ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО

София – Доха - Пекин – Лоян - Сиян - Шанхай – Джуджияоуджияо – Доха - София
11 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 1,588 на човек, 26 април 2020 г.
26/04/2020 EUR 1,588
Програма
Ден Програма
1 СОФИЯ - ДОХА Полет от София с АК „Qatar Airways” в 13.00ч. Кацане в Доха в 17.50ч.
2 ДОХА - ПЕКИН / Вечеря Полет от Доха в 01.40 и кацане в Пекин в 14.55ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Wuhuan Hotel 4* или подобен. Разходка по известната Wangfujing Street съпроводена с вечеря в местен ресторант.Нощувка.
3 ПЕКИН / Закуска и вечеря Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.
4 ПЕКИН / Закуска и вечеря Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева). Вечеря и нощувка.
5 ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря Закуска, напускане на хотела. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч. Пристигане в Лоян в 13:47ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".Вечеря и нощувка в хотел Luoyang Peony Hotel или подобен.
6 ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч.Вечеря и настаняване в хотел Xian Skytel Hotel или подобен за нощувка.
7 СИЯН / Закуска и вечеря Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.
8 СИЯН – ШАНХАЙ / Закуска Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4*или подобен за нощувка.
9 ШАНХАЙ / Закуска и вечеря Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева).
10 ШАНХАЙ - ДОХА Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Джуджияоуджияо който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в Шанхай, кратко свободно време, съпроводено с вечеря, след което трансфер до летището за полет с АК“Qatar Airways” за София през Доха в 00:20ч на 06.05.
11 ДОХА – СОФИЯ Кацане в Доха в 05:25ч. и полет за София в 06:50ч. Пристигане в София в 12:00ч.
Цената включва
 • самолетен билет с АК“ Qatar Airways” София - Доха - Пекин; Шанхай– Доха – София с включени летищни такси ;

 • 8 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Wuhuan Hotel или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Ramada Shanghai Wujiaochang 4*или подобен ) ; Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;

 • Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела; Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела; Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела; Климатизиран транспорт; Входни такси за музеите и обектите по програмата; Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата; Всички трансфери, упоменати в програмата;

 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек; Водач който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език.

Цената не включва
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България. Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 55 евро/108 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги. Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек (около 160лв ). По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена.

Полезна информация
 • Полетно разписание: 26 Април QR228 София 13:00 – Доха 17:50 27 Април QR 892 Доха 01:55 Пекин 14:55 06 Май QR871 Шанхай 00:20 – Доха 05:25ч 06 Май QR227 Доха 06:50 – София 12:00

 • При записване се внася депозит от 1500 лева, а пълно плащане се прави 40 дни преди тръгване. Офертата важи при минимум 15 туристи. Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването Пътуването е без медицински изисквания за имунизации. Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване. Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество; Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 • Необходими документи за издаване на индивидуална туристическа виза за Китай: Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане; Снимка паспортен формат във високо качество; Попълнена апликация с лични данни и професия ( туроператора съдейства за попълването й ); Лично явяване в посолството за снемане на биометрични данни около 15 дни преди пътуването; такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек (около 160 лв).

 • Начин на плащане: При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: Срокове за анулации и неустойки: при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 26.03.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай. Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Анулационна Политика
 • Срокове за анулации и неустойки: До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

1437 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!