ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МАЛАЙЗИЯ С КУАЛА ЛУМПУР И ВИЕТНАМ – НЕПОБЕДИМИЯТ ДРАКОН НА АЗИЯ С НАЙ-КРАСИВИТЕ ТЕРАСИРАНИ ОРИЗИЩА В САПА И ИЗУМРУДЕНИТЕ ВОДИ В ЗАЛИВА – ХА ЛОНГ БЕЙ с водач Северина Маркова

София - Истанбул - Куала Лумпур - Ханой - Истанбул - София
От
BGN 6200
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

1 окт 2024 - 19 окт 2025

Дестинация

Малайзия

Продължителност

14 дни / 11 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетни билети София - Истанбул - Куала Лумпур - Ханой - Истанбул - София с включени летищни такси, ръчен багаж и 23 кг. чекиран багаж;
Самолетни билети Куала Лумпур - Да Нанг с вклчени летищни такси, ръчен и чекиран багаж;
Самолетни билети Да Нанг - Ханой с вклчени летищни такси, ръчен и чекиран багаж;
Трансферите, описани по програмата;
9 нощувки на база закуска в хотелите по програмата или подобни;
1 нощувка във влак Лао Чай - Ханой;
1 нощувка на кораб;
Всички посещения, описани в програмата;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;
Водач Северина Маркова;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (не е задължителна, но препоръчваме да си направите);
Доплащане за единична стая - $440;

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Истанбул – Куала Лумпур

  Среща на летище София, Терминал 2, за полет Куала Лумпур през Истанбул.

 • Ден 2

  Куала Лумпур

  Пристигане в Куала Лумпур. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3

  Куала Лумпур

  Закуска. Денят започва с обзорната обиколка на Куала Лумпур (Kuala Lumpur) или „КЛ”, както я наричат местните жители. Столица на Федерация Малайзия, разположена на полуостров Малака. Градът е разрушаван и възстановяван през вековете многократно. Днес е един от най-модерните и динамично развиващи се в цяла Азия. Седалище е на парламента и на много финансови и търговски корпорации, както и главен икономически и промишлен център. Куала Лумпур е пресечна точка на различни културни влияния и резултатът е вълнуваща смесица от традиции и обичай. Градът е една от трите федерални територии в страната заедно с Путраджая и Лабуан. Столицата е заобиколена от малки градчета като административния център е Путраджая, а периферни са Сиберджая и Сънуей. Градът представлява много интересна смесица от различни райони със своя облик и идентичност. Обиколката ще започне с мястото, на което се пресичат реките Кланг и Гомбак близо до красивата джамия – Масджид Джамек, откъдето започва историята на града. Ще продължим с Датаран Мердека (Площад на независимостта), Бангунана Султан Абдул Самад и Клуб „Selangor“. Ще отидем до оживения китайски квартал -„Petaling“ – първият пазар в Куала Лумпур и Кулите близнаци на Петронас – безспорен шедьовър на инжинерната мисъл. Свободно време за снимки. Ще продължим с Езерните градини, които само допълват романтичния парк „Таман Тасик Пердана“ (Taman Tasik Perdana) и ще продължим с Националния паметник. За тези от вас, които обичат нощния живот, едно от най-интересните места е районът Джалан Телави (Jalan Telawi) – колоритно място, пълно с нощни заведения. За ценителите на шопинга вашето място е Букит Бинтанг (Bukit Bintang), който е определян като „Пазарният рай” – сами ще разберете защо ви го препоръчваме. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4

  Куала Лумпур – Бату Кейвс – Да Нанг

  Закуска. Денят ще започне с Пещерите Бату Кейвс, които са разположени на 12 км от Куала Лумпур. За да стигнете до храма на пещерите трябва да изкачите 272 стъпала. Смята се, че той е на около 400 милиона години и е посветен на Бог Муруган – Бог на войната със своята най-висока статуя в света (42,7 м.). Известна туристическа атракция в храма на пещерите е фестивалът Тайпусам. Трансфер до летището и полет за Да Нанг. Приситигане в Да Нанг – главен град в централен Виетнам и един от няколкото толкова важни за страната, че се управлява директно от правителството. Безспорно една от най – големите атракции на Да Нанг, е дългият 666 метра мост, по който ще минем, за да прекосим река Хан по „гърба“ на златист дракон. Според виетнамците драконът е символ на късмет и могъщество, така че не пропускайте да се докоснете до този гигантски талисман. Трансфер до хотела. Свободно време за релакс или плаж, докато съзерцаваме кристално чистите води на южно китайско море. Да Нанг, съчетава културни традиции с невероятна природната красота. Новата част е с красиви и тематични паркове и модерни комплекси. Градът успя да се наложи като един от новите водещи и модерни градове в страната. Независимо от всичко, старата част на града успява да запази колорита на спокойните си малки пъстри тесни улички, пълни с китни ресторантчета, вкусна храна и нощни заведения. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5

  Да Нанг – Хой Ан

  Днес ни очаква един от най-красивите дни в програмата. Приключението започва с Палмовата гора – Бай Мау и лодката, с която ще стигнем до нея. Продължаваме за Хой Ан. Столетия наред, този неповторим град е бил процъфтяващ търговски център в централна част на Виетнам и цяла Азия. Той е един най-богатите и значимите културни центрове на Виетнам. В превод означава „Място за мирни срещи“. С едно от най-големите търговски пристанища и до днес е известен в цяла Азия с разнообразната си възхитителна и интересна кухня. Безспорно старият град, разположен на брега на река Бон, е най-колоритната и очарователната част на Хой Ан. И най-взискателните от вас ще останат изумени от блестящите образци на китайската и виетнамската архитектура. Един от най-ярките примери за това е Японският мост, построен от търговците от „Страната на изгряващото слънце“, през XVII в. Класическата китайска архитектура от 1690 г. ще ви заплени с залата Фудзиен. Тази зала е била създадена като център за комуникация между китайците в околностите и гостите идващи от цяла Азия. Безспорен шедьовър е храма Куан Конг и занаятчийската работилница, където ще видите част от традиционните занаяти на Хой Ан. Ще имате възможност да си изберете красиви дърворезби, изящни фенери, копринени шалове, и разкошни картини. Пристигане в Да Нанг. Разглеждане на стария град и свободно време за пазар. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 6

  Да Нанг – Ба На / Златният мост

  След закуска тръгваме до хълмовете Ба-На, част от Анамската планинска верига или там, където приказката оживява с най-новата архитектурна забележителност „Златният мост“. Мостът се намира близо до курорта Ба НА Хилс, разположен в национален парк „Ба На Нуй Чуа“ в близост до град Да Нанг. Самото градче е известно с прекрасната си природа и с най-дългата си лифтова дъга в света. Преди изграждането на златния мост, който свързва лифта със самите гори, изкачването е било възможно само по стълби. Като ви заведем до лифта ще разберете за какво става въпрос. Смайващата красота на виетнамската природа ще ви остави без дъх. Дължината на моста е изцяло пешеходна. Не случайно се нарича в „Ръцете на Бог“. На 1000 м. надморска височина сякаш стъпвате върху облаци и една невидима ръка ви държи. Ще се разходим в комплекса. Ще имате свободно време да се качите до пагодата Лин Унг, да се разходите до „Цветните градини“ и да купите магнитче за спомен. Време за обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 7

  Да Нанг – Ханой

  Закуска. Трансфер до летището и полет за Ханой – столица и най-голям град във Виетнам. Изключително красив, пълен със зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Атмосферата на града може да се усети навсякъде особено в стария град на площада, покрай езерото сред древни храмове и монументи, както и на традиционни куклени представления, музикални и танцови изпълнения и особено на концерти. Този град се слави с първокласни ресторанти на виетнамска, западна и друга азиатска кухня. Пристигане в Ханой. Първи впечатления от града. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка. Нощувка.

 • Ден 8

  Ханой

  Добро утро Ханой! Денят ще започне с централния площад Ba Dinh, на който е разположен мавзолеят на Хо Ши Мин, Президентският дворец, красивото езеро Ho Tay, Храмът на литературата, който е бил основан като конфуциански храм, където се намира първия имперски университет във Виетнам, сградата на операта и Катедралата. Ще се возим на рикши, ще отидем до старата част на града, където ще имате свободно време за разходка по малките улички. Денят ще завърши на терасата на етноложкия музей с великолепна гледка! Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9

  Ханой

  Закуска. Приключението започва! Отпътуваме за Сапа (около 6 часа) по магистралата. Ще направим две попътни спирки и около обяд ще пристигнем в град Сапа, където ще обядваме. Градът е основан през 1910 г. от френските колонизатори, търсещи място за почивка от прекалено горещия тропически климат. Големите пътешественици посещават Сапа, за да видят известния пазар, да посетят околните села и да се насладят на гледката към оризовите тераси или да изкачат на най-високия връх в Индокитай – връх Фанксипан. След обяд (по желание), продължаваме до село Та Ван, на около 20 км от Сапа, където ще направим пешеходна разходка и ще се запознаем с жителите от общността-Хмонг. Ще се докоснем до бита традициите и обичайте им. Вечерята ще бъде в къща за гости. Нощувка.

 • Ден 10

  Сапа

  След закуска започва нашата разходка в селата – Лао Чай – Та Ван – Гианг Та Чай, където живеят хора от малцинствените групи Хмонг и Тай. Районът Сапа е люлката на много етнически групи, осем от които все още живеят тук. Можете да различите една етническа група от друга по цвета и моделите на традиционното облекло, обикновено бродирано с елементи, характерни за определена група. Някои села имат почти средновековен вид. Особен интерес представляват етническите групи Хмонг и Тай, живеещи в района, които са неразделна част от живота на града. Хмонгите са по-многобройни, неграмотни, те водят начин на живот с малко използване на постиженията на цивилизацията. Те са най-бедната етническа група в региона. Можете да ги разпознаете по тъмносините им тоалети. Ще разберем повече за ежедневието им, как се отглежда ориз на тераси. Това ще бъде едно незабравимо преживяване из планинските райони във Виетнам, през оризовите тераси, гори и хълмове. Маршрутът ще бъде съобразен с пешеходните възможности на групата. По пътя ще спрем в къща за гости за обяд, сготвен от домакините. След почивката за обяд продължаваме пътуването си през селата. Следобед ще се върнем в къщата за гости. Там ще се отпуснем с чаша виетнамско кафе, наслаждавайки се на гледката на природата при залеза – един страхотен момент. Вечеря в къщата за гости. Нощувка.

 • Ден 11

  Връх Фансипан – Нощен влак до Ханой

  След закуска тръгваме към връх Фанксипан (3.143 м), който се счита за покрива на полуостров Индокитай. До върха на планината Фанксипан ще стигнем с кабинков лифт. С дължината си от 6282 метра, въжената линия Фанксипан е призната от Книгата на Гинес за световните рекорди като най-дългия в света маршрут на въжена линия и най-голямата денивелация между началната и крайната точка – 1410 метра. От кабинковия лифт ще наблюдаваме зашеметяваща гледка към град Сапа и долината на оризовите тераси. Когато достигнем върха ще имаме усещането, че стоим над облаците. Връщаме се в Сапа за обяд, свободно време, самостоятелна разходка и пазаруване. От Сапа ще отидем до гарата Лао Чай (около 1 час път с кола). Там ще вечеряме и ще се качим на нощния влак за Ханой. Пътуването с нощния влак във Виетнам се счита за страхотно преживяване. Нощувка във влака.

 • Ден 12

  Залива Халонг Бей

  Пристигане на жп. гарата в Ханой около 5.00 сутринта. Трансфер до хотел за закуска и освежаване, след което продължаваме за корабчето в Ха Лонг (тръгване около 8.00). Пристигане в Халонг на борда на луксозен дървен ветроходен круизен кораб в изумрудените води на залива, което ни дава възможност да се насладим на зашеметяващата природа около нас. Докато сме на борда, ще ни бъде сервиран разкошен обяд от морски дарове. В следобедните часове по желание с лодка ще имате възможност да разгледате някои от най-красивите варовикови пещери в района. Вечеря. Нощувка на кораба.

 • Ден 13

  Ха Лонг – Ханой

  Закуска. Трансфер до летището за полет през Истанбул до България.

 • Ден 14

  София

  Пристигане на летище София. 


Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит - 50% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане и сключен договор за организирано пътуване.
 • Хотели по програмата:
 • Mangata Beachfront Hotel 4* - www.mangatahotel.vn
 • Hanoi Le Jardin Hotel & Spa 4* - www.lejardinhotels.com
 • Amazing Hotel Sapa 4* - www.amazinghotel.com.vn
 • Halong Bay Paradise Elegance Cruise - www.paradisevietnam.com
 • Полетно разписание:
 • TK1030 SOF IST 21:10 22:40
 • TK60 IST KUL 01:20 16:50
 • TK165 HAN IST 23:05 05:20
 • TK1027 IST SOF 07:15 08:30
 • Цените подлежат на препотвърждение в момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 61 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!