НОРВЕЖКИТЕ ФИОРДИ - ЧАР И ТРАДИЦИИ

София/Варна - Осло - Гейло - водопада Ворингфос - Берген - Гудванген - Зьогнефиорд - Форде - глетчера Бриксдал + Гейрангерфиорд- Олесун - „Пътя на троловете“ - Отта -Лилехамер -Хамар - Осло - София/Варна
8 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 1,482 на човек, 04 юли 2020 г.
промоция 04/07/2020 EUR 1,482 EUR 1,533
Програма
Ден Програма
1 СОФИЯ/ВАРНА - ОСЛО За клиенти от Варна: полет с Норвежките авиолинии от Варна в 22:25 и пристигане в Осло в 00:30.За клиенти от София: излитане с Австрийските авиолинии в 18:35,междинна спирка във Виена и кацане в норвежката столица в 22:55. Трансфер, настаняване и нощувка в хотелQuality Gardermoen - https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo-airport/quality-airport-hotel-gardermoen/или подобен.
2 ОСЛО - ГЕЙЛО Закуска и обзорна екскурзия в Осло. Норвежката столица наброява едва половин милион жители, но е една от най-големите по площ в Европа. Само една пета от нея е застроена, останалата част са острови, езера и гори. Осло е най-значимото пристанище на Норвегия, средище на норвежкото изкуство и култура. Символ на града е Кметството с двете си огромни кули, в което всяка година се провежда връчването на Нобеловата награда за литература.Сред забележителностите, които ще видим, можем да откроим Кралския дворец и главната търговска улица „Карл Йохан”, Парламента, Националния театър, Операта с формата на айсберг, както и средновековната крепост Акерсхус, строена в периода 1299 - 1319 година.Тя е една от най-старите сгради в града, дала подслон и на Музея на норвежката съпротива през Втората световна война. Ще зърнем, макар и от разстояние, и триъгълника от музеи на викингските кораби, където се намира и знаменитият сал Кон Тики на мореплавателя Тур Хейердал и експозиция на експедицията до Южния полюс, водена от полярния пътешественик – изследовател Руал Амундсен. Истинска естетическа наслада представлява паркът Фрогнер, където ще видим и много от стотиците скулптури, дело на известния норвежки творец Густав Вигеланд. Свободно време. Oтпътуванеза езерото Тирифьорд и долината Халингдал, след което пристигаме в планинския курорт Гейло. Настаняване и нощувка в хотел Ustedalen - www.ustedalen.no/ или подобен
3 ГЕЙЛО- БЕРГЕН Закуска. Отпътуване за Берген. По пътя може да се насладите на свежестта и красотата на планината Хардангер с кратка спирка при водопада Ворингфос, един от най-високите водопади в страната. Продължаваме за Берген- старата столица на Норвегия, най-голямото й пристанище и втори по население град в страната след Осло. Основан през 1070 година, Берген до края на 13 век е столица на Норвегия. В продължение на пет столетия е част от Ханзайската лига - обединение на търговски гилдии за монопол върху риболова и търговията в Балтийско море.Свободно време за обяд. Среща с местен екскурзоводи обиколка на града. Разходка покрай най-емблематичните места -градският площад с езерото, където норвежците празнуват своя национален празник с много атракции, търговския квартал със старинните дървени къщи, църквата, посветена на Божията майка, крепостта Хакон, прословутия Рибен пазар и др. Свободно време или самостоятелно изкачване с фуникуляра Фльойбанен (при подходящи климатични условия) до най-високия от седемте хълма над Берген, от който се открива страхотна панорамна гледка към града. Настаняване нощувка в хотелThon Bergen Airport hotel - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/bergen/thon-hotel-bergen-airport/ или подобен.
4 БЕРГЕН - ФОРДЕ Закуска. Свободно време. Отпътуване за Гудванген, малко градче, разположено в сърцето на региона с фиордите. Посещение на Долината на викингите в Гудванген, която се намира в сред уникален пейзаж и е под егидата на ЮНЕСКО. Тук е разположен град Няйдърхяймър, където оживяват историята и културата на викингите през вековете. Пристигане на пристанището във Флам. Прекосяваме с коработ Фоднес до Манхелер един от най-големите и красиви фиорди -Зьогнефиорд, който навлиза на цели 200 км навътре в сушата,и продължаваме към Форде - туристически център в регион с фиорди и водопади, с разнообразни възможности за водни спортове. През Втората световна война тук се е състояла една от най-тежките въздушни битки с нацистите.Настаняване и нощувка в хотел ScandicSunnfjord https://www.scandichotels.com/hotels/norway/forde/scandic-sunnfjord-hotel-spa или подобен.
5 ФОРДЕ - БРИКСДАЛ - ГЕЙРАНГЕР- ОЛЕСУН Закуска. Екскурзия до глетчера Бриксдал -„рамото”на Йостедал, най-големият ледник в Европа. Глетчерът се спуска от височина 1200 метракъм тясната долина. Продължаваме към фиорда Гейрангер, обект на ЮНЕСКО, един от най-красивите в Европа, известен с отвесно спускащите се скали във водата (круиз срещу доплащане). И по „Пътят на Орлите“ се отправяме към Олесун, неголям град на брега на Норвежко море, построен в стил арт нуво, важен център на норвежката риболовна и мебелна промишленост. Тук се намира и най-големият аквариум в Скандинавия. Настаняване и нощувка в хотел Thon Alesund https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/alesund/thon-hotel-alesund/ или подобен.
6 ОЛЕСУН - ОТТА Закуска. Отпътуване към Ондалснес по „Пътя на троловете“. Това е един от най-впечатляващите и живописни пътища в Норвегия, с вълнуваща поредица от единадесет завоя, които се спускат от планината и предлагат впечатляващи гледки. Пътуването ни продължава по пътя Бьорли - Домбас през красивата долина Гудбрандсдал. Тук може да се видят забележителности като моста Келингбру, скалата Тролевеген, фантастичната река Раума. В тази посока е и една от популярните в страната жп линии. На една от спирките й е сниман епизод от филмовата поредица за Хари Потър - единственият извън Великобритания. Настаняване в района на Отта, в хотел Rondeslottet http://rondeslottethotell.no/en/ или подобен. Нощувка.
7 ОТТА - ЛИЛЕХАМЕР - ОСЛО Закуска. Отпътуване към Осло. Кратка пауза в Лилехамер - един от най-известните ски центрове в Норвегия, домакин и на зимните олимпийски игри през 1994 година. Свободно време, за да опознаете Олимпийския град.Ще посетим и уникалния музей Майхауген, който е събрал под открито небе множество дървени постройки от района на долината Гудбрансдален, представящи характерния селски норвежки дом. В късния следобяд пристигане в Хамар. Градът е разположен на брега на езерото Мьоса, най-голямото в Норвегия, недалеч от границата с Швеция. Основан е през 1152 година и е единственият средновековен норвежки град, който не се намира на брега на море. Известен е с националния музей на жп транспорта в Норвегия. Бил е домакин на световни първенства по хокей на лед и фигурно пързаляне за юноши. Продължаваме към Осло и пристигаме следобяд. Останалата част от деня е свободна за последни покупки. Настаняване и нощувка в хотел Thon Hotel Munch https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/oslo/thon-hotel-munch/ или подобен.
8 ОСЛО - СОФИЯ/ВАРНА Закуска. Свободно време за покупки на сувенири от земята на викингите. Трансфер до летището. За клиенти от София: полет с Австрийските авиолинии в 13:55 за София през Виена и кацане в българската столица в 23:00. За клиенти от Варна: полет за Варна с Норвежките авиолинии в 18:35 и пристигане в 22:55.
Допълнителни услуги
 • Круиз Гейрангер ( 1 час) - 39 евро/ 76 лева

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 39
Отстъпки
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 1482 евро/2899 лв. при записване до 31.03.2020.

Цената включва
 • Самолетен билет Варна – Осло – Варна или София – Виена – Осло – Виена - София Летищни такси Чекиран багаж до 20 кг + 7 кг ръчен Трансфер летище – хотел – летище 1 нощувка със закуска в Осло в хотел Quality Gardermoen - https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo-airport/quality-airport-hotel-gardermoen/ или подобен. 1 нощувка със закуска в Гейло в хотел Ustedalen http://www.ustedalen.no/ или подобен 1 нощувка със закуска в Берген в хотел Thon Bergen Airport hotel - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/bergen/thon-hotel-bergen-airport/ или подобен. 1 нощувка със закуска във Фордe в хотел хотел Scandic Sunnfjord https://www.scandichotels.com/hotels/norway/forde/scandic-sunnfjord-hotel-spa или подобен. 1 нощувка със закуска в Олесун в хотел Thon Alesund https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/alesund/thon-hotel-alesund/ или подобен. 1 нощувка със закуска в Отта в хотел Rondeslottet http://rondeslottethotell.no/en/ или подобен. 1 нощувка със закуска в Осло в хотел Thon Hotel Munch https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/oslo/thon-hotel-munch/ или подобен. Транспорт с климатизиран автобус по маршрута

 • Фериботни билети от Фоднес до Манхелер Фериботни билети за Йостедал Билети за музея във Фрам Билети за Долината на викингите в Гудванген Билети за музея Майхауген Обзорна екскурзия из Гейло Обзорна екскурзия из Берген (2 часа) Екскурзоводско обслужване с превод на български език Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро Представител на фирмата - организатор

Цената не включва
 • Входни билети за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите Билети за Атлантическият морски парк в Олесун – 18 евро /36 лева Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г – 15 лева Доплащане за единично настаняване - 590 лева Билети за фуникуляра Флойбанен Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.

 • Градски такси Бакшиши Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Полезна информация
 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване

 • валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2426 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!