Екскурзия в МАРОКО - великолепието на имперските градове (дата на отпътуване: 30.03.2021)!

Танжер – Шефшауен – Фес – Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш
9 дни
Автобус и самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 1,559 на човек, 30 март 2021 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 30/03/2021 BGN 1,559
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 14:00 ч. с редовен полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летището в Малага в 16:55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в района на Коста дел Сол (Испания). Вечеря. Нощувка.
2 Закуска. Отпътуване за пристанището в Тарифа (Испания). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (по време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус; при пристигане на пристанището в Тарифа групата слиза от автобуса и се качва на ферибота; на мароканския бряг групата се качва в местен автобус) - времетраенето на прекосяването с ферибот е около 45 минути (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер - град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Настаняване в Танжер. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя посещение на Шефшауен - популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитието на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанските войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г., когато страната отвоюва своята независимост. Обликът му днес е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура. Туристическата програма включва разходка из медината, минавайки през характерните занаятчийски дюкянчета. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
4 Закуска. Туристическа програма във Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Посещение на старата Медина - истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Обиколката продължава с Медресе „Бу Инания“ (с включена входна такса), хидравличния часовник с невероятна структура „Дар Ал Магана“, най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Свободно време за обяд. Следобед свободно време за разходка по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". По пътя посещение на руините на Волубилис. Туристическа програма в имперския град Мекнес, ограден от крепостна стена: главната градска порта "Баб ел Мансур", която носи името на архитекта Ел Мансур – християнски ренегат, приел исляма; джамията-мавзолей на султан Мулай Исмаил, построена през 1703 г. и Кралският дворец. Свободно време за обяд. Отпътуване за Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка - Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). Посещение на Казба Удайя, преминаване през пиратския град до откриващата се панорамна гледка към Рабат, град Сале и океана. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът, както и много красиви паметници. Отпътуване за Казабланка. Настаняване в Казабланка. Вечеря. Нощувка.
6 Закуска. Туристическа програма в Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството. Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка – площадът на Обединените нации, туристическия комплекс "Корниш", старата Медина, площад "Мохамед V", търговската улица, най-големия парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. Обиколката продължава с джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека. По желание посещение на джамията "Хасан II" – шедьовър на ислямската архитектура. След обяд отпътуване за Маракеш. Настаняване в Маракеш. Организирано посещение на знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш, нариначн още „Перлата на Юга“: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", дворецът "Бахия" (с включена входна такса), гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията "Касба" (отвън), площад "Джема Ел Фна". Възможност за посещение на градината на Мажорел (входната такса се заплаща на място). Свободно време в Маракеш. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и предварителна заявка – фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки). Нощувка.
8 Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището в Маракеш за чартърен полет на авиокомпания "BH Air" в 18:30 ч.
9 Пристигане на летището в София в 00:50 ч.
Допълнителни услуги
 • Фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки) на турист при минимум 15 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 30.17
 • Чекиран багаж до 10 кг (за полета София - Малага на Wizz Air) на турист

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 25.56
 • Чекиран багаж до 20 кг (за полета София - Малага на Wizz Air) на турист

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 35.79
 • Чекиран багаж до 32 кг (за полета София - Малага на Wizz Air) на турист

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 46.02
Цената включва
 • Редовен полет София-Малага с авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и малък ръчен багаж до 10 кг с размери до 40x30x20 см

 • Чартърен полет Маракеш-София с авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг с размери до 60x40x30 см

 • Билет за ферибота Тарифа (Испания) - Танжер (Мароко)

 • Всички описани трнсфери по програмата

 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел 4* в района на Малага

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Танжер

 • 2 нощувка със закуски и вечери в хотел 4* във Фес

 • 1 нощувка със закуски и вечери в хотел 4* в Казабланка

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Маракеш

 • Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Маракеш, Казабланка, Рабат, Мекнес, Фес и Танжер

 • Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко

 • Посещение на Шефшауен

 • Посещение на руините Волубилис (с включена входна такса)

 • Туристическа такса престой в Мароко

 • Входни такси за двореца "Бахия" в Маракеш и медресе "Бу Инания" във Фес

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"

 • Водач-преводач от България

Цената не включва
 • Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг или 32 кг за полет на "Wizz air" София - Малага

 • Входни такси за градината на Мажорел (7 EUR) и гробницата на Саади (6 EUR) в Маракеш и джамията "Хасан ІІ" (12 EUR) в Казабланка

 • Фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali"

 • Обяди

 • Напитки по време на храненията

 • Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 EUR на турист за целия престой (заплащат се задължително на място)

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 • Разходи от личен характер

 • Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Полезна информация
 • Условия за плащане: при резервация - 35% от основната цена; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.

 • Условия за анулация: до 30 дни - 35% от основната цена; от 29 дни до 1 ден преди отпътуване - цялата дължима сума.

 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.

 • По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището Тарифа групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

 • Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.

 • Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

729 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!