СУРОВАТА КРАСОТА НА КАРАКОРУМ, ХИНДОКУШ И ХИМАЛАИТЕ / ОТ ПАКИСТАН ДО КИТАЙ ПРЕЗ KARAKORAM HIGHWAY / ПЪТЯТ НА СМЪРТТА (САМО ЗА НАЙ-СМЕЛИТЕ / 2800 km ПО НАЙ-ВИСОКАТА И НАЙ-ОПАСНАТА МАГИСТРАЛА В СВЕТА) с водач Адриана Обретенова (FlipFlop Nonstop)

София - Истанбул - Лахор - Исламабад - Истанбул - София
От
BGN 6570
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

1 юни 2025

Дестинация

Пакистан

Продължителност

13 дни / 11 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетeн билет София - Истанбул - Лахор с вкл. летищни такси, ръчен багаж и 25 кг. чекиран багаж;
Самолетeн билет Исламабад - Истанбул - София с вкл. летищни такси, ръчен багаж и 25 кг. чекиран багаж;
Вътрешен полет Скарду - Исламабад;
Всички трансфери в програмата;
3 нощувки на база закуска в Лахор (ранно настаняване в деня на пристигане в Лахор);
2 нощувки на база закуска в Исламабад - Serana Hotel или подобен;
1 нощувка на база закуска в Чилас - Shangrila Hotel или подобен;
2 нощувки на база закуска в Хунза - Hard Rock Hotel или подобен;
1 нощувка на база закуска в Гилгит - Serena Hotel или подобен;
2 нощувки на база закуска в Скарду - Byarsa Hotel или подобен;
Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. в пакетната цена;
Транспорт с климатизиран бус;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;
Водач - Адриана Обретенова (FlipFlop Nonstop);

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Виза за Пакистан / $75 – клиентите се явяват лично в посолството на Ислямска Република Пакистан;
Застраховка „Отмяна на пътуване” (по желание);
Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 50 евро;

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Истанбул – Лахор

  Среща на летище София, Терминал 2, за полет до Лахор през Истанбул.

 • Ден 2

  Лахор

  Ранно пристигане и трансфер до хотела. След кратка почивка започваме обиколката на Лахор – столица на останалата в миналото Моголска империя, втори по големина град в Пакистан, център на провинция Пенджаб и бляскав скъпоценен камък в съкровищницата на Индийския субконтинент. В Лахор е роден могъщият владетел Шан Джахан, който сътворява най-красивия и ненадминат монумент на любовта -Тадж Махал. През XII век се превръща в център на исляма, а през XV в. е завладян от Могул Бабур и настъпва неговата златната ера, като поставя началото на моголската империя. През 1788 г. е предаден на британците. Днес, освен бастион на киноиндустрията, е модерен град и дом на най-големите софтуерни компании. Над 85% от всички ръчно тъкани килими се произвеждат в града. Нашата обиколка ще започне с националния музей, разположен в красива сграда във викториански стил, останала наследство от британските колонизатори, която пази най-красивата скулптура на принц Сидхарта (Буда), под смокиново дърво, в търсене на отговор за страданията човешки. Продължаваме към великолепните градини Шалимар, създадени като интерпретация на представата за рая, в които кралското семейство е намирало прохлада в знойните горещини. Програмата продължава с Wagа Border. Всеки ден по залез слънце с пищна церемония и ритуални танци свалят националните флагове и затварят границата между Индия и Пакистан. Събитието е празник за стотици хора, дошли с гордост да изразят принадлежността си под съпровода на фанфари и тържествени барабани. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 3

  Лахор

  Закуска. Денят ще започне с обиколка на стария град и построената през 1635 г. „Shahi Hammam“, единствената по рода си баня с централно-азиатската си иранска традиция за горещи бани. Входната врата и централната зала са изящно украсени със стенописи и пана на ангели, животни, цветя и птици. Продължаваме с джамията Wazir Khan – поезия, застинала в цветове и форми от гланцирани плочки с магична неповторимост от индийско-персийските приказки. По стените ще видите килим, изобразен с цветя – поредното бижу, създадено по времето Шах Джахан. Продължаваме с форт Лахор. Именно Акбар построява крепостта с ислямски и индийски мотиви, а Шах Джахан щедро я допълва с луксозен мрамор, инкрустиран с персийски мотиви. Вратата Аламгири, е построена от последния от великите могулски императори - Аурангзеб. Продъжаваме с друг негов шедьовър – червената джамия Badshahi Mosque, копие на червената джамия Джама Масджит (Jama Masjiid) в Делхи. Преминала през времето от склад и място за погребални церемонии, до казармен щаб при британците и след дълги години на преговори днес е с възстановен статут на джамия. Сами ще се убедите защо я наричат перлата на Лахор или “радостта на душата“. Денят ще завърши с най-емблематичния в града „Andazar restorant“ - пиршество за сетивата с примамливите вкусове на местна, традиционна, пикантна и екзотична кухня. Заслужена почивка. Нощувка.

 • Ден 4

  Лахор- Исламабад

  Закуска. Отпътуване за Исламабад. Ще пътуваме 300 км. до града. Исламабад е нов модерен град, уютно разположен в покрайнините на Хималаите, в Потохарското плато. Построен е, за да замести Карачи като столица по проект на гръцкия архитект Доксиадис Филиас. Официално това се случва през 1969 г. и макар лишен от история, този град е новото съвременно лице на Пакистан. Тук има 5 сезона! Учудихте ли се? Зима, пролет, лято, мусон и есен. Той е модерен, младежки, красив, бързоразвиващ се, озеленен, с висок стандарт и безопасност. Обиколката ще започне с опознаване на града и най-яркия символ - джамията Фейсал, кръстена на саудитския крал Фейсал Бин Абдул Азис. Независиомо от своята изящност, тя побира 70 000 поклонници. Ще продължим с пазара и ще завършим деня с хълмовете Маргала, където ще вечеряме и откъдето гледката към града е зашеметяваща. Вечеря и нощувка.

 • Ден 5

  Исламабад – Чилас

  Казваме си добро утро и след закуска потегляме към едно от най-незабравимите ви пътешествия*. Тръгваме към Чилас по KHK – най-високо асфалтираният път в света, който стига до китайската граница и до Кунджераб (4693 м.). Велико усещане за човешкото постижение, създавайки път в небесата, започващ от Хималаите, извисяващ се над стръмни склонове, стигащите до небесата върхове на Каракорум, за да ни предложи гледка след гледка, невиждана и несрвнима с нищо друго. Построена за 20 години от Пакистан и Китай, наричана „Осмото чудо на света‘‘ с нейните 2800 км., които следват древният път на коприната и стъпките на най-великия от всички пълководци Александър Македонски. Казват, че всеки километър на този инжинерен подвиг е платен с по един човешки живот. Пътят минава през Кунджераб – царството на снежният леопард, планинския козел и високопланински як. Ще видим някои седемхилядници, а с малко късмет и ясно време и Нанга Парбат. Пристигаме в Чилас. Нощувка.

 • Ден 6

  Чилас – Хунза

  Закуска. Очакват ни величествени гледки на непристъпни планини, смайващи зъбери и върхове, които се редуват с ледници и езера по пътя към Хунза или „Изгубеният свят“ на Шангри Ла -„царството на блаженен покой“. Заобиколени от Каракорум, Хиндукуш и Хималаи ще спрем на живописната наблюдателна площадка - Ракапоши Вю Поинт. Продължаваме за Хунза – откъсната от света заради непристъпността си. Благодарение на това долината е запазила непокътната музиката, традициите и културата си. Жителите на Хунза Вали се славят с изключително добро здраве и дълголетие, най-вече заради режима на хранене и водата, която пият. Столица на долината Хунза е Каримабад, известен с културното си наследство и крепостите Алтит и Балтит (зимна и лятна), които ще посетим. Нощувка. 

 • Ден 7

  Хунза – Каримабад

  Закуска. Изкачваме се до крепостта Балтит, с несравнима гледка към долината Хунза и ледника Ултар. В миналото кулата на крепостта, освен за наблюдение, се е използвала за изхвърляне на затворниците осъдени на смърт. Денят ще продъжи с базара на КАРИМАБАД – популярно място за разходка и пазар. Ще видите картини, ръчно тъкани копринени килими, шалове и шапки и платове. Тук сушените череши и кайсии са издигнати в култ. Маслото от кайсиевите ядки е „еликсирът на дълголетието“, за който всеки идва. Продължаваме за Кунджераб - границата с Китай - най-високата в света. Ще направим попътна спирка при езеро Атабад. Нощувка. 

 • Ден 8

  Хунза – Гилгит

  Закуска. Отправяме се към Пасу – една от най-зрелищните гледки по магистралата Каракорум са „конусите“ на Пасу, издигащи се на над 6000 м. Наричат ги още „горещите планини“, като ги видите ще разберете защо. Продължаваме към Гилгит, столица на Балчистан, северната част на Кашмир. Тук има над 50 седемхилядника, 5 осемхилядника и три от най-дългите ледници в света, мечта за всеки голям алпинист. Трекингът и алпинизмът набират все по-голяма популярност и се превръщат в основна дейност в района. Нощувка.

 • Ден 9

  Гилгит – Скарду

  Закуска. За последен път в програмата тръгваме през величествената планина Каракурум. Пътят минава през най–новата магистрала, отворена миналата година. Скарду е врата към най–недостъпните и трудни за покоряване върхове – К2, Гашербрум и Транго Тауър. Населението е основно шиити, които говорят балти – древна форма на тибетски език. На път за езеро Качура, известно с топлите си зелени води, ще преминем прохода Конкордия – място, на което са разположени ледниците Остин и Балторо. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 10

  Скарду

  Закуска. 

 • Ден 11

  Скарду – Исламабад

  Закуска. Трансфер до летището и полет до Исламабад. Полетът минава над Нанга Барбат! Смайващата красота на величествения връх е поразителна. Пристигнахме. Обиколка на града. Свободно време за пазар. Късен обяд и трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 12

  Исламабад - Истанбул

  Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летишето. Полет за София през Истанбул.

 • Ден 13

  Истанбул – София

  Трансфер до летището за полет до България през Истанбул.


Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит 1 - 30% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията; Депозит 2 - 30% най-късно до 180 дни преди датата на заминаване;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане.
 • Цените подлежат на препотвърждение в момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 181 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 180 дни до 61 дни преди датата на заминаване се дължи 60% неустойка.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!