МЕЖДУ ДВА СВЯТА - ОГНЕН ТАНЦ И ЛЕДЕНА СТИХИЯ В ИСЛАНДИЯ И ГРЕНЛАНДИЯ / ПРОГРАМА 8 НОЩУВКИ, 10 ДНИ / С водач Северина Маркова

София – Рейкявик – Илулисат – Рейкявик – София
От
BGN 9900
/ човек

За резервации:

0700 16 200

Обща информация

Дата

17 авг 2025

Дестинация

Исландия

Продължителност

10 дни / 8 нощувки

Транспорт

Самолет

Цени и дати на заминаване

Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Посещение на “Синята Лагуна” (около 90 евро на човек, заплаща се на място);

Цената включва

Самолетни билети: София – Рейкявик – Илулисат – Рейкявик – София с вкл. летищни такси, ръчен багаж и чекиран багаж;
Вътрешен полет Рейкявик- Илулисат;
Всички трансфери в програмата;
5 нощувки на база закуска в Hotel Fron / Рейкявик (Исландия);
3 нощувки на база закуска в Best Western Plus Hotel Ilulissat / Илулисат (Гренландия);
Всички обекти в Исландия изброени в програмата + следните екскурзии в Гренландия: градски тур в Илулисат; Разходка с лодка до град Окаатсут; Хайкинг в покрайнините на Илулисат; Разходка с лодка до известния Ilulissat Unesco Icefjord;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро;
Водач - Северина Маркова;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Застраховка „Отмяна на пътуване” (по желание);
Посещение на “Синята Лагуна” (около 90 евро на човек);

Туристическа Програма

 • Ден 1

  София – Рейкявик

  Среща на Терминал 2 и полет до Рейкявик. Трансфер до хотела. Нощувка. 

 • Ден 2

  Националният Парк Тингвелир, гейзерите и “златният” водопад (250 км).

  След закуска се отправяме за „Златният триъгълник“ – район, известен с горещите си минерални извори и гейзери. Денят ще започне с Национален Парк Тингвелир – границата между двете тектонически плочи – евразийската и севрноамериканската. Разположен само на 40 км североизточно от Рейкявик, Тингветлир е място с важно историческо, културно и геоложко значение и едно от най-посещаваните места в Исландия. Паркът е разположен в рифтова долина, маркираща билото на Средноатлантическия хребет и границата между Северноамериканската и Евразийската тектонски плочи и северният гребен наречен Mid-Atlantic Ridge (MAR). В долината на Тингветлир, където в средните векове се срещали пътищата от всички части на Исландия, се събирал Алтингът (исландският парламент), започвайки от 930 г. до 1798 г. На същото това място през 1000 г. се взело решение и за масовото приемане на християнството. След като се разходим и си направим зашеметяващи снимки ще продължим със Строхкюр - най-мощният гейзер в Исландия, който изхвърля вода на 15-20 метра височина. След кратка почивка продължаваме за Гълфос или “Златният водопад“, считан за най-впечатляващият в Исландия, зарадите водите на река Хвита, които се сгромолясват от 32 метра височина в дълбока пропаст. Ще минем през малко живописно градче на брега на езерото Лаугарватни, за да стигнем до кратера Керид – известен с кристалната си вода, червени скали и зелена растителност. Трансфер до Рейкявик. Нощувка.

 • Ден 3

  Вълшебната красота на водопадите Селяландсфос, Скогафос, Ледникa Солхеймайкул и Черният плаж – Рейнисфяра

  Закуска. Денят ще започне с водопада Селяндсфос. Най-красивият водопад в Исландия и със сигурност в Топ пет на най-красивите водопади в света е Селяландсфос. Зад сложното за произношение име се крие спускаща се от 60 метра водна стихия, която образува незабравими гледки, благодарение и на приказния пейзаж наоколо. Водопадът е и един от най-популярните в Исландия. Гледката е вълшебна особено през Август. Ще минем зад водната му стена – определено весело, различно и мокро преживяване. Ще се разходим наоколо и ще продължим с водопада Скогафос, за който легендата разказва, че крие във водите си несметни съкровища от векове назад. Ще направим преход (около 30 мин. в посока) до Солхеймайкул с ледени пукнатини, наситени сини цветове и сурови пейзажи. Продължаваме към изумително красивия черен тролкски плаж Рейнисфяра. Нашата планета изобилства от зашеметяващи природни забележителности. Ще се разходим сред причудливи скални формации, пещери и стръмни пропасти. Легендата разказва, че тези странни черни скали са всъщност тролове, които са се опитвали през нощта да стигнат до сушата откъм морето. Сами ще се убедим дали това е така! Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 4

  Полуостров Снайфедлснес (420 км)

  Днес, след закуска потегляме към полуостров Снайфедлснес – голям полуостров, простиращ се в Западна Исландия, често наричан „миниатюрната Исландия“, поради богатството и разнообразието от природни дадености. Полуостровът се е формирал преди ок. 7 млн. години, когато в този район е имало активна вулканическа дейност, предизвикана от преместването на континенталните плочи. Последвал относително спокоен период, но преди 2 млн. години вулканическата дейност се възобновила, отначало в центъра на полуострова, а след това и по крайбрежието. Вулканическата система Льосуфьол в източния край на полуострова, с нейната дължина от над 90 км, е най-дългата активна вулканическа система на Исландия. При последното изригване на Льосуфьол през 12 в. са загинали 80 души. Част от полуостровът е зает от националния парк Снаефелсйокул, в центъра на който се намира заледен вулкан, извисяващ се над пейзажа. По време на нашето пътуване ще видим водопади, базалтови скални образувания, дълбоки каньони, красиви плажове, тюлени по крайбрежието и малки исторически селца. Връщаме се в Рейкявик. Нощувка.

 • Ден 5

  Рейкявик, Синята лагуна, вулканът Фаградалсфял

  След закуска потегляме към вулкана Фаградалсфял, който е бил без активна дейност повече от 6000 г. Между 2021 и 2024 г. изригва няколко пъти, което го превръща в една от най-посещаваните туристически атракции в Исладия. От паркинга тръгва пътека от около 3,5 км, която води до наблюдателна площадка, откъдето в безопасно разстояние може да се наблюдава вулкана. Разходка по желание до едно от най-магичните места на планетата. Следва двучасов релакс на Синята Лагуна – най-известния СПА комплекс в Исландия. Следобедът е посветен на столицата на Исландия – Рейкявик, най-големият град в Исландия и най-северната столица в света, буквално означава „Пушещият залив“. Разположен е в югозападната част на страната, в залива Фахсафлоуи на Атлантическия океан. Градината на горещите извори – така наричат градчето Хверагерди, намиращо се на няколко километра на изток от Рейкявик. В Хверагерди има оранжерии, затопляни от термални води. Благодарение на тях в студената Исландия се отглеждат банани, грозде, зеленчуци, орхидеи и рози. Обиколката на града ще започне с Величествената църква Халгримск (Hallgrimskirkja Church, Reykjavik), която е най-голямата църквовна постройка, която може да се види в града, впечатлява със своя опростен изчистен архитектурен стил, който въпреки това е отличителен с неповторимата си елегантност. Църквата Халгримск е по своята същност лютерански храм, разположена е в централната част и се счита за религиозна емблема и уникално произведение на архитектурата. Продължаваме със скулптурата „Сън Вояджър“ – символ на града и красивата концертна зала „Харпа”. Нощувка.

 • Ден 6

  Рейкявик – Илулисат

  Закуска. Трансфер до летището и полет за Илулисат (Гренландия ). Трансфер до хотела. След кратка почивка ще направим обиколка на града. Историята му започва преди около 3500 г. и по време на обиколката ще имаме възможност да научим много за самото място. През 1879 г. един от най-интересните етнографи и изследователи на Арктика е Кнуд Расмусен, чиято къща – музей ще разгледаме с всички събрани артефакти от експедициите му. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 7

  Целодневен тур с лодка до град Окаатсут

  Закуска. Денят ще започне с трансфер до пристанището и обиколка с покрита лодка от Илулисат до Окаатсут, която продължава около 1,30 ч. около красивите айсберги. След като пристигнем в Окаатсут, ще се разходим в градчето до училището, църквата и рибната фабрика. Ще разберем много за живота и историята на Окаатсут и ще завършим с емблематичния ресторант H8 Explorer, за да опитаме местна вкусна храна. Свободно време за снимки и вкусно кафе преди лодката да ни отведе обратно към Илулисат. Нощувка.

 • Ден 8

  Трекинг и разходка с лодка до Ilulissat Unesco Icefjord

  Закуска. Денят ще започне с трекинг от града до близкия хълм, откъдето се разкрива поразителна гледка към фиордите и плаващите ледове. Следобяд ще плаваме с лодка ледения фиорд на Илулиссат (Ilulissat) е гренландски фиорд, разположен до града на западния бряг на Гренландия на около 250 км. от Арктическия кръг. На това място айсбергите се движат изключително бързо и изминават по 19 метра на ден, създавайки едни от най-атрактивните и прелестни пейзажи. Със своето предвижване те се считат за един от най-активните и бързи ледници в света. Заради уникалната гледка, която предлага, през 2004 г. Илулиссат е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Град Илулиссат е общински център на Диско бей, разположен на около 40 км. от ледената покривка на Гренландия. Името на града, както и това на фиорда в превод означават „айсберг“. Те са сред най-забележителните и посещавани места в Гренландия, тъй като предлагат неповторими природни гледки. Намиращият се в лагуната Сермек Куялек фиорд е с площ, изчислена на 40 240 хектара. Той е обект на непрекъснати изследвания, тъй като ни дава ценна информация за образуването на ледените шапки и за климатичните промени, свързани със затоплянето на климата. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 9

  Сутрешен полет към Кефлавик

  Закуска. Трансфер до летището и полет към Кефлавик. Късен полет за България.

 • Ден 10

  София 

  Пристигане на летище София. 


Допълнителни услуги

Описание на услугатаЦена на услугата
Посещение на “Синята Лагуна” (около 90 евро на човек, заплаща се на място);

Полезна информация

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13052410000013 / от дата на издаване 08.12.2023 г., валидна от 11.01.2024 г. до 10.01.2025 г.
 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всеки пътуващ, номер на международен паспорт и валидност, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит - 50% стойността на резервацията при потвърждение на резервацията;
 • Доплащане - 100% от стойността на резервацията най-късно до 61 дни преди датата на заминаване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" може да си направите във всеки застрахователен офис до 5 календарни дни, след първото направено плащане.
 • Цените подлежат на препотвърждение в момента на резервация, поради динамичната наличност на местата в полетите.

Анулационна политика

 • До 61 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка в размер на внесения депозит по резервацията.
 • От 60 дни до датата на заминаване се дължи 100% неустойка.

Сподели:

Препоръчани почивки

Почивки с изключително ниво на обслужване, подбрани от нашия екип.

Planet Travel Center Agency Newsletter background

Абонирайте се за нашите промоции

Винаги научавайте първи нашите новини
и промоционални предложения!