НАЦИОНАЛНИТЕ ПАРКОВЕ НА САЩ - ОТ ПЪТЯ НА ГИГАНТИТЕ ДО ДОЛИНАТА НА МЪЛЧАЛИВИТЕ с водач Северина Маркова

София – Франкфурт – Сан Франциско / Лос Анджелис – Франкфурт – София
От
BGN 9900
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

13 юни 2025

Дестинация

Съединени щати

Продължителност

14 дни / 10 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Еднодневна екскурзия с автобус до Западната част на Гранд Каньон с Кристалната площадка (6-ти ден) - $170 на човек с водач при група от минимум 7 души. Доплащане за водач: при група от 4 души - $20 / при група от 5 души - $10.Цената включва: транспорт с луксозен автобус, обяд на Гранд Каньон, вход за Националния парк. Моля да имате предвид, че при избор на това допълнителното мероприятие, Вашата закуска ще бъде заменена с обяд, тъй като за екскурзията се тръгва рано.
Вход за Кристалната площадка на Гранд Каньон - $39 на човек.
Полет с хеликоптер над Гранд Каньон и разходка с лодка по река Колорадо – $330 на човек.
Посещение на „Парамаунт Пиктчърс Студио” – $120 на човек (Цената не включва транспорт, транспортът се заплаща допълнително - може с градски транспорт или с такси).
Посещение на „Юнивърсал Студио” вход – $135 на човек (без водач и транспорт, за транспорт се плаща допълнително - може с градски транспорт или с такси).
Допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
Разходка с исторически трамвай по „Ломбард стрийт” в Сан Франциско - $8 на на човек (1-ви ден).

Цената включва

Самолетни билети София – Франкфурт – Сан Франциско / Лос Анджелис – Франкфурт – София;
Вътрешни полети – Сан Франциско – Лас Вегас; Лас Вегас – Лос Анджелис;
2 нощувки на база закуска в Лос Анджелис;
2 нощувки на база закуска в Монумент Вали;
1 нощувка на база закуска в Национален Парк Секвоя;
2 нощувки на база закуска в Лас Вегас;
1 нощувка на база закуска в Национален Парк Йосемити;
2 нощувки на база закуска в Сан Франциско;
Панорамна обиколка на Сан Франциско;
Разходка с корабче в залива на Сан Франциско;
Разглеждане на Лас Вегас;
Екскурзия до Гранд каньон;
Панорамна туристическа обиколка на Холивуд;
Туристическа обиколка на Лос Анджелис;
Наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на градовете);
Вход за Национален парк – Йосемити;
Вход за национален Arches National Park;
Вход за Национален Парк Монумент Вали;
Вход за Национален парк Секвоя;
Водач Северина Маркова;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;
Пакетната цена включва 2 обяда и 1 вечеря, както е описано в програмата;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Обработка на документи за Американското посолство – 60 лв.;
Виза за САЩ - 352 лв. (към 28.02.2024 г.);
В цената на визата за САЩ не е включена доставка на задграничния паспорт. Може да получите своя задграничен паспорт с положена виза безплатно в централния офис на куриерска фирма „TNT /FedEx” в гр. София, бул. „Драган Цанков“ 36 в сградата на Интерпред. Срещу доплащане от 11,25 щ.долара, задграничният паспорт може да бъде доставен на адрес, посочен от клиента.;
Такса за обработка и подаване на документите за американска виза - 80 лв;
Билетите за градския транспорт в градовете;
Допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора или на място (там, където е упоменато);

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Франкфурт – Сан Франциско

  Среща на летище София, Терминал 2, за полет до Сан Франциско през Франкфурт.

 • Ден 2

  Сан Франциско – Голгън Гейт – Алкатраз

  Пристигаме в Сан Франциско – един от най-популярните градове в щата Калифорния. Освен финансов и културен център го наричат „Романтично лице на Америка“. Несравнимата атмосфера е фон на десетки филми, а Ломбард стрийт - градска легенда. Разположен на западното крайбрежие в САЩ, на едноимения полуостров, с едни от най-красивите сгради, паркове и известни острови като – Алкатраз и Трежър Айлънд, този модерен град много добре съчетава модерната и викторианска архитектура. Ще направим панорамна обиколка, която ще започне от Union square и ще продължим с Ломбард стрийт и Катедралата Св. Богородица. Ще продължим с Викторианския квартал, Телеграф Хил и ще се разходим в Китайския квартал, който е първият на територията на Северна Америка с най-голяма китайска общност извън Азия. Ще продължим с Испанската мисия „Долорес“ и разбира се една от най-големите ни мечти „Голдън гейт“- един от най-ярките символи на Америка и най-дългият висящ мост в света. Свободно време за обяд, след което продължаваме с красива разходка с корабче в залива на Сан Франциско. Ще минем покрай Алкартаз, затворът където е лежал Ал Капоне. Тези, които ще дойдат, ще разберат какво в Сан Франциско вдъхновява душата на поета и какво грабва окото на режисьора. Тук всеки може да открие онова, което търси, защото има всичко за всеки! Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3

  Сан Франциско – Национален парк Секвоя

  Закуска. Днес ни очаква един от най-приключенските дни в програмата. Рано сутринта тръгваме с малък рейс за южната част на планината Сиера Невада, където се намира Националният парк Секвоя. Първите заселници по тези места са преди 6000-7000 години. В парка се намира връх Уитни – най-високият връх на територия от всички 50 американски щата, 4421 м. Пътят минава през друг национален парк, който се казва „Каньонът на царете“. Най-голямата забележителност в Националния парк Секвоя, са гигантските секвои, където се намира най-голямото дърво на планетата, наречено Генерал Шърман. Рисунки по камъните са запазени и до днес. Пътешествието ще продължи около шест часа. Ще минем през Фремонт, Модесто, Мърсед, Мадера, и Фресно. След това ще влезем Kings Canyon NP и ето ни при гигантите! Започва разходката в един от най-красивите национални паркове на Америка. Ще обиколим всичките осем площадки докато открием и поздравим красивите гиганти! Вечеря. Нощувка около Секвоя парк.

 • Ден 4

  Секвоя Парк – Йосемити

  Закуска. Рано сутринта тръгваме към Yosemity NP. Национален парк Йосемити е разположен около Марипоса и Туолъми, по западните склонове на планинската верига Сиера Невада. Паркът опазва девствени гори и едни от най-високите водопади в света. Той е един от трите най-стари национални парка в САЩ. Създаден е с цел съхранение на ресурсите, които допринасят за неговата уникалност и привлекателност. От геологична гледна точка Йосемити представлява зрелищна колекция от различни геологични образувания. В него е разположена най-голямата концентрация на гранитни куполи в света и най-големият гранитен монолит на открито. Пътешествието ще продължи около пет часа. Разглеждаме водопада и околностите на парка. Вечеря. Нощувка около Йосемити.

 • Ден 5

  Йосемити – Сан Франциско

  Закуска. Връщане обратно до Сан Франциско (около 6 часа с две попътни спирки). Трансфер до летището за полет до Лас Вегас. Пристигане в града на греха и хазарта. Той е един от най-популярните и емблематични градове в САЩ, разположен в щата Невада и пустинята Мохаве. Най-големият хазартен център в света, пълен с нощни клубове, барове, заведения и казина. Безспорно най-голяма атракция са казината разположени на булевард Лас Вегас - известен като Лас Вегас Стрип. Кралиците на казината безспорно са най-лъскавите, най-шармантни и с най-красиви фонтани пред тях. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6

  Лас Вегас – Гранд Каньон – Лас Вегас

  Закуска. Очаква ни един от най- вълнуващите дни. Отиваме до Гранд Каньон - гордостта и величието на Аризона. Едно от 7-те природни чудеса на света, включено в списъка на Юнеско за културно и природно наследство през 1972 г., което го прави едно от първите природни чудеса в този списък. Националният парк „Гранд Каньон“ или „Големият Каньон“, е един от най-дълбоките в света, разположен на река Колорадо, дълъг 320 км и висок 1800 метра. В продължение на милиони години реката е издълбала скалите, докато си е проправяла път измежду тях и накрая виждаме тази палитра от цветове сред отвесните скали. В Големият Каньон, са намерени археологически находки над 12 000 години, които са доказателство за индиански племена по тези земи. Ние ще посетим няколко от известните наблюдателни площадки, откъдето ще имате възможност да се насладите на зашеметяващи гледки от различни места. По желание полет с хеликоптер. Обяд. Връщане в Лас Вегас. Кратка почивка и вечерна обиколка в града на хазарта. Нощувка.

 • Ден 7

  Лас Вегас – Монумент Вали

  Закуска. Рано сутринта тръгваме за Монумент Вали или „Долината на мълчаливите“, както я описва Майн Рид в своите книги. Националният парк е емблематичен пример за класически „Див Запад“. Местността е разполена изцяло в рамките на индианския Резерват Навахо в югоизточния край на щата Юта. Освен емблематичните скали в района на Монумент Вали, има няколко праисторически пещери с едни от най-интересните древни скални рисунки. Пътуването ще продължи 6 часа, ще прекосим освен част от Дивия запад, но и част от безпримерната сурова красота на Америка. Пристигаме в националния парк. Настаняване в хотел. Свободно време за впечатления. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8

  Монумент Вали

  Закуска. Чака ни зашеметяващ ден! Ще се потопим в историята и ще станем част от декора на едно от най-мистериозните места на света. Цялата местност на Монумент Вали е една от най-интересните пустинни местности, с едни от най-удивителните скални образувания, създадени от природните стихии преди милиони години. Ще тръгнем по 27 километровото популярно шосе „Вали Драйв“, за да видим Тотемната колона, която прилича на скална пирамида и е висока почти 100 м. Голяма част от пустините местности са били декори на едни от най-касовите холивудски продукции като „Завръщане в бъдещето“, „Форест Гъмб“ и мн. др. Ще видим скалните образувания „Три сестри“ и „Окото на слънцето“. Отиваме до скалата на „Мексиканската шапка“, за да разберем защо се казва така и продължаваме до „Похода по пътеката“, за да слезем и да се поразходим пеш. Този ден ще ви остави без дъх! Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 9

  Монумент Вали – Национален Парк „Арките“ (Arches National Park) – Моуаб – Монумент Вали

  Закуска. Днес ще се отправим до едни от най-причудливите каменни образувания в щата Юта. В националния парк могат да се видят над 2000 естествени арки и други интересни скални образувания. Пътешествието ще продължи 3 часа в посока. Ще отидем до световноизвестната „Деликатна Арка“. Ще направим попътна спирка в „ Долината на тишината“ и продължаваме за Моуаб. Ето ни тук! Ще се разходим, след което ще имате свободно време за снимки. Време за обяд и тръгваме обратно за Монумент Вали. Вечеря Нощувка.

 • Ден 10

  Монумент Вали – Лас Вегас

  Закуска. Потегляме обратно за Лас Вегас. Ще направим няколко попътни спирки, ще се забавляваме и смеем и в зависимост от това по кое време пристигнем, ще направим нощна обиколка на Лас Вегас. Нощувка.

 • Ден 11

  Лас Вегас – Лос Анджелис

  Закуска. Трансфер до летището и полет до Лос Анджелис. Нощувка.

 • Ден 12

  Лос Анджелис и Холивуд – Венис Бийч

  Закуска. Лос Анджелис - визитната картичка на Америка. „Градът на мечтите“ или както обичат казват американците - мястото, което сбъдва мечти. В превод от испански означава „Ангел“, затова го наричат „Град на Ангели“. Лос Анджелис е един от главните икономически, културни и развлекателни средища. Емблематичният мегаполис е разположен на брега на Тихия океан и е изключително популярен с лъскави си квартали като Бевърли Хилс, с едни от най-скъпите имения на холивудските знаменитости, пълен с барове, ресторанти и скъпи бутици. Rodeo Drive - там където животът НИКОГА не заспива! От Санта Моника до Венис Бийч няма друго такова място, с толкова дълга плажна ивица, за забавления, слънце, плаж и купон до зори. Милионерът Абът Кини създава Venice Beach през 1905 г. като океански курорт на запад от Лос Анджелис, за да се забавлява с приятелите си. Туристическата обиколка ще започне с Историческия център „Пуебло“ и улица „Оливера“, откъдето започва историята на Лос Анджелис. Ще отидем дo Сградата на кметството и Концертната зала „ Уолт Дисни“. Но какво би бил Лос Анджелис, ако не отидем до Холивуд и „Алеята на славата“, за да намерим своята „любима звезда“ и да и кажем здравей! Свободно време. Нощувка.

 • Ден 13

  Лос Анджелис – Франкфурт – София

  Закуска. Трансфер до летището и полет за България през Франкфурт.

 • Ден 14

  София 

  Пристигане на летище София. 


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Еднодневна екскурзия с автобус до Западната част на Гранд Каньон с Кристалната площадка (6-ти ден) - $170 на човек с водач при група от минимум 7 души. Доплащане за водач: при група от 4 души - $20 / при група от 5 души - $10.Цената включва: транспорт с луксозен автобус, обяд на Гранд Каньон, вход за Националния парк. Моля да имате предвид, че при избор на това допълнителното мероприятие, Вашата закуска ще бъде заменена с обяд, тъй като за екскурзията се тръгва рано.
Вход за Кристалната площадка на Гранд Каньон - $39 на човек.
Полет с хеликоптер над Гранд Каньон и разходка с лодка по река Колорадо – $330 на човек.
Посещение на „Парамаунт Пиктчърс Студио” – $120 на човек (Цената не включва транспорт, транспортът се заплаща допълнително - може с градски транспорт или с такси).
Посещение на „Юнивърсал Студио” вход – $135 на човек (без водач и транспорт, за транспорт се плаща допълнително - може с градски транспорт или с такси).
Допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
Разходка с исторически трамвай по „Ломбард стрийт” в Сан Франциско - $8 на на човек (1-ви ден).

Полезна информация

 • Моля да имате предвид, че хотелите в САЩ имат изискване при настаняване да се направи депозит в рамките на $100 за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя. Заплащането на депозита се извършва с кредитна или дебитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде върнат по картата.
 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит - 50% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане и сключен договор за организирано пътуване.

Анулационна политика

 • До 61 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!