РУАНДА SUPER LUXE ПРОГРАМА / 5* DELUXE ДЖИП САФАРИ СРЕД МАЙМУНИ ПРИМАТИ, ШИМПАНЗЕТА И BIG 5 / 10 НОЩУВКИ В РУАНДА

София – Истанбул – Кигали – Истанбул - София
От
EUR 8250
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дати

17 юни 2024 - 14 дек 2024

Дестинация

Руанда

Продължителност

11 дни / 10 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетен билет София – Истанбул – Кигали – Истанбул - София
Летищни такси и багаж (1 чекиран багаж + 1 ръчен багаж)
Всички трансфери и обслужване на местния туроператор
Настаняване в Кигали – Hotel Kigali Serena на база закуска
Настаняване по време на сафарито на закуска, обяд и вечеря - MANTIS KIVU MARINA BAY 5*, AMAKORO SONGA LODGE 5*, WILDERNESS MAGASHI CAMP 5* DELUXE
Транспорт с джипове 4х4 по време на целия тур
Обслужване на английски език по време на тура със собствен шофьор водач
Задължителна застраховка „ Незабавна евакуация“ в случай на спешна евакуация от Националните паркове или другите обекти на посещение
Сити тур на столицата Кигали с посещение на Музея на Геноцида
Посещение на King’s Palace и Butare National Museum
Бутилирана вода по време на трекингите и в транспортните средства
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие от 10000 евро
Всички такси и услуги, описани в програмата
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие от 10000 евро
*Пакетната цена е на човек при 3 човека в джип по датите на заминаване ( калкулирани са 2 джипа за 6 човека).

Цената не включва

ВХОДНА ТАКСА ЗА ТРЕКИНГ ЗА ШИМПАНЗЕТА - 100$ на човек
ВХОДНА ТАКСА ВЪВ ВУЛКАНОС НАЦИОНАЛЕН ПАРК ( Разрешително за трекинг на горили - 1500$ на човек)
Храна и напитки извън описаните в програмата
Допълнителен багаж (ако се доплаща такъв към авиокомпанията)
Бакшиш на местните шофьори и гидове
Химическо чистене и пране
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Летище София. Полет с Турски авиолинии от София до Истанбул. Кратък престой и полет от Истанбул до Кигали (столицата на Руанда).

 • Ден 2

  01:55ч. кацане на летище Кигали.Трансфер до хотела.Настаняване в KIGALISERENA HOTEL 5* на база закуска / www.serenahotels.com. Kigali SerenaHotel се намирана един от най-оживените булеварди на столицата Кигали. Атриумът нахотела е изграден от полирангранит, който демонстрира най-доброто от културата на Руанда. Хотелът разполагаи с Executive Lounge и бар, който излизана голяма тераса с шезлонги и нов плувен басейн. С изглед към басейна е и популярният Milima ресторант,който предлага целодневно шведска маса, докато SokoniCafé предлага маси в кафетои на терасата до басейна. Хотелът се намира на 10 км от летищетона Кигали.

  Закуска в хотела. СИТИ ТУР на столицата. Кигали е столицата на Руанда с население от един милион жители и е разделена натри части – Gasabo, Kicukirо и Nyarugenge. Обиколката на града започва като историческо пътуване от първата модерна сграда до бързо разрастващите се квартали,които променят обликана града изцяло.Град Кигали е един от най-гостоприемните, чисти и сигурниградове в Африка, който привлича хиляди посетители иинвеститори в столицата. Кигали е основан през 1907 г. кaато малко колониално селище от Г-н Ричард Кандт, първият немски колониален гражданин на Руанда. Неговата резиденция в подножието на планините Jali и планината Кигали в сърцетона града са превърнати в Исторически музей в чест на доктор Кандт и това е първата спирка от сити тура на столицата.

  По време на тура ще преминем през най-старите търговски квартали на града, бизнес и жилищни райони, ще посетим иисторическите мемориали на Геноцида през 1994 г., където са избити 800 000 души, ще се запознаем с местните квартали и атракции с помощта на местен гид. Посещение на Двореца, Nyanza Palace & Museum, Butare nationalMuseum. Обяд. Нощувкав Kigali Serena hotel 5*.

 • Ден 3

  Закуска. Заминаваме за Nyungwe NationalPark. След излизанеот Кигали се отправяме към Националния парк Nyungwe като преминаваме през Мwami’s Palace (King’s Palace),седалището на феодалната монархия. Палатът е бил реконструиран във вид на град от 19 век. Пристигаме в Бутаре –вторият по големина град в Руанда, където ще посетим Националния музей Бутаре, един от най-добре подържаните и добре организирани етнографски музеи в Източна Африка, извор на информация за културната история на Руанда. Настаняване в MANTIS KIVU MARINA BAY 5* https://www.mantiscollection.com/hotel/mantis-kivu- marina-bay-hotel. В хотела са включени обяд,вечеря, нощувка, закускаи обяд на следващия ден.

 • Ден 4

  Закуска. Посещение на NYUNGWE FOREST NATIONAL PARK. Трек с шимпанзета (заплаща се вход в размер на 100 щ.д.). Приказно красив тропически резерват на надморска височина 1600 м и температури, вариращи от 0 до 30 по Целзий, средна дневна температура около 15 градуса. Валежите са около 1800-2500 мм на година. Дъждовният период е от края на септември, началото на Октомври до Май. Основните атракции на резервата са най-голямата тропическа гора на Африка, най- високият връх в планината Bigugu 2925м височина, блатото Kamiranzovu с площ 13км2. Тропическата гора е дом на на 275 редки вида ендемични и мигриращи птици, 260 вида дървета и храсти и над 100 вида орхидеи и гигантски лобелии. За онези, които се интересуват от ботаника, флората на Nyungwe е уникален бонус в програмата.

  Следобед - Разходка по най-големия въжен мост CANOPY WALK. Вечеря и нощувка в MANTIS KIVU MARINA BAY 5* – https://www.mantiscollection.com/hotel/mantis-kivu-marina-bay-hotel

 • Ден 5

  Закуска. Ruhengeri От Gisenyi се отправяме на изток към Ruhengeri (47 км, приблизително час път с кола), столицата на област Musanze в Северната провинция на Руанда. Някои източници сега наричат самия град Мусанзе, по името на областта, в която се намира. Рухенгери е най-близкият град до VOLCANOES NATIONAL PARK и базата за трeкинг на горили (Primati). Настаняване в AMAKORO SONGA LODGE . В хотела ще имаме обяд, вечеря, нощувка и закуска.

 • Ден 6

  Закуска. Посещениена VOLCANOES NATIONAL PARK. СРЕЩА С ГОРИЛИТЕ ПРИМАТИ (разрешителното се доплаща 1500$ на човек). Природозащитната зона Вирунга, на горните склонове на драматичните вулкани Вирунга, се състои от три съседни национални парка – Национален парк Mhahinga в Уганда, Национален парк на вулканите (PNV) в Руанда и Парк де Вирунгас, обикновено наричан Джомба, в Демократична република Конго. „В сърцето на Централна Африка, толкова високо,че треперите повече,отколкото се потите,пише видният приматолог Даян Фоси“, са страхотни стари вулкани, извисяващи се на почти 15 000 фута над морскоторавнище и почти покрити с богата зелена тропическа гора – Вирунгас. Националният парк на вулканите (Руанда), разположен в далечния северозапад на Руанда, защитава стръмните склонове на тази великолепна планинска верига - дом на рядко срещаната MOUNTAIN GORILLA - планинска горила и богатата мозайкаот планински екосистеми, които обхващат вечнозелени и бамбукови растения, гори, открити пасища, блата и храсти. Езерата-близнаци - Burera и Ruhondo - наситено сини води, обградени от стръмни хълмове, високи водопади и близките вулкани Virunga, осигуряващи невероятен фон, със сигурност предлагат невероятна спираща дъха природа. Това е страхотно място за посещение след преходи с горилите и не бива да се пропуска. Тези красиви езера близнаци се намират на над 7000 фута над морското равнище, в основата на вулкана Muhabura, близо до границата на Руанда и Уганда, са разделени от 1 км широка ивица земя (счита се, че е древенпоток от лава от вулканаSabiynyo). Ruhondo, северното езеро, е по-достъпно от югозапад, неправилно оформено водно тяло, чиито брегове следват контурите на стръмните хълмове, силно терасирани и култивирани с култури, които характеризират Руанда.В средата на двете езера, но точно на билотонад Burera, се намира VirungaVolcanoes Lodge, която предлага невероятна гледка към вулканите на север и далечните хоризонти на юг. Прекрасно място да се насладите на следобеден чай/кафе, докато се любуватена тези чудеса, които светътпредлага, природата е невероятна. Град Ruhengeri - посетете местния пазар и общувайте с местната общност в град Ruhengeri, основният град в Националния парк на вулканите. Самият град, разположен само на 25 км от границата на Уганда, е сравнително малък град с около 70 000 души. Градът има страхотна гледка към околните вулкани. Хората са много приятелски настроени и въпреки, че е бивша белгийска колония и следователно френско- говорящи, много хора говорятсъщо и английски език. Връщане в хотела за обяд, вечеря,нощувка и закуска. Нощувка в AMAKORO SONGA LODGE ..

 • Ден 7

  Закуска. Отпътуване за AKAGERA NATIONAL PARK с обяд и настаняване в WILDERNESS MAGASHI CAMP. В хотела имаме вечеря, нощувка, закуска и обяд. Национален парк Аkagera - вълнуващ резерват с интересен контраст между планинските централни и западни части на Руанда. Разположен на относително ниска надморска височина на границата с Танзания. Национален парк Аkagera е доминиран живописно от лабиринт от блата и езера, които следват криволичещото течение на река Аkagera. Бозайниците включват огромна популация на слонове и биволи, плюс 11 вида антилопи, включително Impala, Common Duiker, Defassa Waterbuck, Bushbuck, Oribi, Tsessebe, Cape Eland и рядката Roan Antelope. Хипопотамите присъстват в впечатляващи количества в езерата и реките, а зебрата и жирафът все още бродят по откритите равнини, осеяни с акации. Тук ще видите т.нар. BIG 5 животни на Африка – лъвове, леопарди, слонове, носорози и биволи, както и останалата част от типичната африканска джунгла – зебри, жирафи, антилопи и др. Животът на птиците е изключително разнообразен и с най-голямата концентрация на водолюбиви птици на континента. Свързващите блата са скривалището на застрашения и изящен папирус гонолек и странния щъркел. Нощувка в MAGASHI CAMP. Това е един от най-луксозните лоджове в Руанда с изключително красив дизайн - https://www.wildernessdestinations.com/africa/rwanda/akagera-national-park

 • Ден 8

  Закуска. САФАРИ в AKAGERA PARK. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Фото сафари в AKAGERA PARK. Възможност за разходка с лодка в езерото в Акагера парк.Вечеря. Нощувка в MAGASHI CAMP.

 • Ден 10

  Закуска. Свободно време. Отпътуване за Кигали. Настаняване в хотел Kigali Serena до 23.00ч. Трансфер до летището в Кигали.

 • Ден 11

  VIP departure assistance. Заминаване в 02.45ч за София през Истанбул.


Полезна информация

 • Възможно е отпътуване всеки ден. Възможно е настаняване в други хотели 5*.
 • Считано от 1 януари 2014 г. влиза в сила източноафриканска туристическа виза. Туристите, които посещават една от държавите Република Кения, Република Руанда и Република Уганда с валидна виза, могат да посетят и другите две, без да подават допълнително заявления за визи или да заплащат допълнителни такси за виза
 • В страната се влиза с международен паспорт, който е валиден минимум 6 месеца от датата на влизане в Руанда.
 • Пътуващите за Руанда български граждани могат да си извадят руандийски визи на летището в Кигали (таксата е $60) без предварително заявяване или регистриране като в зависимост от периода страната не таксува граждани от България за входна виза.
 • Никакви ваксини не са задължителни.
 • Ограничения във връзка с Covid-19: При пристигане няма ограничителни мерки, свързани с COVID-19.
 • Република България няма функциониращо посолство в Кигали.
 • Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Руанда, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Абуджа.
 • Движение по пътищата - Препоръчва се да наемате таксита след предварителна договорка на тарифата. Да се внимава особено при пътуване с автомобил по тъмно.
 • Местна валута - Руандийски франк (RWF). Препоръчва се носенето на долари, евро или кредитни карти.
 • Престъпност и сигурност - Да се избягва пътуване нощно време. Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари.
 • Особености на законодателството - В Руанда хомосексуализмът е забранен и се преследва от закона.
 • Митнически изисквания - В Руанда можете да внесете неограничено количество валута, но трябва да се декларира. Безмитно можете да внесете стоки за лична употреба. Забранен е вносът на растения.
 • Износ на чужда валута – без ограничение в рамките на декларираното при влизане.
 • Движение по пътищата - Препоръчва се да наемате таксита след предварителна договорка на тарифата. Да се внимава особено при пътуване с автомобил по тъмно.
 • Здравеопазване - Водата не се пие, употребява се за миене само след преваряване.
 • В част от националните паркове в Руанда се допускат посетители над 15 г. - Volcanoes National Park; Nyungwe National Park. В Akagera National Park се допускат и деца, няма ограничения.
 • Ориентировъчно разстоянията между парковете с джип са:
 • Kigali - Nyungwe National Park - 7 часа.
 • Kigali - Akagera National Park - 3 часа
 • Kigali - Volcanoes National Park - 3 часа
 • ПАКЕТНА ЦЕНA е на човек при 6 човека в 2 джипa по датите на заминаване. В случай, че групата пътува с до 3 куфара за 6 човека може да се направи калкулация и с 1 джип и цената ще бъде по-ниска, но с 2 джипа е по-удобно.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!