ЛОНДОН – ПАРИЖ

София - Лондон - Париж - София
7 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 1,455 на човек, 09 юли 2020 г.
промоция 09/07/2020 BGN 1,455 BGN 1,555
Програма
Ден Програма
1 06:00 ч. - отпътуване от летище София. 07:20 ч. - кацане в Лондон на летище „Лутън“. Трансфер. Панорамна обиколка на Лондон с екскурзовод: Парламента, Уестминстърското абатство, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, крепостта Тауър, Тауър бридж. Следобед - възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (доплащане 27 лв. на човек - цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника. Настаняване в хотела.Нощувка
2 Закуска. Свободен ден. По желание - полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане 120 лв. за възрастен и 98 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български в двореца Уиндзор и в Итън и таксата за вход в двореца Уиндзор. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника. Нощувка.
3 Закуска. Свободен ден. По желание - разходка с корабче по Темза до Гринуич и свободно време в Гринуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей (доплащане 85 лв. на човек - цената включва билет за корабчето до Гринуич, екскурзовод на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника. Следобед - възможност за разглеждане на Националната галерия на „Трафалгар скуеър“ с екскурзовод на български (доплащане 27 лв. на човек - цената включва двучасова обиколка на галерията с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Националната галерия се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника.Нощувка.
4 Закуска. Трансфер от хотела до гара „Сейнт Панкрас“. Отпътуване с влака Евростар за Париж. Пристигане на „Гар дю Нор“ в Париж. Посрещане на групата. Панорамна обиколка на Париж: Мулен Руж (отвън), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, „Шан-з-Елизе“, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка
5 Закуска. Свободен ден. По желание пешеходна програма острова Сите и острова Сен-Луи (с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България): катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, Светия параклис, Консиержери, Новия мост. Възможност за разходка с корабче по Сена. Следобед - по желание посещение на Лувъра с екскурзовод на български (с доплащане 94 лв. за възрастни, 62 лв. за деца и младежи до 25 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, провежда се при минимум 10 човека). Възможност за качване на Айфеловата кула. Входната такса за Айфелова кула не е включена в цената на екскурзията. Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Нощувка.
6 Закуска. Свободен ден. Възможност за посещение на двореца Версай с екскурзовод на български (доплащане 139 лв. за възрастен; 104 лв. за деца и младежи до 25 г. при предварителна заявка и заплащане в България. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа, такса за вход в двореца и градините. Свободен следобед. Възможност за качване на Айфеловата кула
7 Закуска. Свободно време. По желание пешеходна програма Монмартър (с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г и при предварителна заявка и заплащане в България): базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”. 17:00 ч. - трансфер до летище „Бове”. 21:55 ч. - 01:40 ч. – полет Париж - София. Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета или някой от лондонските мюзикъли, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.
Допълнителни услуги
 • Възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български - с доплащане. Цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български. Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника.

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 13.80
 • Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане. Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български в двореца Уиндзор и в Итън и таксата за вход в двореца Уиндзор. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника.

  За туристи на възраст Цена
  до 17 години EUR 50.11
  над 17 години EUR 61.36
 • Разходка с корабче по Темза до Гринуич и свободно време в Гринуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей - с доплащане. Цената включва билет за корабчето до Гринуич, екскурзовод на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника.

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 43.46
 • Разглеждане на Националната галерия на „Трафалгар скуеър“ с екскурзовод на български - с доплащане. Цената включва двучасова обиколка на галерията с екскурзовод на български. Участието в разглеждането на Националната галерия се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника.

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 13.80
 • Пешеходна програма острова Сите и острова Сен-Луи - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България: катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, Светия параклис, Консиержери, Новия мост.

  За туристи на възраст Цена
  до 11 години EUR 19.43
  над 11 години EUR 25.05
 • Посещение на Лувъра с екскурзовод на български - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, провежда се при минимум 10 човека. Възможност за качване на Айфеловата кула. Входната такса за Айфелова кула не е включена в цената на екскурзията. Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията.

  За туристи на възраст Цена
  до 25 години EUR 31.70
  над 25 години EUR 48.06
 • Посещение на двореца Версай с екскурзовод на български - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа, такса за вход в двореца и градините.

  За туристи на възраст Цена
  до 25 години EUR 53.17
  над 25 години EUR 71.07
 • Пешеходна програма Монмартър - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България): базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”.

  За туристи на възраст Цена
  до 11 години EUR 19.43
  над 11 години EUR 25.05
 • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг чекиран багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА - 98лв

 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Отстъпки
 • *ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 30.03.2020

Цената включва
 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;

 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;

 • 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ;

 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ;

 • СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИТЕ ХОТЕЛИ;

 • ТРАНСФЕР ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;

 • БИЛЕТ ЗА ВЛАКА "ЕВРОСТАР";

 • ОПИСАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА;

 • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.

Цената не включва
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;

 • РАЗГЛЕЖДАНЕ НА БРИТАНСКИЯ МУЗЕЙ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;

 • ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО УИНДЗОР И ИТЪН;

 • ЕКСКУРЗИЯ С КОРАБЧЕ ПО ТЕМЗА ДО ГРИНУИЧ;

 • РАЗГЛЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ НА „ТРАФАЛГАР СКУЕЪР“;

 • ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА ОСТРОВА СИТЕ И ОСТРОВА СЕН-ЛУИ;

 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛУВЪРА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ

 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ВЕРСАЙ;

 • ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА МОНМАРТЪР;

 • ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;

 • ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);

 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН).

Полезна информация
 • Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета или някой от лондонските мюзикъли, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано. Не всички хотели разполагат с тройни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение. Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 • При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1.00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1.65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2020 г. и Лондон да въведе подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотела лично от туристите.

 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 • Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

 • Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране. Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма специални здравни изисквания.

 • Такса прекратяване: ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

1437 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!