Най-доброто от ЛИВАН - 7 нощувки, обиколна програма с чартърен полет от София!

Бейрут
8 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 1,569 на човек, 17 октомври 2022 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 03/10/2022 BGN 1,669
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 10/10/2022 BGN 1,599
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 17/10/2022 BGN 1,569
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 24/10/2022 BGN 1,569
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване от летище София в 15:00 ч. за Бейрут с директен чартърен полет на авиокомпания "European Air Charter". Пристигане на летището в Бейрут в 17:15 ч. Посрещане от представител на агенцията парньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)
2 Закуска. Целодневна екскурзия - Трите столици (включена в цената). Панорамна обиколка на Бейрут. Ливанската столицата е град с хилядолетна история, а свидетелство за това са многото запазените исторически сгради и останките от различни цивилизации. Но днес централната част е заета от модерен нов търговски и жилещен район. Архитектурата на новата част на Бейрут се отличава с традиционен стил и е резултат от огромен проект от 21 век за възстановяване на града след гражданската война. Старите пазари , джамите и църквите на града са една малка част от възстановената и реновирана историческа част на Бейрут. Възможност за кратка разходка по известния крайбрежен булевард Корниш и снимки към красивия залив. Екскурзията продължава на юг към малкото красиво градче Деир ел Камар, резиденция на управителите на ливaнските земи през 16-ти век. В близост в началото на 19в. е построен впечатляващият дворец Бейтедин от емир Башир Шехаб II и представлява шедьовър на ливанската архитектура. Връщане в хотела. Нощувка.
3 Закуска. Целодневна екскурзия до Библос , пещерата Джейта и храма в Хариса (включена в цената). Разположен само на 37 км. на север от Бейрут , Библос е очарователно малко градче с история на почече от 7000 години. Библос е смятан за най-старият непрекъснато обитаван град в света и е един от главните центрове на финикийската цивилизация. Ще имате възможност да видите древните останки от финикийците , ще разгледате пешеходно старата част на града и пазара. След това ще продължите към пещерата Джейта Грото - природно образование от карстови и варовикови скали с дължина почече от 9км. Пещерата е национален символ и една от най-известните туристически забележителности в Ливан. Екскурзията продължава с лифт към храма Хариса и статуята на Дева Мария, едно от най-святите места за поклонение посветено на божията майка. Връщане в хотела. Нощувка.
4 Закуска. Ексурзия до Баалбек и Анжар (включена в цената). Ще прекосите ливанските планини и равнината Бека пътувйки към Баалбек. Баалбек е съвременното име на финикийско селище завладяно от древните гърци през 4 в.пр.н.е. и известно през римския период като градът на слънцето Хелиополис. Тук се намират едни от най-добре запазените руини на римски храмове : храма на Бакxус и храма на Юпитер. Храмовият комплекс е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1984 г. Екскуирзията продължава към винарска изба Шато Ксара основана през 19 в. от йезуитски свещеници с възможност за дегустация на прочутото ливанско вино. Следобед отпътуване за Анжар известен са най-добре запазените останки от омаядския период на територията на Ливан. Връщане в хотела. Нощувка.
5 Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание срещу доплащане - целодневна екурзия до Триполи и православния манастир Богородица на светлината ( Our Lady of Nurieh). Триполи е най-важният град в северната част на Ливан и втори по големина след столицата Бейрут. Ще имате възможност да посетите една от най-добре запазените крепости от времето на кръстоносците - цитаделата на Раймонд дьо Сен Жил и да се разходите през старата част на града, най-живописният пазар на Ливан известен със своя "лабиринт" от малки улички с магазинчета на местни търговци и автентични занаятчийски работилници. Следобед следва посещение на православния манастир на Богородицата на светлината, разположен на висока скала, от където се разкрива невероятна гледка към Средиземно море. Връщане в хотела. Нощувка.
6 Закуска. Екскурзия до кедровите гори, Бишари и долината Кадиша (включена в цената). Отпътуване на север към Чека по крайбрежната магистрала, а след това ще се насочите на изток към долината Кадиша преминавайки покрай едни от най-красивите планинкси пейзажи в страната. В долината Кадиша се намират множество пещери обитавани още от 3-то хилядолетие пр.н.е. Преди да посетите Бешари главният град на долината Кадиша ще имате възможност да видите известните кедрови гори на Ливан , където някои от дърветата са на повече от хиляда години. Следва посещение на музея на Джубран Халил Джубран международно признат поет и писател в град Бишари. Връщане в хотела. Нощувка.
7 Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание срещу доплащане - целодневна екурзия до Сидон и Тир (включена в цената) - първата спирка е Тир разположен на брега на Средиземно море, 85 км на юг от столицата Бейрут. Тир е един от най-старите градове в света и основен финикийски търговски център. Днес е част от световното културно наследство , заради историческото си наследство и останките от древността. Посещение на старата част на Тир, където след археологически ракопки са разкрити много руини от финикийския и римския период на града. Отпътуване на север към Сайда, в миналото финикийски град наричан Сидон. Днес е третият по големина град в Ливан известен със стария морски замък, покритите пазари и финикийския храмов комплекс Ешмун. Връщане в хотела.Нощувка.
8 Закуска. Трансфер до летището в Бейрут. Отпътуване за България в 18:15 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания "European Air Charter". Кацане на летище София в 20:40 ч. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)
Допълнителни услуги
 • Целодневна екскурзия до Сидон и Тир (с включени входни такси) - при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  от 2 години EUR 71.07
 • Целодневна екурзия до Триполи и православния манастир Богородица на светлината (с включени входни такси) - при минимум 10 записани турсити

  За туристи на възраст Цена
  от 2 години EUR 58.80
 • 7 вечери в хотел 4* (без включени напитки) на турист

  За туристи на възраст Цена
  от 2 години EUR 106.86
Цената включва
 • Самолетен билет за директен чартърен полет София - Бейрут - София на авиокомпания "European Air Charter" с включени летищни такси;

 • Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;

 • Посрещане и асистанс на летището;

 • Трансфери по описаната програма;

 • 7 нощувки със закуски на блок маса в хотел 4* в Бейрут;

 • Целодневна екскурзия до столицата Бейрут и двореца Бейтедин (с включени входни такси);

 • Целодневна екскурзия до Библос, Хариса и пещерата "Джейта"(с включени входни такси);

 • Целодневна екскурзия до Баалбек и Анжар (с включени входни такси);

 • Целодневна екскурзия до долината "Кадиша" и Бишари (с включени входни такси);

 • Mестен лицензиран екскурзовод по време на целия престой;

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД;

 • Водач от България.

Цената не включва
 • PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код";

 • Настаняване в хотели 5*;

 • Обяди и вечери;

 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

 • Бакшиш за местните представители (водач и шофьор): 30 EUR на турист за целия престой (заплаща се задължително на място);

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

 • Разходи от личен характер;

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

 • Градски и местен транспорт;

 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Полезна информация
 • Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

 • Полетно разписание: София - Бейрут 15:00 - 17:15

 • Полетно разписание: Бейрут - София 18:15 - 20:40

 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!

 • Часово време: България 12 ч.; Ливан 12 ч.;

 • Валутен курс: 1 BGN = 14000 LBP

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Програмата се провежда при минимум 100 записани туристи.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2442 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!