ШРИ ЛАНКА - ПРОЛЕТ 2023 - ОБИКОЛЕН ТУР С ПОЧИВКА - 8 или 9 НОЩУВКИ

София - Коломбо - Пинавала - Дамбула - Сигирия - Канди - Нувара Елия - Косгода или Бентота- Коломбо - София
11 дни
Самолет
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 2,119 на човек, 21 януари 2023 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 21/01/2023 EUR 2,119
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 21/02/2023 EUR 2,119
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 20/03/2027 EUR 2,119
Програма
Ден Програма
1 1-ви ден Среща на летище София. Полет София-Дубай 14:40 – 21:40 ч.
2 2-ри ден Полет за Коломбо в 01:25 ч. Пристигане в Коломбо в 10:40 ч. Посрещане от представител на летище с традиционен ритуал за поздрав. Отпътуване за Пинавала (100 км.) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км.). Пристигане. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 160 м., около 350 стъпала. В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 3-ти ден Закуска. Продължаване към Сигирия (20 км). Крал Касапа построява крепостта около своя дворец. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на двореца от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха от който се открива невероятна панорамна гледка, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. Следобед – сафари в национален парк „Минерия”. Обитаван е от около 200 диви слона, диви бикове и други бозайници, 160 вида птици, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Това е един от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.
4 4-ти ден Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на “Свещения зъб”, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Обичаят когато се посещава Храма е да се носят бели дрехи, които покриват раменете и колената, но и другите цветове са добре приети. Настаняване в хотела в Канди. Вечерно представление – ще имате възможност да се насладите на традиционни танци. Вечеря. Нощувка в Канди.
5 5-ти ден Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света Отпътуване за Нувара Елия (времетраене на трансфера около 4 часа), град в хълмистата местност на централната провинция, Шри Ланка. Намира се на надморска височина от 1868 м. и се смята за най-важното място за производство на чай в Шри Ланка, наричано Малката Англия. Настаняване в хотела в Нувара Елия. Вечеря. Нощувка.
6 6-ти ден След закуска трансфер до избрания крайбрежен хотел. По време на пътуването, около 5 часа, ще се насладите на прекрасните природни пейзажи на острова. Настаняване в хотела. Свободно време.
7 7-ми ден Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
8 8-ми ден Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
9 9-ти ден Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
10 10-ти ден Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. След вечеря освобождаване на стаите. Късен трансфер до летището. (По програмата с 9 нощувки 21.01 - 31.01.2023 - ден за плаж и почивка)
11 11-ти ден Полет за Дубай в 01:55-05:25. Полет Дубай-София 09:45-13:35 ч. (По програмата с 9 нощувки 21.01 - 31.01.2023 - ден за плаж и почивка. Вечеря. След вечеря освобождаване на стаите. Късен трансфер до летището. На 12-ти ден - Полет за Дубай в 01:55-05:25. Полет Дубай-София 09:45-13:35 ч. )
Цената включва
 • Самолетни билети с FLY DUBAI

 • Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг.

 • Летищни такси

 • Трансфери по програмата с кола или минибус

 • 2 нощувки със закуски и вечери в Дамбула в делукс стаи за хотелите 4* и 5*

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди в делукс стаи за хотелите 4* и 5*

 • 1 нощувка със закуска в Нувара Елия в делукс стаи за хотелите 4 * и супириър стаи за хотелите 5*

 • 4 или 5 нощувки със закуски и вечери в крайбрежен хотел според избраната категория: Centara Ceysand Resort **** Superior River view room / Sheraton Kosgoda ***** Garden View room

 • 1 допълнителна вечеря на последния ден преди трансфера до летището

 • Късен check-out от хотела

 • Посещения с местен водач-екскурзовод на: Пинавала, приют за слонове Дамбула “Златния храм” Сигирия “Лъвската скала” Сафари с джипове в национален парк „Минерия” Посещение на будитския храм Далада Малигава Посещение на кралската ботаническа градина

 • Входни такси по програмата

 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 10000 Евро

Цената не включва
 • Такса за виза за Шри Ланка – 100-120 лв.

 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място)

 • Застраховка „Отмяна на пътуване”

 • Разходи от личен характер

 • Евентуални такси за снимки и заснемане на видео

Полезна информация
 • Хотели по програмата Пакет 4* - 2119 Евро на човек, в двойна стая Amaya Lake **** - https://www.amayaresorts.com/amayalake/ Amaya Hills **** - https://www.amayaresorts.com/ Aralya Red **** - https://www.araliyaresorts.com/araliya-red/ Centara Ceysand Resort **** - https://www.centarahotelsresorts.com/centara/ccs

 • Хотели по програмата Пакет 5* - 2225 Евро на човек, в двойна стая Jetwing Lake ***** - https://www.jetwinghotels.com/jetwinglake/ Golden Crown ***** - https://www.thegoldencrownhotel.com/ Aralyia Green City ***** - https://www.araliyaresorts.com/araliya-green-city/ Sheraton Kosgoda ***** - https://www.marriott.com/en-us/hotels/cmbst-sheraton-kosgoda-turtle-beach-resort/overview/?scid=f2ae0541-1279-4f24-b197-a979c79310b0

 • Доплащане за различен тип стая за хотелите на плажа: Centara Ceysand Resort **** за настаняване в Deluxe Pool Terrace Room – 100 Eur на стая / Sheraton Kosgoda ***** за настаняване в Deluxe Ocean View - 150 Eur на стая

 • Доплащане за за ALL INCLUSIVE за хотелите на плажа: Centara Ceysand Resort ****– 25 Евро на ден, на човек / Sheraton Kosgoda ***** - 45 Евро на ден, на човек

 • Полетно разписание: 21.01.23 София - Дубай 14:40 - 21:40 22.01.22 Дубай - Коломбо 01:25 - 10:40 31.01.23 Коломбо - Дубай 01:55 - 05:25 31.01.23 Дубай - София 09:45 - 13:35 Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане.

 • Условия за записване: При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, номер на паспорт, дата на валидност, ЕГН номер и телефон за връзка с Вас по време на пътуването;

 • Условия на плащане:

 • - Депозит : 50% на човек след потвърждение на резервацията.

 • - Доплащане: 45 дни преди датата на отпътуване.

 • Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:

 • - Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на влизане в страната;

 • - Виза 50$, може да се попълни преди пристигане в Шри Ланка онлайн на следния линк: https://eta.gov.lk/slvisa/visainf o/apply.jsp

 • При попълване на визата онлайн се заплащат 50 $ отговоръ идва до 24 часа, а при попълване при пристигане на летището в Шри Ланка се заплащат 60$.

 • - Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон.

 • - За деца до 18 г., пътуващи без родители или само с един от тях трябва да имат оригинал и копие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

 • - Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. При промяна на цената на горивата авиокомпанията има право да начисли задължително доплащане на горивна такса с срок до 14 дни преди полета.

 • Изисквания за влизане на територията на Шри Ланка - От 13.01.2023 влизането в страната ще се осъществява посредством един от следните документи:

 • 1. Валиден ваксинационен сертификат - за такъв се смята този, който е направен в рамките на 1 година преди пътуването.

 • 2. Отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди кацане.

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е № 00088426/13052310000008, валидна до 11.01.2024 г.

Анулационна Политика
 • - При анулация повече от 61 дни преди заминаване - без неустойка.

 • - При анулация между 60 и 46 дни преди заминаване - неустойка в размера на внесения депозит от 500 евро на човек.

 • - При анулация по-малко от 45 дни преди заминаване - 100% неустойка.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2060 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!