ДЖИП САФАРИ СРЕД МАЙМУНИ ПРИМАТИ И BIG 5 СТАНДАРТНА ПРОГРАМА с 6 нощувки в Руанда

София - Истанбул - Кигали (Руанда) - Истанбул - София
От
EUR 4435
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

13 май 2024 - 14 дек 2024

Дестинация

Руанда

Продължителност

8 дни / 6 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетен билет София – Истанбул – Кигали – Истанбул - София
Летищни такси и багаж (1 чекиран багаж + 1 ръчен багаж)
Всички трансфери и обслужване на местния туроператор
Настаняване в Кигали – Park Inn by Radisson 4*на база закуска.
Настаняване във VOLCANOES NATIONAL PARK - Mountain Gorilla View Lodge 3* на закуска, обяд и вечеря
Транспорт с джипове 4х4 по време на целия тур
Обслужване на английски език по време на тура
Задължителна застраховка „ Незабавна евакуация“ в случай на спешна евакуация от Националните паркове или другите обекти на посещение.
Сити тур на столицата Кигали с посещение на Музея на Геноцида.
Бутилирана вода по време на трекингите и в транспортните средства
Всички такси и услуги, описани в програмата.
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие от 10000 евро.

Цената не включва

Храна и напитки извън описаните в програмата.
Паспортни и други такси за получаване на виза ($60)
Допълнителен багаж ( ако се доплаща такъв към авиокомпанията)
Бакшиш на местните шофьори и гидове
Химическо чистене и пране
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Gorilla Permit (доплаща се по желание $1500 на човек)

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Летище София. Полет с Турски авиолинии от София до Истанбул. Кратък престой и полет от Истанбул до Кигали (столицата на Руанда).

 • Ден 2

  01:55 ч. кацане на летище Кигали. Трансфер до хотела.

  Настаняване в Park Inn by Radisson 4*

  Късна закуска в хотела. СИТИ ТУР на столицата. Кигали е столицата на Руанда с население от един милион жители и е разделена на три части – Gasabo, Kicukirо и Nyarugenge. Обиколката на града започва като историческо пътуване от първата модерна сграда до бързо разрастващите се квартали, които променят облика на града изцяло. Град Кигали е един от най-гостоприемните, чисти и сигурни градове в Африка, който привлича хиляди посетители и инвеститори в столицата. Кигали е основан през 1907 г. като малко колониално селище от Г-н Ричард Кандт, първият немски колониален гражданин на Руанда. Неговата резиденция в подножието на планините Jali и планината Кигали в сърцето на града са превърнати в Исторически музей в чест на доктор Кандт и това е първата спирка от сити тура на столицата. По време на тура ще преминем през най-старите търговски квартали на града, бизнес и жилищни райони, ще посетим и историческите мемориали на Геноцида през 1994 г., където са избити 800 000 души, ще се запознаем с местните квартали и атракции с помощта на местен гид. Късен обяд в Hotel De Mille Collines.

  Нощувка в Park Inn by Radisson 4*

 • Ден 3

  Закуска. Заминаваме за Nyungwe National Park. След излизане от Кигали се отправяме към Националния парк Nyungwe като преминаваме през Мwami’s Palace (King’s Palace), седалището на феодалната монархия. Палатът е бил реконструиран във вид на град от 19 век. Пристигаме в Бутаре – вторият по големина град в Руанда, където ще посетим Националния музей Бутаре, един от най-добре подържаните и добре организирани етнографски музеи в Източна Африка, извор на информация за културната история на Руанда. Обяд.

  Пристигане и настаняване в NYUNGWE TOP HILL VIEW LODGE 4*

  В хотела са включени обяд, вечеря, нощувка, закуска и обяд на следващия ден.

 • Ден 4

  Закуска. Посещение на NYUNGWE FOREST NATIONAL PARK. Трек с шимпанзета (заплаща се вход в размер на 150 щ.д.).

  Следобед – по желание разходка по висяща пътека (Canopy Walk, заплаща се вход в размер на 40 щ.д.).

  Приказно красив тропически резерват на надморска височина 1600 м и температури, вариращи от 0 до 30 по Целзий, средна дневна температура около 15 градуса. Валежите са около 1800-2500 мм на година. Дъждовният период е от края на септември, началото на Октомври до Май. Основните атракции на резервата са най-голямата тропическа гора на Африка, най-високият връх в планината Bigugu 2925м височина, блатото Kamiranzovu с площ 13км2. Тропическата гора е дом на на 275 редки вида ендемични и мигриращи птици, 260 вида дървета и храсти и над 100 вида орхидеи и гигантски лобелии. За онези, които се интересуват от ботаника, флората на Nyungwe е уникален бонус в програмата.

  Вечеря и нощувка в NYUNGWE TOP HILL VIEW LODGE 4*.

 • Ден 5

  Закуска.

  Отпътуване за VOLCANOES NATIONAL PARK. По пътя- обяд в Cormoran Lodge. Отправяме на към Ruhengeri,
  столицата на област Musanze в Северната провинция на Руанда. Някои източници
  сега наричат самия град Мусанзе, по името на областта, в която се намира.
  Рухенгери е най-близкият град до VOLCANOES NATIONAL PARK и базата за трeкинг на
  горили (Primati). Настаняване в Gorilla Mountain View Lodge 4*

 • Ден 6

  Закуска. Посещение на VOLCANOES NATIONAL PARK. СРЕЩА С ГОРИЛИТЕ ПРИМАТИ (разрешителното се доплаща). Природозащитната зона Вирунга, на горните склонове на драматичните вулкани Вирунга, се състои от три съседни национални парка – Национален парк Mhahinga в Уганда, Национален парк на вулканите (PNV) в Руанда и Парк де Вирунгас, обикновено наричан Джомба, в Демократична република Конго. „В сърцето на Централна Африка, толкова високо, че треперите повече, отколкото се потите, пише видният приматолог Даян Фоси“, са страхотни стари вулкани, извисяващи се на почти 15 000 фута над морското равнище и почти покрити с богата зелена тропическа гора – Вирунгас. Националният парк на вулканите (Руанда), разположен в далечния северозапад на Руанда, защитава стръмните склонове на тази великолепна планинска верига - дом на рядко срещаната MOUNTAIN GORILLA - планинска горила и богатата мозайка от планински екосистеми, които обхващат вечнозелени и бамбукови растения, гори, открити пасища, блата и храсти. Езерата-близнаци - Burera и Ruhondo - наситено сини води, обградени от стръмни хълмове, високи водопади и близките вулкани Virunga, осигуряващи невероятен фон, със сигурност предлагат невероятна спираща дъха природа. Това е страхотно място за посещение след преходи с горилите и не бива да се пропуска. Тези красиви езера близнаци се намират на над 7000 фута над морското равнище, в основата на вулкана Muhabura, близо до границата на Руанда и Уганда, са разделени от 1 км широка ивица земя (счита се, че е древен поток от лава от вулкана Sabiynyo). Ruhondo, северното езеро, е по-достъпно от югозапад, неправилно оформено водно тяло, чиито брегове следват контурите на стръмните хълмове, силно терасирани и култивирани с култури, които характеризират Руанда. В средата на двете езера, но точно на билото над Burera, се намира Virunga Volcanoes Lodge, която предлага невероятна гледка към вулканите на север и далечните хоризонти на юг. Прекрасно място да се насладите на следобеден чай/кафе, докато се любувате на тези чудеса, които светът предлага, природата е невероятна. Град Ruhengeri - посетете местния пазар и общувайте с местната общност в град Ruhengeri, основният град в Националния парк на вулканите. Самият град, разположен само на 25 км от границата на Уганда, е сравнително малък град с около 70 000 души. Градът има страхотна гледка към околните вулкани. Хората са много приятелски настроени. Въпреки, че е бивша белгийска колония и следователно френско - говорящи, много хора говорят също и английски език.

  Нощувка в Gorilla Mountain View Lodge 3*

 • Ден 7

  Закуска. Освобождаване на хотела.Отпътуване за Кигали. Свободно време в Кигали. Трансфер до летището. Полет за София през Истанбул.

 • Ден 8

  02:55 ч. Полет за София през Истанбул.


Полезна информация

 • Дължим депозит при потвърждаване на резервацията – 45% от цената на екскурзията.
 • ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА РУАНДА:
 • Считано от 1 януари 2014 г. влиза в сила източноафриканска туристическа виза. Туристите, които посещават една от държавите Република Кения, Република Руанда и Република Уганда с валидна виза, могат да посетят и другите две, без да подават допълнително заявления за визи или да заплащат допълнителни такси за виза.
 • В страната се влиза с международен паспорт, който е валиден минимум 6 месеца от датата на влизане в Руанда.
 • Пътуващите за Руанда български граждани могат да си извадят руандийски визи на летището в Кигали (таксата е $60) без предварително заявяване или регистриране.
 • Имунизацията за жълта треска не е задължителна, но е препоръчителна.
 • Република България няма функциониращо посолство в Кигали. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Руанда, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Абуджа.
 • Местна валута - Руандийски франк (RWF). Препоръчва се носенето на долари, евро или кредитни карти.
 • Престъпност и сигурност - Да се избягва пътуване нощно време. Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари.
 • Особености на законодателството - В Руанда хомосексуализмът е забранен и се преследва от закона.
 • Митнически изисквания - В Руанда можете да внесете неограничено количество валута, но трябва да се декларира. Безмитно можете да внесете стоки за лична употреба. Забранен е вносът на растения.
 • Износ на чужда валута – без ограничение в рамките на декларираното при влизане.
 • Движение по пътищата - Препоръчва се да наемате таксита след предварителна договорка на тарифата. Да се внимава особено при пътуване с автомобил по тъмно.
 • Здравеопазване - Водата не се пие, употребява се за миене само след преваряване.
 • Във Volcanoes National Park се допускат посетители над 15 г.; В Akagera National Park се допускат и деца, няма ограничения.
 • В случай, че желаете друг вид настаняване или друг период моля да се свържете с нас и да уточните за коя дата се интересувате и за колко души.
 • Ориентировъчно разстоянията между парковете с джип са: Kigali - Volcanoes National Park - 3 часа, Kigali - Akagera National Park - 3 часа.

Анулационна политика

 • До 61 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява.
 • От 60 до 37 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на депозита
 • От 36 до 17 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 75% от общата стойност на пътуването
 • При по-малко от 16 дни преди датата на заминаване или „NO SHOW“ (неявил се турист) се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 100 % от общата стойност на пътуването.
 • В случай, че Клиентът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди дата на пътуване при чартърни програми. При редовни полети, ако това е възможно, то клиентът се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите или глоби наложени от съответната авиокомпания.
 • Туроператорът препоръчва силно на клиентите си сключването на Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на такава застраховка като тя се сключва най-късно до 3 календарни дни след резервиране. Размерът на застрахователната премия се определя от крайната цена на туристическия пакет.
 • В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентите са напълно информирани, че условията на пътуване могат да бъдат променяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка преди осъществяване на пътуването. Туроператорът ще уведомява клиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!