Екскурзия в ИСПАНИЯ - МАДРИД и АНДАЛУСИЯ и МАРОКО, със самолет и обслужване на български език!

Мадрид – Кордоба – Севиля – Танжер – Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат – Гранада
9 дни
Автобус и самолет
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 1,699 на човек, 12 юни 2022 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 12/06/2022 BGN 1,699 BGN 1,745
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 04/09/2022 BGN 1,699 BGN 1,779
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 18/09/2022 BGN 1,699 BGN 1,755
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 09/10/2022 BGN 1,699 BGN 1,799
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване в 11.55 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Ryanair" за Мадрид. Пристигане на летището в Мадрид в 14.35ч.  Туристическа програма в Мадрид с местен екскурзовод на български език: Кралският дворец – строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 в.; площад "Ориенте" – любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" – най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" – една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 в.; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид – статуята на мечката и дървото мадроньо. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 Закуска. Трансфер до летището на Мадрид за полет до Танжер (Мароко) на авиокомпания "Ryanair". Пристигане на летището в Танжер. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер - град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Туристическа програма в Мекнес. Отпътуване за Фес (разстояние Танжер - Фес - 310 км) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка. 
3 Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.
4 Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Фес - Казабланка - 305 км). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка, една от чиито основни забележителности е джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека, шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време. Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка - Рабат - 85 км). Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
5 Закуска (ранна закуска или сух пакет). Трансфер до летището на Рабат за полет до Малага (Испания). Пристигане на летището в Малага. Отпътуване за Гранада. Пешеходна разходка в историческия център на Гранада. По желание посещение с местен екскурзовод на двореца "Аламбра" – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
6 Закуска. Отпътуване за Севиля. Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" – полукръгъл  комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време или туристическа програма по желание: Посещение на "Музея на фламенкото" и фламенко шоу с включена една напитка. Настаняване в района на Севиля. Вечеря. Нощувка.  
7 Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата "Мескита де Кордоба", построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта "Алкасар", от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула "Калаора". Свободно време. Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.  
8 Закуска. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: посещение на музея "Прадо" с местен екскурзовод на български език - един от най-значимите европейски музеи с шедьоври на Диего Веласкес, Ел Греко, Франсиско де Гоя, Рубенс, Бош, Рафаел и много други. Вечеря. Нощувка.
9 Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 11.25 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София (Терминал 1) в 15.55 ч. 
Допълнителни услуги
 • PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 30.68
 • Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист за полета София - Мадрид - София - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 50.62
 • Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист за полета София - Мадрид - София - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 76.18
 • Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист за полетите Мадрид - Танжер и Рабат - Малага - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 35.28
 • Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист за полетите Мадрид - Танжер - Рабат - Малага - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 55.73
 • Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение)

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 25.05
 • Посещение на "Музея на фламенкото" и фламенко шоу с включена една напитка (с включена входна такса) при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 20. Моля, резервирайте услугата своевременно!

  За туристи на възраст Цена
  до 11 години EUR 40.39
  от 12 до 64 години EUR 50.62
  над 65 години EUR 43.46
 • Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно!

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 45.50
 • Посещение на музея Прадо с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно!

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 45.50
 • Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая)

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 19.94
 • Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая)

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 33.23
 • Полудневна екскурзия до Толедо (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи - за дата на заминаване 24.04.2022 г.

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 33.23
Цената включва
 • Самолетен билет София - Мадрид на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой салонен багаж с размери 40/25/20 см

 • Самолетен билет Мадрид - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой салонен багаж с размери 40/30/20 см

 • Самолетен билет Мадрид - Танжер на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой салонен багаж с размери 40/25/20 см

 • Самолетен билет Рабат - Малага на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой салонен багаж с размери 40/25/20 см

 • Трансфер летище - хотел - летище

 • Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко

 • 3 нощувки със закуски и 3 вечери в хотел *** в района на Мадрид

 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" **** (или подобен) във Фес

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan Chellah" **** (или подобен) в Рабат

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Гранада

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Севиля

 • Туристическа програма в Мадрид

 • Туристическа програма в Севиля

 • Пешеходни разходки в Кордоба и Гранада

 • Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи във Фес, Мекнес, Казабланка и Рабат

 • Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"

 • Водач от България

Цената не включва
 • PCR тест (при необходимост)

 • Чекиран багаж до 10 кг., 20 кг. или 32 кг.

 • Посещение на "Музея на фламенкото" и фламенко шоу с включена една напитка

 • Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада

 • Посещение на музея Прадо с местен екскурзовод на български език

 • Доплащане за слушалки по време на туристическата програма в Мадрид (3 EUR)

 • Входна такса за катедралата "Мескита де Кордоба" (10 EUR) и двореца "Алкасар" (4,5 EUR) в Кордоба

 • Входна такса за Катедралата и кулата "Хиралда" (9 EUR) и двореца "Алкасар де Севиля" (9,50 EUR) в Севиля

 • Входни такси за музея "Кралица София" (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), Кралския дворец (11 EUR, за деца до 16 г. - 6 EUR) в Мадрид

 • Входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)

 • Напитки по време на вечерите

 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

 • Разходи от личен характер.

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Полезна информация
 • По време на пресичане на протока Гибралтар на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

 • Туристическата програма се осъществява на български език.

 • Часово време: България 12 ч., Испания 11 ч., Мароко 10 ч.

 • Валутни курсове: 1 € =10,86 MAD

 • Traveller MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията или вашия туристически агент.

 • Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи!

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • На територията на Мароко има забрана за внасяне и използване на дронове!

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2206 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!