БОЛИВИЯ - ПО СЛЕДИТЕ НА ИЗЧЕЗНАЛИ ЦИВИЛИЗАЦИИ / ОТ АНДИТЕ ДО АМАЗОНКА / ОТ ЛА ПАС ПРЕЗ САЛАР ДЕ УЮНИ, ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА ДО КОПА КАБАНА И DEATH ROAD YNGAS - ПЪТЯТ НА СМЪРТТА С КОЛЕЛА - САМО ЗА ТЪРСАЧИ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ!

София - Мадрид - Ла Пас - Мадрид - София
От
EUR 3650
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

2 май 2025 - 9 май 2025

Дестинация

Боливия

Продължителност

12 дни / 10 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за Пътят на Смъртта с колела / DEATH ROAD YNGAS - 200 евро на човек.

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за Пътят на Смъртта с колела / DEATH ROAD YNGAS - 200 евро на човек.

Цената включва

Самолетни билети София - Мадрид - Ла Пас - Мадрид - София с вкл. ръчен багаж и чекиран багаж;
Всички трансфери по програмата;
4 нощувка на база закуска в Ла Пас;
2 нощувки на база закуска в Салар де Уюни;
1 нощувка на база закуска в пустинята Помпахара;
2 нощувки на база закуска в Копа Кабана;
1 нощувка на база закуска в Мадрид;
Водач по време на пътуването;
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (не е задължителна, но препоръчваме да си направите);

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Мадрид

  Среща на летище София, Терминал 2, за полет до Ла Пас през Мадрид.

 • Ден 2

  Ла Пас ( 4200 м.н.в)

  Пристигане в Ла Пас (La Paz). Административната столица на Боливия е разположена на 3 600 м. надморска височина, което я прави най-високо разположената столица в света. Името се произнася – Нуестра Сеньора де Ла Пас (Nuestra Señora de La Paz), което в превод от испански език означава „нашата дама на мира”. Градът е основан от Алонсо де Мендоса 1548 г. В страната се намират най-големите солни равнини в света (Уюни, Salar de Uyuni). Боливия е една от страните, в които са намерени най-много паметници на архитектурата и културата от времето на инките. От годините на испанската колонизация са останали градовете Потоси и Сукре. В столицата има множество катедрали и десетки музеи, а в околностите е разположена и старата столица на империята Тиванако. Една от забележителностите е Музеят за съвременно изкуство, където могат да се видят колекции от произведения на известни съвременни художници. Музеят на съвременното изкуство се намира в разкошна къща от деветнадесети век и е известен със стъкления си покрив, създаден по дизайн на Густав Айфел (Gustave Eiffel). Над града се издига тривърхата планина Илимани (Illimani), чиито върхове са покрити със сняг през цялата година. Ла Пас е основан от Алонсо де Мендоса като пункт за почивка по пътя между Потоси и Куско. Днес Потосѝ (на испански Potosí) е най-високият обитаван град в света, с население над 100 000 жители – разположен е на 3967 м. над морското равнище. Трансфер до хотела и след кратка почивка започва обзорната обиколка на града с историческата част на Ла Пас, централния площад, улицата Calle Jaén, известна с цветната си колониална архитектура, базиликата Сан Франциско и известният магьоснически пазар, на който можете да намерите всякакви амулети и отвари, използвани от лечители и знахари за различни суеверия и вярвания, широко разпространени и днес. Ще се качим на лифта над града (дълъг 70 км.) в рекордите на Гинес, често наричан „метро в небесата“. Трансфер до хотела. Пожелание вечеря в ресторант Gusto. Нощувка.

 • Ден 3

  Ла Пас

  Закуска. Уютно разположен в каньон, заобиколен от всички страни с величествени хълмове и стръмни планини градът е поразителен! Обиколката ще започне с историческата част, централния площад и базиликата Сан Франциско. Ще продължим с площад Мурльо (Murillo) и катедралата Метрополитън (Metropolitan), ще видим президентския дворец и статуята на президента Гуалберто Виляроел (Gualberto Villarroel). Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4

  Ла Пас – Салар де Уюни ( 3780 м.н.в)

  Закуска. Трансфер до летището и полет до Салар де Уюни – едно от най-екстремните и забележителни места в Латинска Америка. Това изумително творение на природата се намира в Южна Боливия и е най-голямата солна пустиня в света с площ малко повече от 10 000 кв. км. Тя се е сформирала след преобразуването на няколко праисторически езера, разположено в платото Алтиплано. Това са най-големите солници в света образувани от отдавна изпарилите се праисторически езера. До хоризонта се простира плътна кора от сол, покрита с разнообразни шарки. Салар де Уюни е пустиня – вместо изобилие от пясък, тук ще видите милиарди тонове блестяща бяла сол. Когато се покрият с вода в дъждовния период, Салар де Уюни се превръща в плитко езеро и се създава неповторим огледален ефект, който кара мястото да изглежда почти нереално. Дълбочината на водата е само няколко сантиметра, така че човек спокойно може да се разхожда по повърхността. Трансфер до хотела и сред кратка почивка, тръгваме за Салар Де Уюни и южната част на платото Алтиплано между Западните Кордилери на Андите на запад и Кордилера де Чичас (част от Централните Боливийски Кордилери на изток). Площта му е 10 585 км, дължината от запад на изток 140 км, а ширината от север на юг 110 км. Всяко лято се изпълва с дъждовна вода, но остава достатъчно плитко за посетителите си. Основен приток е река Рио Гранде де Липас, вливаща се в него от юг. Тук не расте нищо, с изключение на едни от най-редките кактуси, където ще направим нашата първа попътна спирка. Минералният слой се простира до хоризонта и блести като мираж. Дъната на отделните езера в района са различно оцветени, в зависимост от минералите, съставящи утайката. На слънце околността блести в керемиденочервено, зелено, тюркоазено, сребристосиво. Денят ще продължи с чаша шампанско на залез в огледния оазис на Салар де Уюни. Заповядайте да се убедите сами! Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5

  Салар Де Уюни – Националният парк Авароа – Лагуна Колорада – Помпахара (7 часа в посока – 4900 м.н.в )

  След закуска се отправяме към едно от най-големите природни чудеса на Боливия – Лагуна Колорада .Червената лагуна, представлява плитко солено езеро разположено в Националния резерват „Едуардо Авароа“, в югозападната част на платото Алтиплано и в близост до границата с Чили в централната част на Андите, наричани „King Andes“. През целия път ще се наслаждавате на смайващата красота на пет хилядниците, които ни заобикалят отвсякъде. Аленият цвят е причината соленото езеро да носи името Червената лагуна или още Лагуната Колорадо. Удивителният воден басейн се намира на територията на националния парк Едуардо Авароа. Необикновената лагуна се къпе в множество оттенъци на червения цвят, преливайки от оранжево до бордо и виолетово. Цветът на водата и солеността й се обясняват с разтворените в нея минерали от седименти на скали и от въздействието на колониите на някои видове бактерии, като цветът на Лагуната се променя в зависимост от климатичните условия, температурата и валежите. Червената лагуна е едно от малкото езера в света, намиращи се на една от най-високите надморски височини – цели 4278 метра. Множество бели островчета са пръснати в цялата площ на лагуната. Те представляват находища на минерала боракс. Белият цвят рисува силен контраст с наситения червен фон на водата и синьото небе, създавайки сюрреалистичен пейзаж, присъщ на далечна планета. Лагуната Колорадо е приютила най-голямата популация розово фламинго. Дълго време учените смятали, че видът фламинго Джеймс е напълно изчезнал, докато не се натъкнали на прекрасна многочислена група насред червената лагуна. Наблюденията показват, че броят на фламинго представителите стига до 30 хиляди, като тук пребивават включително чилийско и андско фламинго, които не се срещат никъде другаде. Свободно време за снимки. Вечеря. Нощувка в лагер близо до пустинята Помпахара.

 • Ден 6

  Лагуна Колорада – пустинята Помпахара – най-високият гейзер в света – Ел Татио на границата с Чили – Салар де Уюни ( 5200 м.н.в)

  Закуска. Отправяме се високо в Боливия недалеч от границата с Чили на 4300 метра надморска височина, където е разположен най-високият гейзер в света – Ел Татио – на трето място сред всички гейзери. На Земята съществуват пет големи геотермични райони с действащи гейзери, от които четири са в Исландия, Нова Зеландия, САЩ и Камчатка. Известно, че край гейзеровото поле местните индианци разполагали със светилища, а мястото било познато под названието „Копакои“. Днес по-внушителните гейзери са получили и свои имена: ‚Кипящият гейзер“, „Ел Кобрелоа“, „Ел Кобрезал“, „Вега Ринкоанда“, „Ел Йефе“. Боливийското правителство и частните компании все още търсят начини за използване на енергията на гейзерите заради това, че Ел Татио се намира в твърде отдалечен регион. Нашето пътуване продължва през King Andes до смайващата красота на пустинята Помпахара. Връщане обратно в Салар де Уюни. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Салар Де Уюни – Ла Пас – Копа Кабана

  Закуска. Трансфер до летището и полет до Ла Пас. Пристигаме в Ла Пас и продължаваме за един от най-красивите курорти в Боливия – Копа Кабана, разположен на езерото Титикака – най-голямото планинско езеро на територията на Южна Америка, което се е образувало в планинската верига на Андите между Перу и Боливия. На северозапад водите на Титикака стигат перуанските брегове, а на югоизток до боливийските. Разположено на 3812 метра надморска височина, езерото Титикака е едно от големите високопланински езера в света. Огромната му водна площ се разпростира на 8 300 кв. километра и се счита за най-високо разположеното плавателно езеро в света, което някога е било свещеното езеро на инките. По крайбрежието му живеят потомци на инките, които до ден днешен пазят вековните си традиции в занаятите и фолклора. Те са единствените оцелели потомци на народ, построил вечния град Тиахуанако, като легендата гласи, че във вените им тече „черна кръв”. Основният поминък е риболовът, като тукашните хора правят рибарските си лодки от тръстика. Повечето от тях наподобяват по-скоро салове, отколкото лодки. Също така коренните жители покрай Титикака се изхранват и с отглеждането на зеленчукови насаждения. В Титикака най-големият остров също носи името на езерото. Титикака е най-високото езеро, което не се излива в морето. То се оттича в друго езеро – Поопо, образувало се по течението на река Десагуадеро. В резултат на студените и бурни ветрове в езерото Титикака се образуват големи вълнения. То често е определяно като голямо вътрешно континентално море. Трансфер до хотела и след кратка почивка започва обиколка на градчето с централния площад и Базиликата на закрилницата на Девата на Копакабана. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8

  Koпа Кабана – Исла дел Сол (островът на слънцето) – Копа Кабана

  Закуска. Разположен на брега на магичното езеро Титикака, Копакабана е едно от най-красивите места в Боливия, разположена в подножието на върховете Калварио и Ниньо Калварио, днес градчето е населявано от близо 6 000 жители. Приключението ще започне с живописно пътуване с корабче до тайнствения „Остров на слънцето“ – легендарната люлка на инките, където ни чака вълнуваща среща с шаман от племето Аймара. И до днес на острова могат да се видят каменните дворци на императорите, повечето от които са потънали в руини. Островът на Слънцето е един от най-големите острови, разположени във водите на езерото Титикака. Според легендите Островът на слънцето се счита за мястото, на което се е зародила цивилизацията на инките. Днес на това късче земя са запазени над 180 древни руини от времето на инките. Интересното е, че на острова не се движат превозни средства, а близо 800-те местни семейства, които го обитават се препитават основно с риболов и земеделие. Чака ни вкусен обяд, след което тръгваме обратно към Копа Кабана. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9

  Коба Кабана – Ла Пас

  След закуска тръгваме през красивите планини обратно за Ла Пас. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 10

  Пътят на смъртта построен от затворници – САМО ЗА ТЪРСАЧИ НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ!!! Спускането започва от 4750м.н.в.

  Закуска. Свободно време или по желание пътя на смъртта ( Yngas).

  Ранен трансфер до трасето, откъдето започва нашето най-голямо приключение! Един от най-вълнуващите дни дойде! Пътят на Смъртта Yngas. Вероятно много пътища носят това страховито име, но само тези от Вас, които ще дойдат ще разберат защо това е така. Северният път Yngas, е разположен на 56 километра от Ла Пас и свързва град Кориоко с тесния еднолентов прашен път дълъг 70 км, който до скоро е бил единственият път от Ла Пас до Амазонската част на Боливия. От едната страна е пропастта, покрай която ще минем, а от другата страна над нас се издигат стръмни 60 метрови скали. Има места на които пътят е толкова тесен, че едвам минава кола. Дъждовете и мъглите правят пейзажа още по-внушутелен! Юнгас е построен през 30-те години от парагвайски затворници. Той е най-любимата дестинация за ДАУНХИЛ колоездачи, заради 64 километровата си отсечка на спускане. ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ЗАПОЧВА! Обяд в сърцето на Андите. Връщане късно вечерта! Нощувка.

 • Ден 11

  Ла Пас - Мадрид

  Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Ла Пас за полет до Мадрид. Нощувка в Мадрид. 

 • Ден 12

  Мадрид - София

  Полет до летище София.


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Доплащане за Пътят на Смъртта с колела / DEATH ROAD YNGAS - 200 евро на човек.

Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит 1 - 30% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията; Депозит 2 - 30% най-късно до 180 дни преди датата на заминаване;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане.
 • Цените подлежат на препотвърждение към момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 181 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 180 дни до 61 дни преди датата на заминаване се дължи 60% неустойка.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!