Екскурзия в ТАЙЛАНД - Чианг Май и Банкок, със самолет и обслужване на български език!

Чианг Май - Чианг Рай - Лампанг - Сукотай - Аютая - Банкок
11 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 3,462 на човек, 05 ноември 2021 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 05/11/2021 BGN 3,462
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 04/02/2022 BGN 3,462
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 03/03/2022 BGN 3,462
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:25 ч. с полет на авикомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха в 18:15 ч. Отпътуване за Чианг Май в 20:10 ч.
2 Пристигане в 06:00 ч. на летището в Чианг Май - най-големият и значим град в Северен Тайланд, разположен сред най-високите планини в страната. В превод името Чианг Май означава “нов град“. Наречен е така, защото след основаването си през 1296 г., става новата столица на кралство Ланна. Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечерта - традиционна „Кантоке“  вечеря с музика и танци. Връщане в хотела. Нощувка.
3 Закуска. Туристическа програма в Чианг Май, по време на която ще имате възможност да се потопите в богатото културно наследство на града: обиколка на стария град; посещение на древните храмове "Ват Пра Сингх" – будистки храмов комплекс и вторият най-почитан в Чианг Май, чийто основен храм се нарича Лай Кхам, извесетн с великолепната си дърворезба и стенописи и "Ват Чеди Луанг", един от най-важните и впечатляващи храмове в Чианг Май, както и най-известната туристическа атракция, която е на около 6 века и носи името си от огромната ступа намираща се в него. Туристическата програма продължава с посщение на храма "Ват Суан Док" (храма на цветната градина), който се намира на запад от стария Чианг Май. В него се намират десетки малки бели „чеди“ (ступи), високи около 3 метра до 6 метра, в които се пази праха на много членове от различни поколения на кралското семейство. Изкачване по гористите хълмове на Дой Сутеп и посещение на един от най-свещените и почитани храмове в Северен Тайланд, който се намира на надморска височина от 1073 м. От храма се открива впечатляваща гледка към Чианг Май. Връщане в хотела. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към района Санкампаенг, известен със своите битови индустрии с възможност за посещение на занаятчийски работилници, като такива специализирани в изработването на хартиени чадъри, копринени тъкани, дърворезба и сребърни изделия. Връщане в хотела. Нощувка.
4 Закуска. Отпътуване за района на Златния триъгълник - мястото, където Тайланд среща Мианмар и Лаос. Посещение на пещерите Чианг Дао (приблизително 1,5 ч.) - една от най-известните туристически атракции в Тайланд и Ват Чианг Дао - популярно място за поклонение както на монасите, така и на обикновените тайландци. Пътуването продължава към очарователния малък град Дой Мае Салонг (приблизително 3 ч.). Атмосферата в този град напомня за малко южнокитайско село, а районът е известен с китайските си търговци на чай. Обяд в местен ресторант. Ще имате възможността да се насладите на чаша чай в традиционна китайска чайна с изглед към планините и чаените полета. Отпътуване за Чианг Саен. Настаняване. Нощувка.
5 Закуска. Посещение на мястото на Златния триъгълник, където се срещат границите на Тайланд, Мианмар и Лаос. Спирка в граничния град Мае Сай (около 1,5 ч.) - най-северният град в Тайланд. Това е чудесно място за пазаруване на сувенири от цветни магазинчета, пълни с различни стоки от Мианмар, Лаос и Китай. Обяд в местен ресторант с изглед към могъщата река Меконг. Посещение на музея за опиум, където ще имате възможност да видите технологията на производството му. Разходка с лодка по река Меконг до стария град Чианг Сен - древна столица на кралство Ланна. Градът е заобиколен от три страни с  впечатляващи крепостни стени, а самата река Меконг образува четвъртата стена. Този малък очарователен пазарен град, с тихи дървени магазинчета, е също така известен и със своето местно оризово уиски, което се продава от дестилериите край бреговете на реката. Отпътуване към Чианг Рай, известен с изключителната си природна красота и невероятна история (пътува се около 75 мин.). Пристигане в Чианг Рай. Настаняване. Нощувка.
6 Закуска. Посещение на храмовия комплекс "Ват Ронг Кхун" или по-известен като Белия храм, открит през 1997 г. и почти изцяло изграден в бял цвят. Той се е превърнал в национална забележителност и е един от най-разпознаваемите храмове в страната, който всяка година привлича все по-голям брой посетители. Отпътуване за горещите извори Мае Ка Чан. По пътя има обяд  в местен ресторант. Въпреки че са странно разположени на „паркинг“, изворите предлагат възможност да се отпуснете или да се насладите на масаж на краката, т. нар. „fish spa”, докато опитвате яйца от пъдпъдък, сварени в топлите води на изворите. Отпътуване за Лампанг, известен с производството на керамични изделия и добивни дейности. Той е дом на няколко забележителни храмове и традиционни дървени къщи. Градът граничи с хълма Кхун Тан на запад и Пхи Пан Нам на изток. Настаняване. Нощувка.
7 Закуска. Посещение на златния храмов комплекс "Ват Пра Дат Харипунчай", чиито произход е проследен до кралство Мон от 8 в. Ще може да зърнете историческия храм "Ват Пра Дат Лампанг Луанг", който се намира на 18 км. от Лампанг и е един от най-значимите храмове в Тайланд, построен около 650-700 г. по време на царуването на принцеса Чама Деви. Обяд в местен ресторант. Екскурзията продължава с живописно пътуване до историческия парк Сукотай, една от перлите на тайландската архитектура. Пристигане късния следобед и посещение на впечатляващия парк, включен в списъка на ЮНЕСКО, който обхваща руините на древния Сукотай, първата столица на едноименното царство. Настаняване. Нощувка.
8 Закуска. Ще имате възможност за едно истинско духовно начало на деня като се присъедините към местните жители и предложите храна на будистките монаси по време на сутрешната милостиня. Отпътуване за Чай Нат, където ще има спирка за обяд. Пътуването този ден от Сукотай през Утай Тани до Аютая е отражение на разширяването на Сиам на юг, след историческото развитие на царството. Пристигане в Аютая, бивша столица на Сиам в продължение на 400 г. от 1350 г. до средата на 18 век., а през 1767 г. градът е сринат до основи. Посещение на будисткия храм Ват Пра Син Санпет, известен с това че е най-светият и най-красив храм в старинната столица. Дворецът е бил използван само от кралски особи и монаси не са били допускани. Също така храмът е известен с 3-те си пагоди, в които се смята, че се съхраняват останките на трима крале. Посещение на храма "Ват Пра Монкхон Бопит", в който се съхранява една от най-големите златни статуи на Буда. Програмата продължава със зловещо омайните руини на Ват Махатат, с известната статуя на Буда, погълната от корените на дърветата. Той е един от най-важните храмове в царство Аютая, построен през 1374 г. от крал Борома Рачатират I. Настаняване. Нощувка.
9 Закуска. Отпътуване за Банкок - столица и най-голям град на Тайланд. Разпростира се на огромна площ около река Чао Прая, недалеч от вливането на реката в Тайландския залив. Банкок възниква на мястото на по-ранно селище, което в края на 18 век става столица на Сиам. През следващите 2 века се превръща в основен политически и стопански център на Тайланд. Посещение на Големия кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години, а днес се използва за провеждане на официални церемонии. В пределите на двореца се намира Храмът на изумрудения Буда, който се счита за едно от най-свещените места в страната. Обяд в местен ресторант. Разходка с лодка по протежение на река Чао Прая и каналите на Тонбури. Тук ще се запознаете с начина на живот покрай речния бряг, който от десетилетия почти не се е променил. Спирка при храма „Ват Арун“, построен на западния бряг на р. Чао Прая – един от най-древните храмове в Банкок, превърнал се в символ на града и на държавата. Свободно време. Настаняване. Нощувка.
10 Закуска. Напускане на хотела. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до пазара Мае Клонг. Рано сутринта отпътуване с влак до известния железопътен пазар Мае Клонг. Когато влакът пристигне, стоките от пазара се преместват от релсите със светкавична скорост. След като влакът премине, всичко се връща обратно в рамките на няколко секунди. Посещение на местно предприятие, което произвежда палмова захар. Разходка с лодка по каналите на река Мае Клонг, минавайки покрай традиционни къщи разположени по двата бряга на реката. Посещение на известния плаващ пазар на Дамноен Садуак - местните хора разказват, че каналът е бил изкопан по заповед на крал Рама IV през 1866 г. По това време каналът съединявал две реки и служел като транспортен канал. Плаващият пазар започва да функционира през 1967 г. като днес тук идват хиляди туристи, любопитни да видят това явление. След като научите за кхао лам – лепкав ориз, приготвен в бамбукова тръба, посещение на Банг Ной, където ще може да приготвите сами различни тайландски ястия и след това да се насладите на приготвения от вас обяд. Разходка до околните овощни градини. Следобед връщане в Банкок. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 21:00 ч. с полет на авиоковпания "Qatar Airways".
11 Пристигане на летището в Доха в 00:50 ч. Отпътуване за България в 06:55 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.
Допълнителни услуги
 • Туристическа виза за Тайланд (заплаща се с депозита) на турист

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 35.79
 • Целодневна екскурзия до пазарът Мае Клонг и плаващия пазар Дамноен Садуак на турист при минимум 8 туристи

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 61.36
 • Пълноцветен пътеводител за Тайланд на български език на National Georgraphic (400 стр.)

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 12.73
Цената включва
 • Самолетен билет София - Доха - Чианг Май и Банкок - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг на авиокомпания "Qatar Airways";

 • Групови трансфери летище - хотел - летище;

 • Транспорт с автобус /минибус/ ван с климатик по описания в програмата маршрут;

 • 2 нощувки със закуски в хотел "Holiday Garden and Resort" *** (или подобен) в Чианг Май;

 • 1 нощувка със закуска в хотел "The Imperial Golden Triangle Resort" **** (или подобен) в района на Чианг Саен;

 • 1 нощувка със закуска в хотел "Wiang Inn Hotel" **** (или подобен) в Чианг Рай;

 • 1 нощувка със закуска в "Lampang River Lodge" *** (или подобен) в района на Лампанг;

 • 1 нощувка със закуска в хотел "Sabai Sabai Sukhothai" ***+ (или подобен) в района на Сукотай;

 • 1 нощувка със закуска в хотел "Krungsri River Hotel" **** (или подобен) в Аютая;

 • 1 нощувка със закуска в хотел "Narai Hotel" **** (или подобен) в Банкок;

 • 7 обяда в местни ресторанти;

 • традиционна "Кантоке" вечеря с музика и танци в Чианг Май;

 • Описаната туристическа програма;

 • Разходка с лодка по река Меконг до стария град Чианг Сен (5-тия ден от програмата);

 • Разходка с лодка по протежение на река Чао Прая и каналите на Тонбури (9-тия ден от програмата)

 • Входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата;

 • Местни екскурзоводи по време на туристическите обиколки;

 • Водач-преводач от България;

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

Цената не включва
 • Виза за Тайланд;

 • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;

 • Напитки по време на храненията;

 • Такси за снимане с фотоапарати и камери в туристическите обекти по програмата;

 • Бакшиши за шофьор/екскурзовод/пиколо: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място);

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

 • Разходи от личен характер и градски транспорт;

 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Полезна информация
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс: 1 USD = 1,7 лв. и 1 THB = 0,0277 EUR. При промяна на валутните курсове с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

 • Снимането е разрешено пред забележителностите, но не и вътре в сградите. При посещение на храмове се изисква подходящо облекло (покрити колене и рамене) и събуване на обувките в знак на уважение.

 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпаниите.

 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните или други, независещи от организатора условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

 • Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.

 • Часово време: София – 12 ч.; Банкок – 17 ч.

 • Местната валута - Тайландски бат (THB)

 • Валутен курс: 1 THB = 0,05 BGN; 1 THB = 0,0277 EUR

 • Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават предварително издадена виза. Агенцията оказва съдействие при кандидатстването. За целта са необходими следните документи: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен формуляр за кандидатстване за виза, 1 актуална цветна снимка паспортен формат, копие на самолетните билети. В паспорта не трябва да има липсващи или повредени страници.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

1437 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!