ЯПОНИЯ - СТРАНАТА НА САМУРАИТЕ

София – Доха - Токио – Нико – планината Фуджи – езерото Аши - Хаконе – Кавагучи – Мацумото - Такаяма - Ширакава-го – Каназава - Киото - Нара – Осака – Кобе - Доха - София
13 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 6,275 на човек, 05 октомври 2020 г.
05/10/2020 BGN 6,275
Програма
Ден Програма
1 София – Доха – Токио Излитане в 13.00 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в 17.40 ч. Излитане за Токио в 02.10 ч.
2 Токио Кацане в 18.40 ч. на летище Нарита в Токио – олимпийската столица през 2020 г. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
3 Токио Закуска. Няма друго място в света, където древното и модерното да се съчетават така, както е в Токио. Това е един високотехнологичен рай, колоритна смесица от футуристичен, неонов, забързан и пренаселен градски пейзаж, припрени и говорещи по телефона си пресичащи най – оживеното кръстовище Шибуя хора, и в същото време уединеност и спокойствие, вървейки по павираните улички в посока Шинто храмовете. Начало на туристическа обиколка на Токио с екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. Акцентът на обиколката пада върху Кулата Токио, една от най - високите в света телекумоникационни кули, вдъхновена от произведението на Густав Айфел. Посещение на мемориала на император Мейджи – човекът, който скъсва с епохата на феодализма и поставя началото на новата, модерна държава, в която Япония ще се превърне в началото на XX в. Обиколката продължава с Императорския дворец (разглеждане отвън) и с най - стария и един от най - значимите будистки храмове в Токио – Сенсо Джи. По желание и срещу допълнително заплащане - японско шоу с барабани. Барабанът винаги е имал важно място в културата на японците. Неговият ритъм е използван в древността, за да повдига духа на войските преди сражение, но също така се използва и при различни музикални и театрални представления. В ръцете на опитни музиканти, звуците на различните по големина, форма и звучене барабани се превръщат в омагьосваща феерия, която не може да ви остави равнодушни. Връщане в хотела. Нощувка.
4 Токио – Нико Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане - еднодневна екскурзия до Нико с автобус и екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. На входа на древния град, сгушен на фона на планински пейзаж и сред многобройни кедрови дръвчета над 500 години, е дървеният и боядисан в червено мост Шинкую, по който в древността само шогуните и пратениците на императора имали честта да минават. Обиколка на градчето (UNESCO) и посещение на светилището Тошогу, където се почита една от най - забележителните личностти в японската история – Токугава Йеасу. Построен като негов мавзолей, днес е комплекс от храмове, богато външно декорирани с изображения на животни и богове. Символът на Нико са 3-те маймуни-мъдреци, неслучайно заради многобройните маймуни, обитавали тези места и които все още могат да бъдат видяни и в днешни времена. Веруюто на мъдреците е актуално и в наши дни и то е: „Недей да слушаш лоши вести, не говори на никого нищо лошо и не поглеждай никого с лошо око”. Следобедът включва и разглеждане на намиращото се наблизо езеро Чузенджи и красивия водопад Кегон, от който се оттичат водите на езерото. В края на деня, връщане в Токио. Нощувка.
5 Токио – планината Фуджи – езерото Аши - Хаконе - Кавагучи Закуска. Отпътуване към Хаконе – градът, който е известен със своето живописно местоположение на границата на природния резерват Фуджи – Хаконе, както и с това, че е отправна точка за всички туристи желаещи да покорят един от символите на Япония. Програмата предвижда посещение на вулканичната долина Овакудани, известна със своите серни извори. Тук групата ще има възможност да се повози на кабинков лифт до височина от 1000 м над морското равнище. От стъклените кабинки ще можете да се насладите на красивия околен пейзаж, включващ езерото Аши, а при хубаво време и заснежените върхове на планината Фуджи. Следва круиз с корабче по водите на езерото Аши. От борда на корабчето се разкриват приказни пейзажи и спиращи дъха гледки към околните планини. Следобед пристигане в Хаконе и разглеждане на Музея на открито Хаконе, в който се съчетават произведения на модерното и абстрактно изкуство с великолепните природни дадености на местността. Настаняване в хотел в района на Кавагучи. Вечеря. Нощувка.
6 Хаконе – Мацумото - Такаяма Закуска. Отпътуване за Такаяма с попътна спирка в Мацумото и посещение на едноименния замък. Без съмнение замъкът, който е служил за резиденция на влиятелния род Мацумото е един от най- добре запазените паметници от периода Сенгоку. Пристигане в Такаяма и разходка по улица Ками Санномачи, която със своя облик и архитектура ще ви пренесе в една отдавна отминала епоха. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7 Такаяма – Ширакава-го – Каназава Закуска. Отпътуване за Каназава и попътна спирка в китното планинско селище Ширакава–го, разположено в подножието на планината Хаку. Селището е прочуто с традиционните си дървени къщички в стил Гашо цукури. Програмата предвижда посещение на най - голямата къща, изработена в традиционния за района стил. Продължаване за Каназава и посещение на градините Кенрокуен, част от замъка Каназава, известни със своята красота, със своите перфектни форми и хармония от растения, каскади, водопади и чаени къщи, самурайската къща на рода Номура, където ще се запознаете с интериора на самурайския дом. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 Каназава – Киото Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с експресен влак за Киото /моля, предвидете малък ръчен багаж, като основният ви голям багаж ще бъде транспортиран директно до Киото на следващия ден/. Пристигане и начало на полудневна обиколка на старата столица на Япония. Акцентът пада върху прочутия златен павилион, построен през XIV в., като резиденция на шогуна Ашикага Йошимитсу и превърнат по -късно в Зен храм под името Кинкакуджи. Обиколката продължава с градината на вписания в листата на ЮНЕСКО - храм Тенрюджи. Следва посещение на прочутата бамбукова гора Арашияма, която е сред най-посещаваните обекти в града. Трансфер с автобус и настаняване в хотел. Нощувка.
9 Киото Закуска. Обиколката на Киото продължава с една от най - важните забележителности на града - замъка Ниджо (UNESCO). Построен през XVII в. от обединителя на Япония Токугава Йеасу, замъкът станал свидетел на повратни исторически събития и до днес впечатлява с мощната си двуредова фортификация. Програмата предвижда и посещение на красивия будистки храм Кйомидзу дера (UNESCO) или храмът на бистрата вода. „Мизу” на японски означава вода. Разположен на хълма Отава, от земята на която извират минерални извори и където местните жители идват, за да пият лековитата вода и жените да се молят да имат потомство. Опознаването на града продължава с посещение на прочутия храм Фушими Инари. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на чайна церемония (чадо), ритуал с огромно значение за японците, при който домакинът ангажира цялата си същност, за да създаде обстановка, в която гостуващите да изпитат естетична, духовна и физическа наслада. Това е ритуал, чието овладяване изисква дълги години на самоусъвършенстване, но и чувствителност към нуждите и усещанията на другите. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане – Майко вечеря. Считани за икони от елегантната традиционна култура на Киото, майко и гейша са професионални артистки, които преминават през щателно обучение, за да усъвършенстват своето изкуство. Възползвайте се от възможността да ги срещнете, докато посетите древната столица Киото. С чаша зелен чай гледайте танцови изпълнения, докато се наслаждавате на вечеря с кайсеки. Нощувка.
10 Киото – Нара – Осака Закуска. Отпътуване с автобус за Нара - столица на Япония през VIII в., вписана в листата на ЮНЕСКО, заради своето забележително архитектурно и културно наследство. От най – голямо значение са храмът Тодайджи и светилището Касуга. Обиколката включва и посещение на красивия парк на сърните. Продължаване за Осака. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 Осака Закуска. Начало на туристическата програма в Осака - плаващите градини и замъка Осака, построен по заповед на брилянтния пълководец Тойотоми Хидейоши, новата и модерна част на третия по големина град в Япония със сградата на Умеда Скай. Свободно време. Нощувка.
12 Осака – Кобе - Доха Закуска. Освобождаване на хотела до 11.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Свободно време в Осака или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Кобе – един от най – големите пристанищни градове в Япония, град с уникална атмосфера, повлияна и от други страни, представляваща смесица от европейска архитектура, китайски традиции и фантастична гледка към океана. Програмата включва Мемориалния музей на Кобе, Китайския квартал, шинтоиско светилище Икута, Мерикен Парк. Връщане в Осака. Трансфер до летището и в 23.30 ч. полет за Доха.
13 Доха – София Кацане в Доха в 04.50 ч. и в 07.00 ч. полет за София. Кацане на летище София в 12.00 ч.
Допълнителни услуги
  • Допълнителни мероприятия при мин. 12 туристи /заявяват се преварително и се заплащат с основния пакет/: Чаена церемония - 75 лв. Японско традиционно Дръм шоу – 135 лв. еднодневна екскурзия до Нико с автобус, екскурзовод на английски език с превод от водача на групата, включени входни такси – 275 лв. еднодневна екскурзия до Кобе с автобус, екскурзовод на английски език с превод от водача на групата, включени входни такси – 140 лв. традиционна Майко вечеря – 165 лв.

Цената включва
  • самолетен билет на Qatar Airways - София – Доха - Токио – Осака – Доха – София летищни такси 10 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 3 – в Токио, 1 – в района на Кавагучи, 1 – в Такаяма, 1 – в Каназава, 2 – в Киото, 2 – в Осака 1 вечеря в Кавагучи 1 вечеря в Такаяма климатизиран автобус по време на туристическите обиколки всички трансфери по програмата със специално организиран за групата автобус билети за експресния влак Каназава – Киото в туристическа класа местен екскурзовод на английски език по време на обиколките с превод от водача на групата туристическа програма на български език

  • еднодневна обиколка на Токио посещение на замъка Мацумото посещение на Такаяма спирка в планинското селище Ширакава–го полудневна обиколка на Каназава изкачване с кабинков лифт разходка с корабче по водите на езерото Аши полудневна обиколка на Хаконе полудневна обиколка на старата столица Киото в деня на пристигане целодневна обиколка на старата столица Киото посещение на Нара полудневна обиколка на Осака входни такси на обектите, посочени в програмата водач – преводач от агенцията. Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 100 JPY = 1.57 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва
  • бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 40 EUR /заплащат се с основния пакет/. медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие на Групама Застраховане ЕАД – 29.00 лв., за лица над 65 г. – 58.00 лв., над 75 г. – 116.00 лв. единична стая – 545 лв. при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 195 EUR.

Полезна информация
  • задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Начин на плащане: 1-ви депозит – 1000 лв., 2-ри депозит – 1500 лв. до 14.08.2020 г., доплащане – до 40 дни преди отпътуване. Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи. Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • експресен влак Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

  • Примерни хотели, ползвани по програмата: Tobu hotel levant - 4* (https://www.tobuhotel.co.jp/levant/) или подобен в Токио, Motoso View Hotel - 4* (https://www.m-view.jp/) или подобен в района на Кавагучи, Hida Hotel Plaza – 4* (https://www.hida-hotelplaza.co.jp/english/) или подобен в Такаяма, Hotel Mystays Premier Kanazawa – 4* (https://www.mystays.com/en-us/hotel-mystays-premier-kanazawa-ishikawa) или подобен в Каназава, Miyako Hotel Kyoto Hachijo – 4* (https://www.miyakohotels.ne.jp/kyoto-hachijo/index.html/) или подобен в Киото, Osaka Daiichi Hotel – 4* (https://www.osakadaiichi.co.jp/) или подобен в Осака.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2444 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!