Екскурзия в КАЗАХСТАН – между Изтока и Запада

Нурсултан - Алмати
От
BGN 3999
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

30 сеп 2024

Eкскурзовод

Да

Дестинация

Казахстан

Продължителност

8 дни

Транспорт

Автобус и самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист
BGN 60

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Астана - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish airlines" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг
Самолетен билет Астана - Алмати - Астана на авиокомпания "Air Astana" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг
Транспорт с туристически автобус по маршрута
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Астана
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Алмати
Туристическа програма в Aстана, Алмати, Медео и Шъмбулак
Посещение на етно село "Ханс" с включен обяд (без напитки)
Екскурзия до петроглифите в Тамгали с включен обяд ( сух пакет).
Входна такса за лифта до връх Кок-Тюбе в Алмати
Местен екскурзовод по време на туристическата програма в Казахстан
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Водач-преводач от България

Цената не включва

PCR тест (при необходимост)
Допълнителни услуги по програмата
Обяди и вечери (Заявяват се и се заплащат на място - между 15 USD и 40 USD / хранене)
Такси за снимане с фотоапарати и камери в туристическите обекти
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 USD на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Туристическа Програма

 • Ден 1
  СофияИстанбул

  Отпътуване от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Кацане в Истанбул. 

 • Ден 2

  Отпътуване за Астана с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане на летището в Астана. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време до обяд. В столицата с бързи темпове се издигат големи обществени, културни, жилищни и бизнес сгради, а заедно с това се наблюдава бърз темп на растеж на населението на града и развитие на градската инфраструктура и икономика. Новата столица е превърната в един от най-модерните градове в Централна Азия с красива архитектура и небостъргачи – символ на просперитета на страната, чиято икономика се базира на износа на петрол и други природни ресурси. Туристическа програма в Астана с местен екскурзовод: пирамидата - дворец на мира и съгласието – символ на приятелството между всички религии и нации джамията "Хазрет Султан" - най-голямата в Централна Азия изложбеният център. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 3
  Астана

  Закуска. Туристическата програма в Астана с местен екскурзовод продължава с булеварда на водата и зеленината "Нурзхол" - три километров булевард, на който се намират сгради на държавната администрация като Министерския съвет, Сената, Мажилиса, Върховния съд, Външното министерство, Министерството на отбраната, Националната библиотека, много офисни здания, търговски компании, хотели, някои посолства и луксозни жилищни комплекси. В центъра на булеварда е символът на града - монументалната кула Байтрек, наричана още "дървото на живота". Сферата на върха с 22 м. диаметър тежи 300 т. и е изработена от специално стъкло, което променя цвета си в зависимост от осветлението. Издигната е през 1997 г. по инициатива на президента Назарбаев, за да ознаменува статута на Астана като новата столица на Казахстан. В кулата са разположени аквариум, ресторант, художествена галерия, панорамна площадка. На платформата има позлатен отпечатък от дясната ръка на президента Назарбаев и когато посетител постави ръката си върху отпечатъка, започва да звучи националният химн на Казахстан. Чрез Кулата се пресъздава една казахска легенда - магическата птица на щастието Самрук снесла яйцето си в процепа между два клона на топола. Стълбът символизира тополата, а сферата - яйцето. На височина от 105 метра от тук се открива най-хубавата гледка към столицата на Казахстан. Туристическата програма продължава с посещение на развлекателния център "Ханска шатра" - още един от символите на столицата. Сградата е проектирана във формата на шатра и напомня за традиционната казахска юрта, като централно разположения носещ стълб е с височина 150 метра. Тук се разпологат ресторанти, кина, магазини и различни атракции и развлечения - мини голф игрище, малка изкуствена река, голям "Дино парк" с праисторически динозаври, мамути и екзотична растителност. Малко еднорелсово влакче минава през целия парк и на моменти излиза на височина от около 50-60 метра под купола на шатрата. Последният етаж е особено впечатляващ – изкуствен плаж, покрит с фин пясък, екзотична растителност и басейн, пълен с морска вода, изкуствени вълни и дори може да се кара сърф. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 4
  АстанаАлмати

  Закуска. Трансфер до летището на Астана. Отпътуване за Алмати. Кацане в Алмати - град, смятан за един от най-елегантните в Централна Азия и бившата столица на Казахстан. Разположен в подножието на планинската верига Заилийски Алатау, той удивлява с оригиналните си архитектурни ансамбли, съчетаващи елементи на националния стил и най-модерните строителни конструкции. Трансфер до хотела и настаняване. Туристическа програма в Алмати с местен екскурзовод: историческият център на Алмати, паметникът на Златния войн, който представлява независимостта на Казахстан и неговите граждани централната библиотека държавният академичен театър за опера и балет паркът "Панфилов", катедралата "Възнесение" площадът на независимостта и вечния огън. Изкачване с лифт до връх Кок-Тюбе. От наблюдателната площадка се разкрива живописна панорама към "южната столица" на Казахстан. Свободно време за разходка. Връщане в Алмати. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 5
  МедеоШъмбулак

  Закуска. Екскурзия в красивата планина над Алмати. Изкачване до туристическия комплекс Медео, където се намира най-голямата високопланинска ледена пързалка. Ледената площадка се разполага на 1700 м над морското равнище и е с площ 10 500 кв. м. - отлична за открити международни състезания по кънки, бягане, хокей, фигурно пързаляне. Посещение на модерния ски курорт Шъмбулак, от където може да се усети свободния дух на Казахстан, обхвата на неговите територии и красотата на тези земи. Снежните върхове, вековни гори, планински езера, съчетани с модерни ски лифтове, термални басейни и уютни къщи, не оставя никакво съмнение, че Казахстан се развива динамично, но остава верен на традициите на степните номадски народи. Шъмбулак е прочут с мекия си климат, големия на брой слънчеви дни, устойчива снежна покривка от ноември до май и великолепен изглед към околните планински върхове и хребети. Високопланинската ски писта се обслужва от три седалкови лифта и три ски-влека. Въздухът в дефилето е толкова чист, че човек може да се замая, а миризмата на гората се смесва с едва доловим вкус на ледения вятър от върховете. Връщане в Алмати и свободно време за разходка по булевард "Панфилов" и улица "Арбат". Връщане в хотела и нощувка.

 • Ден 6
  Талгар

  Закуска. Отпътуване за Талгар. Посещение на етно село "Ханс" – запознаване с великолепното номадското минало на казахския народ. Туристическата програма включва: показване на основни национални традиции, обиколка на базата, запознаване с казахстанската юрта, национални игри, номадската култура, местни ритуали и занаяти, музикални и танцови изпълнения. Обяд с традиционни казахски ястия. Отпътуване за планинския курорт Лесная Сказка. Разходка и свободно време. Връщане в Алмати. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 7
  ТамгалаАстана

  Закуска. Отпътуване за археологическия район на Тамгала. В каньона на река Тамгала, разположен сред общирните сухи райони на Чу-Илийските планини, има уникална колекция от около 5000 петроглифа (скални рисунки), датирани от 2 хилядолетие пр. Хр. до наши дни. Уникалното светилище със скални рисунки е открито в края на 50-те години на ХХ в. и представлява истинска древна художествена галерия. В скалите са издълбани ловни сцени, ритуални сцени, жертвоприношения на животни, композиции с изображения на хора и животни, фигури на жени, стрелци с лъкове, лов със соколи, древни божества и много други картини. Сред петроглифите се срещат изображения на дискове, колесници, тамги, молитвени надписи. Близо до дефилето се намират гробища от бронзовата епоха (XI-X в. пр. Хр.) и от времето на ранните номади (III-II в. пр. Хр.), както и селищата им. Галерията от петроглифи в Тамгала е съкровище от световно значение и е под защитата на ЮНЕСКО. Обяд (сух пакет). Връщане в Алмати. Трансфер до летището. Отпътуване за Астана. Кацане в Астана. Трансфер до хотела. Настаняване. По желание: вечеря в местен ресторант (заявява се и се заплаща намясто). Нощувка.

 • Ден 8
  АстанаСофия

  Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището и отпътуване за Истанбул с полет на авиокомпания " Turkish Airlines". Полет до София. 


Настаняване

Тип настаняванеЦена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Двойна стая със спалня (не се гарантира)
Единична стая
BGN 529
Двойна стая за комбиниране
Допълнително легло в двойна стая

Полезна информация

 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
 • Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
 • Резервации: депозит - 45% от основната цена при резервация доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 45% от основната цена от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!
 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Казахстан отменя визите за граждани на Република България за престой до 30 /тридесет/ дни. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Лица до 18-годишна възраст, които се придружават от единия родител следва да разполагат с пълномощно при преминаване през ГКПП на Казахстан.

Анулационна политика

 • При анулация между 0 и 35 дни преди заминаване, неустойка в размер на 100% от цената на цялата резервация.
 • При анулация от 36 дни преди заминаване, неустойка в размер на 35% от цената на цялата резервация.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!