НОВА ГОДИНА 2025 В ЛАПЛАНДИЯ / 28.12.2024 - 02.01.2025 / 5 НОЩУВКИ - ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

София – Рованиеми - София
От
EUR 1995
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

28 дек 2024

Дестинация

Финландия

Продължителност

6 дни / 5 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване


Цената включва

Самолетни билети София – Рованиеми - София;
Летищни такси по всички полети;
Трансфери летище-хотел-летище;
5 нощувки в избрания от Вас хотел в Рованиеми на съответната база изхранване;
Екскурзия до Селцето на Дядо Коледа и Санта Парк;
Новогодишна вечеря в ресторанта на избрания хотел на 31.12.2024 г. (Единствено пакетните цени на база закуска и вечеря в Santa Claus Holiday Village и Glass Resort - включват стандартна вечеря на 31.12.2024 г.;)
Пакетните цени на база закуска + Новогодишна вечеря на 31.12.2024 г. в Arctic TreeHouse Hotel включват вечери на 30.12.2024 и 01.01.2025 г.; Пакетните цени на база закуска + Новогодишна веюеря в Arctic Light Hotel включват и вечеря на 01.01.2025 г.;
Гидове по време на допълнителните екскурзии (на английски език);
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" 10 000 евро с Ковид покритие;
Представител на фирмата по време на пътуването;
Ръчен багаж и не повече от 20 кг. чекиран багаж на човек (възможна е промяна на допустимия багаж);

Цената не включва

Допълнителни екскурзии (дните на провеждане на допълнителните екскурзии се препотвърждават непосредственио преди пътуването);
Изхранване извън посоченото;
Разходи от личен характер;
Горивни такси (в случай, че има такива). Горивните такси се начисляват от страна на авиокомпанията и се обявяват 14 дни преди датата на заминаване. Заплащат се на туроператора;

Туристическа Програма

 • Ден 1

  Ден 1 – 28.12.2024 г. София - Рoваниеми. Излитане с полет от София за Рованиеми в 09:00 ч. Кацане в Рованиеми в 12:50 ч. и трансфер до хотелите. Настаняване. Информационна среща в хотелите около 15:00 - 16:00 часа. Нощувка.

 • Ден 2

  Ден 2 – 29.12.2024 г. Рованиеми. 08:00 – 09:30 Закуска в хотела. 10:00 – 13:00 Екскурзия в “Селцето на Дядо Коледа и Санта Парк” (включена в цената). Посещение на селото на Дядо Коледа, пощата на Дядо Коледа, където можете да изпратите истинско писмо с желания до Дядо Коледа за следващата Коледа, посещение на офиса на Дядо Коледа и запознаване с истинския Дядо Коледа, посещение на сувенирните магазини в селото на Дядо Коледа. Героично прекосяване на Северния Полярен Кръг. На всички герои се връчва сертификат за това събитие. Посещение на пещерата на приказните елфи. Тук ви очакват много развлечения! „Магическо влакче” ще ви понесе през четирите годишни времена, в подземни работилници и училище за елфи, което очаква нови ученици, от където всички "випускници" ще получат почетното звание "Елф – истински помощник на Дядо Коледа и веднага ще могат да пристъпят към приготвянето на подаръци. Програма с елфски танци и дискотека. В парка е интересно както за деца, така и за възрастни, в пещерата е топло и безопасно. След приключване на екскурзията трансфер до хотела. Възможност за допълнитена екскурзия - Посещение на Arctic Snow Hotel с включена вечеря в ресторанта на хотела. нощувка.

 • Ден 3

  Ден 3 – 30.12.2024 г. Рованиеми. 08:00 – 10:00 ч. Закуска в хотела. 11:00 - 13:00 Допълнителна екскурзия “Екскурзия до Еленскатa ферма” Автобусна екскурзия, с която ще посетите ферма за елени, разположена на Полярния Кръг. Екскурзията включва 500 м. возене в шейна с еленски впряг. 18:30 - 21:30 Допълнителна екскурзия "Ледено плуване под Северното сияние" - Потопете се във водите на ледено езеро под красотата на Северното сияние. Плуването е абсолютно безопасно с висококачествени непромокаеми спасителни костюми, които покриват цялото тяло и запазват Вас и Вашите дрехи напълно сухи. Тези специални костюми не позволяват да усетите студ дори при температура на водата около 0 градуса. В случай, че време е ясно и подходящо може да се види и Северното сияние. Продължителност - 3 ч. Заминаването е в 18:30 ч. Минималната височина на човек за плуването е 120 см. Опция за друга допълнителна екскурзия - Сафари с моторна шейна / Продължителност: 3 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, термално облекло, инструкции за безопастност / на място, 2 ч. каране). Нощувка.

 • Ден 4

  Ден 4 – 31.12.2024 г. Рованиеми. 08:00 – 10:00 ч. Закуска в хотела. 11:00 – 16:00 ч. Допълнителна екскурзия "Посещение на арктическия зоопарк Рануа" Рануа - най-северният зоопарк в света, се намира на 80 км от Рованиеми. Там ще можете да видите животни и птици, обитаващи полярната зона в естествената за тях среда. Обяд в ресторанта Рануа. 17:00 – 19:00 ч. Празнична Новогодишна вечеря в хотела. 20:00 – 24:00 ч. Посрещане на Нова година 2025. Новогодишно снежно парти на открито или Посрещане на Нова година в ресторант Santamus.

 • Ден 5

  Ден 5 – 01.01.2025 г. Рованиеми. 08:00 – 10:00 ч. Закуска в хотела. 12:00 – 14:30 ч. Допълнителна екскурзия по желание “Посещение на ферма за кучета”. Мини екскурзия във фермата за хъскита. Сафари в дивата лапландска гора на кучешки впряг. Семейните шейни могат да поберат до 4 човека. След вълнуващото сафари ще се насладите на топли напитки. 17:00 – 20:00 ч. Допълнителна екскурзия “Посещение на семейна работилница за еленски рога” / Продължителност: 2-2.5 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, интерактивна програма, чай, сладки.) Това е уникален шанс да посетите истинска работилница и да създадете традиционни лапландски сувенири, изработени от рога на северен елен, дърво и кожа. По време на екскурзията ще научите нови интересни факти за живота на лапландците и техните елени. Ще видите процеса на изработване на сувенири и дори ще се опитате да направите запомнящ се подарък, който ще се превърне в незабравим спомен за удивителното Ви пътуване до Лапландия. Но това не е всичко! След като научите тайните на производството, домакините ще ви поканят в дома си. Това е истинска къща, в която финландското семейство живее през цялата година. Финландците ще ви разведат, ще ви разкажат за живота си и ще отговорят на вашите въпроси. Накрая ще Ви почерпят с чай и вкусни домашни печива. Опция за друга допълнителна екскурзия - В търсене на Северното сияние с моторна шейна / Продължителност: 3 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, термално облекло, инструкции за безопастност / на място, 2 ч. каране, топли напитки). Нощувка.

 • Ден 6

  Ден 6 – 02.01.2025 г. Рованиеми - София Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Рованиеми и излитане за София в 12:00 ч. Кацане на летище София в 15:30 ч.


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Посещение на Arctic Snow Hotel с включена вечеря. Пакетната цена на човек включва: трансфери, гид на английски език, вход за хотела, вечеря по 3-степенно меню в ресторанта на хотела. Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
В търсене на Северното сияние / Продължителност: 3-4 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, топли напитки.) Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
Сафари с моторна шейна / Продължителност: 3 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, термално облекло, инструкции за безопастност / на място, 2 ч. каране).** Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
Посещение на семейна работилница за еленски рога / Продължителност: 3-4 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, чай, сладки.) Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
Круиз с ледоразбивач в Швеция / Продължителност: 10 ч. круиз (Цената включва: трансфери, 3 ч. круиз, аудио гид на анг. език, плуване в ледените води, сертификат, обяд, топли напитки.)**Цената и датата на Круиза с ледоразбивач в Швеция подлежи на препотвърждение. Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
Посещение на арктическия зоопарк Рануа / Продължителност: 5-6 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, вход за зоологическата градина, обяд на блок маса.) Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
Посещение на ферма за хъскита / Продължителност: 2 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, 2 км сафари, топли напитки.) Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
Екскурзия до Еленскатa ферма / Продължителност: 3 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, 500 м сафари, лапландска церемония, лиценз за управление на еленски впряг, обяд.) Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
Новогодишно снежно парти на открито - Каним ви да отпразнувате Новата 2025 година в невероятния Arctic Snow Hotel. Вечерта включва много забавления и изненади за всички възрасти, като снежна дискотека, леден бар, гадаене, училище за елфи, мини моторни шейни за деца и разбира се посещение на грандиозния хотел, направен от сняг! В ледения бар може да си закупите допълнително напитки. Ще има места, където ще може да се стоплите. Продължителност - 3 часа (с транспорта). Фойерверки в полунощ подчертават нощта, когато вдигаме тост за Нова година! Пакетната цена включва: трансфери, една напитка на човек при посрещане, всички активности на място, вход за Arctic Snow Hotel, тост в полунощ и гид на английски език. Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.
В търсене на Северното сияние с моторна шейна / Продължителност: 3 ч. (Цената включва: трансфери, гид на анг. език, термално облекло, инструкции за безопастност / на място, 2 ч. каране, топли напитки). Цената на възрастен е при 2-ма възрастни на една моторна шейна, от които единият е шофьор на шейната с валидна шофьорска книжка за управление на МПС. Децата, които са с височина под 140 см се возят в специална шейна, заедно с други деца (т.е ще са отделно от възрастните). Има опция шофьорът да направи допълнителна застраховка на място на стойност $25, с която се намалява сумата за щети на $350. Термалното облекло включва - термален екип, ботуши, вълнени чорапи, ръкавици, каска за моторна шейна. Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап. Доплащане за ползване на моторната шейна само от 1 възратен.
Ледено плуване под Северното сияние - Потопете се във водите на ледено езеро под красотата на Северното сияние. Плуването е абсолютно безопасно с висококачествени непромокаеми спасителни костюми, които покриват цялото тяло и запазват Вас и Вашите дрехи напълно сухи. Тези специални костюми не позволяват да усетите студ дори при температура на водата около 0 градуса. В случай, че време е ясно и подходящо може да се види и Северното сияние. Продължителност - 3 ч. Заминаването е в 18:30 ч. Цената включва: костюм, трансфери, топли напитки, гид на Английски език. Минималната височина на човек за плуването е 120 см. Актуалната цена ще бъде обявена на по-късен етап.

* Посочените дни и часове в програмата са примерни! Информация за дните и часовете на провеждане на допълнителните екскурзии ще получите заедно с документите за пътуването! Допълнителните екскурзии по програмата могат да бъдат записвани и потвърждавани само предварително. На място няма да бъде възможно записване за допълнителни екскурзии! Екскурзиите се провеждат на английски език. Препоръчваме допълнителните екскурзии да се заявяват след записване и най-късно до 15.11.2024 г., за да могат да бъдат потвърдени. Новогодишният период е доста натоварен и фермите имат определен капацитет от допустим брой места.


Полезна информация

 • Дните и часовете на провеждане на допълнителните екскурзии се препотвърждават непосредствено преди пътуването! Посочените дни и часове в програмата са примерни!
 • Допълнителните екскурзии по програмата могат да бъдат записвани и потвърждавани само предварително. На място няма да бъде възможно записване за допълнителни екскурзии! Екскурзиите се провеждат на английски език.
 • Препоръчваме допълнителните екскурзии да се заявяват след записване и най-късно до 15.11.2024 г., за да могат да бъдат потвърдени. Новогодишният период е доста натоварен и фермите имат определен капацитет от места.
 • Часовете на полетите: 28.12.24 SOF 09:00 - RVN 12:50 / 02.01.25 RVN 12:00 - SOF 15:30
 • Продължителност на полета: 4 часа.
 • Допустим чекиран багаж: Норма за багаж за всеки от пътниците не повече от 20 (двадесет) килограма. Капитанът на екипажа има безусловно право по своя собствена преценка да определи по-нисък лимит с оглед безопасността на полета.
 • Начин на плащане: Депозит - 700 евро на човек при потвърждение на резервацията; Плащане 50% до 30.09.2024 г. Доплащане - 100 % до 20.10.2024 г.
 • Условия за анулация: При анулация до 01.09.2024 г. - не се дължи неустойка към туроператора, с изключение на случаите, в които има самолетни билети, като сумата за билетите не се възстановява; При анулация от 02.09.2024 г. до 30.09.2024 г. - размерът на депозита; При анулация от 01.10.2024 до 10.11.2024 г. - неустойка 50% от пакетната цена; При анулация от 11.11.2024 до 28.12.2024 г. - неустойка 100% от пакетната цена.
 • Условия за записване: При записване е необходимо да предоставите три имена на латиница, правилно изписани по паспорт или лична карта, ЕГН, номер на паспорт или лична карта, дата на валидност и телефон за връзка.
 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • * Изпитана програма с изключително високо ниво на обслужване!
 • Забележка: Част от пакетните цени с деца до 1.99 г. са калкулирани с ползване на допълнително легло. В случай, че не желаете да допълнително легло или желаете детска кошара моля да се свържете с нас за изготвяне на конкретна пакетна цена.
 • Подробна информация относно условията за пътуване до Финландия и Лапландия можете да откриете на следните 2 линка:
 • https://raja.fi/en/guidelines-for-border-traffic-during-pandemic
 • https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/travel-and-the-coronavirus-pandemic#from
 • Хотели по програмата:
 • Nova Skyland Rovaniemi 4* - www.novaskyland.com
 • Glass Resort 4* - www.glassresort.fi
 • Arctic TreeHouse Hotel 4* - www.arctictreehousehotel.com
 • Santa Claus Holiday Village 4* - www.santaclausholidayvillage.fi
 • Aakenus Hotel 3* - www.hotelliaakenus.net
 • Arctic Light Hotel 4* - www.arcticlighthotel.fi
 • Santa Sport Hotel 4* - www.santasport.fi
 • Santa Claus Hotel 4* - www.santashotels.fi
 • Забележка: Чартърната програма ще бъде осъществена при минимум 140 записани туриста. Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
 • *Glass Resort - Вечерите в хотела са по 3-степенно сет меню.
 • Възможна е промяна в допустимия брой килограми на чекирания багаж в зависимост от преценката на командира на полета. Туроператорът ще информира своите клиенти при промяна.

Анулационна политика

 • При анулация до 01.09.2024 г. - не се дължи неустойка към туроператора, с изключение на случаите, в които има самолетни билети, като сумата за билетите не се възстановява;
 • При анулация от 02.09.2024 г. до 30.09.2024 г. - размерът на депозита;
 • При анулация от 01.10.2024 до 10.11.2024 г. - неустойка 50% от пакетната цена;
 • При анулация от 11.11.2024 до 28.12.2024 г. - неустойка 100% от пакетната цена;

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!