каракас

  Закуска. Трансфер до летището и полет за столицата на Венецуела – Каракас. Южноамериканският град е един от малкото, които съчетават условия за превъзходен планински и плажен туризъм. Обиколката ще започне с площад Боливар. Местността някога е била център на венецуелската столица. Според местни вярвания именно това е мястото, откъдето Диего де Лосада започва основаването на града през 1567 г. Ще посетим монумента на Симон Боливар - почитаният от цяла Латинска Америка борец за независимост. Продължаваме с красивата Катедрала Метрополитана (The Catedral Metropolitana de Carca). Отвън храмът е много по-скромен като архитектурно изпълнение от останалите църкви в страната. Отвътре е богато украсен с особен акцент върху детайлите. Обиколката ще продължи с родната къща на Симон Боливар и мястото, където е заловен. Отиваме до Църквата Сан Франциско и Катедралата Каракас, които също заслужават специално внимание. Малко известно е, че именно в Каракас, се намира най-голямата джамия в Латинска Америка. Конструкцията на храма започва през 1989 г. по инициатива на Шейх Ибрахим Абдул Азис, чието име носи. Минарето е високо 113 м. Сградата може да събере над 3 500 поклонници. Продължаваме с исторически значимите постройки в Каракас – La Casa Amarilla - бившият затвор, който днес се използва за сграда на Външно министерство и седалище на законодателната власт. Ще изпием по едно хубаво, силно и ароматно кафе и ще отидем да видим Националния театър и президентския дворец. Разходката ще завърши с Националния пантеон на Венецуела, някога бил величествена църква, но в последствие сградата има друго важно предназначение - да бъде последен дом на именитите венецуелски личности. Вечеря. Нощувка до летището.

 • Ден 8

  Матурин – Делтата на Ориноко

  Закуска. Трансфер до летището и полет до Матурин. Пристигане в Матурин и трансфер до кея на делтата на Ориноко. На езика на местните индианци Ориноко в превод означава „дълга река“. Със своите близо 3000 км е третата по дължина в Южна Америка. Далечната 1498 г. именно Христофор Колумб първи открива един от ръкавите на делтата. Година по-късно Америго Веспучи успява да открие още няколко. Далеч по-късно през 1800 година Александър Хумболт прави едно от най–дългите пътешествия по реката и установява връзката между водните ѝ ръкави. Започва едно от най–живописните пътешествия с лодка по делтата през екваториалната гора. Хотелът се намира в сърцето на джунглата. Пристигане в хотела. Кратка почивка и започваме обиколка до племената Варао. Ще отидем с лодка да потърсим розови делфини, видри и маймуни. Вечеря. Нощувка. При възможност нощен тур с лодка за наблюдение на звезди или други редки животни.

 • Ден 9

  Делтата на Ориноко – Матурин

  Закуска. Трансфер с лодка до Матурин, малко градче кръстено на местен вожд (cacique ), който живее с племето си до брега на река Guarapiche. Оттогава районът е известен като el Sitio de Maturín („мястото на Maturín“). Столица на венецуелския щат Монагас от 7 декември 1760 г. е официалната дата на основаването му от испанския губернатор Хуан де ла Торнера и Сота. Испанците решават да се преместят в Матурин през XIX век той получава статут на град с името Сан Фернандо де Матурин. През XX век Матурин се разраства бързо поради откриването на петролни залежи близо до града. Днес Матурин е седалище на римокатолическата епархия. Ще направим пешеходна обиколка в центъра на града. Свободно време за последни покупки. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 10

  Матурин – Каракас

  Закуска. Трансфер до летището и полет за Каракас. Пристигаме в Каракас. Пешеходна обиколка на старата част на града и двореца Мирафлорес. Време за едно хубаво кафе и казваме довиждане на безпримерната красота на Венецуела. До нови срещи! Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 11

  Каракас – Истанбул – София

  Закуска. Трансфер до летището и полет за България.

 • Ден 12

  София

  Пристигане на летище София.


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за единична стая - $530.
Тур с хеликоптер над водопада Анхел - $550 на човек, около час, заплаща се лично на място.

Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит - 50% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане и сключен договор за организирано пътуване.
 • Полетно разписание:
 • 1 TK1030 L 02DEC 1 SOFIST HK1 2 2140 0015+1 73H E 0 M
 • 2 TK 223 L 03DEC 2 ISTCCS HK1 0205 0825 789 E 0 M
 • 3 TK 195 L 13DEC 5 CCSIST HK1 1440 0930+1 789 E 0 M
 • 4 TK1031 L 14DEC 6 ISTSOF HK1 1445 1505 73H E 0 M
 • Хотели по програмата:
 • Каракас - Melia Caracas / www.melia.com;
 • Канайма - Waku Lodge / www.wakulodge.com;
 • Делтата на Ориноко - Orinoco Delta Lodge / www.orinocodeltalodge.com;
 • Матурин - Grand Hotel Suites / www.ccpsuites.com;
 • Цените подлежат на препотвърждение в момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 181 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 180 дни до 61 дни преди датата на заминаване се дължи 60% неустойка.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!