ШРИ ЛАНКА - ДРЕВНА И КРАСИВА - ПРОГРАМА 2020

София - Доха - Коломбо - Ватала - Пинавала - Дамбула - Сигирия - Матале - Канди - Перадения - Нувара Елия - Калутара - Коломбо - Доха - София
10 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 1,305 на човек, 09 януари 2020 г.
09/01/2020 EUR 1,305
13/02/2020 EUR 1,305
19/03/2020 EUR 1,305
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване за Коломбо с полет на Qatar Airways през Доха в 12:25 ч. Пристигане в Доха 18:15 ч. Полет от Доха до Коломбо в 19:30 ч.
2 Пристигане на летището в Коломбо в 02:55 ч. Посрещане от местната фирма партньор с букет от свежи цветя. Среща с местния екскурзовод, който ще съпътства групата по време на престоя в Шри Ланка. Трансфер до Ватала около 45 минути. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
3 След закуска отпътуване към Дамбула през Пинавала. Пътуването до Пинавала е приблизително 2 часа и половина. В Пинавала ще посетите център за отглеждане на слонове. Центърът е бил основан през 1975 г., за да приюти изоставени или ранени слонове. С течение на времето приютът се е разрастнал и броят на слоновете, които го обитават в момента е 40, включително малки бебета, които са донесени от различни ареали, както и бебета, които са се родили в самия приют. Това е едно невероятно преживяване, което в никакъв случай не бива да пропускате. След разглеждането на приюта за слонове ще се отправите към Дамбула. Дамбула е известна с петте си пещерни храма издълбани в скалата. Първите 3 пещери са по-стари и по-големи от останалите 2. Някои от пещерите датират от 1-ви в. Пр. Хр. Стените и таваните на всички пещери са покрити с будистки стенописи и в тях се намират повече от 130 статуи на Буда, както и статуи на богове и царе, които са били открити в тях. Следва трансфер до хотела в Дамбула. Вечеря и нощувка.
4 След закуска отпътуване към Сигирия. Сигирия е дом на крепостта от 5-ти в "Крепостта в небесата", която е може би най-голямото чудо на острова. Известна е също и като Скалата на лъва, заради огромния лъв, който в миналото е стоял на входа на крепостта. На върха й стоят останки от огромен дворец и градини с плувен басейн. На едно от стълбищата е запазена единствената древна фреска от Синхала, която е съхранила оригиналните си цветове. Разглеждането продължава около 2 1/2 ч. Следва трансфер до Матале около 90 минути. В Матале ще посетите Градината на подправките, където се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и още много други подправки. Тук ще можете да си закупите подправки като местните гидове ще ви обяснят подробности за отглеждането на подправките и тяхното приложение. След това ще посетите Батик фабирка, където можете да видите как се използва восъка за изрисуването на тъкани и картини. От тук ще можете да си закупите различни произведения. Отпътуване за Канди. Канди е свещеното сърце на Шри Ланка, тучен и зелен царски град, разположен край спокойно изкуствено езеро, скътано в долината между тропическите хълмове. Тук сингалските царе се съпротивлявали в продължение на векове срещу португалците, а след това, до 1815 г. – и срещу британците. Най-ценното им съкровище било – и все още е - зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след Христа, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Вечерта ще присъствате на танцово шоу с традиционна музика от Шри Ланка. Вечеря и нощувка в хотела.
5 След закуска ще посетите Ботаническата градина в Перадения. Кралската ботаническа градина заема площ от 147 акра и е била конструирана през 1374 г. като градина за отдих на кралете на Гампола и Канди. В нея има повече от 5000 растения и дървета. Срещат се и някои редки и защитени видове. Най-популярни сред посетителите са градината на подправките и къщата на орхидеите. Тук има 5 арки с палми, които красят градината. Следва трансфер до Нувара Елия (около 3 часа) и вечерен тур. Нувара Елия е наричана "Малката Англия" на Шри Ланка и се намира между планини, долини, водопади и чаени плантации. Това е едно от най-студените места на острова и времето наподобява пролетен ден в Англия. Навсякъде ще усетите британското влияние, а къщите наподобяват селските имения на Кралица анна. Паркът Виктория се намира в центъра на града и е чудесно място за разходки или пикник. Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.
6 След закуска в хотела трансфер до Калутара (приблизително 5 часа). Настаняване в хотела, почивка на плажа. Вечеря и нощувка.
7 Закуска. Свободно време за почивка на плаж. Вечеря и нощувка.
8 Закуска. Свободно време за почивка на плаж. Вечеря и нощувка.
9 Закуска в хотела. Трансфер до Коломбо (приблизително 2 часа). Сити тур на Коломбо - ще видите ареала на крепостите - наречен е така, защото тук са имели крепости както португалците, така и холандците. Ще видите и ориенталския базар, хинду и будистки храмове, както и джамията Джуми Ул Алфар. Ще минете покрай холандската църква , сградата на съда, канелените градини и Площада на независимостта. Трансфер до летището в Коломбо.
10 Полет в 02:45 за Доха. Пристигане в Доха в 05:50 ч и полет за София в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.
Цената включва
 • Самолетен билет София - Доха - Коломбо - Доха - София с авиокомпания Qatar Airways включени летищни такси;

 • Всички трансфери по посочения маршрут;

 • 7 нощувки със закуски и вечери;

 • Местен екскурзовод на английски език;

 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 10 000 EUR.

Цената не включва
 • Изхранване извън посоченото;

 • Виза за Шри Ланка – 35 щатски долара (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);

 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод;

 • Такси за заснемане с камера;

 • Входни такси (заплащат се на място): крепостта в Сигирия, пещерните храмове в Дамбула, Храмът на Зъба в Канди, Градините в Парадения, приюта за слонове - 80 USD на човек.

Полезна информация
 • Цените са изчислявани при цена на самолетен билет 660 EUR. При промяна в цената на билета е възможна промяна на пакетната цена на програмата.

 • Полетно разписание: QR 228 SOF DOH 12:25 18:15 QR 662 DOH CMB 19:30 02:55+1 QR 669 CMB DOH 02:45 05:50 QR 227 DOH SOF 06:55 11:25 Възможна е промяна в часовете на полетите на авиокомпанията.

 • Условия за резервация: Депозит 700 EUR при потвърждение на резервацията Доплащане до 30 дни преди отпътуване

 • Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2426 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!