НЕПАЛ И БУТАН - ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ИЗГУБЕНОТО КРАЛСТВО

София – Истанбул– Катманду – Истанбул– София
От
BGN 7600
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

19 юни 2025

Дестинация

Непал

Продължителност

14 дни / 11 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Полет над Хималаите – 576 лв. (цената подлежи на препотвърждение при доплащането). Цените са при 11 туриста и се заплащат с доплащането. При по-малък брой участници, цените могат да бъдат променени.

Цената включва

Самолетни билети София – Истанбул– Катманду – Истанбул– София с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг. и ръчен 7 кг;
Самолетни билети Катманду – Паро - Катманду с включен чекиран багаж 23 кг. и ръчен 7 кг;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
11 нощувки в хотели 4* с 8 закуски, 4 вечери и 2 обяда в Бутан;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата;
Ексурзия до Нагаркот, Пашупатинат, Буданат, площад Бактапур Дурбар, площад Катманду Дурбар, Сваямбунат, площад Патан Дурбар;
Посещение на Буда пойнт – най-голямата статуя на Буда в света;
Посещение на Кралския мемориален храм;
Посещение на Трашичходзонг;
Разглеждане на Пунака дзонг;
Посещение на Симтокха Дзонг, Та Дзонг и Паро Дзонг;
Посещение на Гнездото на тигъра;
Посещение на Друкгийел Дзонг;
Разглеждане на манастира Кийчу;
Водач по време на пътуването;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (по желание);
Доплащане за Единична стая – $480;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи около 115 лв., плаща се на място;
Виза за Непал около $90 - визата е on arrival, всеки сам си я вади на летището;

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Истанбул – Катманду

  Среща на Терминал 2 за полет до Катманду през Истанбул.

 • Ден 2

  Катманду – Патан – Бхаратапур

  Кацаме в Катманду – столица на Непал и едно от най-свещените места за хундуисти и будисти. Градът е разположен в едноименната долина на повече от 1350 метра надморска височина. Едни от най-красивите места в Катманду са Патан (Patan) и Бхактапур (Бхактапур). Древната история на Катманду е успяла да съхрани хармонията и красотата и се счита, че той е един от най-красивите градове в света. Историята му започва през 724 г., като тогавашното му име е било Кантипур, което в превод означава „Град на красотата”. Името Катманду идва от един манастир, на когото е кръстена непалската столица. Храмът Кащамандап (Kaasthмandap), чието име буквално се превежда като „подслон под дърво”, е строен през 1596 г. от крал Лакшми Нарсингх Мала (King Laxmi Narsingh Malla) и е известен още като Мару Сатал (Maru Sthal). Този манастир е построен изцяло от дърво, а според преданието дървеният материал е дошъл само от едно единствено дърво. Абсолютно всички сгради в Катманду са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство под името „Долината Катманду”. Трансфер до хотела и обиколката ни започва с центъра на града – площад Дурбар, кралския дворец и целия архитектурен ансанбъл от храмове с пищни дърворезби, метални декорации и каменни скулптури. Ще посетим храма на живата богиня Кумари и боговете Шива, Парвати и Джаганат. Обиколката ще продължи със старите пазари – Индрачоук и Асан. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 3

  Катманду

  Закуска. Свободен ден или пожелание полет до Еверест. Ако някога сте имали мечта да видите Еверест – най-високият връх на света, то днес ще имате тази възможност. С тези от вас, с които ще летим, ще си подарим изгрев на заснежените хималайски върхове. Изживяването ще ви остане спомен завинаги! Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4

  Катманду – Покхара

  Закуска. Пригответе се за приключение в сърцето на Хималаите. Пътуването ще продължи седем часа в посока, докато пристигнем в град Покхара – разположен на важен търговски път между Китай и Индия. През XVII в. градът е бил едно от най-важните кралства в Непал. Три от десетте най-високи върхове в света се намират тук - Анапурна, Дхаулайгири и Манаслу. Според една стара легенда някога много отдавна една много възрастна жена обикаляла около езерото Фева, молейки се за храна. Никой обаче не се смилил над нея, освен една възрастна двойка, които ѝ дали прехраната си. Оказало се, че това била самата богиня Барахи. Разгневена от липса на човечност, богинята изпратила потоп. Водата заляла всичко, освен хълма, на който видяла възрастните хора. Именно на това място, заобиколено от езерото, се намира хълмът Тал Бахари, посветен на богинята. Прочутият храм Тал Бахари е не само светилище на поклонниците, а най-красивото място за наблюдение на красотата на дивата природа на Покхара. Елате да видите! Вечеря. Нощувка. 

 • Ден 5

  Покхара – „скритото бижуто на Хималаите“

  Закуска. Ще станем призори, за да стигнем Сарангкот, откъдето ще наблюдаваме изгрев над Хималаите и величествени гледки към върховете Анапурна и Мачапучаре, известен още като Фейштейл. В превод означава „ рибешка опашка“. Това е едно от най-свещените места за местното население и абсолютно забранен за изкачване. Счита се за един от най-красивите върхове в Непал – наричан още „Матерхорн на Непал“. На територията на Непал са разположени 8 от общо 14-те най-високи върхове. Свободно време за съзерцание. Връщаме се обратно в хотела. Закуска. Обиколката на града ще започне с водопада Дейвис, един от красивите в Непал. Продължаваме с храма на хиндуистката богиня Биндхябасини, който е най-старият храм в Макхара, смятана за покровителка на града. Храмът е разположен на хълм, който гледа точно към Хималаите. По-малките храмове са посветени на богинята Сарасвати, Шива, Ханамун и Ганеша. Храмът е почитан, както от индусите, така и от будистите. Свободно време за разходка с лодка в езерото. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6

  Похара – Катманду

  Закуска. Тръгваме обратно за Катманду. Тази красива мистична страна, която впечатлява с богата си култура и фантастичните си планински върхове, ще остане в съзнанието ви завинаги. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Паро – Тхимпху

  Трансфер до летището и полет до столоцата на Бутан – Паро. По време на полета ще се насладите на едни от най-забележителните гледки към Еверест, Канчендзьонга, Макалу и други върхове в Бутан, както и Чомолхари, Джичу Драки и Црим Ханг. На летището ще бъдете посрещнати от местния представител, който ще бъде и наш водач по време на обиколката. Трансферът ще ви отведе до Тимфу и след освежаване, ще посетите основните забележителности на града. Нощувка. 

 • Ден 8

  Разглеждане на забележителностите в Тхимпху

  След закуска посещаваме Института за Зориг Чусум. Това традиционно училище предлага шест годишен курс по 13 традиционни изкуства и занаяти. Ще направим почивка в Парка на Коронацията, който предлага приятна и релаксираща среда за разходка или за съзерцаване на реката. Следващата ни спирка ще бъде Пхелчей Тоенкхим – Музеят за народно наследство. Ще се запознаем със селското минало на Бутан чрез изложба на предмети и артефакти, използвани в селските домакинства, демонстрации на селски обичаи, традиции, навици и умения. След изкачване нагоре достигаме най-старата крепост – храма Чангангкха Лхакханг, създаден през XII век, на билото над Тхимпху, от Лама Пхаджо Другом Шигпо. Ще наблюдаваме централната статуя Ченрезиг в проявлението ѝ с 11 глави. От двора на храма има очарователен изглед към долината Тхимпху. Всяка събота и неделя по-голямата част от малкото население на Тхимпху и много обитатели от околните долините се събират на брега на реката, където се провеждат уикенд пазари. Това е интересно място за посещение и дава възможност да се смесите с местните хора. Нощувка в Тхимпху.

 • Ден 9

  Тхимпху – Пунака

  След закуска тръгваме към Пунака, минавайки през прохода Дочула на 3140 м. надморска височина. При ясно време можете да се насладите на панорамната гледка към величествените планини. Нашият път минава през Друк Уангйел Чортен – група от красиви 108 чортена (будистки светилища), построени на хълма от кралицата Майка на Бутан. Ние ще посетим Друк Уангйел Лхакханг (манастир), който е построен в чест на четвъртия крал на Бутан. В галерията на манастира има красиви стенописи, изобразяващи някои от важните събития в царуването на бутанските владетели. След това ще стигнем до Пунака, която е неразривно свързана с някои от най-важните събития в историята на Бутан и има репутацията на един от най-красивите и значими културни региони в сърцето му. Пунака е била действаща столица на Бутан от 1637 г. до 1907 г. Дзонгът е исторически важен символ на обединението на Бутан. По пътя ще спрем за обяд в село Метсина и след това ще посетим манастира „Девин мадман“ – Чхими Лхакханг, известен като светилище за плодородие, където може да се получи специална благословия на плодородието. След това ще посетим Пунака Дзонг, разположен на остров По-чу (мъжка река) и Мо-чу (женска река). Дзонгът е построен през 1637 г. от Жабдрунг Нгауанг Намгял, който служи като религиозно и административно седалище на региона. Тук могат да се видят най-високите постижения в дървообработването. Вечерта ще посетим селата Ринченганг и Лобеса, където ще направим кратка разходка и ще имаме възможността за свободна комуникация с местните жители. Нощувка в Пунака. 

 • Ден 10

  Пунака – Паро

  След закуска отпътуваме към Паро. Следва следобедно посещение на наблюдателната кула Та-Дзонг, построена през XVII век, за да защитава Паро. През 1968 г. е превърната в Национален музей, показващ антични картини на Тхангка, текстил, оръжие и брони. Продължаваме по-нататък до Ринпун Дзонг, построен през XVII век, добър пример за бутанската архитектура, който сега се използва като административен център и училище за монаси. От Ринпун продължаваме по-надолу до Нямай Зампа, най-старият традиционен конзолен мост в Бутан. Вечерта ни очаква разходка из Паро и посещение на местните занаятчийски магазини. Нощувка в Паро.

 • Ден 11

  Паро – изкачване до Такхстанг Гхоемпа

  Днес ще продължим до Сатсам Чортен и ще се разходим до манастира Такхстанг. Името означава „Гнездото на тигъра“. Манастирът е кацнал на скален скат на почти 1000 м. височина. Такхстанг е едно от най-почитаните места за поклонение в Хималаите. Повечето хора обаче могат да посетят само основния обект, наречен Такхстанг Пел-Пху. Според легендата Падмасамбава основава манастира Такхстанг през VIII век. След като посетим манастира, тръгваме надолу по пътя и спираме за обяд в панорамното кафе Такхстанг Якханг, а след това ще се спуснем по-надолу към главния път. Следва връщане в хотела. По пътя посещаваме храма Кичу, един от 108-те храма, построени през VII в. от тибетския крал Сонгстен Гампо. Нощувка в Паро.

 • Ден 12

  Паро – Катманду

  Трансфер до летището и полет за Катманду. Пристигане в Катманду. Трансфер до хотела. Обиколка на града. Ще разгледаме ступата Свямбутан и Храма на маймуните със своите 365 стълби до върха, откъдето се открива незабравима панорамна гледка към града. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 13

  Катманду – Истанбул – София

  Закуска. Свободно време за последни покупки. Трансфер до летището за полет през Истанбул до България.

 • Ден 14

  София 

  Кацане на летище София. 


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Полет над Хималаите – 576 лв. (цената подлежи на препотвърждение при доплащането). Цените са при 11 туриста и се заплащат с доплащането. При по-малък брой участници, цените могат да бъдат променени.

Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит 1 - 30% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията; Депозит 2 - 30% най-късно до 180 дни преди датата на заминаване;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане.
 • Цените подлежат на препотвърждение в момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 181 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 180 дни до 61 дни преди датата на заминаване се дължи 60% неустойка.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!